سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

پیشگیری از پوسیدگی دندان با نخ دندان



پوسیدگی دندان,پیشگیری از پوسیدگی دندان,علت خراب شدن دندان

پیشگیری از پوسیدگی دندان با نخ دندان
نخ دندان علاوه بر تمیزی و نظافت لابلای دندان ها باعث جلوگیری از شکستگی و پوسیدگی آنان نیز می شودو به سالم بودن دندان هایتان کمک زیادی می کند.
دکتر قیوم آبادی متخصص دندانپزشکی در مورد پوسیدگی دندان گفت: متاسفانه اغلب افرادی که مسواک می زنند و حتی روزانه و پس از هر وعده غذایی این کار را انجام می دهند ، از نخ دندان استفاده نمی کنند که این موضوع عامل مهمی در بروز مشکلات دندانی محسوب می‌شود.


وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد اینطور تصور می‌کنند که دندان‌های آنها به ویژه دندانهای سالم آنها تنها تحت تأثیر فشار می‌شکند،‌ تصریح کرد:در موارد متعددی این گونه موارد حتی بدون هیچ اثری از پوسیدگی در دندانها اتفاق می‌افتد که به همین دلیل باید به عوامل دیگری توجه کرد.


قیوم آبادی تأکید کرد: بررسی‌های اخیر نشان می‌دهند که استفاده نکردن از نخ دندان به دلیل افزایش احتمال رشد میکروب‌ها و خالی شدن زیر دندانها، عامل مهم شکسته شدن دندان‌ها است. در واقع پوسیدگی‌هایی که موجب شکستگی دندانها به ویژه دندانهای سالم می شوند، ابتدا مشخص نیستند و در زیر دندان پیشرفت می‌کنند و زمانی که سطح بالایی دندان تحت فشار نه چندان زیاد می‌شکنند ، خود را نشان می‌دهند.

منبع : hidoctor.ir


ویدیو مرتبط :
تراش پوسیدگی دندان نیش و ترمیم با مواد همرنگ دندان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان



پوسیدگی دندان از رایج ترین بیماری های مرتبط با تغذیه است که کودکان را در تمام سنین و در هر وضع اقتصادی مبتلا می کند. تغذیه در ایجاد پوسیدگی دندان نقش مهمی ایفا می کند. زمانی که دندان ها در دهان کودک ظاهر می شوند، همراه با غذا خوردن، باکتری هایی روی دندان ها قرار می گیرند که اسید ایجاد می کنند. این اسید می تواند سبب پوسیدگی دندان ها شود. دندان برخلاف بافت استخوان های بلند که به طور دائم در حال تجزیه و تشکیل شدن مجدد هستند، قدرت ترمیم خود را ندارد و پوسیدگی دندان با از بین رفتن دندان دائمی همراه است.

علت پوسیدگی دندان چیست؟


مهم ترین علت پوسیدگی دندان، پلاک میکروبی است. پلاک عبارت است از مخلوط چسبنده ژلاتین که حاوی آب، پروتئین بزاق و باکتری های مرده است. باکتری های موجود در دهان با انرژی هایی که از کربوهیدرات ها و قندها به دست می آورند و نیز با چندین ماده سمی، پلاک دندان را می سازند. این مواد پیش ساز محصولات تخمیر اسیدی به شمار می آیند. در واقع وقتی که PH محیط دهان به کمتر از ۵/۵ برسد و دهان اسیدی شود، باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی سبب پوسیدگی دندان می شوند. (PH بزاق دهان بین ۵/۶ تا ۷ است و می تواند تمیز کردن دندان ها را انجام دهد).

پوسیدگی دندان

● چه عواملی سبب پوسیدگی دندان در کودکان می شود؟


پوسیدگی دندان علت های گوناگون دارد که شایع ترین آن ها عبارت اند از:

۱) مصرف فراوان کربوهیدرات های ساده مثل قند و شکر

۲) مصرف مکرر مواد غذایی، به خصوص شکلات و شیرینی

۳) مصرف مواد غذایی یا تنقلات در هنگام خواب

۴) مصرف آبی که مقدار فلوراید آن برای حفاظت از دندان ها در برابر پوسیدگی کافی نیست.

۵) رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

▪ توصیه های کلی


بهترین راه مقابله با پوسیدگی دندان، محدود کردن مصرف نشاسته های چسبناک (مثل غلات صبحانه) و انواع شیرینی ها و پیروی از رژیم غذایی متعادل شامل مواد نشاسته ای (مثل غلات و فرآورده های آن) فیبر رژیمی (سبوس گندم، کلم و سبزی های برگی شکل) و میوه ها و سبزی های تازه است که اثر پاک کننده روی دندان ها دارند و نشاسته و شیرینی های چسبنده به دندان را جدا می کنند و رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن روزانه نیز در سلامت دندان ها بسیار مؤثر است.