سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

4 عاملی که باعث التهاب و درد مثانه در زنان می شود



مثانه, درد مثانه, علل درد مثانه, سرطان مثانه

سرطان مثانه نادر است، مخصوصا در زنان

 

علل درد مثانه در زنان چیست؟
اغلب زنانی که از درد مثانه رنج می‌برند عمدتا دچار عفونت هستند، اما این تنها دلیل درد مثانه نیست. درد مثانه می‌تواند علائم هرچیزی از یک عفونت جزئی تا یک بیماری جدی مانند سرطان باشد. خبر خوب این است که سرطان مثانه نادر است و درد مثانه معمولا جدی نیست. اما این بدان معنا نیست که باید آن ‌را نادیده گرفت، هنگامی که در ناحیه لگن یا پایین شکم درد دارید ممکن است مشکل از مثانه باشد.

 

چطور پی ببریم که درد مثانه نگران‌کننده است یا نه ؟
دکتر سیدیکو، استادیار و مدیر تحقیق بیماری‌های زنان در دانشکده‌ی پزشکی دورهام می‌گوید، به سایر نشانه‌هایی که دارید توجه کنید، به‌ویژه اگر همراه درد مثانه، خون نیز در ادرارتان باشد. وقتی خانم‌ها درد مثانه دارند، باید آزمایش دهند. این آزمایش باید برای تشخیص عفونت دستگاه ادراری و سرطان مثانه انجام شود و سایر شرایط در ادامه فهرست شده‌است:

 

1- عفونتهای دستگاه ادراری
عفونت‌های دستگاه ادراری (گاهی اوقات عفونت مثانه نامیده‌ می‌شود) به زنان بیشتر از مردان آسیب می‌رساند، علت آناتومی ساده‌ی بدن آنهاست. مجرای ادرار زنانه به بخش‌هایی که دارای باکتری‌های طبیعی‌اند(مانند مقعد و واژن) نزدیک‌تر است. همچنین طبق نظر موسسه ملی بیماری‌های دیابت و گوارشی و کلیه، نسبت به مجاری ادرار مردانه کوتاه‌تر است.


درد مثانه‌ ناشی از عفونت‌های دستگاه ادراری ممکن است در هر سنی اتفاق بیافتد. در زنان جوان، ادرارهای مکرر همراه با درد، یکی از علائم شایع عفونت‌های دستگاه ادراری است. علائم در زنان مسن‌تر می‌تواند متفاوت باشد اما به طور معمول این علائم شامل دردهای عضلانی، درد شکم، خستگی مفرط و ضعف است.


ملاقات با پزشکتان برای درمان با آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند کیپرو (کیپروفلاکسین) یا باکتریم (تریمپتوپریم- سولفامتاگزول) که معمولا عفونت دستگاه ادراری را ازبین می‌برند، از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است. اگرچه بدون درمان نیز ممکن است عفونت ازبین رود، اما آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند بهبود بیماری را سرعت بخشند و علائم ناراحت‌کننده عفونت را سریعا از بین ببرد. نوشیدن مایعات فراوان و ادرار مکرر نیز به درمان عفونت و بیماری کمک خواهد کرد.

 

علائم سرطان مثانه, درد مثانه, علل درد مثانه

درد مثانه‌ ناشی از عفونت‌های دستگاه ادراری ممکن است در هر سنی اتفاق بیافتد

 

2- التهاب مثانه بینابینی
طبق گفته‌ی انجمن بیماری‌های دیابت، کلیوی و گوارشی بیشتر از ۳ میلیون زن امریکایی با درد لگن مرتبط به التهاب مثانه بینابینی زندگی می‌کنند. دکتر سیدیکو می‌گوید، التهاب مثانه بینابینی شکل حاد سندرم درد مثانه است. زخم‌ها و یا دیگر تغییرات طولانی مدت در جدار مثانه ممکن است موجب درد شود. مطابق با گفته‌ی انجمن، مشکلات مثانه ناشی از التهاب مثانه بینابینی ممکن است از حساسیت تا درد شدید تغییر کند. عامل دیگری که موجب التهاب مثانه بینابینی می‌گردد، قاعدگی زنانه است که به بدتر شدن درد مثانه منجر می‌شود.


التهاب مثانه بینابینی به‌علت عفونت ایجاد نمی‌شوند، اگرچه نشانه‌ها ممکن است مشابه عفونت باشند. طبق نظر انجمن، اگرچه تاکنون متوجه علت نشده‌ایم، اما یکی از تئوری‌ها حاکی از این است که احتمالا بروز این شرایط به التهاب مربوط است. موارد درمانی التهاب مثانه بینابینی شامل گشاد کردن و پاک کردن مثانه، مصرف داروهای خوراکی و یا استفاده از تحریک عصبی الکتریکی جهت تسکین درد می‌شود. اما هیچ درمان شناخته شده‌‌ی خاصی برای آن وجود ندارد. گاهی‌اوقات گزینه‌ی جراحی مطرح می‌شود و درمان در موارد حادتر، زمانی که مثانه به‌شدت آسیب دیده ممکن است جراحی مبنی بر برداشتن مثانه باشد.

 

3- سرطان مثانه
سرطان مثانه نادر است، مخصوصا در زنان. طبق گفته‌ی انجمن سرطان امریکا، سالانه از حدود ۷۴۰۰۰ تشخیص سرطان مثانه در ایالات متحده، فقط حدودا ۱۸۰۰۰ نفر از آنها زن هستند. از شایع‌ترین علائم، وجود خون در ادرار است؛ همچنین برخی از زنان درهنگام ادرار، احساس سوزش و درد دارند. درمان سرطان مثانه شامل جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی می‌شود. مطابق با نظر انجمن سرطان امریکا، بیشتر مردم برای برداشتن تومور یا تومورها به جراحی نیاز دارند. در موارد حاد، تمام یا بخشی از مثانه نیز باید برداشته شود.


4- تغییرات در دستگاه تناسلی
دکتر کارل لوبر، متخصص و اورولوژیست می‌گوید، درد مثانه در زنان همچنین ممکن است ناشی از نازک شدن پوست واژن باشد. او توضیح می‌دهد که: این امر آتروفی خوانده می‌شود و اغلب شیوع آن در مواردیست که یائسگی بافت‌های اطراف واژن را از استروژن محروم سازد. استروژن خوراکی کمک نمی‌کند اما کرم استروژن واژینال ممکن است علائم را تقلیل دهد.

به‌گفته‌ی دکتر لابر، با پزشکتان درمورد درد لگن و مشکلتان صحبت کنید، زیرا کمک می‌کند تا علاوه بر کشف مشکل اصلی، نقطه‌ایی که مشکل در آن نهفته است را بیابید.

 

لزوم تشخیص، اما نه یک تشخیص شخصی
سیدیکو می‌گوید که، مد نظر گرفتن اینکه آیا رحم و سایر اندام‌های سیستم زنانه‌ی بدن، در حالی که به مثانه بسیار نزدیک هستند، می‌تواند موجب درد مثانه شود یا خیر از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است. او توضیح می‌دهد، اختلال عملکرد کف لگن (مانند تنگی و یا اسپاسم عضلات لگن) معمولا با درد مثانه همرا است و می‌تواند درد مثانه را تشدید کند. سیدیکو می‌گوید: اگر هیچ یک از این علائم وجود ندارد و فرد مداوم درد مثانه داشته باشد، معمولا مربوط به ‘سندرم درد مثانه’ است که به وضعیت دردناک مثانه اشاره دارد که سایر احتمالات مانند عفونت مجاری ادرار و سرطان از بین می‌رود.
واقعیت مهمی که زنان باید به‌خاطر داشته باشند این است که مشکلات مربوط به درد مثانه را خودتان تشخیص ندهید. شناخت و درمان مشکل می‌تواند به ذهن و بدن کمک شایانی نماید.

منبع : healthmag.ir


ویدیو مرتبط :
زانو درد، التهاب زانو، تمرین های زانو، فیزیوتراپی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كمبود آهن در زنان باردار باعث سقط جنين



 

 

 

به گفته متخصصان تغذيه كمبود اهن در زنان باردار باعث افزايش سقط جنين، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان مي شود.



یكي از شايعترين انواع كم خوني ،ناشي از فقرآهن است اگر براي ساخت گلبول هاي قرمز خون آهن به مقدار كافي در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخاير آهن خوداستفاده مي كند و زماني كه كمبود آهن ادامه پيدا كند و ذخاير آهن بدن هم تمام شود كم خوني ناشي از فقر آهن بوجود مي آيد.



از عوامل كم خوني مي توان به كمبود آهن در رژيم غذايي روزانه، ابتلا به آلودگي هاي انگلي و بيماري هاي عفوني، عادات نامناسب غذايي مثل خوردن چاي 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا و كمبود آهن مورد نياز در دوران حساس زندگي به خصوص دوران كودكي و بارداري اشاره كرد.

 


علائم اين كم خوني شامل رنگ پريدگي ، زبان و مخاط داخل دهان و چشم، سرگيجه و سردرد، خستگي و كسل بودن و حالت تهوع است. كمبود آهن در زنان باردار باعث ضعف، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان و افزايش سقط جنين و تولد نوزاد مرده مي شود.

 


استفاده از مواد غذايي حاوي آهن مثل گوشت، ميگو، ماهي،‌زرده تخم مرغ، حبوبات، غلات، شير در برنامه غذايي روزانه استفاده از انواع خشكبار مثل توت، كشمش، برگه آلو، انجيرخشك، پرهيز از نان هاي سفيد و نان هاي حاوي جوش شيرين و استفاده از مواد داراي ويتامين ث يا ميوه هاي ترش مثل مركبات همراه با مواد غذايي حاوي آهن مي تواند از كم خوني ناشي از فقرآهن جلوگيري كند.