سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

۵ ضد آفتاب خوراکی



تغذیه سالم, سرطان پوست

 

۱-شکلات تلخ

از آنجا که شکلات تلخ نوعی آنتی اکسیدان قوی و غنی از فلاوانوئید است، از پوست در برابر آفتاب سوختگی و سرطان محافظت می کند. فلاوانوئید، نور ماورای بنفش را به خود جذب می کند و التهاب را کاهش می دهد. در صورت مصرف روزی تنها ۵۶ گرم شکلات تلخ خطر بروز سرطان کاهش پیدا می کند.

 

۲-سبزی های برگ سبز

این نوع سبزی ها حاوی کاروتنوئید و آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین است که از پوست در برابر آسیب نور خورشید و بیماری های پوستی محافظت می کند. مصرف اسفناج، کلم پیچ و برگ چغندر خطر سرطان را ۵۰ درصد کاهش می دهد. کلم بروکلی نیز مفید است و برای به دست آوردن اثر مثبت آن کافی است روزی نصف پیمانه مصرف کنید.

 

۳-ماهی

ماهی ماکرو، سالمون، ساردین، قزل آلا و شاه ماهی غنی از اسید چرب امگا ۳ است که خطر بروز ملانوما کشنده ترین نوع سرطان پوست را کاهش می دهد. خوردن هفته ای ۲ وعده ماهی برای محافظت از پوست کافی است. مکمل های روغن ماهی نیز در کاهش آفتاب سوختگی موثر است.

 

۴-سبزیجات نارنجی

هویج و کدو حلوایی حاوی بتاکاروتن است که به طور موثر کاهش دهنده آفتاب سوختگی است. هر چه گیاه رنگی تر باشد، قدرت محافظتی آن در برابر اشعه ماورای بنفش بیشتر است و آثار پیری و سرطان پوست را نیز کاهش می دهد. البته پس از مصرف ویتامین D، از ضدآفتاب استفاده کنید.

 

۵-گوجه فرنگی

متخصصان انگلیسی در یک مطالعه جدید دریافته اند که گوجه فرنگی می تواند پوست را جوان نگه دارد و از این بافت حیاتی در برابر آفتاب سوختگی محافظت کند.

خوردن خوراکی های تهیه شده از گوجه فرنگی برای حفاظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی و نیز پیشگیری از پیری پوست ناشی از تماس با نور خورشید، مفید است.

گوجه حاوی ترکیبی به نام لیکوپن است که با پیری مقابله می کند. لیکوپن از رنگدانه های طبیعی موجود در گوجه است که در فرآیندهای مختلف طبخ و تهیه سس کچاپ و رب و آب گوجه فرنگی، مقدار آن نه تنها از بین نمی رود بلکه افزایش پیدا می کند. این متخصصان پوست ۲۰ زن داوطلب را که نیمی از آن ها به مدت ۱۲ هفته از سس گوجه فرنگی همراه با روغن زیتون مصرف کرده بودند، آزمایش کردند. این زنان با گروه دیگری مقایسه شدند که در طول مطالعات فقط روغن زیتون مصرف کرده بودند. متخصصان دریافتند میزان مقاومت پوست در برابر اشعه فرابنفش خورشیدی در زنانی که سس گوجه نیز خورده بودند به میزان چشمگیری بیشتر بود.

گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های آ و ث، اسید فولیک یا بتاکاروتن و مقدار کمی از ویتامین های گروه ب شامل ب۱، ب۲، ب۳ و ب۵ است. گوجه همچنین دارای مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، کمی آهن، مس و روی است.

گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن این ویتامین ها و املاح، از بدن در برابر امراض و بیماری های عفونی محافظت می کند. مصرف آن به بدن نیرو و نشاط می بخشد و پوست و دانه های آن به هضم غذا کمک می کند و در پاکسازی روده ها موثر است. همچنین آب گوجه فرنگی ادرارآور مفیدی است.

گوجه فرنگی در عین حال هضم مواد نشاسته ای را آسان می کند و به همین دلیل از آن سس درست و با حبوبات پخته مصرف می کنند.

منبع: fardanews.com


ویدیو مرتبط :
ضد آفتاب ضد لک و ضد چروک لاکورت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ضد آفتاب چرب برای پوست‌ چرب



استفاده از ضدآفتاب چرب براي پوست‌هاي چرب موجب افزايش دانه‌هاي سرسياه مي شوداز آنجا که منافذ پوست چرب باز است، استفاده از ضد آفتاب چرب براي افرادي که داراي چنين پوست‌هايي هستند، موجب بروز جوش و افزايش دانه‌هاي سرسياه مي‌شود.

 

ضدآفتاب

 

دکتر« انصارين » متخصص پوست و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب در گفت وگو با ایسنا، گفت: پوست افراد به سه نوع چرب، خشک و مخلوط چرب و خشک تقسيم مي‌شود.

 

افرادي که داراي پوست‌هاي چرب يا خشک هستند بايد از کرم‌هاي ضد آفتاب مناسب اين پوست‌ها استفاده کنند و افرادي که داراي پوست مخلوط چرب و خشک هستند ابتدا مقدار کمي از کرم مرطوب کننده را در قسمت خشک پوست خود استفاده کرده و سپس، از کرم ضد آفتاب مخصوص پوست‌هاي چرب موسوم به OIL FREE (بدون چربي) استفاده كنند.

 

وي همچنين سن و سال افراد را در انتخاب نوع ضد آفتاب آنان دخيل دانسته و گفت: کودکان به جهت لطافت بيشتر پوستشان بايد از کرم‌هاي مخصوص کودکان استفاده کنند که نوع ايراني آن نيز موجود و قابل قبول است.

 

دکتر انصارين رنگ پوست را در انتخاب نوع ضد آفتاب و همچنين رنگ آن بي تاثير خواند.وي با بيان اينکه عدد SPF ، بيانگر ميزان حساسيت پوست در برابر آفتاب است، افزود: افرادي که پوست‌هاي حساس تري در برابر آفتاب دارند بايد از کرم‌هاي با SPF بالاتر استفاده کنند.

 

ضدآفتاب

 

اين متخصص پوست حداقل ميزان SPF را 30 عنوان کرد و افزود: اين مطلب که گفته مي شود به علت تفاوت جغرافياي کشورها و همچنين زاويه تابش نور در آنها ، کرم ضد آفتاب توليد کشورهاي خارجي، مناسب مصرف در ايران نيست، چندان قابل قبول نمي‌باشد. کرم‌هاي ايراني که به تصويب وزارت بهداشت رسيده‌اند، مورد قبول هستند. همچنين هر کرم خارجي، با کيفيت‌تر از کرم‌هاي ايراني نيست، اما برخي از کرم‌هاي خارجي به دليل پيشرفته بودن لابراتوارهاي ساخت، احتمالا از کيفيت بالاتري برخوردارند و افراد با توجه به ميزان حساسيت‌هاي پوستشان و همچنين قدرت اقتصادي خود مي توانند کرم مناسب پوست خود را انتخاب كنند.

 

وي درادامه، نوع فيزيکي ضد آفتاب را بهتر از نوع شيميايي آن عنوان و تصريح کرد: در نوع شيميايي، کرم‌هاي ضد آفتاب، نورآفتاب جذب مي شود و لذا ممکن است حرارت ايجاد شده براي پوست مشکل ساز شود، اما در نوع فيزيکي اشعه آفتاب انعکاس مي‌يابد.

 

دکتر انصارين ادامه داد: کرم ضد آفتاب بايد از نيم ساعت قبل از ورود به آفتاب، استفاده شود و همچنين هر دو ساعت يک بار تجديد شود.وي ميزان کرم مصرفي در هر بار را به اندازه يک نوک انگشت يا حدود 2 گرم عنوان کرد و افزود: استفاده از کرم ضد آفتاب از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر که شدت آفتاب زياد است الزامي است.

 

دکترانصارين در خصوص عوارض استفاده نکردن از کرم ضد آفتاب گفت: اين امر مي تواند منجر به خشکي و چروک پوست، ايجاد کک و مک و يا حداقل افزايش لک‌هاي صورت شود. همچنين در افرادي که زياد در معرض آفتاب هستند مانند کارگران، چوپانان، کشاورزان و ملوانان ممکن است صدمات ناشي از قرار گرفتن در نور مستقيم آفتاب منجر به ايجاد سرطان پوست شود.

niksite.com