سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه با كودكان خود ارتباط برقرار کنیم



 

چگونه با كودكان خود ارتباط برقرار کنیم

 

برقرار كردن ارتباط با كودكان از زمان نوزادى به بعد یكى از بهترین و خوشایندترین تجربه ها هم براى فرزند و هم براى والدین است.

 

كودكان با گرفتن اطلاعات از فعل و انفعالات و تجربه هاى به دست آمده از دیگر كودكان، جوانان و دنیاى اطراف خود بطور روزانه، یادگیریهایى به دست مى آورند. در سنین ۴ تا ۵ سالگى بسیارى از كودكان وارد مهدكودك یا پیش دبستانى مى شوند و از زبان خود براى برقرارى ارتباط و یادگیرى در كلاس استفاده مى كنند.

 

 

چگونه باید با كودك خود رابطه برقرار كنم؟


هرچه با كودك خود بیشتر صحبت كنید، مكالمات دو نفره بیشتر داشته باشید، با او بازى كنید كودك شما بیشتر یاد مى گیرد. خواندن كتاب، آواز خواندن، پازل بازى كردن با لغات بازى كردن. و با كودك صحبت كردن در حالى كه باعث رشد و تقویت مهارتهاى شنیدارى كودك مى شود، دامنه لغات او را نیز افزایش مى دهد.

 

در اینجا به مواردى براى تقویت مهارتهاى ارتباطى كودك شما اشاره شده است.


* به كودك خود كمك كنید تا با داستانهاى كتابى هایى كه مضمون آنها تقریباً شبیه به رفتارهاى خودتان و خانواده تان یا فرهنگى نزدیك به فرهنگ قوم و قبیله شماست، ارتباط برقرار كند و با انتخاب داستانها دائماً آنها را بررسى و مرور كند.

 

* كتابها، مجلات و هر چیز قابل مطالعه را در جایى قرار دهید كه كودك شما بدون كمك گرفتن از شما به آن دسترسى داشته باشد.

 

* با تماشاى عكس و آلبومهاى خانوادگى به كودك خود كمك كنید با كلماتى مثل : «این من هستم» و این خانواده ماست را خلق كند.

 

* در مورد كتابها، با برنامه هاى تلویزیونى و ویدیویى كه همراه با كودكتان شاهد آن هستید با او صحبت كنید.


لغات و ارتباطات نوعى:


الگوها:

وقتى كودكان مهارتهاى زبان و گفتارى را یاد مى گیرند، در تواناییهاى مكالمه دچار مشكلاتى مى شوند. یك كودك ۴ یا ۵ ساله. مى تواند در مورد هر اتفاقى كه مى افتد، صحبت كند، داستان بسازد به داستانهاى مختلف گوش دهد و این داستانها را دوباره براى خود بگوید.

 

در این بین، بچه ها قادرند اعداد و حروفى را كه سمبل و نشانه چیز ها و نظرات واقعى است درك كنند و با استفاده از آنها داستان بگویند یا اطلاعات خود را به دیگران منتقل كنند. البته گاهى اوقات دچار لكنت مى شوند یا بعضى از اصوات و كلمه ها را به درستى تلفط نمى كنند.

 

دانش آموزان پیش دبستانى حتى قادرند، درخواست كنند. سؤالاتى را مطرح كنندو گاهى دستوراتى نیز بدهند. آنها نام و جنسیت افراد خانواده خود و دیگر اطلاعات شخصى در مورد خانواده خود را مى دانند. بالغات بازى مى كنند و لغات و داستانها مسخره و خنده دارى درست مى نند.

 

چه باید بكنیم چنانچه دچار مشكلى شدیم؟

 

چنانچه فكر كردید كودكان مشكلى در زمینه شنیدارى یا فراگیرى زبان، صحبت كردن واضح دارند بلافاصله با پزشك او تماس بگیرید. تست شنیدارى اولین گام و مرحله براى فهمیدن مشكل شنیدارى كودكان است و چنانچه دكتر متوجه شود كه كودكتان در زمینه اى دچار مشكل است، معالجات و درمانهاى لازم را پیشنهاد خواهد كرد.


iranpardis.com

 


ویدیو مرتبط :
نحوه ارتباط برقرار کردن با ما و رای دادن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارتباط ساعت خواب و افسردگي در كودكان



 

 

ارتباط ساعت خواب و افسردگي در كودكان

 

تحقیقات جدید نشان می‌دهد کودکان و نوجوانان باید قبل از ساعت 10 شب به رختخواب بروند تا دچار افسردگی نشوند.



بررسی‌ها نشان می‌دهد نوجوانانی که تا دیر وقت بیدار می‌مانند نسبت به دیگران با احتمال 24 درصد بیش‌تر به افسردگی دچار می‌شوند و به احتمال 20 درصد بیش‌تر به فکر آسیب زدن به خود می‌افتند.


نویسینده این تحقیق که آن را در نشریه "خواب " به چاپ رسانده است در این باره گفت : هرچه قدر نوجوانان خواب بهتر و بیش‌تری داشته باشند به همان میزان سلامت مغزی آن‌ها بیش‌تر است.



محققان بیش از 15 هزار دانش آموز بین 12 تا 17 ساله و والدین آن‌ها را در کشور آمریکا مورد مطالعه قرار دادند و متوجه شدند نوجوانانی که 5 ساعت یا کم‌تر در طول شبانه روز می‌خوابند 71 درصد بیش‌تر دچار افسردگی می‌شوند و 48 درصد بیش‌تر ممکن است به فکر خودکشی بیفتند.



در حال حاضر کارشناسان معتقدند نوجوانان باید 9 ساعت در طول شبانه روز بخوابند ، اما تحقیقات نشان می‌دهد به طور متوسط میزیان خواب آن‌ها 7 ساعت و 53 دقیقه است.



نوجوانانی که از ساعت 10 یا زودتر می‌خوابند نسبت به کودکانی که ساعت 11 به رختخواب می‌روند نزدیک به 33 دقیقه و نسبت به کودکانی که در نیمه شب می‌خوابند نزدیک به 40 دقیقه بیش‌تر می‌خوابند.



دکتر جیمز گانگ ویش استاد دانشگاه کلمبیا در این باره گفت : تحقیقات ما با این نظریه که کمبود خواب ممکن است منجر به افسردگی شود سازگار است.بنابر این خواب کافی می‌تواند به عنوان یک عامل پیشگیرانه از ابتلا به افسردگی در کودکان به حساب بیاید و با کمک آن می‌توان بسیاری از افسردگی‌ها را درمان کرد.


محققان معتقدند کمبود خواب باعث می‌شود نوجوانان بیشتر به فکر خودکشی کردن بیفتند.یکی از دلایل این موضوع این است که نوجوانانی که خواب کافی ندارند قادر نیستد بااسترس‌های روزانه خود به خوبی کنار بیایند و در برقراری ارتباط با دوستان خود و پدر و مادرو معلمان خود مشکلات بیش‌تری دارند.


کارشناسان معتقدند بی‌خوابی می‌تواند باعث بروز بیماری‌هایی مانند مشکلات روانی ، کاهش توجه ، استرس و افسردگی شدید شود.