سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

7 نكته درباره واكسیناسیون كودكان



 

\7 نكته درباره واكسیناسیون   كودكان

 

شاید بر خی پرسش‌ها یا باورهای خاص درباره واکسن‌ها، باعث شود نسبت به اجرای برنامه واکسیناسیون فرزندتان بی‌اهمیت شوید. سعی می‌کنم کوتاه به این موارد بپردازم....

 

به‌عنوان نمونه والدین شیرخوارانی که کودکشان دچار تب خفیف یا اسهال ملایم می‌شوند به این دلایل سعی دارند برنامه واکسیناسیون را تغییر دهند. آنها باید بدانند چنین مسایلی نمی‌تواند روی نحوه پاسخدهی کودک به واکسن‌ها تاثیر بگذارد.

 

مواردی چون مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ تاثیری در نحوه عملکرد واکسن‌ها ندارد زیرا واکسن‌‌های مورد استفاده در برنامه معمول واکسیناسیون کودکان از انواع ویروس‌های ضعیف‌شده یا باکتری‌های کشته‌شده یا غیرفعال‌شده هستند که تحت تاثیر‌ آنتی‌بیوتیک‌ها قرار نمی‌گیرند.

 

والدین کودکانی که در مرحله قبلی پس از دریافت واکسن سه‌گانه دچار تب، سفتی و گرمی و تورم محل تزریق شده‌اند، سعی می‌کنند این واکسن را از برنامه‌ واکسیناسیون حذف کنند. درحالی كه این عوارض بسیار شایع و قابل پیش‌بینی هستند. استفاده از کمپرس و استامینوفن به راحتی می‌تواند این مسایل را برطرف کند و هرگز نباید به فکر حذف واکسن مربوطه بود.

 

گاهی نیز به دلایل بارداری مادر یا یکی از نزدیکان وی در مورد دریافت کردن یا نکردن واکسن MMR ( سرخک، سرخجه، اوریون) توسط شیرخوار بحث و اختلاف‌نظر وجود دارد. لازم است بدانید، تحقیقات ثابت کرده این واکسن نمی‌تواند از فرد واکسینه شده به دیگری انتقال پیدا كند. بنابراین این خطر وجود ندارد که ویروس را به خانم باردار منتقل کند.

 

حساسیت به پنی‌سیلین نیز همواره باعث مردد شدن والدین جهت اجرای برنامه واکسیناسیون می‌شود. ارتباطی بین حساسیت به پنی‌سیلین و حساسیت به واکسن‌ها دیده نشده و اصولا سابقه آلرژی‌ها (حساسیت‌ها) اگر چه باید به پزشک یا بهورز مسوول واکسیناسیون گزارش داده شود اما معمولا فقط در شرایط خیلی خاص و استثنایی ممکن است بر تصمیم‌گیری اثر بگذارد. اما به طور کلی باید گفت اگر کودک شما در حال مصرف داروی خاصی باشد، باید آن را به اطلاع پزشک یا بهورز برسانید.

 

بعضی معتقدند با وجود ریشه‌کن‌شدن بعضی‌ بیماری‌ها در کشور ضرورتی به تزریق واکسن نیست. در نظر داشته باشید در دنیای امروز و با ارتباطات وسیع مسافرانی که از کشورهای مختلف جابه‌جا می‌شوند،‌ امکان دارد بیماری توسط افراد ناقل یا بیمار به کشور ما برسد. به عنوان نمونه در مورد فلج اطفال با اینکه ما آن را ریشه‌کن کرده‌ایم اما در کشورهای همسایه ما (افغانستان و پاکستان) هنوز وجود دارد و معقول است کودکان‌مان نسبت به این بیماری خطرناک ایمن نگه داشته شوند.

 

بعضی والدین تصور می‌کنند نوزادشان ضعیف است و می‌ترسند با انجام واکسیناسیون آسیب ببیند. به این افراد اطمینان می‌دهیم که مطالعات وسیع ثابت كرده خطری متوجه کودک نمی‌شود.

 

منبع : سلامت


ویدیو مرتبط :
همه كودكان نیاز به حمایت دارند اما كودكان سرطانی...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند نكته ی لازم در تربیت كودكان



 

¬ اهانت و تحقیر كودك، سرزنش های مداوم و انتقادهای بیجا و به كارگیری تعبیرات غیرمحترمانه از مهمترین عواملی هستند كه بذر كینه و نفرت را در دل كودك می پاشند.

 

 

¬نوزاد پس از تولد به ارتباط جسمی با مادر نیاز فراوان دارد؛ از این رو نباید ساعات طولانی از مادر جدا بماند. تحقیقات نشان داده است كه از شش ماهگی تا سه سالگی، حضور مادر نه تنها در رشد عاطفی كودك ، بلكه در رشد بدنی و عقلی او نیز تأثیر بسزایی دارد.

 

 

 

 

¬در مقایسه بین فرزندان، كودكی كه امتیاز نمی آورد دچار احساس خود كم بینی می شود و اعتمادش را نسبت به پدر و مادر از دست می دهد.

 

 

¬اگر بیش از حد ،سرعت فراگیری را در فرزندانمان تقویت كنیم، امكان باروری و تحكیم مفاهیم را در مراحل بعدی كاهش خواهد داد. سرعت اولیه و تشدید آهنگ رشد ، منجر به تأخیر قابل ملاحظه ای در مراحل بعدی می شود.

 

 

¬هرگز عیب فرزندتان را در رفتارها ، بزرگتر از آنچه هست جلوه ندهید و هرگز عیب هایش را نزد دیگران بازگو نكنید.

 

 

¬همبازی شدن با كودك علاوه بر این كه او را غرق لذت و شادی می كند و صمیمیت را افزایش می دهد، اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی را در كودك تقویت می كند.

 

 

 


¬تحقیقات نشان می دهد كه كودكان پرورش یافته در منزل نسبت به كودكان مهد كودك ، ماهانه از رشد قدی بیشتری برخوردارند.

 

 

¬تربیتی كه آزادی را به كلی در كودك نادیده بگیرد و انتخاب و میل قلبی را از وی سلب كند و تنها مبتنی بر ترس و آداب خشك و بی روح ظاهری باشد، نه تنها دوام نمی یابد بلكه در نهایتبه ركود وعصیان كودك می انجامد.

 

 

¬ یك كارشناس مسائل روانی كودكان در اتریش می گوید: چنانچه در روابط نوزاد با پدر ممنوعیتی ایجاد شود، نوزاد در حس وفاداری و دوستی دچار نقیصه می شود و در سال های آینده توانایی ارتباط سالم را نخواهد داشت.

 

 

¬كودكان باید با رنج ها و مشكلات طبیعی زندگی آشنا شوند تا افرادی شكننده، رفاه زده و پر توقع بار نیایند.

 

 

¬اگرچه جنبه های تخیلی داستان برای كودك لذت بخش و مفید است لكن نباید در آن افراط كرد؛ داستان نباید ترس آور باشد؛داستان باید الگوی صحیح و متناسب با سن كودك را ارائه كند، بیان زیبایی ها و نیكی ها، با روح لطیف كودك سازگاراست.