سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

پيشگيري از خفگي کودکان



 

هر سال، کودکان زيادي در اثر خفگي ناشي از گير کردن اشيا و مواد غذايي در گلو و انسداد راه هوايي، جان خود را از دست مي‌دهند. اين در حالي است که با کمي دقت و ايمن‌سازي محيط اطراف کودک و وسايل‌بازي‌ او مي‌توان از بروز بسياري از اين خطرات جلوگيري کرد.

 

 

خفگی در کودکان

 


کدام کودکان بيشتر در معرض خفگي هستند؟



کودکان در تمام دوران کودکي در معرض خطر خفگي قرار دارند. در دوران نوزادي نمي‌توانند ترشحات حلق را به خوبي خارج کنند و يا با قطع تنفس در معرض خطر خفگي هستند. در سنين 4 تا 6 سال به دنبال بازي با اسباب‌بازي‌هاي غيرايمن و يا خوردن اشيا و تکه‌هاي بزرگ مواد غذايي، نداشتن دندان آسيا، اشکال در جويدن و نارسايي عمل بلع، خفگي اتفاق مي‌افتد. کودکاني که مبتلا به عقب‌افتادگي ذهني هستند و يا اختلالات تشنجي دارند نيز مستعد خفگي هستند. خفگي سومين علت مرگ در کودکان زير يک سال است.

 

 

بيشترين عواملي که به خفگي در کودکان منجر مي‌شود، کدام است؟


بيشترين اشيايي که سبب خفگي در کودکان مي‌شود عبارتند از سکه، سنجاق ته گرد، سنجاق قفلي، دکمه، آجيل‌، تخمه هندوانه و خربزه، نوک مداد، ته خودکار، پاک‌کن، دندان مصنوعي، دانه تسبيح، استخوان مرغ ، گوشت و ماهي، جواهرات و تيله، کليد، خميربازي و منگنه، اسباب‌بازي‌هايي که تکه‌هاي آن جدا مي‌شود، بادکنک، آدامس، هويج، تکه‌هاي بزرگ گوشت، دانه‌هاي انگور و کشمش، آب‌نبات‌هاي سخت، هات‌داگ، سوسيس، آب‌نبات‌هاي چوبي، زيتون کامل، بادام زميني ، ذرت و ميوه‌هاي خشک.

 


آجيل‌ چگونه سبب خفگي در کودکان مي‌شود؟


انواع مغزها از جمله بادام، فندق، پسته، کشمش و برگه‌ها به دليل اينکه بعد از تماس با بزاق دهان حجيم شده و مسير هوايي را مي‌بندند، سبب خفگي در کودکان مي‌شوند.



چه علايمي نشان‌دهنده خفگي در کودکان است؟


در صورتي که جسم خارجي در محل حنجره قرار گيرد، انسداد کامل مجاري هوايي سبب مرگ ناگهاني مي‌شود اما اگر اين انسداد نسبي باشد، سبب سرفه خروسکي، گرفتگي صدا، خون‌ريزي از دهان و حلق و خون‌ريزي ريوي مي‌شود و برخي اوقات گرفتگي کامل صدا ايجاد مي‌شود. کبودي، خس‌خس سينه و فرو رفتن بين دنده‌اي و گاهي خرخر ايجاد مي‌شود که در صورت بروز اين علايم بلافاصله بايد اقدام به نجات جان کودک نمود.

 

 

چگونه بايد از بروز خفگي پيشگيري کرد؟


والدين بايد بدانند که کودک از بدو تولد تا 6 سالگي و حتي تا 8 سالگي در معرض خطر خفگي قرار دارد. بنابراين نبايد هيچ‌گاه او را با انواعي از اسباب‌بازي‌هايي که حتي مناسب سن او هستند تنها رها کرد.

 

 

 

والدين بايد غذاها، اسباب‌بازي‌ها و اشيايي را که ممکن است سبب انسداد مکانيکي مسير هوايي در کودکان شود، شناسايي کرده و حتي اقداماتي که باعث کاهش خطر به دنبال انسداد مکانيکي مسير هوايي مي‌شود، ياد بگيرند. کودکان نبايد هرگز با اشياي خطرناک بازي کنند. والدين بايد غذاهايي که حاوي گوشت استخوان‌دار و انواع ماهي تيغ‌دار است قبل از دادن به کودک کاملا کنترل کنند. هنگام ميوه دادن به کودک مراقب باشند که ميوه در تکه‌هاي مناسب و کوچک و مناسب سن کودک خرد شده‌ باشد.



بسياري از حوادث خفگي قابل پيشگيري هستند، تنها در صورتي که عوامل خطر‌آفرين را از کودکان دور کنيم. بسياري از موارد خفگي زماني رخ مي‌دهد که خواهر و برادر بزرگ‌تر ،موادغذايي يا اسباب‌بازي و اشياي خطرناک را به بچه‌هاي کوچک‌تر مي‌دهند بنابراين حتي وقتي اين کودکان را نزد خواهر و برادر بزرگ‌ترشان مي‌گذاريد باز هم به آنها سرکشي کنيد.

 

 

 

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
حمایت عموپورنگ از کودکان غزه (کمپین کودکان برای کودکان)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه هایی برای پرورش خلاقیت کودکان



خلاقيت ، شکل کنترل شده يا محدود شده اي از تخيل است . خلاقيت ها ي افراد نه تنها براي نقاشی کودکانزيبايي ظاهري ، بلکه به خاطر نتايج نهايي که در بر دارد  به کار برده ميشود . اين نتيجه نهايي معمولاً شکلي به خود مي گيرد که ديگران نيز مي توانند آن را ببينند . خلاقيت ممکن است خلق يک نقاشي ، يک لباس ، يک قطعه کوچک موسيقي يا پختن يک غذاي جديد باشد  به واسطه خلاقيت ، شخص مي تواند به پيشرفتهاي انساني خود بيافزايد ، همچنين افرادي که داراي قوه تخيل زيادي هستند نسبت به کساني که فاقد خلاقيت هستند ، معمولاً به پيشرفتهاي بيشتري در زندگي نائل مي شوند . خلاقيت حتي در سنين کودکي نيز خود را نشان مي دهد.
خلاقيت حتي در سن کودکي نيز خود را نشان مي دهد . اغلب خانواده ها شايد با اين نوع پديده ها در رفتار ،کردار و گفتار کودکان خود مواجه شوند . برخي از آنان يا بي توجه هستند و يا کم توجه ؛ با اين حال آن دسته از والدين که به کوچکترين رفتارهاي کودکان خود توجه دارند ، مي توانند با به کارگيري توصيه هاي 12 گانه پرورش خلاقيت ، کودکان خود را به مرحله خود شکوفايي سوق دهند ،البته به کار گيري اين روش آنچنان هم ساده نيست . داشتن صبر و حوصله از يک سو و نکته سنجي دررفتار کودکان مي تواند آينده درخشاني را براي کودک شما رقم بزند .

شيوه افزايش خلاقيت در کودکان

*  براي ايجاد سؤالات تازه در ذهن کودکتان ، او را راهنمايي کنيد . آموزش به کودک بايد طوري باشد که او را به طرف پرسشهاي تازه هدايت کند . معلم بايد هنگام جواب دادن به سؤالات کودک ، او را به سمت مهارتهاي جديد سوق دهد و از به کار بردن کلماتي مانند بله،خير،هرگز و امثال آن دوري کند . اين نوع جوابها نمي تواند ارتباط کاملي بين سؤالات کودک و معلومات قبلي او برقرار کند.

 

* حسن کنجکاوي در کودکان را پرورش دهيد . براي اين امر، هيچ چيز مثل پاسخهاي صحيح و مناسب به پرسشهاي او موثر نيست . سؤال ، در واقع انعکاس از ذهن تشنه اي است که مي خواهد با دريافت جواب از فردي که بهتر از او مي داند خود را سيراب کند ، اگر چه احتياج ، بايد فوراً برآورده شود اما کمي مکث بين سؤال و جواب ، غالباً مي تواند افکار و ايده اي مفيد جهت مباحثه و گفتگو به بار آورد .

 

* والدين و مربيان ، نه تنها بايد درباره امور مربوط به کودک ، بلکه درباره امور خانه و مدرسه نيز از او نظر خواهي کنند و عقايد او را مانند عقايد بزرگسالان در حضور خود ، به بحث و گفتگو بگذارند .

 

* به عقايد جديد و تازه کودکتان احترام بگذاريد . کودکاني که به نوعي خلاقيت آنها برانگيخته شده ، روابط و مفاهيم را درک مي کنند . لذا والدين و مربيان آنها ممکن است به آنها توجه نداشته باشند و حتي گاهي او عقايد خود را چنان مطرح کند که بزرگسالان قادر به ارزشيابي وجايگزيني آنها نباشند ، تشويق کودکان به ابرازعقايد جديد ، مي تواند در رشد خلاقيت آنها موثر واقع شود .

 

* از مراقبتها و دخالتهاي بيش از حد در زندگي کودکان اجتناب کنيد . يکي از ويژگيهاي انسان خلاق اين است که تواناييش را خودش به کارمي اندازد . وظيفه والدين و مربيان اين است که اين قابليت را در او زنده نگاه دارند و به کودکان اجازه دهند بعضي اوقات مطابق سليقه خود اشياء را کشف کنند . مراقبتها و دخالتهاي زياد از حد بزرگسالان در زندگي و رفتارهاي کودکان ، قابليت يادگيري مبتکرانه آنها را تضعيف مي کند .

 

* از کودکان بخواهيد که اشياء و امور نيمه تمام را تکميل کنند ؛ از کودکان تقاضا کنيد تا جملات نا تمام و داستانهاي نا کامل ، تصاوير و نقاشي هاي نيمه تمام و حتي اشياء ناقص را کامل نمايند . براي اواسباب بازي هايي بخريد که خودش بتواند آنها را به يکديگر متصل کند و با آنها مدلهاي مختلف خلق کند .

* اجازه دهيد اشيا را از نزديک لمس کنند. علاوه بر مشاهده اشيا لازم است کودک آنهکودکان خلاقا را لمس نمايد ، زيرا مشاهده شيء به تنهاي کنجکاوي کودک را ارضا نمي کند ، کودکاني که از لمس کردن اشيا محروم مي شوند توانايي لازم جهت کشف و اختراع را از دست مي دهند . مشاهده همراه با لمس اشيا ، آنها را در بازي هاي خيالي ، اختراعات و پاسخ گويي به آزمونهاي خلاقيت ياري مي دهد . به کودکان اجازه دهيد وسايل بي خطر خانه را لمس نمايند. خصوصا کودکان بيرون کشيدن وسايل آشپزخانه از داخل کابينتها و بازي با کاسه و قابلمه و بشقابها را بسيار دوست دارند .

* براي کودکان هميشه يک مارک خاص آدامس ، بستني يا چيزهاي مورد علاقه را نخريد. کودکان را تشويق کنيد در خريد خوراکي و پوشاک ، مدل هاي مختلفي را امتحان کنند و از خريد کالاهاي تکراري و يکسان اجتناب کنيد .

 

* کودک را هميشه از يک مسير خاص به خانه نبريد . زماني که با او بيرون مي رويد ، هنگام برگشتن به خانه به او توضيح دهيد که  مي خواهيد از يک راه جديد به خانه برويد. او از اين طريق در مي يابد براي رسيدن به يک هدف راه هاي مختلفي وجود دارد .

 

* در مورد کاربردهاي مختلف يک وسيله خاص از کودکان سؤال کنيد . کاربرد ابزارها و وسايل مختلفي که را در خانه داريد ، براي کودک شرح دهيد و از او بپرسيد: به نظر تو اين وسيله چه کاربردهاي ديگري مي تواند داشته باشد . به اين طريق شما ذهن کودک را مستعد مي کنيد .

* از مکان هاي جديد ديدن کنيد  همراه با کودک به نمايشگاهها و موزه هاي مختلف و طبيعت زيبا برويد ، اجازه دهيد او از نزديک مکان هاي گوناگون را شناسايي کند .

 

* به اتاق او کاغذ هاي سفيد بچسبانيد . حدود يک متر از اتاق کودکتان را از سطح زمين به طرف بالا به طور سراسري و افقي کاغذ سفيد بچسبانيد و به او بگوييد هر طور که دوست دارد روي آنها نقاشي و طراحي کند . در تزيين اتاق او از سليقه اش استفاده نماييد . به او ياد دهيد که هر چند روز يک بار محل وسايلش را در اتاق تغيير دهد تا به اين وسيله زمينه خلاقيت در او پرورش يابد.