سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه از کودک آبله مرغانی مراقبت کنیم؟



آبله مرغان,آبله مرغان در کودکان

 

  عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی گفت: آبله مرغان با علائمی مانند تظاهرات جلدی و تب بروز می کند بنابراین برای قابل تحمل شدن افزایش درجه حرارت توصیه می شود به کودکان مبتلا به آبله مرغان لباسهای سبک، نازک و نخی و نه پلاستیکی پوشانده شود.

اکرم دبیریان به پایگاه نظام پرستاری کشور گفت : در همه بیماریهای جلدی تامین آسایش و راحتی در درجه نخست اهمیت قرار دارد. کودک مبتلا به آبله مرغان هم به علت بثورات جلدی به خارش های شدیدی دچار می شود که باید به شیوه های متعدد نظیر پرت کردن حواس کودک از طریق تماشای تلویزیون و دیدن نقاشی مانع از خاراندن آن شد.


وی ادامه داد: حمام سرد بدون استفاده از مواد شوینده و استفاده از لوسیون کالامین در کاهش میزان خارش کودک موثر است که بدین ترتیب آرامش کودک حفظ می شود.


ایشان افزود: چنانچه نتوان مانع از خاراندن کودک شد باید ضمن کوتاه کردن ناخن هایش لباس های آستین بلند و شلوارهای بلند به وی بپوشانید و به کودک آموزش داد به جای خاراندن با فشار روی نقاط تحریک شده سبب تسکین آن شود.

دبیریان با بیان اینکه نورخورشید و گرما باعث تحریک پوستی و افزایش میزان خارش می شود، ادامه داد: ایبوبروفن بهترین و ایمن ترین کاهنده تب برای کودکان مبتلا به آبله مرغان است.

وی افزود: استفاده از دهانشویه برای کاهش میزان تحریکات ضایعات دهانی و جلوگیری از بروز عفونت های باکتریال و ممانعت از ورود عفونت به سیستم گردش خون و تنفسی کودک توصیه می شود.

ایشان یادآور شد: اواخر زمستان و اوایل بهار فصل شیوع بیماری های ویروسی از جمله آبله مرغان در کودکان ۵ تا ۱۰ ساله است

منبع : Tabnak.ir


ویدیو مرتبط :
2 - دوربین مراقبت از کودک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی برای مراقبت از دندان های شیری کودک



 

 

دندان های شیری,دندان های شیری کودک,مراقبت از دندان های شیری

 

معمولا هنگامیکه کودک شش ماهه است اولین دندان‌های شیری در دهان او ظاهر می‌شود. رویش بقیه این دندان‌ها تا پایان دو یا سه سالگی طول می‌کشد. تعداد دندان‌های شیری در هر فک ۱۰ عدد و در تمامی دهان ۲۰ عدد است.

 

 

جویدن مواد غذایی تا سن شش سالگی بر عهده دندان‌های شیری است. در این سن دندان‌های دائمی شروع به روئیدن نموده، بتدریج جانشین آنها می‌گردند. بگونه‌ای که در سنین ۱۲ تا ۱۳ سالگی دیگر اثری از دندان‌های شیری نمی‌ماند و تمامی دندانها دائمی است.

 

عقیده اکثر افراد این است که دندان‌های شیری به‌خاطر عمر کوتاهشان اهمیت چندانی ندارد و به مراقبت ‌ از آنها نیازی نیست. اما واقعیت غیر از این است.

 

اگر دندان شیری زودتر از موقع از دست برود، دندان‌های مجاور به سمت محل خالی دندان حرکت می‌کند و فضای موجود را تنگ می‌کنند، بنابراین رویش دندان دایمی جایگزین در این فضا، دچار مشکل می‌شود.

 

متأسفانه بسیاری از پدرها و مادرها فکر می‌کنند که زود خراب شدن دندان‌های شیری و کشیدن آن‌ها مهم نیست چرا که دندان‌های دایمی به جای آن‌ها خواهند رویید. به این ترتیب با عدم مراقبت کافی باعث پوسیدگی زودرس و از دست رفتن آن‌ها می‌شوند که نتیجه آن رویش نابجا یا عدم رویش دندان‌های دایمی زیرین است.

 

- از خواباندن کودک با بطری و شیردادن شبانه خودداری کنید . زیرا باعث پوسیدگی دندانهای پیشین می شود .

 

- بعد از دادن شیر به کودکتان با گاز تمیز دندانهایش را تمیز نمایید .

 

- تا یک برنامه غذایی متعادل برای فرزندتان در نظر بگیرید و از دادن مواد قندی و نشاسته ای به کودک در میان وعده ها خودداری نمایید .

 

- تا حد امکان کودک را از مصرف تنقلات شیرین بازدارید  در صورت مصرف این مواد بلافاصله دندانهای او را بشوئید یا مسواک کنید .

 

- بجای استفاده از مواد قندی شیرین از تنقلات مغذی و طبیعی مانند گردو ، کشمش و پسته استفاده کنید .

 

- کودک را بطور منظم برای معاینه نزد دندانپزشک ببرید تا از سلامت دندانهای شیری او مطمئن شوبد و برنامه غذایی مناسب و متعادل برای فرزندتان از دندان پزشک کودکان درخواست نمائید .

 

- والدین باید توجه داشته باشند که برای رویش بموقع و صحیح دندانهای دائمی ،  حفظ دندانهای شیری تا سنی خاص ضروری است .

 

- بهداشت دهان کودک همانند بزرگسالان باید بطور مرتب و با کمک و نظارت والدین انجام شود .

 

- پوسیدگی در دندانهای شیری در مقایسه با دندانهای دائمی خیلی زودتر به عصب دندان می رسد و ناراحتی و درد ایجاد می کند . بنابراین به محض مشاهده کوچکترین علامتی از پوسیدگی دندان شیری در مقایسه با دندانهای دائمی می رسد باید هر چه زودتر کودک را نزد دندان پزشک ببرید تا دندان شیری ترمیم شود .

 

- اگر کودک شما پافشاری برای خریدن آدامس و نوشابه دارد از انواع بدون قند برای آنها خریداری نمائید .

 

بررسی های مختلف نشان داده است که تعداد دفعات مصرف مواد قندی و مدت زمان مصرف این مواد مهمتر از مقدار مصرف این مواد  در دو نوبت است  . بنابراین با افزایش دفعات مصرف مواد قندی ( انواع شکلات های چسبنده ، شیرینی و غیره ) میزان پوسیدگی افزایش می یابد .

 

حتماً روزی ۳ لیوان شیر بخورید . بجای نوشیدنیهای قنددار از شیر استفاده  نمایید . زیرا کلسیم که یکی از مواد تشکیل دهنده شیر است به استحکام دندانها کمک می کند .

 

همچنین والدین می‌توانند از مسواک مخصوص در یک تا ۳ ‌سالگی استفاده کنند باید توجه داشت که در صورت استفاده از خمیردندان از نوع بدون فلوراید استفاده کرد.

 

منبع:پزشکان بدون مرز