سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

پنومونی چیست، چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟



بیماریهای ریوی, بیماری پنومونی

باکتری ها، ویروس ها، قارچ، پنومونی اکتسابی از امکانات مراکز درمانی و پنومونی ایجاد شده در بیمارستان از علل اصلی پنومونی یا عفونت ریه هستند.

 

ذات الریه یک عفونت تنفسی تحتانی شایع است که می توانید به راحتی آن را از منابع مختلف دریافت کنید شناخت نوع و علت ذات الریه می تواند کمک کند تا بدانید که چگونه بیماری را درمان و یا از آن جلوگیری کنید بینی انسان برای محافظت از میکروب ها، گرد و غبار و دیگر عوامل عفونی از مخاط و مو پوشیده شده است هنگامی که مخاط بینی قادر به جلوگیری از چنین اتفاقی نیست این عوامل عفونی به اندام های داخلی وارد و تقسیم فراوان انجام داده و منجر به بیماری می شوند.

 

ذات الریه یک عفونت ریه است که می تواند شما را بسیار بد حال کند شما ممکن است سرفه، تب و تنفس سخت هم پیدا کنید برای اکثر افراد، ذات الریه می تواند در خانه درمان شود و اغلب در 2 تا 3 هفته پاک می شود اما افراد مسن، کودکان و افراد مبتلا به بیماری های دیگر می تواند بسیار بدحال شده و ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند شما می توانید ذات الریه را در زندگی روزانه مانند (مدرسه یا محل کار ) دریافت کنید که به آن پنومونی مرتبط با جامعه می گویند شما همچنین می توانید آن را زمانی که در یک بیمارستان و یا اتاق پرستاری هستید دریافت کنید که به آن پنومونی بیمارستانی گفته می شود که ممکن است شدید تر باشد.

 

علل شایع پنومونی
باکتری ها – باکتری های خاص از قبیل استرپتوکوک پنومونیه می تواند پس از یک حمله سرماخوردگی سبب پنومونی شود که استراحت در رختخواب، همراه با درمان مناسب از جمله درمان عفونت های باکتریایی مورد نیاز است در موارد دیگر، باکتری های اکتسابی از جامعه و برخی از باکتری ها مانند میکروب ها نیز می تواند سبب ذات الریه شود اگر چه ذات الریه ناشی از مایکوپلاسما شدید نیست اما هنوز هم ممکن است عواقب ویرانگر داشته باشد.


ویروس ها – ویروس های مسئول ایجاد آنفولانزا در صورت عدم درمان مناسب، و یا در شرایطی مانند (HIV ) که ایمنی فرد به خطر بیافتد می توانند پنومونی شدید ایجاد کنند ویروس آنفولانزا علت ذات الریه شناخته شده است و سبب حملات حاد تنفسی می شود اما معمولا سینه پهلوهای ویروسی به شدت باکتریایی نیستند.


قارچ – پنومونی قارچی معمولا در افرادی که غذای آلوده یا مواد زائد مانند مدفوع پرنده و یا گوشت آلوده به قارچ را مصرف می کنند گزارش شده است مشاهده شده است که افراد، با سیستم ایمنی آسیب پذیر و ضعیف در معرض خطر بسیار بالاتر ابتلا به بیماری های شدید، نسبت به افراد با ایمنی بدن سالم می باشد.

پنومونی اکتسابی از امکانات مراکز درمانی
پنومونی ایجاد شده در بیمارستان
در بیمارستان، بی دقتی، بهداشت ضعیف و یا خطا در ضد عفونی می تواند سبب پنومونی شود. این نوع از پنومونی که توسط گونه ای خاص از میکروب های بیماری زا رخ می دهد معمولا در برابر دارو مقاوم هستند و بنابر این درمان آن دشوار است.

 

انواع پنومونی
پنومونی اکتسابی از مراکز درمانی
افرادی که مداوم در معرض بیمارستان، محیط زیست و روش های مانند پیگیری معاینات دیالیز و غیره هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع پنومونی که به سختی هم درمان می شود هستند.

 

پنومی اکتسابی از طریق استنشاق
همچنین پنومونی آسپیراسیون نامیده می شود. هنگامی که مواد جامد و یا مایع که به طور طبیعی باید از طریق مری عبور کند تصادفا به ریه ها وارد می شوند خطر ابتلا به این نوع از پنومونی را افزایش می دهد. برخی داروها و الکل نیز می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به پنومونی آسپیراسیون شود.

 

عوامل خطر پنومونی
سن: کودکان و افراد مسن، که اغلب مریض می شوند در معرض ذات الریه هستند.


بیماری مزمن: بیماری مزمن، مانند اختلالات کلیوی، بیماری های مربوط به ریه و دیابت، شانس بالای ابتلا به ذات الریه، به ویژه از گونه های مقاوم در برابر دارو را دارند.


سیستم ایمنی بدن ضعیف: بیماران مبتلا به ایدز، SLE و یا دیگر بیماری های با نقص ایمنی در معرض خطر ابتلا به ذات الریه می باشد آنها دارای یک سیستم دفاع به اندازه کافی قوی برای مبارزه با عفونت نیستند و به همین دلیل آنها ذات الریه می گیرند.

 

بیماریهای ریوی, بیماری پنومونی

 

علائم پنومونی – عفونت ریه
علائم مشترک: علائمی که تقریبا به طور گسترده در تمام بیماران مبتلا به ذات الریه مشاهده می شود.
علائم اولیه شامل تب اغلب با درجه بالای، اما درجه پایین نیز گزارش شده است سایر علائم اولیه شامل لرز، سرفه مداوم، اشکال در تنفس می باشد به نظر می رسد با بالا بودن سطح استرس، ورزش و دیگر اشکال عوامل استرس زا علائم شدیدتر است علاوه بر این، سردرد، از دست دادن اشتها، ضعف، بی حالی، درد بیش از حد قفسه سینه و افزایش تولید عرق توسط بیماران پنومونی گزارش شده است.


علائم پنومونی ناشی از باکتری: علائم پنومونی ناشی از باکتری معمولا سریع است و شامل:
سرفه – شما به احتمال زیاد سرفه خلط دار دارید این خلط ها به رنگ زنگ زده یا سبز و یا آغشته به خون هستند.
تب ( درجه حرارت بالا ).
تعریق بیش از حد.
تنفس سریع و احساس تنگی نفس.
سرعت تنفس بالا.
تکان خوردن، دندان قروچه و لرز.
درد قفسه سینه که اغلب با سرفه یا تنفس بدتر می شود.
ضربان قلب سریع.
احساس خستگی یا ضعیف زیاد.
تهوع و استفراغ.
اسهال.

در موارد شدید ( تغییر وضعیت ذهنی شخص ).


علائم پنومونی ناشی از ویروس : نشانه های کلیدی آن عبارتند از بی حالی، تب با درجه بالا و تنگی نفس و در کنار آن سرفه خشک و درد عضلانی نیز گزارش شده است علائم ناشی از ویروس ها همان هایی هستند که ناشی از باکتری می باشد اما آنها به آرامی ظاهر می شوند و اغلب بد نیستند.

 

بیماریهای ریوی, بیماری پنومونی

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنید
اگر شما احساس ناراحت کننده پس از یک سرماخوردگی یا آنفلوآنزا ناگهانی، و یا اگر سرفه با احساس درد در قفسه سینه یا تب دارید به پزشک خود مراجعه کنید.

 

درمان پنومونی – عفونت ریه
درمان های خانگی – برخی از درمان های خانگی می تواند در مقابله با علائم ذات الریه کمک کند.
استراحت و خواب کافی داشته باشید.
مقدار زیادی مایعات بنوشید.
سیگار نکشید.
اگر سرفه باعث شب بیداری شما می شود جهت گرفتن داروی ضد سرفه با دکتر خود صحبت کنید.
اگر شما نشانه های بد حالی، یک سیستم ایمنی ضعیف و یا بیماری جدی دیگری هم دارید ممکن است نیاز به رفتن به بیمارستان داشته باشید.


برای پنومونی که توسط باکتری ایجاد می شود دکتر شما به شما آنتی بیوتیک می دهد. آنتی بیوتیک ها تقریبا همیشه پنومونی ناشی از باکتری را درمان می کند. آنتی بیوتیک ها دقیقا طبق دستورمصرف کنید و نیاز به گرفتن دوره کامل آنتی بیوتیک ها می باشد.
پنومونی به شما احساس بیماری می دهد. اما پس از مصرف آنتی بیوتیک ها، شما باید شروع به احساس بهترنمایید. اگر شما احساس بهتری پس از 2 تا 3 روز مصرف آنتی بیوتیک نداشتید با دکتر خود تماس بگیرید.


پنومونی ناشی از ویروس معمولا با آنتی بیوتیک درمان نمی شود. گاهی اوقات، آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عوارض استفاده می شوند. این پنومونی با درمان در منزل، مانند استراحت و مراقبت از سرفه معمولا خوب می شود.
داروها شامل ترکیبی از داروهای مختلف که بسته به نوع پنومونی داده می شود در برخی موارد مانند ( ذات الریه شدید و مقاوم به درمان ) بستری شدن در بیمارستان ممکن است لازم باشد.

 

پیشگیری از پنومونی
تزریق واکسن – وقتی کودکی به دنیا آمد تزریق واکسن کونژوگه پنوموکوک (PCV) یک واکسیناسیون رایج است. بزرگسالان می توانند واکسن پلی ساکارید (PPSV) و یا PCV، بسته به کارهای مختلف دریافت کنند. سایر واکسن ها را می توان برای جلوگیری از بیماری هایی که ممکن است به ذات الریه منجر شود مانند سرخک، آبله مرغان، آنفولانزا، و غیره استفاده کرد.


شستن دست اغلب مفید است – حفظ بهداشت فرد سبب سلامتی می شود. شستن دست ها اغلب می تواند گرفتن باکتری یا عفونت ویروس را کاهش دهد.


از مردم آلوده دور باشید – اگر شما در معرض خطر ابتلا به افراد آلوده به سینه پهلو هستید و واکسن دریافت نکرده اید شما باید از آنها دور باشید.


سیگار نکشید – بهترین راه برای جلوگیری از ذات الریه دور ماندن از دود سیگار است. اگر سیگار می کشید، شما بیشتر در معرض خطر ابتلا به پنومونی است. مصرف سیگار اثر بدی بر ریه و سینه پهلو دارد.

منبع:foodregime.com


ویدیو مرتبط :
سردرد بچه چه علائمی دارد؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرطان دهان چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟



درمان سرطان دهان, مصرف دخانیات

با توجه به آمارهای بنیاد سلامت دهان و دندان بریتانیا، بسیاری از مردم از وجود سرطانی با عنوان سرطان دهان هیچ گونه آگاهی ای ندارند. البته در سال های اخیر با ابتلای مایکل داگلاس، ستاره هالیوود، به سرطان دهان، میزان اطلاع رسانی در زمینه این سرطان مقداری بیشتر شده است.

 

افزایش احتمال درمان سرطان دهان با تشخیص زود هنگام آن
هر چقدر تشخیص سرطان دهان زودتر انجام بگیرد بهتر است. اگر قبل از آنکه سرطان دهان گسترش پیدا کند، تشخیص داده شود، احتمال زنده ماندن افراد مبتلا تا 90 درصد افزایش پیدا می کند.

 

متاسفانه در 40 سال گذشته میزان زنده ماندن افراد مبتلا به سرطان دهان پیشرفت خاصی را نشان نداده است و می توان علت اصلی این قضیه را در تشخیص دیر هنگام علایم این سرطان دانست. در واقع بیش از دو سوم افراد مبتلا به سرطان دهان در مراحل آخر سرطان متوجه علائم سرطان شده و سرطان دهان آنها تشخیص داده می شود.

 

علائم سرطان دهان چه چیزهایی هستند؟
تشخیص علائم سرطان دهان دشوار است، علل خصوص اگر در گلو بروز کند. گاهی مواقع پزشکان نیز متوجه نشانه های مهم سرطان دهان نمی شوند. به عنوان مثال مایکل داگلاس چندین بار برای شکایت از درد در گلو و گوش به پزشک مراجعه کرد اما چون سرطان در پشت گلوی او قرار داشت، پزشکان نیز نتوانستند سرطان او را در مراحل اولیه تشخیص بدهند.

 

علامت اصلی سرطان دهان که شما باید همواره مراقب آن باشید لکه های قرمز و یا سفید رنگ و یا زخم هایی در دهان هستند که برای مدتی بیش از سه هفته مداوا نمی شوند.

 

علائم دیگر سرطان دهان عبارتند از توده های غیر معمول در هر بخشی از سر و یا گردن.

 

درمان سرطان دهان, مصرف دخانیات

 

عوامل خطرزا برای سرطان دهان چه چیزهایی هستند؟
میزان شیوع سرطان دهان در حال افزایش است و همچنین حداقل سن ابتلا به این سرطان در حال کاهش است (اگر چه هنوز هم بسیاری از افراد مبتلا به سرطان دهان بالای 40 سال سن دارند.)

 

مصرف دخانیات اصلی ترین علت ابتلا به سرطان دهان است تا آنجا که سه نفر از هر چهار نفر مبتلا به این سرطان به علت مصرف دخانیات به این سرطان دچار می شوند.

 

مایکل داگلاس عادت داشت که هر روز نصف پاکت سیگار بکشد که البته در سال های اخیر این عادت بد خود را ترک کرده است.

 

نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی نیز می تواند باعث ایجاد سرطان دهان شود. افرادی که به صورت همزمان هم سیگاری هستند و هم الکلی هستند تا 30 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان قرار دارند.

 

یافته های اخیر نشان می دهد که سرطان دهان با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV – یک عفونت مقاربتی که از طریق رابطه جنسی قابل انتقال است و از طریق رابطه جنسی دهانی به دهان منتقل می شود.) در ارتباط است.

 

رژیم غذایی نامناسب یکی دیگر از عوامل خطرزای سرطان دهان است. تحقیقات نشان داده است که مصرف به اندازه ی ماهی، سبزیجات، میوه ها و تخم مرغ می تواند خطر ابتلا به سرطان دهان را کمتر کند.

 

در گذشته بیشتر افراد مبتلا به سرطان دهان را مردان تشکیل می دادند اما امروزه با تغییر عادت سیگار کشیدن و مصرف الکل در زنان، میزان ابتلای زنان به این سرطان در حال افزایش است. تا سی سال پیش مردان مبتلا به سرطان دهان 5 برابر زنان بودند اما امروزه این میزان به دو برابر رسیده است.

 

تشخیص سرطان دهان چگونه است؟
بیشترین موارد تشخیص سرطان دهان به کمک معاینه چشمی و پس از آن انجام آزمایش نمونه برداری از بافت (بیوپسی) انجام می شود.

 

آزمون های جدیدی نیز وجود دارند که به کمک مواد شیمیایی موجود در بزاق می توانند سرطان را تشخیص دهند که البته در مرحله توسعه و پیشرفت قرار دارند. این روش می تواند در آینده به تشخیص سرطان دهان کمک قابل توجهی بکند.

 

درمان سرطان دهان چگونه است؟
بعد از تشخیص، درمان سرطان دهان می تواند شامل ترکیبی از پرتو درمانی و شیمی درمانی باشد. همچنین ممکن است عمل جراحی نیز الزامی باشد که این عمل می تواند باعث تغییر صدا و یا به طور کلی از دست دادن صدای فرد مبتلا شود.

 

به یاد داشته باشید که همواره پیشگیری بهتر از درمان است. شناخت عوامل خطرزا برای این سرطان و پیشگیری از آنها می تواند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهد.

 

مراجعه منظم به دندانپزشک نیز می تواند در تشخیص سرطان به شما کمک کند. تقریبا نیمی از سرطان های دهان توسط دندانپزشک ها تشخیص داده می شود. بنابراین مراجعه منظم به دندانپزشک را فراموش نکنید و چنانچه هر گونه مشکلی در دهان خود حس می کنید حتما به ایشان اطلاع بدهید.

منبع:coca.ir