سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

5 سۆال مهم درباره تغذیه زنان



تغذیه زنان, مواد غذایی مورد نیاز زنان, تغذیه زنان ورزشکار

5 سۆال مهم درباره تغذیه زنان  
انجام مطلوب مسئولیت‌های زنان در خانواده و در سطوح اجتماعی نیازمند بهره‌مندی زنان از سلامت و به ویژه تغذیه سالم در تمام دوران‌های زندگی است. در اینجا نگاهی می‌اندازیم به 5 سۆال مهم درباره تغذیه زنان علی‌الخصوص تغذیه زنان ورزشکار.


1- آیا تغذیه زنان ورزشکار باید با تغذیه زنان دیگر متفاوت باشد؟
بله؛ افزایش میزان فعالیت بدنی، افزایش سرعت ترمیم بافت‌ها، نیاز به ساخته شدن عضلات و حفظ محتوا و توان بافت عضلانی موجود، باعث افزایش نیاز این زنان به انرژی، پروتئین و سایر مواد مغذی می‌شود.


2- تغذیه زنان ورزشکار باید چگونه باشد؟
نیازهای تغذیه‌ای زنانی که به صورت غیرحرفه‌ای ورزش می‌کنند، تفاوت چندانی با سایر زنان ندارد اما زنانی که به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنند، نیاز بیشتری به مواد مغذی دارند و البته این افزایش بر حسب خصوصیات فیزیولوژیک، نوع ورزش و شدت ورزش آن‌ها متفاوت است.
از طرف دیگر، در زنانی که به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنند، ممکن است شدت نیاز چنان بالا باشد که مکمل‌های تغذیه‌ای تجویز شود و بنابراین ضروری است که ورزشکاران حرفه‌ای تحت نظر یک متخصص تغذیه به ورزش بپردازند.


3- آیا مادران باید از سنین کودکی و نوجوانی به فکر تغذیه‌ی سالم دختران خود باشند؟
بله؛ تغذیه دختران در دوران کودکی و نوجوانی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و سوءتغذیه در این دوران، در حقیقت نسل آینده را در معرض خطر قرار می‌دهد؛ زیرا دختران به عنوان مادران آینده، باید قبل از بارداری از ذخایر کافی مواد مغذی بهره‌مند باشند تا بتوانند دوران بارداری و شیردهی را موفق پشت سر بگذارند.
دخترانی که به دلیل سوءتغذیه، دچار کم‌وزنی و کوتاه‌قدی شده‌اند، دارای لگنی کوچک‌تر هستند و در دوران بارداری، جنین آن‌ها نمی‌تواند رشد مناسبی داشته باشد و در نتیجه، احتمال تولد نوزاد کم وزن (کمتر از 2500 گرم) در آن‌ها افزایش می‌یابد.


خطر مرگ‌ومیر نیز در کودکان کم‌وزن بیشتر است. ضمن این که کودکان کم‌وزن معمولاً مشکلات بیشتری در زمینه رشد، تغذیه و سیستم ایمنی دارند. علاوه بر این‌ها، عادات تغذیه‌ای در این دوران شکل می‌گیرد و در صورتی که افراد نتوانند تغذیه مناسبی در این دوران داشته باشند، امکان بروز برخی از بیماری‌ها مانند پوکی استخوان، چاقی، سرطان و کم‌خونی در سنین بالاتر افزایش می‌یابد.


4- آیا دختری که تغذیه مناسبی نداشته و حالا به بیماری کم‌خونی(که میزان بروز آن در زنان، بیشتر است) مبتلا شده و در آستانه ازدواج قرار دارد، می‌تواند با تغذیه صحیح مشکل خودش را حل کند؟
در مورد کم‌خونی، بله! هر زمان که کم‌خونی تشخیص داده می‌شود، لازم است که درمان تحت نظر پزشک انجام شود و در کنار آن، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب که حاوی منابع غذایی آهن و ویتامین C باشد، باید رعایت شود.
در مورد کم‌خونی ذکر این نکته نیز مهم است که درمان فقط منوط به طبیعی شدن میزان هموگلوبین نیست و برای تکمیل ذخایر آهن بدن لازم است، درمان کم‌خونی حداقل 2 ماه پس از طبیعی شدن هموگلوبین ادامه یابد. به این نکته باید توجه شود که در صورت بروز کم‌خونی، تنها پیروی از رژیم غذایی مناسب کافی نیست و حتماً درمان دارویی نیز باید انجام شود.


5- آیا مشکلات تغذیه‌ای دختران در سنین بالاتر نیز قابل درمان است؟
با توجه به نوع بیماری البته شرایط متفاوتی وجود دارد؛ مثلاً کوتاه قدی حاصل از تغذیه نامناسب دوران کودکی و نوجوانی را در سنین بعد از بلوغ نمی‌توان جبران کرد. چاقی و کم‌خونی حاصل از تغذیه نامطلوب دوران کودکی را به سختی می‌توان در سنین بالاتر کنترل کرد و در مورد پوکی استخوان فردی که تغذیه نامطلوبی در دوران کودکی و نوجوانی داشته نیز با تغذیه مطلوب در بزرگسالی تنها می‌توان آن را به تأخیر انداخت.


خانواده‌ها تغذیه دختران نوجوان را جدی بگیرند
کمبودهای تغذیه‌ای دختران در دوران کودکی و نوجوانی خطرات جبران ناپذیر بیشتری را نسبت به پسران دارد، زیرا سوءتغذیه آن‌ها، مشکلات عدیده‌ای را در دوران بارداری و پس از آن برای مادر و جنین به وجود می‌آورد.


اختلال تغذیه دختران نوجوان
اختلال غذا خوردن در دختران نوجوان رو به افزایش است زیرا آن‌ها برای کاهش وزن خود به نخوردن مواد غذایی رو می‌آورند که موجب اختلالات جسمی و حتی کاهش یادگیری می‌شود. تغذیه سالم برای دانش آموزان از اهمیت زیادی برخوردار است همچنین حدود 20 تا 25 درصد از جمعیت دنیا را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.
گروه کودکان و نوجوانان جزء گروه‌های آسیب‌پذیر تلقی می‌شوند به دلیل این که آن‌ها در این دوران جهش رشد، تغییرات هورمونی، تغییرات الگوهای رفتاری و استخوان‌سازی را تجربه می‌کنند.

 

ساخت توده عضلانی در پسران بیشتر مطرح است و نیاز این گروه به مواد غذایی مغذی نسبت به گروه‌های دیگر افزایش پیدا می‌کند همچنین در پسران نوجوان بحث انرژی و پروتئین مطرح است و برای ساخت استخوان و عضله بیشتر به مواد پروتئینی نیاز دارند. دختران بیشتر به ریز مغذی‌ها نیاز دارند چرا که دختران بین سنین 11 تا 13 سال به بلوغ کامل می‌رسند و به کلسیم، منیزیم، آهن و روی نیاز دارند همچنین دختران در این سن دارای تغییرات رفتاری هستند که ممکن است رشد آن‌ها را به خطر بیندازد و کمبود مواد مغذی در میان کودکان و نوجوانان دختر موجب بروز عوارض جسمی و حتی ذهنی می‌شود.


اختلال غذا خوردن در دختران روز به روز افزایش پیدا می‌کند و به دلیل این که بیش از 50 درصد افراد جامعه ایرانی مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند، دختران نوجوان تحت تأثیر دوستان، پدر و مادر و اطرافیان خود قرار می‌گیرند و برای اینکه وزن خود را کاهش دهند، به دلیل این که از رژیم غذایی نیز سر در نمی‌آورند به نخوردن غذا رو آورده و دچار کمبود مواد غذایی و اختلالات یادگیری می‌شوند.

 

منابع:
farsnews.com
salamatnews.com

tebyan.net


ویدیو مرتبط :
دقت در تغذیه ها (بسیار مهم) !!!!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند توصیه مهم تغذیه ای برای زنان جوان



 

 

چند توصیه مهم تغذیه ای برای زنان جوان

 

زنان در سن ۳۰ سالگی باید مراقبت های بهداشتی خاص و صحیحی را برای حفظ سلامت عمومی خود در نظر بگیرند تا از این طریق نه تنها به بهبود كیفیت زندگی خود كمك كنند بلكه در عین حال كمكی مفید برای افرادی باشند كه به آنها وابسته هستند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، دنبال كردن یك رژیم غذایی سالم و مناسب و همچنین ورزش كردن دو اقدام فوق العاده موثر برای رسیدن به این هدف و دستیابی به سلامت كلی است.

رعایت یك رژیم غذایی صحیح و كامل بویژه برای زنان حائز اهمیت است چون آنها در هر مرحله از زندگی خود از دوران جوانی گرفته تا زمان بارداری و سپس در سالهای یائسگی نیازهای تغذیه ای خاص دارند.

زنان جوان در دهه ۲۰ سالگی اغلب به كار سخت و طولانی مدت اشتغال دارند و به همین دلیل ممكن است تحت استرس زیاد باشند. از سوی دیگر، عواملی چون مصرف تنقلات و فست فودها، پرخوری یا انتخاب مواد غذایی ناسالم و یا فقدان تحرك بدنی، سلامت آنها را بیشتر به خطر می اندازد.

از طرفی آماده شدن برای زندگی مشترك زناشویی و انتخاب همسر مناسب، استرس مضاعفی را به زنان شاغل تحمیل می كنند تمام این فاكتورها در كنار هم تاثیر بسزایی روی بهداشت جسمی و روانی زنانی برجای می گذارند و این در حالی است كه نقش زنان در خانواده و جامعه بسیار حائز اهمیت است چون اعضای خانواده و همكاران بی تردید در امور روزمره به آنها وابسته خواهند بود.

مجله ایندیا اكسپرس در مقاله ای در این باره آورده است: مصرف الكل در زنان خطر پوكی استخوان را تشدید می كند.

همچنین آنها باید مصرف قهوه و نوشابه كولا را كه حاوی كافئین است را كاهش دهند. زنان در دهه ۲۰ سالگی نیاز بیشتری به كلسیم دارند تا استخوانهای آنها به خوبی ساخته شوند و بویژه در این سالها باید فعالیت فیزیكی مناسبی داشته باشند و ورزش را فراموش نكنند. زنان باید سویا را به رژیم غذایی خود بیفزایند چون آنها را در برابر سرطان و بیماری قلبی محافظت می كند.

بعلاوه از آنجا كه در این گروه سنی ماهیچه ها و عضلات فعال تر هستند، نیاز بیشتری به مصرف كالری ها، پروتئین و ویتامین ها وجود خواهد داشت. بعلاوه مصرف مایعات به اندازه متعادل ضروری است.

كارشناسان تاكید دارند كه زنان در این گروه سنی حتما باید انواع مختلفی از میوه ها و سبزیجات تازه را به مقدار زیاد مصرف كنند. همچنین بهتر است دفعات وعده های غذایی خود را ا فزایش داده اما از حجم غذا در هر وعده بكاهند. آنها نباید به صورت طولانی گرسنه بمانند همچنین باید در طول روز مقادیر زیادی آب بنوشند.

تغذیه مناسب همچنین می تواند زیبایی و سلامت موها را تضمین كند. كمبود ویتامین های A و B می تواند موجب سوء تغذیه در سلولهای پیاز مو شود. ریبوفلاوین، نیاسین و اسید پانتوتنیك توصیه می شود.

گوشت حاوی انواع ویتامین B است و مخمر هم برای این منظور یك مكمل مفید است. استفاده از این مكمل ها سلامت موها را از ۲۰ تا ۵۰ سالگی تضمین می كند.

همچنین ویتامین ها در حفظ سلامت پوست بسیار موثر هستند. كمبود ویتامین E می تواند منجر به بروز مشكلات و ناراحتی های قلبی شود اما در عین حال برای حفظ سلامت عروق خونی نیز ضروری است.

این ویتامین برای حفظ سلامت موها و پوست و عروق توصیه می شود و مصرف ۵۰ تا ۴۰۰ میلی گرم آن در روز برای جلوگیری از ریزش مو و فقر ویتامین E كافی است.

یكی دیگر از نكات بسیار مهم برای زنان استفاده از مكمل های مناسب برای جلوگیری از فقر آهن است. كم خونی یكی از مشكلات شایع بین زنان جوان است و مصرف مكمل های حاوی این عنصر مهم با تجویز پزشك متخصص برای پیشگیری از كم خونی و پیامدهای آن ضروری است.... /  یادداشت : خبرگزارى ایسنا