سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

8 دلیلی که سبب چاقی می‌شود







8 دلیلی که سبب چاقی می‌شود


این موضوع حقیقت دارد که معمولا ما در صورتی دچار چاقی یا اضافه وزن می‌شویم که یا زیاد غذا بخوریم یا به اندازه کافی فعالیت بدنی نداشته باشیم. اما گاهی چاقی می‌تواند دلایل پزشکی داشته باشد که در اینجا به 8 مورد آن اشاره می‌کنیم.

 

 

1)کم ‌کاری تیرویید:
در این حالت، غده تیرویید که به شکل پروانه در پایین گلو قرار گرفته است، به اندازه کافی هورمون تیروییدی ترشح نمی‌کند. از آنجا که این هورمون نقش کلیدی در تعادلات متابولیکی دارد، تولید کم آن سبب کندی متابولیسم شده و در نتیجه هر چه فرد مصرف می‌کند، به شکل چربی ذخیره شده و به انرژی تبدیل خواهد شد. زنان 6 برابر مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند و به همین دلیل میزان شیوع چاقی در آنها بیشتر است. در صورتی که پزشک شما تشخیص داد مبتلا به کم‌کاری تیرویید هستید، احتمالا برای شما هورمون درمانی را تجویز خواهد کرد.

 

 

2)مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری:
اکثر قرص‌های پیشگیری از بارداری از 2 هورمون پروژسترون و استروژن تشکیل شده‌اند که جلوی تشکیل تخمک را تا 99 درصد می‌گیرد. با این حال مصرف این قرص‌ها تا حد کمی می‌تواند سبب اضافه وزن شود. دلیل آن هم تاثیر استروژن در ذخیره‌سازی چربی توسط ارگان‌ها است که البته یک ضرورت برای بدن زن در حین بارداری است. در صورتی که شما برای پیشگیری از بارداری از قرص استفاده می‌کنید، بهتر است هر چند وقت یک بار روش خود را تغییر داده و از روش‌های دیگر کمک بگیرید.

 

 

3)مصرف قرص‌های ضدافسردگی:
قرص‌های ضدافسردگی می‌توانند تعادل ترکیبات شیمیایی مغز را تغییر دهند و فرد را از حالت افسردگی رها کنند. با این حال در اکثر موارد مصرف آنها سبب اضافه وزن جزیی خواهد شد. در صورتی که شما به هر دلیلی از این نوع قرص‌ها مصرف می‌کنید، بهتر است در کنار آن عادات صحیح زندگی را هم به کار ببندید، یعنی یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و به اندازه ورزش کنید.

 

 

4)دیابت نوع 2 :
دیابت نوع 2 زمانی به وجود می‌آید که بدن به اندازه کافی انسولین ترشح نکند یا بدن نسبت به آن مقاوم باشد. درمان‌های آنتی‌دیابتیکی که برای این بیماران تجویز می‌شود معمولا سبب بروز اضافه وزن می‌شود. درمان با انسولین یا سایر داروها خواه‌ناخواه کمی اضافه وزن برای بیمار به دنبال دارد، پس در صورتی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستید، بهتر است در کنار داروهای آنتی‌دیابتیک داروی متفورمین هم مصرف کنید اما قبل از هر چیز با پزشک خود مشاوره کنید چون این دارو با همه سازگار نیست.

 


8 دلیلی که سبب چاقی می‌شود

 

5)نشانگان کوشینگاین :
بیماری نادر که به نام هیپرکوتیکوتیزولیسیم هم معروف است در اثر ترشح زیاد کورتیزول توسط غدد فوق‌کلیوی ایجاد می‌شود. وظیفه این هورمون کنترل فشارخون و متابولیسم است. برخی از نشانه‌های ابتلا به این بیماری وزن‌گیری به ویژه در ناحیه صورت و گردن، خستگی، پرفشاری خون و افزایش گلیسمی یا قندخون است. عوامل زیادی می‌توانند زمینه ابتلا به این ناراحتی را فراهم کنند. به عنوان مثال هورمون‌ درمانی طولانی برای بهبود بیماری‌هایی نظیر آسم یا تومورهای غیرسرطانی جزو این دسته‌اند. با توجه به دلیل ابتلا به بیماری؛ جراحی، رادیوتراپی یا مصرف داروهای کم‌کننده تولید کورتیزول می‌تواند موثر باشد.

 

 

6)نشانگان تخمدان پلی‌کیستیک:
به هم ریختگی تعادل هورمونی می‌تواند سبب بروز کیست یا کیسه‌های مایع حاوی تخمک شود که از تخمدان‌ها آزاد نشده‌اند. این کیست‌ها روند تخمک‌گذاری‌ را مختل کرده و در نتیجه سبب اضافه وزن، پرمویی در صورت، اختلال در دوره‌های عادت ماهانه و گاهی ظاهر شدن آکنه می‌شود. در صورتی که به این ناراحتی دچار شدید، اولین توصیه پزشک تغییر شیوه زندگی و مصرف داروهایی مثل متفورفین است که متابولیسم را کنترل کرده و سبب تعادل هورمونی می‌شود.

 

 

7)مصرف استروژن :
با آغاز یائسگی میزان تولید هورمون استروژن در بدن کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کند که از جمله نشانه‌های آن گرگرفتگی و عرق کردن‌های شبانه است. در این حالت پزشک معمولا هورمون درمانی جایگزین را پیشنهاد می‌کند. هورمون درمانی خود مسب جذب آب است که به دنبال آن فرد شاهد افزایش وزن خود خواهد بود. در کنار این موضوع با افزایش وزن متابولیسم هم کند‌تر می‌شود. برای حل این مساله هم بهترین توصیه انتخاب عادات صحیح غذایی و تمرینات فیزیکی برای مقابله با تغییرات ناشی از یائسگی است.

 

 

8) استروییدها:
مصرف کورتیکواستروییدها معمولا برای درمان آرتریت روماتویید، آسم یا دیگر بیماری‌ها استفاده می‌شود و التهابات دردناک را تسکین می‌دهد. اما در عین حال میزان جذب آب توسط بدن را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر چون فرد مبتلا به این ناراحتی‌ها تحرک کمتری دارد، کالری کمتری می‌سوزاند و دچار اضافه وزن خواهد شد. اگر از چاقی در این شرایط رنج می‌برید، از پزشک خود بخواهید نوع درمان را تغییر دهد اما توجه داشته باشید داروهای دیگر شاید مسبب چاقی نباشند اما عوارض دیگری به دنبال خواهند داشت.


ویدیو مرتبط :
سبب سازی و سبب سوزی خداوند درسهایی از قرآن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آشفتگی بازاربیمه سبب بدبینی مردم می‌شود






آشفتگی بازار بیمه

 

 

در زمان موجودیت نظام تعرفه، شرکت‌های بیمه‌ای تا حدودی در چارچوب آن عمل می‌کردند و نگران وجود قیمت واقعی نبودند.

 

 

محمد ابراهیم امین، مدیر عامل بیمه البرز در گفت‌وگو با خبرگزاری موج، در مورد پیامدهای ناشی از اجرای آزادسازی تعرفه‌ها، اظهار داشت: در زمان موجودیت نظام تعرفه، شرکت‌های بیمه‌ای تا حدودی در چارچوب آن عمل می‌کردند و نگران وجود قیمت واقعی نبودند.

 


وی افزود: اما زمانی که تعرفه وجود نداشته باشد، محاسبه قیمت واقعی با توجه به تنوع ریسک‌ها، نیازمند نیروی انسانی متخصص و مدیریت صحیح است.

 

 

 

● ورشکستگان بازار بیمه

 


مدیرعامل بیمه البرز با تاکید بر هماهنگی شرکت‌ها با بازار به منظور ارائه نرخ گفت: اگر شرکتی از نیروی متخصص برای ارزیابی و محاسبه ریسک برخوردار نباشد، هر گوشه کشور به سلیقه خود نرخ ارائه می‌دهند.

 


وی افزود: باید نرخ‌ها کارشناسی شده و فنی باشد و هماهنگی لازم در درون یک شرکت برای ارائه نرخ واحد وجود داشته باشد.

 


امین، هماهنگی شرکت‌های بیمه‌ای را با بازار صنعت بیمه مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر شرکتی از تخصص فنی برخوردار نباشد، در معرض زیان و ورشکستگی قرار می‌گیرد.

 


وی خاطر نشان کرد: برای حفظ حقوق مردم و جلوگیری از نابودی شرکت‌های بیمه‌ای در اثر سوء مدیریت، بیمه مرکزی باید بر بازار نظارت کند.

 

 

 

● شرکت‌ها زیر ذره‌بین بیمه مرکزی

 


مدیر عامل بیمه البرز تاکید کرد: بیمه مرکزی باید نظارت بیشتری بر عملکرد شرکت‌های بیمه‌ای داشته باشد تا غیرحرفه‌ای و غیر فنی عمل نکنند.وی گفت: در پی آزاد سازی تعرفه‌ها و ایجاد یک بازار رقابتی، نرخ‌ها به سمت پایین متمایل می‌شوند، اما اینکه این کاهش تا چه اندازه باشد، از اهمیت زیادی برخوردار است.

 


این کارشناس صنعت بیمه در ادامه متذکر شد: شرکت‌هایی که آکچوئری و محاسبات فنی را به درستی انجام دهند و مدیریت ریسک، قیمت‌گذاری و نرخ واقعی را به خوبی عملیاتی کنند، موفقند.

 

 


● کمیته‌های مشورتی نرخ

 


رییس هیات مدیره بیمه البرز با تاکید بر نقش مهم سندیکا در این زمینه اظهار داشت: در تمامی ‌کشورهای دنیا، کمیته‌های مشورتی نرخ تشکیل می‌شود تا شرکت‌های بیمه‌ای روی دست یکدیگر بلند نشوند و بازار به سمت آشفتگی پیش نرود.

 

 

 

● آشفتگی بازار مساوی با بدبینی مردم

 


وی با بیان این که «آشفتگی بازار بیمه، بدبینی مردم را به همراه دارد»، گفت: اگر نرخ‌های حق بیمه از تفاوت زیادی برخوردار باشد، مشتری دچار سرگردانی و بدبینی می‌شود.

 


وی با بیان اینکه «سندیکای بیمه گران وظیفه هماهنگی میان شرکت‌های بیمه‌ای را بر عهده دارد»، تصریح کرد: شرکت‌های بیمه‌ای با کارآیی کم یا کارآیی بالا در رقابت با یکدیگر نباید به افت قیمت‌ها کمک کنند.

 


مدیرعامل بیمه البرز اذعان داشت: شرکتی توان ارائه قیمت پایین را دارد که از بهره‌وری بالایی برخوردار باشد این درحالی است که شرکت‌هایی با سوء‌مدیریت و بهره‌وری پایین، نمی‌توانند قیمت پایین ارائه کنند.

 


وی ادامه داد: پس اگر این شرکت‌ها قیمت پایین ارائه دهند، در رقابت هم به خود و هم به بازار بیمه آسیب وارد کردند.

 


این کارشناس صنعت بیمه گفت: برخی شرکت‌ها پرتفوی را با قیمت پایین دریافت می‌کنند، اما توان سرویس‌دهی به مشتری را ندارند.

 


وی متذکر شد: با این اقدام قیمت‌ها در بازار شکسته می‌شود و بازار بیمه دچار نوعی آشفتگی خواهد شد.

 


● تعادل بازار در نتیجه تعامل

 


امین تاکید کرد: بیمه مرکزی و سندیکا باید به مدیریت شرکت‌های بیمه بپردازند تا با تعامل یکدیگر بازاری متعادل داشته باشیم.

 


وی گفت: شرکت‌های بیمه‌ای که اشتباه کنند، ورشکست خواهند شد و تنها شرکت‌هایی موفق هستند که اشتباه نکنند.

 


وی در پاسخ به این سوال که اثرات آزادسازی تعرفه‌ها چه زمان خود را نشان می‌دهد، گفت: ورشکستگی یا موفقیت شرکت‌ها در پی آزادسازی تعرفه‌ها پس از چند سال نمایانگر خواهد شد.

 

 


● ترازنامه شرکت‌ها پس از یک سال

 


وی افزود: البته پس از یک سال از آزادسازی می‌توان با مشاهده ترازنامه شرکت‌ها به بررسی بیشتر این امر پرداخت.

 


وی در ادامه از برخی شرکت‌های بیمه‌ای انتقاد کرد و گفت: برخی شرکت‌ها نرخ پایینی را به منظور دریافت پرتفوی به بازار ارائه می‌دهند، اما در عمل نمی‌توانند به مشتری خسارت بدهند.

 


وی گفت: به این معنا که قیمت پایین می‌دهند تا بیمه نامه صادر کنند، اما برای پرداخت خسارت بازی در می‌آورند.

 

 


● شرکت‌ها درجه‌بندی شوند

 


مدیر عامل بیمه البرز اظهار داشت: در تمام دنیا، شرکت‌های بیمه‌ای درجه‌بندی شده‌اند و مردم با خیالی آسوده از چگونگی سرویس‌دهی و قیمت‌های آنها، دست به انتخاب می‌زنند، اما در ایران شرکت‌های بیمه‌ای درجه‌بندی نشدند، خود مردم باید تجربه کنند.

 


وی این امر را از اشکالات بازار بیمه عنوان کرد و افزود: شرکت‌های بیمه‌ای باید تلاش کنند به جای نرخ شکنی و کاهش قیمت برای جذب مشتری، ساختار درونی شرکت را مدیریت کنند تا توان پاسخگویی به مشتری را داشته باشند.

 



● تشخیص توانمندان

 


وی افزود: در پی آزادسازی نرخ‌های حق بیمه، قیمت‌ها شفاف می‌شود و شرکت‌های توانمند و ضعیف مشخص خواهند شد.

 


مدیرعامل بیمه البرز تصریح کرد: تاکنون به علت وجود تعرفه تشخیص شرکت‌های ضعیف و توانمند سخت بود، اما آزادسازی توانمندان بازار بیمه را نمایانگر می‌کند.

 


وی افزود: نباید این گونه تصور کرد که شرکت بیمه‌ای بزرگ قادر به حذف شرکت کوچک است، بلکه باید عملکرد شرکت‌های بیمه‌ای را پس از آزادسازی ملاحظه کرد.

 


وی گفت: شرکت بیمه‌ای که ضعف مدیریت و سرویس‌دهی دارد، نباید شکست خود را به گردن دیگران بیندازد.