سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

کم رویی در کودکان را چگونه درمان کنیم



 

 

کم رویی در کودکان را چگونه درمان کنیم

 

کمرویی و گوشه گیری در کودکان حالت های مختلفی دارد و عبارت است از: کناره گیری از موقعیت های اجتماعی؛ مثل مدرسه، میهمانی ها یا حضور در جمع دوستان. این کودکان سعی می کنند که محیط اجتماعی خود را به کسانی که خوب می شناسند، محدود سازند. آنها معمولا در خانه مشکلی ندارند. این کودکان به علت تماس های اجتماعی محدود، مهارت های متناسب با سن خود را یاد نمی گیرند و همین مساله در سنین بالاتر مشکلات بزرگ تری را برای کودک ایجاد می کند.

 

توصیه های مشاوره ای برای از بین بردن کمرویی کودکان

 

۱) به والدین این کودکان می گوییم که کودکان از رفتار شما الگو می گیرند، پس طوری رفتار کنید که کمرویی در کودکان تقویت نشود. در ضمن یادتان باشد که به این کودکان برچسب نزنیم.

 

۲) لازم است والدین با تشکیل جلسات هفتگی یا روزانه در خانه فرصت اظهارنظر در مورد مسایل مختلف را برای کودک فراهم کنند.

 

۳) بهتر است رفت و آمد های خانوادگی و دوستانه را بیشتر کنید.

 

۴) با ثبت نام فرزندتان در باشگاه های ورزشی یا کلاس های هنری، روحیه فعالیت های گروهی را در او تقویت کنید.

 

۵) تا می توانید اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید،تمام رفتارهای مثبت وی را تشویق کنید و از تشویق کردن رفتارهای منفی خودداری کنید و او را در صورت لزوم متوجه اشتباهاتش بکنید.

 

۶) کمرویی کودک را ملاکی برای ابراز محبت به او قرار ندهید.

 

۷) حوصله به خرج دهید و اجازه دهید کودک صحبت های خود را به پایان برساند.

 

۸) مسوولیت هایی را به کودک دهید تا او را با جامعه پیرامونش مرتبط کند، مثل خرید مایحتاج خانه یا خرید های دیگر.

 

۹) سعی کنید کودک را با بچه های دیگر مقایسه نکنید. بلکه او را فقط با خودش مقایسه کنید.

 

۱۰) اگر مدرسه می رود با معلم وی صحبت کنید و خواهش کنید با پرسش سوال های ساده در کلاس شرایط تشویق اش را فراهم کند.

 

۱۱) از معلم او بخواهید مسوولیت های در حد توان کودک به وی محول کند و او را در فعالیت های گروهی درسی سهیم کند.

 

۱۲) از معلم ورزش کودک بخواهید که حتما اورا برای شرکت در بازی های گروهی تشویق کند.

 

۱۳) در میهمانی های خانوادگی کودک را تشویق کنید تا اشعاری را که حفظ کرده یا درس هایی که فراگرفته برای میهمانان بخواند.

 

۱۴) در نهایت اگر مساله حل نشد، به متخصص روان شناس بالینی کودک مراجعه کنید.


منبع:روزنامه شرق


ویدیو مرتبط :
تشخیص و درمان کم شنوایی در کودکان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساخت دستگاهی برای درمان کودکان مبتلا به کم توجهی و بیش فعالی



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,بیش فعالی

محققان در دانشگاه شهید بهشتی موفق به طراحی اولیه سیستمی شدند که می تواند منجر به درمان کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی، بیش فعالی یا نوع ترکیبی آن شود.

رضا خسرو آبادی، مجری طرح «دستگاه نورفیدبک رباتیک برای درمان اختصاصی زیرگروه های اختلال کم توجهی-بیش فعالی» در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: معمولا اختلال کم توجهی و بیش فعالی در کودکان بیشتر دیده می شود؛ این کودکان نمی توانند تمرکز کافی روی کارهای روزمره شان داشته باشند از این رو، بر آن شدیم تا دستگاهی را در راستای درمان این اختلال طراحی کنیم.

وی با بیان اینکه کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی، نمی توانند بیش از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی کاری تمرکز داشته باشند، اظهار داشت: تا کنون نشانگرهایی اختصاصی برای تفکیک ۳ زیرگروه اصلی این اختلال ارائه نشده است تا به صورت راهکار درمانی جداگانه پیشنهاد و مسیر درمان این کودکان مشخص شود.

خسرو آبادی با تاکید بر اینکه نمونه خارجی سیستم نوروفیدبک وجود دارد ولی از روشی یکسان برای درمان همه کودکان مبتلا به ۳ زیر گروه اختلال (کم توجهی و بیش فعالی و نوع ترکیبی آن) استفاده می شود، گفت: در حال حاضر با طراحی اولیه سیستم نوروفیدبک، توانسته ایم به صورت جداگانه راهکاری درمانی برای این ۳ اختلال ارائه کنیم.

به گفته وی، همچنین استفاده از داروهایی از قبیل ریتالین، راهکار دیگری برای درمان این اختلال به شمار می رود  هر چند که با قطع مصرف دارو دوباره اختلال باز می گردد؛ سیستم نوروفیدبک می تواند جایگزین مناسبی برای دارو باشد تا کودکان با روش خودتنظیمی به صورت دائمی درمان شوند.

وی افزود: نوروفیدبک، یک سیستم خود تنظیمی مغزانسان است که می تواند باعث بهبود تمرکز کودکان شود. این سیستم با بازی هایی که روی آن تنظیم شده است باعث افزایش تمرکز کودک به صورت دائم خواهد شد.

مجری این طرح با بیان اینکه بعد از ۲۴ جلسه یک ساعته، اختلال کم توجهی، بیش فعالی به شیوه ای ماندگار تر در کودک بر طرف می شود، افزود: در این سیستم ۳ راهکار مجزا برای ۳ زیرگروه اختلال ارائه شده است.

خسرو ابادی افزود: در این سیستم از نرم افزار و سخت افزارهای ویژه ای نسبت به نمونه های خارجی به کار گرفته شده و رویکرد درمانی بر پایه بازی های رایانه ای و روباتیکی است.

وی با بیان اینکه اکنون این سیستم در حال آزمایش است و پیش بینی می کنیم تا یک سال و نیم دیگر به تولید انبوه برسد، اظهار داشت: اگر این طرح به تولید برسد صرفه جویی ارزی به وجود خواهد آمد و خانواده هایی که کودکان مبتلا به کم توجهی و بیش فعالی دارند می توانند با قیمت پایین تری این دستگاه را تهیه کنند و در خانه به صورت مداوم برای درمان کودکشان از آن بهره ببرند.

محقق پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی افزود: در واقع خانواده ها می توانند به صورت اسباب بازی از بسته درمانگر سیستم نوروفیدبک استفاده کنند.

وی گفت: این طرح با همکاری دکتر حمیدرضا پور اعتماد، عصب روانشناس و ریاست پژوهشکده علوم شناختی و مغز، مونا قاسمیان ،استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی تهران و محمد رستمی، دانشجوی دکترای روانشناسی شناختی، در حال انجام است.

 

اخبار پزشکی - مهر