سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چرا خانم‌ها بیشتر سكته می‌كنند؟


زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض خطر سكته مغزی قرار دارند اما با چند اقدام ساده می‌توانند این خطر را كاهش دهند





صبح بخیر: احتمال بروز سكته مغزی در زنان میانسال 2 برابر مردان میانسال است كه به تنهایی می‌تواند بسیار هشداردهنده باشد.

آنچه جالب و هشداردهنده‌تر است، این است كه مردان نسبت به زنان بیشتر سیگار می‌كشند و كمتر به دكتر مراجعه می‌كنند؛ مصرف سیگار و ‌مراجعه‌نكردن به پزشك به‌طور منظم خطر بروز سكته مغزی را افزایش می‌دهند، با این حال تعداد زنانی كه دچار سكته مغزی می‌شوند بیشتر از مردان است.



  چرا خانم‌ها نسبت به مردان بیشتر سكته می‌كنند؟

در اینجا به برخی از علت‌هایی كه موجب این تعداد سكته مغزی در خانم‌ها می‌شوند اشاره می‌كنیم:

 نوزادان: باردار شدن، نه مستقیما اما به دلیل بروز مشكلات مربوط به بارداری مثل بیماری پره اكلامپسی و دیابت بارداری خطر سكته مغزی را افزایش می‌دهد. قرص‌‌های كنترل بارداری قبل از تولد نوزاد نیز این احتمال را افزایش می‌دهند.

 همین‌طور درمان‌های جایگزینی با هورمون كه به‌منظور كاهش علائم یائسگی در سال‌های بعدی زندگی استفاده می‌شوند.

 خلق و خوی فرد: تحقیقات جدید نشان می‌دهد افسردگی خطر سكته مغزی را در زنان افزایش داده و زنان 70 درصد بیش از مردان احتمال دارد به افسردگی دچار شوند.اگر سیگار كشیدن را ترك كنید، سبزی‌ها و میوه‌های بیشتری بخورید و وضعیت وزن، فشار خون و قند خون خود را همیشه بررسی كنید با این كار خطر سكته مغزی را به حداقل می‌رسانید. در ادامه با تكیه بر تحقیقاتی كه اخیرا انجام شده، به معرفی راه‌هایی می‌پردازیم كه كمتر شناخته شده‌اند.



  هفته‌ای 2 ساعت راه بروید

روزی 20 دقیقه پیاده‌روی كنید. درست است كه احتمالا كار می‌كنید، بچه دارید، بخشی از خرج و مخارج خانه به‌عهده شماست، درگیری‌های بی‌شماری به‌عنوان زن خانه دارید و وقت سر خاراندن هم ندارید اما سعی كنید 20 دقیقه از وقت خود را به پیاده‌روی بی‌وقفه اختصاص دهید. این زمان را هرطور شده پیدا كنید، حتی اگر مجبور شوید آن را به 2 تایم 10 دقیقه‌ای تقسیم كنید. طبق مطالعه وسیعی كه روی تقریبا 40 هزار زن در مدت بیش از 12 سال انجام شده نشان می‌دهد در مجموع 2 ساعت راه رفتن در هفته خطر ابتلا به سكته مغزی و قلبی را تا 30 درصد كاهش می‌دهد. وقتی پیاده‌روی می‌كنید سرزنده و سرحال باشید تا 30درصد را به 40 درصد افزایش دهید.



نکته : شاید علت  صرع نوسانات هورمونی و داروهای مصرفی باشد. البته هیچ دلیل محكمی در دست نیست كه ثابت كند درمان میگرن به معنای برطرف شدن خطر سكته مغزی است؛ به‌نظر متخصصان كم كردن بسامد سردردهای میگرنی عاقلانه‌ترین كار است



  به‌خودكشی فكر نكنید

بین ناراحتی و افسردگی تفاوت قائل شوید. مطالعه‌ای كه روی بیش از 80 هزار زن انجام شده حاكی از آن است كه درصورت ابتلا به افسردگی خطر بروز سكته مغزی 29 درصد بیشتر می‌شود. از خود می‌پرسید چرا؟ خب خانم‌های مبتلا به افسردگی بیشتر سیگار می‌كشند، بیشتر به وزن‌شان اضافه می‌شود و كمتر ورزش می‌كنند، علاوه بر این‌ها احتمال دارد با مشكلات كنترل نشده بیشتری هم مواجه باشند‌ مانند فشار خون بالا و دیابت كه به‌خودی خود می‌توانند خطر سكته مغزی را افزایش دهند، پس علائم افسردگی را تشخیص دهید تا شیوه درمانی مناسب را اتخاذ كرده باشید. اگر احساس ناراحتی مداوم می‌كنید، نگران هستید یا احساس پوچی، ناامیدی، گناه، بی‌ارزش‌بودن یا درمانده بودن می‌كنید، حساس و زودرنج شده‌اید، خسته هستید، میل و اشتیاق خود را به چیزهای مورد علاقه‌تان از دست داده‌اید، نمی‌توانید تمركز كنید یا بخوابید، پرخوری می‌كنید یا بی‌اشتها هستید، به‌خودكشی فكر می‌كنید و دردهایی را احساس می‌كنید كه به هیچ درمانی پاسخ مثبت نداده‌اند حتما با پزشك خود صحبت كنید.



   ضررهایی برای زیاد خوابیدن

فقط می‌توانید 7 ساعت در شبانه‌روز بخوابید. دانشمندان هاروارد عقیده دارند خوابیدن بیشتر از 10 ساعت، نسبت به 7 ساعت خواب احتمال سكته مغزی را تا 63 درصد افزایش می‌دهد و اگر شما هنگام خواب خر و پف می‌كنید 2 بار احتمال بروز سندرم متابولیك در شما بیشتر است. سندرم متابولیك بیماری‌هایی را دربرمی‌گیرد كه خطر سكته مغزی را افزایش می‌دهند مثل بیماری‌های قلبی و دیابت.





 این سردرد‌ها خطرناك است

مراقب میگرن باشید. همان سردردهای فوق‌العاده شدید كه همراه با تابش ناگهانی نور و لكه‌های سیاه با احتمال خطر سكته مغزی در خانم‌ها در ارتباط است و اغلب زنان هستند كه از سردردهای میگرنی رنج می‌برند نه مردان. شاید علت آن نوسانات هورمونی و داروهای مصرفی باشد. البته هیچ دلیل محكمی در دست نیست كه ثابت كند درمان میگرن به معنای برطرف شدن خطر سكته مغزی است؛ به‌نظر متخصصان كم كردن بسامد سردردهای میگرنی عاقلانه‌ترین كار است.



  فقط روغن زیتون

 روغن زیتون را جایگزین روغن نباتی كنید. برای پختن شیرینی یا نان، سرخ كردن مواد غذایی و هرگونه چرب كردن غذا از روغن زیتون استفاده كنید چون خطر حمله قلبی را در شما كاهش می‌دهد. تحقیقات جدید نشان می‌دهند خواص و فواید روغن زیتون در حفاظت كردن شامل سكته مغزی هم می‌شود.

 مطالعات انجام شده روی بیش از 7.600 نفر از افراد 65 ساله و مسن‌تر در فرانسه نشان می‌دهد كسانی كه معمولا از روغن زیتون استفاده می‌كنند شانس ابتلا به سكته مغزی را تا 40 درصد كاهش می‌دهند.





 تپش را جدی بگیرید

 نسبت به تپش قلب خود حساس باشید به ویژه اگر لرزش‌های قلب با تنگی نفس، گیجی و درد سینه ظاهر شود زیرا این‌ها می‌توانند از نشانه‌های بیماری فیبریلاسیون دهلیزی، تپش قلب غیرعادی كه به خطر سكته مغزی به‌شدت دامن می‌زند، باشد. بیش از 2 میلیون آمریكایی با بیماری فیبریلاسیون دهلیزی زندگی می‌كنند. مصرف داروهای ضد‌لخته شدن خون خطر سكته مغزی را كاهش می‌دهد. اواخر سال گذشته میلادی FDA داروی جدید پراداكسا را برای این منظور تایید كرد.



 سفره‌تان را پر پتاسیم كنید

 سیب زمینی بخورید. كشمش، موز، رُب گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی شیرین را در برنامه غذایی خود بگنجانید. نه این‌كه همه را در یك وعده غذایی بگنجانید بلكه جدا جدا میل كنید. هریك از این مواد سرشار از پتاسیم است و برنامه غذایی كه از این مواد بهره‌مند باشد تا 20 درصد از خطر سكته مغزی می‌كاهد. از منابع غنی دیگر می‌توان به میوه‌ها و سبزی‌ها، ماهی، مرغ، بوقلمون و لبنیات اشاره كرد.



 خانم‌های خونسرد بیشتر عمر می‌كنند

آستانه صبر و تحمل‌تان را بالا ببرید. مهم نیست چندبار به همسرتان گفته‌اید جوراب‌های كثیفش را جمع كند و از بچه‌های‌تان‌ خواسته‌اید وقتی وارد می‌شوند در را پشت سرشان ببندند، قبل از این‌كه فریاد بكشید یا چیزی را بشكنید یك نفس عمیق بكشید. در یكی از مطالعات انجام شده اخیر كه در نشریه هایپرتنشن چاپ شده نشان می‌دهد افراد خشن و عصبانی بیشتر در معرض سكته مغزی قرار دارند. محققان پس از اجرای یك آزمون شخصیت استاندارد دریافتند كسانی كه نمره بالاتری را از ویژگی‌های خصومت‌آمیز كسب كردند، ضخامت شریان‌های گردن‌شان كه یكی از عوامل سكته مغزی است، بیشتر از افراد سازگار و ملایم بود.


ویدیو مرتبط :
شما هم سكته ی قلبی خواهید كرد اگر...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هيستري،خانم‌هاي جوان را بيشتردوست دارد!



هیستری

يک اختلال تبديلي که قديم‌ها هيستري ناميده مي‌شد، يک اختلال نسبتا شايع روان‌پزشکي است که بازتابي از تعارضات ناخودآگاه بوده و در عين حال که وجود يک اختلال طبي ديگر را به ذهن مي‌آورد، ناشي از عوامل روان‌شناختي است.

حدود يک‌سوم مردم دنيا در طول عمر دچار بعضي از علايم اين اختلال مي‌شوند ولي لزوما بيمار هيستريک نيستند. حدود 5 تا 15 درصد مشاوره‌هاي روان‌پزشکي در بيمارستان‌هاي عمومي را شامل مي‌شود. زنان حداقل دو برابر و گاهي تا 10 برابر مردان مبتلا مي‌شوند و علايمي که نشان مي‌دهند سمت چپ بيشتر از سمت راست بدن است. اين اختلال در تمام سنين يعني از کودکي تا کهنسالي ديده مي‌شود ولي شروع آن قبل از 10 سالگي و پس از 35 سالگي نادر است.

همچنين اين اختلال در افراد کم‌سواد و طبقات اقتصادي پايين و روستاييان و همچنين افراد نظامي که موقعيت‌هاي جنگي را تجربه کرده‌اند بيشتر ديده مي‌شود. اين بيماري در افراد خانواده بيماران مبتلا بيشتر ديده مي‌شود که تا حدودي ناشي از يادگيري فرزندان از والدين است.

اختلالات جسمي و خصوصا بيماري‌هاي عصبي شيوع قابل‌ملاحظه‌اي در ميان اين مبتلايان دارند و از ميان اختلالات روان‌پزشکي، افسردگي و اختلالات اضطرابي، با اختلال تبديلي در زنان ارتباط دارند. اختلالات شخصيت نيز به کرات همراه با اختلال تبديلي مشاهده مي‌شوند، خصوصا اختلال شخصيت نمايشگر در زنان و اختلال شخصيت ضداجتماعي در مردان. اختلال تبديلي در اثر واپس زدن تعارضات ناخودآگاه و تبديل اضطراب به يک علامت جسمي ايجاد مي‌شود. علايم اين اختلال بيمار را قادر مي‌سازد به ديگران چنين القا کند که وي نياز به توجه ويژه و درمان به خصوص دارد و همچنين يک ابزار غيرکلامي براي کنترل کردن يا بازي دادن ديگران مي‌باشد. با تصويربرداري از مغز، مشخص شده است که در اين بيماران، متابوليسم نيمکره غالب کاهش و متابوليسم نميکره غير غالب افزايش مي‌يابد.

اين اختلال زماني تشخيص داده مي‌شود که درمانگر، ارتباطي ضروري و اساسي بين علت علايم عصبي و عوامل روان‌شناختي پيدا کند و اين نشانه‌ها نبايد نتيجه تمارض و يا اختلال ساختگي (که در آن فرد علايم يک بيماري را آگاهانه تقليد مي‌کند) باشند. در اختلال تبديلي، بي‌حسي هیستریو مورمور شدن در اندام‌ها، کري، کوري، حرف نزدن و فلج عمومي بدن ديده مي‌شود. علايم حرکتي نيز شامل حرکات غيرطبيعي، اختلال در راه رفتن، ضعف عمومي، فلج، لرزش تيک و حرکات پرتابي مي‌باشد. تشنج‌هاي کاذب علامت ديگري در اختلال تبديلي است و تفکيک آنها از تشنج‌هاي واقعي گاهي سخت است. بيمار مبتلا به اختلال تبديلي با کنار زدن تعارض‌هاي دروني و همچنين جلب ‌توجه ديگران به منافع خود مي‌رسد و همين موضوع موجب تکرار اين رفتار مي‌شود. علايم ايجاد شده مدت کوتاهي طول مي‌کشند و معمولا خود به خود برطرف مي‌شوند. روان‌درماني حمايتي درمان را تسهيل مي‌کند. مهم‌ترين ويژگي درمان، برقراري ارتباط درمانگر با بيمار است. نبايد به بيمار گفت که تو مشکلي نداري و يا اينکه علايم خيالي هستند زيرا بيماري وي شديدتر مي‌شود. مي‌توان از داروهاي ضداضطراب و همچنين آرام‌سازي عضلاني (ريلاکسيشن) استفاده کرد.

هيستري جمعي

يکي از جالب‌ترين انواع هيستري‌ه، هيستري جمعي است. اين اختلال که نمونه‌اي از رفتارهاي جمعي است شامل گسترش سريع و ناگهاني يک علامت يا يک سري علايم در يک گروه از افراد سالم است که هيچ توجيه فيزيکي و طبي براي آن يافت نمي‌شود. در حقيقت اين افراد به طور ناگهاني اعتقاد پيدا مي‌کنند که به وسيله يک عامل خارجي بيمار شده‌اند. به تعبير ديگر هيستري جمعي بروز يک سري علايم فيزيکي در عده‌اي از افراد به صورت دسته‌جمعي است به‌صورتي که يک بيماري ارگانيک را مطرح مي‌کنند ولي در واقع از يک علت رواني منشأ مي‌گيرند.

اولين مورد گزارش شده از هيستري جمعي در ايران در سال 1365 در يک مدرسه دخترانه در استان کرمان بوده است، به طوري که افراد مبتلا به صورت حاد دچار اضطراب و نگراني شده بودند. در سال 1371 و بعد از واکسيناسيون کزاز نمونه‌گيري از هيستري جمعي در 21 دختر دانش‌آموز در يک روستا از استان کرمان گزارش شد. بعد از تزريق واکسن علايمي به صورت غش و صرع کاذب، لرزش، اختلال ديد، سردرد، تعريق و سوزش دست در يکي از دانش‌آموزان بروز کرد و به دنبال آن 9 دانش‌‌آموز ديگر نيز علايم مشابهي را تجربه کردند.

اصول درمان اين اختلال عبارت است از: حفظ خونسردي و آرامش، جدا کردن افراد مبتلا از غيرمبتلا، خالي کردن محل بروز براي بررسي دقيق. به‌طور مثال تعطيل کردن مدرسه، بررسي دقيق تمام علت‌‌هاي احتمالي، بهره‌گيري از تکنيک‌هاي کاهش اضطراب و...