سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چالش با افکار خودآیند منفی در دوران پیش از قاعد‌گی



وسواس فکری,دوران پیش از قاعد‌گی

نگران بودن مدلی از نشخوار ذهنی یا وسواس فکری است که مانند خطی تکرار شونده و ناخوانده دور تا دور ذهن شما می‌چرخد اگرچه غیرواقعی، غیر سازنده و تولید‌کننده اضطراب است. مانند هر آنچه به‌طور منظم تمرین می‌کنید افزایش نگرانی‌تان یک عادت را راه‌اندازی می‌کند. پاسخ درونی شما به این افکار منفی و نگرانی‌ها به صورت خودکار درمی‌آید و پاسخ استرس فعال می‌شود،بدون آن‌که حتی شما به آن آگاه باشید، ممکن است احساس اضطراب کنید،تنفس شما بریده‌بریده شود و حتی از نظر جسمی احساس بدی داشته باشید اما علت آن را ندانید.

این فرآیند شناختی احتمالا در فاز پیش از قاعدگی از چرخه قاعدگی اغراق‌آمیز می‌شود. در روزهای قبل یا هفته‌های قبل از این دوره ممکن است بیش از قبل نسبت به افکار منفی حساس باشید یا به احتمال زیاد به وقایع استرس‌آمیز به همراه خطاهای شناختی پاسخ دهید.

شیوه‌ای که استرس شما را کاهش و توانایی شما را برای مقابله کردن افزایش خواهد داد. برای درونی کردن این قدم باید به گام‌های زیر اشاره کرد:

از نجوا‌های روانی خود آگاه باشید: به مدت دو الی سه روز به گفت‌وگوهایی که به‌طور معمول با خود می‌کنید یا به چیزهایی که درباره آن‌ها نگرانید یا مشغله ذهنی وسواس‌گونه به آن‌ها دارید، توجه کنید و آن‌ها را با دقت بنویسید.

نجواهای ذهنی خود را تحلیل کنید: آیا شما با خودتان دوست هستید؟ آیا از خودتان تعریف می‌کنید؟ یا همیشه از خودتان انتقاد می‌کنید؟ آیا کاری می‌کنید تا احساس گناه کنید؟ آیا ناعادلانه به خود برچسب می‌زنید؟ آیا با خودتان به شیوه‌ای مضطربانه صحبت می‌کنید؟ افکار خود را برای به دست آوردن شواهدی درباره استدلال نادرست، اغراق کردن‌ها، انتظارات نادرست یا تحریف‌های دیگر بیازمایید.

فرمول‌بندی کردن مجدد خودگویی‌ها به زبانی سازنده: انتقادهای درونی را از خود دور کنید و به صورت سازنده با خود ارتباط برقرار کنید. به هریک از افکار نادرست خود با نوشتن یک عبارت به واقعیت نزدیک تر،کمتر دو‌قطبی شده پاسخ دهید. زمان گذاشتن برای مشخص‌کردن خودگویی‌های منفی و خطاهای شناختی در بسیاری از موارد به شما کمک می‌کند. رها شدن از خودگویی‌های منفی پاسخ‌های استرس را متوقف خواهد كرد و در نتیجه اضطراب و تنش را کمتر می‌کند. انجام دادن این تمرین‌ها به تغییر افکار در جهت آرام‌سازی فرد کمک می‌کند و استرس‌های هیجانی را کاهش می‌دهد نه این‌که منبعی برای شدید‌تر شدن علایم پیش از قاعده گی باشد. با توقف افکار یا جانشین‌سازی افکار مثبت، پاسخ دهید.
منبع:روزنامه بهار/سلامت نیوز


ویدیو مرتبط :
افکار مثبت و افکار منفی . راه هایی برای عاشقانه زیستن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم؟



افکار منفی,ویژگی‌های افكار منفی

 

یكی از ویژگی‌های افكار منفی، طولانی بودن و كامل شدن آنهاست؛ فكرهای منفی این قدر در ذهن باقی می‌ماند و دنبال هم می‌چرخد تا یك ماجرای تلخ و منفی بزرگ در ذهن شكل بگیرد

 

بسیاری از ما دائم در حال سر و كله زدن با خودمان هستیم، با افكاری كه گاه و بی‌گاه به سراغمان می‌آید. البته متأسفانه در اغلب موارد این فكرها و گفت‌ و گوهای درونی چندان مثبت نیست و همین مساله موجب می‌شود همه فكرها و گفت‌ و گوهای درونی را بد و استرس‌ زا بدانیم؛ چرا كه معمولا عادت داریم خودمان را به دلیل اتفاقات گذشته محكوم ‌كنیم یا نگران و مضطرب اتفاقات آینده باشیم؛ اتفاقاتی كه هنوز پیش نیامده و مشخص نیست روزی به واقعیت می‌پیوندد یا نه.

 

موضوع مهم این است كه چنین افكار منفی‌ای می‌تواند امید به آینده را از بین ببرد و فرد را برای طی مسیر زندگی، تنها و ناامید رها كند، اما چون اعمال ما نتیجه افكارمان است، اگر بتوانیم تفكراتمان را تغییر دهیم، حتما قادر خواهیم بود طور دیگری هم عمل كنیم و در نتیجه زندگی متفاوتی خواهیم داشت. پس در این مورد هم باید سعی كنید و با تمرین، افكار منفی را به فكرهایی مثبت و انرژی‌بخش تغییر دهید.

 

بحث‌های درونی منفی را حذف كنید

اولین قدم، كسب آگاهی است؛ یعنی قبل از هر چیز باید فكرهای منفی را بشناسید و سعی كنید آنها را به افكار مثبت تغییر دهید؛ البته فراموش نكنید این كار ابتدا خیلی سخت است و نباید ناامید شوید؛ ولی وقتی راهش را پیدا كنید، براحتی می‌توانید این كار را پیش ببرید. پس اگر سال‌هاست با افكار منفی زندگی كرده‌اید، انتظار نداشته باشید طی یك شب از شر آنها خلاص شوید، چون این فكرها به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود كه باید با شناخت دقیق، با آنها روبه‌رو شوید؛ مثلا اگر معلم كلاس اول دبستان همیشه شما را دانش‌آموزی بی‌استعداد خطاب كرده باشد، خیلی عجیب نیست اگر هنگام شروع كارهای جدید، دائم به خودتان بگویید «نمی‌توانم»، «این كار برای من خیلی سخت است» و... اگر هم دائم این فكرهای منفی در ذهن شما چرخیده باشد، حتما برای انجام كارها، اعتماد به نفس كافی نداشته‌اید. پس می‌بینید چقدر سخت است در این شرایط باور كنید توانایی شما بیشتر از چیزی است كه خودتان فكر می‌كنید؟!

 

یكی از معروف‌ترین جملات منفی كه خیلی از ما دائم با خودمان مرور می‌كنیم، این است: «من نمی‌توانم». غافل از این كه وقتی به خودتان می‌گویید « نمی‌توانم » یا « این كار خیلی سخت است » در واقع مقاومتی نسبت به انجام آن كار در خودتان ایجاد می‌كنید كه داشتن چنین مانع ذهنی‌ای می‌تواند شما را از رسیدن به موفقیت بازدارد. پس هر وقت به خودتان گفتید « من نمی‌توانم » كمی به جمله‌تان فكر كنید و بگویید « چرا نمی‌توانم؟ »

 

تحقیقات متعدد نشان داده است اكثر نوابغ و دانشمندان كسانی بوده‌اند كه با كار و مطالعه زیاد به این موقعیت رسیده‌اند و همین موضوع ثابت می‌كند اگر می‌خواهید موفق شوید باید دائم به خودتان بگویید كه می‌توانید.

 

تائیدات مثبت را از یاد نبرید

وقتی به هدف خاصی می‌رسید، معمولا جملات و عبارات مثبت را از افراد مختلف خواهید شنید؛ این عبارت‌ها معمولاً كوتاه، قابل باور و مشخص است. پس بهتر است این جملات را بارها برای خودتان تكرار كنید تا نوع دیگری از افكار درونی برای شما ایجاد شود. گام بعدی این است كه تمام این تائیدات را با صدای بلند و با شور و شوق بگویید؛ حواستان باشد خواندن از روی جملات و كلماتی مثبت بدون هیچ حسی، فایده‌ای ندارد.

 

به فكرهای مثبت بال و پر دهید

یكی از ویژگی‌های افكار منفی، طولانی بودن و كامل شدن آنهاست؛ فكرهای منفی این قدر در ذهن باقی می‌ماند و دنبال هم می‌چرخد تا یك ماجرای تلخ و منفی بزرگ در ذهن شكل بگیرد، اما از حالا به بعد، سعی كنید به جای چنین كاری، این تمرین را انجام دهید؛ فكرهای شاد و مثبت را مانند یك فیلم طولانی و نشاط ‌انگیز دنبال كنید. برخی از تجسم‌ها بسیار مفید خواهد بود و باید تا می‌توانید داستان را ادامه دهید و بگذارید ساعت‌ها زمان شما را به خودش اختصاص دهد. در ضمن، خیلی بهتر است اگر این داستان را درباره خودتان بسازید و تصور كنید به هدف‌های‌تان رسیده‌اید.

منبع : jamejamonline.ir