سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

کارهایی که قبل از بارداری باید انجام دهید!



مراقبت در دوران بارداری,تغذیه قبل از باردرای

قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید

 

روش زندگی، سلامت کودک و شما را تحت تاثیر قرار می دهد. با برنامه ریزی پیش از بارداری، می توان اتفاقات را پیش بینی نمود و در انتظار پیشامدهای خوب باشید و اگر واقعه ناخوشایند رخ داد برای مقابله با آن آماده باشید. اغلب زنان زمانی متوجه بارداری خود می شوند که ۱ تا ۲ ماه از شروع حاملگی گذشته است و معمولا زمانی که به پزشک خود مراجعه می کنند۲ یا ۳ ماهه باردار هستند. اولین ۱۲ هفته بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در این زمان اعضا و دستگاههای اصلی بدن کودک ساخته می شوند.

پیش از آنکه متوجه بارداری خود شوید و یا به پزشکتان مراجعه کنید، اتفاق های مهم بسیاری ممکن است روی دهند. آمادگی برای بارداری به معنی آمادگی جسمانی و روحی برای بارداری است. در گذشته بیشتر بر بهداشت و سلامتی در طی دوران بارداری تأکید می شد اما امروزه اکثر متخصصین معتقدند که باید از مدتی قبل از بارداری به سلامت پدر و مادر آینده توجه داشت.

این ۱۶ کار را قبل از بارداری انجام دهید:
1- با استفاده از جدول، چرخه قاعدگی خود را ثبت کنید. برای بررسی چرخه باروری خود می توانید حداقل دو ماه زمان شروع قاعدگی را یادداشت کنید. اگر قاعدگی نامنظم دارید باید ماههای بیشتری این کار را انجام دهید یا برای تعیین زمان تخمک گذاری از یکی از روشهای اندازه گیری دمای بدن یا ترشحات واژن استفاده کنید. از سلامت بدن خود مطمئن شوید تا نگران خطرات آنها در طول بارداری نباشید.

2- مصرف فولیک اسید را آغاز کنید. روزانه ۴۰۰ mcg از این دارو توصیه می شود. فولیک اسید از بروز اختلالات مادرزادی مغز و نخاع که اختلالات لوله عصبی نامیده می شوند پیشگیری می کند. همچنین پایین بودن سطح فولیک اسید در بدن، خطر سقط را افزایش می دهد. لازم است که قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید، چرا که بیشترین تاثیر مثبت فولیک اسید در ۲۸ روز نخست بارداری است. از آنجا که ممکن است ندانید چه زمانی باردار می شوید، بهتر است همزمان با توقف روش جلوگیری از بارداری و در دورانی که سعی می کنید باردار شوید، مصرف آن را آغاز کنید.

3- اگر دچار کم خونی هستید آنرا درمان کنید. شاید لازم باشد که از پزشک خود بخواهید تا سطح آهن بدن شما را بررسی کند؛ نباید پیش از بارداری از کمبود آهن رنج ببرید. کمبود آهن در بارداری ممکن است موجب شود تا بیش از آنچه که رایج است، در دوره بارداری احساس خستگی کنید. بعلاوه شما باید ذخیره آهن مناسبی برای جنین و زایمان داشته باشید.

مراقبت در دوران بارداری,تغذیه قبل از باردرای

در دوران باردرای غذاهایی مصرف کنید که تازه و سرشار از مواد مغذی هستند

 
4-سعی کنید با دوری گزیدن از عفونت ها، سالم باقی بمانید. دست هایتان را مرتب بشویید، از شخص دیگری بخواهید سطل زباله را خالی کند، و از قرار گرفتن در شرایطی که خطر عفونت به همراه دارند پرهیز کنید.


5- حداقل ۳ ماه پیش از باردار شدن به وزن ایده آل بدن خود برسید. وقتی که باردار می شوید، سلامت کودک تا حد زیادی به متعادل بودن وزن بدن شما بستگی دارد.

6- از تماس با مواد شیمیایی مضر در خانه و محل کار اجتناب کنید.

7- به دندان پزشک مراجعه کنید تا از وضعیت سلامت دندانهایتان مطلع شوید. بهتر است پوسیدگی ها قبل از آغاز بارداری ترمیم شوند و بیماری های لثه باید تحت کنترل باشند. وجود بیماری لثه در دوران بارداری خطر به دنیا آمدن کودکی با وزن پایین را افزایش می دهد.

 
8- در مورد تمام داروهایی که به صورت مرتب مصرف می کنید با پزشک صحبت کنید و مطمئن شوید که تمام بیماری های مزمن شما تحت کنترل قرار دارند.

9- گروه خون خود و پدر کودکتان را بدانید و با هم سابقه بیماری های خانوادگی هر یک را یادداشت کنید. به پزشک مراجعه کنید تا اگر لازم می داند برخی از آزمایشات و یا در صورت لزوم واکسیناسیون را پیش از بارداری انجام دهد.

10-یک برنامه منظم ورزشی را آغاز کنید و آن را ادامه دهید. انجام یک فعالیت بدنی متعادل پیش از بارداری و ادامه آن در طول بارداری، به شما کمک شایانی می کند.

 

مراقبت در دوران بارداری,تغذیه قبل از باردرای

قبل از بارداری سعی کنید از عوامل استرس زا دوری کنید

 

11- اگر روش جلوگیری از بارداری خود را متوقف کرده اید، برای انجام هر آزمایش یا تصویربرداری مانند عکس های رادیولوژی – مسئول مربوطه را در جریان قرار دهید. 


12-اگر سیگار می کشید حتما از حالا برای ترک آن اقدام کنید و تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض دود دخانیات پرهیز کنید.

13- یک شیوه تغذیه سالم در پیش بگیرید. غذاهایی مصرف کنید که تازه و سرشار از مواد مغذی هستند و از تهیه بهداشتی و مناسب آنها مطمئن هستید.

 

14- اگر الکل مصرف می کنید، بطور جدی آنرا کنار بگذارید و از نوشیدن نوشابه های الکلی حتی بطور تفریحی بپرهیزید.

15-وضعیت بیمه سلامت خود را کنترل کنید. برنامه های آینده زندگی مشترکتان (مانند تحصیل، شغل، مسافرت و ... ) را در صورت بارداری و داشتن فرزند مد نظر قرار دهید.

16- سعی کنید تا جایی که ممکن است عوامل استرس زا و غیر ضروری زندگی خود را کاهش دهید.


منبع:tebyan.net


ویدیو مرتبط :
‫کارهایی که باید قبل از ورزش انجام دهید...‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کارهایی که باید پیش از بارداری انجام دهید (1)


آیا تصمیم دارید بچه دار شوید؟ به شما تبریک می گوییم! برای اینکه بدانید پیش از باردار شدن چه کارهایی باید انجام بدهید تا سلامت و شاد باشید و احساس آمادگی برای شکل گیری جنین در وجودتان را داشته باشید، خوب است موارد زیر را به خوبی رعایت کنید.






صبح بخیر: آیا تصمیم دارید بچه دار شوید؟ به شما تبریک می گوییم! برای اینکه بدانید پیش از باردار شدن چه کارهایی باید انجام بدهید تا سلامت و شاد باشید و احساس آمادگی برای شکل گیری جنین در وجودتان را داشته باشید، خوب است موارد زیر را به خوبی رعایت کنید و انجام دهید.

1.    قرص نخورید

اگر تاکنون قرص ضدبارداری مصرف می کردید، مصرف آن را قطع کنید. این کار باعث می شود تا متوجه شوید دوران قاعدگی طبیعی بدنتان چگونه است – 27 روزه یا 32 روزه یا ... است؟ به همین ترتیب، می توانید زمان تخمک گذاری را نیز تشخیص دهید که برای تعیین بهترین زمان لقاح پذیری لازم است. اگر مدت طولانی قرص مصرف کرده اید، چرخه عادت شما با قبل از مصرف قرص بسیار فرق خواهد داشت و طول می کشد تا هورمون ها به روش طبیعی خود ترشح شوند. شاید حتی قاعدگی صورت نگیرد. اما اگر پس از سه ماه پریود نشدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

2.    مصرف برخی چیزها را باید کم یا قطع کنید

سیگار و الکل نباید به هیچ وجه در دوران بارداری مصرف و استعمال شوند. اگر فقط به طور تفریحی یک بار در هفته سیگار می کشید، ادامه آن تا پیش از بارداری مساله ای ندارد. اما اگر یک سیگاری حرفه ای هستید یا زیاد الکل می نوشید باید بدانید این مساله در باروری و قدرت زایش شما تاثیر منفی دارد. این دو ماده برای مردها نیز مضر است. به طوری که باعث کاهش میزان اسپرم در مردان می شوند. سیگار کشیدن پدر و مادر و مصرف الکل توسط آنها باعث اشکالات زایمان، سقط جنین، زایمان زودرس و ... می شوند.



بر اساس آمار مشخص شده است، 13 درصد از اشکالان باروری زنان و مردان در نتیجه استعمال دخانیات است. حتی خانم هایی که خود سیگاری نیستند و همسرشان به طور دایم سیگار می کشد نیز در معرض خطرات این دخان هستند که ممکن است در بارداری آنها اشکالاتی به وجود بیاورد.

از زمانی که تصمیم گرفتید بچه دار شوید، سیگار، مواد مخدر و الکل را کنار بگذارید. زیرا اگر پس از بارداری این کار را انجام دهید بدن دچار شک می شود و بارداری را بسیار دشوار خواهد کرد.

3.    کم کردن مصرف کافئین

مصرف کافئین را از همان دوران پیش از بارداری تا حد امکان کاهش دهید. نه تنها برای اینکه باعث سقط جنین می شود بلکه برای اینکه باید پس از بارداری به طور کامل آن را حذف کنید.
پزشکان در مورد میزان مصرف کافئین هنوز به نتیجه واحد نرسیده اند. برخی می گویند یک فنجان کوچک قهوه در روز  ضرری ندارد (حدود 100 میلی گرم) و برخی توصیه اکید دارند که به طور کامل مصرف قهوه را در بارداری به ویژه ماه های اول کنار بگذارید. البته کافئین فقط به قهوه محدود نمی شود، نوشیدنی های انرژی زا، سودا، چای و برخی داروهای ضددرد نیز کافئین دارند. وقتی تصمیم به بارداری گرفته اید، می توانید یک قوطی 350 گرمی سودا، یک فنجان چای سبز یا سیاه، 30 تا 60 گرم کافئین مصرف کنید. 

4.    سینما بروید

پیش از باردار شدن تا می توانید سینما یا تئاتر بروید زیرا پس از بارداری نمی توانید برای چند ساعت پشت سر هم یکجا بنشینید. در ضمن، بیرون دستشویی در دوران بارداری نیز بسیار دشوار است. حتی اگر در وسط فیلم خوابتان بگیرد بیدار کردن شما کار سختی است زیرا زنان باردار بیشتر خسته می شوند و خواب سنگین تری دارند.

5.    هر ماه مقداری پول پس انداز کنید

حتما خودتان هم می دانید کودک هزینه های بسیاری همچون پوشک دارد که باید به طور مرتب برای او تهیه کنید. بنابراین، طبق یک برنامه ریزی هر ماه مبلغی را برای بارداری خود پس انداز کنید. البته حتی شاید بارداری نیز بیش از آنچه تصور کنید برایتان هزینه داشته باشد؛ هزینه ویزیت های پی در پی پزشک، لباس بارداری و خوراکی های این دوران همه هزینه دارند که باید به آنها توجه کنید. هر ماه این پس انداز را داشته باشید حتی اگر مبلغ آن کم بود. در هر صورت کمک هزینه ای است که برخی مشکلات را برطرف می کند.

6.    مصرف مکمل های غذایی

همه خانم هایی که تصمیم می گیرند باردار شوند باید از سه تا 6 ماه قبل هر روز یک قرص مولتی ویتامین و 400 میکروگرم فولیک اسید مصرف کنند. مصرف به اندازه ویتامین B قبل و در ابتدای بارداری باعث کاهش 70 درصدی مشکلات استخوانی بارداری می شود. مولتی ویتامین مملو از انواع ویتامین ها همچون آهن برای کم خونی و کلسیم برای سلامت استخوان و دندان ها می شود. قرص ها را صبح یا ظهر مصرف کنید.

7.    زیاد بخوابید

وقتی تصمیم به بارداری گرفتید، تا می توانید بخوابید زیرا پس از بارداری و زایمان دچار کمبود خواب شدید خواهید شد. کوچک ترین وقتی که پیدا می کنید را چرت بزنید یا کامل بخوابید. در دوران بارداری مسایلی همچون سوزش معده (ترش کردن)، دستشویی رفتن و به پهلو خوابیدن باعث می شوند تا زن باردار نتواند خواب راحتی داشته باشد. خواب کافی داشتن به زودتر بچه دار شدن هم کمک می کند. زنانی که خواب کمی دارند مشکلات بیشتری برای تخمک گذاری دارند.



8.    درمان قطعی استرس های خود را پیدا کنید

برخی تحقیقات نشان می دهند داشتن استرس و اضطراب زیاد  می تواند توانایی باردار شدن خانم ها را کاهش دهد. اگر انسان مضطرب و پراسترسی هستید باید بدانید پس از بارداری این مساله بیشتر هم می شود. بنابراین، بهتر است از هم اکنون در صدد درمان اضطراب های خود باشید و کشف کنید چه چیزهایی باعث آرامش شما می شوند. به طور مثال، شاید نوشیدن چای یا صحبت کردن با یک دوست باعث آرامش شما بشود. یا به طور مثال می توانید 15 دقیقه پیش از خواب افکار نگران کننده خود را روی کاغذ یادداشت کنید.