سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چاق ها و دیابتی ها نان خشک بخورند



 

 

چاق ها و دیابتی ها نان خشک بخورند

 

اندیس گلایسمی این نان، کم است و قدرت سیرکنندگی اش، زیاد

نان های خشک، انواع زیادی دارند. نوعی از آنها مربوط به شهرستان اسکو می شود که خیلی معروف است و بیشتر هم همان جا به فروش می رسد...

این نان ها مانند نان های لواش، مسطح هستند ولی نحوه پختشان متفاوت است؛ به این شکل که زمان پخت طولانی تری دارند؛ به طوری که حرارت تنور ملایم تر است تا آب داخل نان کاملا تبخیر شود. بعد از پخت هم، نان را در هوای آزاد قرار می دهند تا مراحل خشک شدن تکمیل شود زیرا وقتی نان به این شکل در می آید، مدت نگهداری آن بیشتر می شود.

یکی از روش های نگهداری که از قدیم رایج بوده و هنوز هم در بعضی نقاط از آن استفاده می کنند روش خشک کردن است. چون میکروب ها و دیگر میکروارگانیسم ها مانند کپک ها، قارچ ها و مخمرها برای فعالیت به آب احتیاج دارند و وقتی یک ماده غذایی آب نداشته باشد، این عوامل هم نمی توانند رشد کنند. به همین دلیل نان خشک نه کپک می زند، نه بیات می شود.

 

● نان خشک؛ انواع و اقسام

نان خشک را می توان با هر نوع آردی (آرد کامل، آرد معمولی و آردهایی با درصدهای مختلف سبوس) تهیه کرد. اگر نان از آرد کامل تهیه شده باشد؛ یعنی آردی که سبوس اش را نگرفته باشند از نظر تغذیه ای فیبر، املاح و ویتامین های بیشتری دارد اما اگر از آرد معمولی تهیه شده باشد با نان تازه خیلی فرق ندارد. نان های حجیم را هم می توان به صورت خشک تهیه کرد مانند نان های سوخاری. نان سوخاری نان حجیمی است که برش داده شده و داخل فر خشک شده است. مزایای تغذیه ای این دسته از نان ها هم بسته به آردی است که در تهیه آنها استفاده شده و می شود. همچنین باید دید در فرمولاسیون نان چه موادی به کار رفته است. در فرمول بعضی از نان ها شیر، شیرخشک، آرد جو، آرد مالت و مواد دیگری اضافه می کنند که خود این مواد ارزش تغذیه ای نان را بالا می برند.

 

 

شاخص قند نان های خشک

اندیس گلایسمی یا شاخص قند عبارت است از میزان قند خونی که پس از مصرف یک وعده غذایی بالا می رود. اندیس گلایسمی نان ها به فرمولاسیون آنها بستگی دارد و اینکه آیا آردی که استفاده شده کامل بوده است یا نه؟ چقدر سبوس دارد؟ از چه مواد دیگری در تهیه نان استفاده شده است؟ و... هرچقدر قندهای آزاد یا کربوهیدرات هایی که زنجیره کربنی کوتاهی دارند (مانند مونوساکاریدها، دی ساکاریدها و...) بیشتر باشد، اندیس گلایسمی نان بالاتر می رود. اما هرچه پلی ساکاریدها بیشتر باشند هضم نان طول می کشد و هرچقدر هضم نان یا هر غذای دیگری طولانی تر باشد یعنی اندیس گلایسمی آن پایین است و قندهای آن دیرتر آزاد می شود. موادغذایی با اندیس گلایسمی پایین برای افراد مبتلا به دیابت مناسب تر است. اما وقتی اندیس گلایسمی نان یا هر ماده غذایی دیگر بالا باشد یعنی قندهایش زود آزاد می شود. اندیس گلایسمی نان ها در مجموع نسبت به غذاهای دیگر خیلی بالا نیست. زیرا آنچه بیشتر در نان وجود دارد نشاسته است و نشاسته هم در دسته پلی ساکارید جای می گیرد و هضمش طول می کشد. بنابراین نسبت به برنج، ماکارونی و بسیاری از غذهای دیگر دیرهضم تر است. به همین خاطر از قدیم همیشه توصیه می شده که غذایتان را همراه با نان بخورید. در بین خود نان ها آنهایی که سبوس کمتری دارند و از آرد سفید تهیه شده اند، اندیس گلایسمی بالاتری دارند و قندشان زودتر آزاد می شود اما آنهایی که از آردهای کامل تهیه شده اند یا داخلشان آرد جو به کار رفته است، اندیس گلایسمی کمتری دارند و قندشان دیرتر آزاد می شود. ضمن اینکه هرچه نان خشک تر باشد اندیس گلایسمی اش کم می شود و کسانی که باید در مصرف غذاهای کربوهیدراتی (قندی) محدودیت به خرج دهند، بهتر است این نوع نان ها را میل کنند.

منبع:salamat.ir


ویدیو مرتبط :
‫دیابتی ها عناب بخورند‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گروگان میلیاردی: ۱۵ روز فقط نان خشک خوردم!(+عکس)



اخبار ,اخبار حوادث , گروگان میلیاردی

 

اخبار حوادث - گروگان میلیاردی: ۱۵ روز فقط نان خشک خوردم!

پیرمرد ۷۲ ساله که پس از ۱۵ روز اسارت در غارهای مرز ایران و افغانستان آزاد شده بود، در حالی که لباس هایش بر اثر کتک کاری گروگانگیران پاره شده بود درباره چگونگی ربایش خود سخن گفت.

گروگان میلیاردی که با تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی از چنگ آدم ربایان آزاد شده بود، گفت: ۱۵ روز فقط نان خشک خوردم!

به گزارش خراسان، پیرمرد ۷۲ ساله که پس از ۱۵ روز اسارت در غارهای مرز ایران و افغانستان آزاد شده بود، در حالی که لباس هایش بر اثر کتک کاری گروگانگیران پاره شده بود درباره چگونگی ربایش خود گفت: ساعت 7:30 صبح بیست و چهارم مرداد برای آبیاری به زمین های کشاورزی ام در اطراف چناران رفتم.

 

به محض این که از خوروی پژو پیاده شدم دیدم چند نفر زیر پتو خوابیده اند. آن ها از شب قبل به زمین های کشاورزی آمده بودند که با دیدن من بلافاصله از جایشان بلند شدند و به طرف من حمله کردند. من که غافلگیر شده بودم هیچ کاری نمی توانستم انجام بدهم. آن ها تا حدی که توانستند مرا کتک زدند و سپس با بستن دست و پاهایم، پیکر بی رمقم را زیر صندلی های عقب انداختند. در همین حال آن ها سوئیچ خودرو را از جیبم بیرون آوردند و یکی از آن ها پشت فرمان نشست و ۲ نفر دیگر نیز طوری در صندلی عقب نشستند که پاهایشان را روی شکم من قرار داده بودند این در حالی بود که حتی نفس کشیدن برایم سخت شده بود.

پیرمرد که از یادآوری صحنه های تلخ هراس داشت ادامه داد: اگرچه یکی از آن ها چشم هایم را هم با پارچه ای بست ولی من متوجه شدم که آن ها در مسیر جاده اصلی قرار گرفته اند. هنوز ۲۰ دقیقه ای نگذشته بود که خودرو را متوقف کردند و مرا به داخل خودروی دیگری انتقال دادند. چند ساعت بعد مرا به درون خانه ای بردند و روز بعد هم با موتورسیکلت در بیابان ها حرکت کردند. آن ها مسافت زیادی مرا در تاریکی شب و در کوه های صعب العبور به صورت پیاده به سمت یک غار بردند و پس از آن که دوباره مرا کتک زدند با شماره تلفن پسرم تماس گرفتند و از من خواستند تا به او بگویم با خواسته یک میلیاردی آنان موافقت کند. آن ها ۱۵ روز فقط تکه ای نان خشک و مقدار کمی آب به من می دادند حتی برخی از روزها نیز فقط آب جیره غذایی ام بود!

پیرمرد گروگان ادامه داد: آن ها هر روز مرا تهدید می کردند که دست و پاهایت را قطع می کنیم و برای خانواده ات می فرستیم. خیلی ترسیده بودم و از سوی دیگر نیز نگران فرزندم بودم که به خاطر پول بلایی سر او نیاورند.اما در عین ناباوری دیدم که کارآگاهان پلیس آگاهی با محاصره گروگانگیران مرا آزاد کردند. هنوز هم باورم نمی شود که به آغوش خانواده ام باز گشته ام.

بنا بر این گزارش، رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی نیز در تشریح این عملیات گفت: پس از ماجرای آدم ربایی و با توجه به اهمیت موضوع، گروه ویژه ای از کارآگاهان اداره عملیات ویژه به سرپرستی سرهنگ جوانبخت، مامور رسیدگی به این پرونده شدند. سرهنگ کارآگاه حسین بیدمشکی افزود: با ردیابی های اطلاعاتی و سرنخ های به دست آمده، ۲ گروه از کارآگاهان ورزیده به صورت هماهنگ و منسجم، عملیات رهاسازی گروگان را در مرزهای شرقی کشور آغاز کردند اما با توجه به این که احتمال مسلح بودن گروگانگیران وجود داشت، عملیات به صورت شبانه روزی در کوه های صالح آباد ادامه یافت تا این که غار محل نگهداری گروگان به محاصره پلیس درآمد و پیرمرد ۷۲ ساله سالم تحویل خانواده اش شد.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: در شاخه دیگری از عملیات که در منطقه سیستان و بلوچستان رخ داد، کارآگاهان به بهانه دادن پول میلیاردی به گروگانگیران، آنان را به داخل کمین خود کشاندند و پس از یک درگیری مسلحانه، ۲ نفر از آنان را نیز دستگیر کردند. سرهنگ بیدمشکی با بیان این که در این عملیات ۵ نفر تاکنون دستگیر شده اند خاطرنشان کرد: بازجویی از متهمان برای کشف زوایای پنهان این پرونده همچنان ادامه دارد.
اخبار حوادث - خراسان