سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

ویژگی های یک رابطه سازنده



 

 

ویژگی های یک رابطه سازنده

 

آیا می خواهید از فروپاشی زندگی زناشویی خود جلوگیری کنید؟ اگر بخواهید زندگی پرباری داشته باشید بایدبه داشتن یک رابطه خوب اهمیت دهید. در واقع چنین رابطه ای باید برای شما در اولویت قرار داشته باشد. به همین دلیل است که ما باید طریقه برقراری یک رابطه سازنده را یاد بگیریم. این کار نه تنها نیاز ما را برآورده می کند بلکه به زندگی مان معنای بیشتری می بخشد.

 

در این مقاله از واژه «رابطه» در معنای وسیع آن استفاده می شود و علاوه بر رابطه رمانتیک بر دوستی و رابطه شغلی نیز دلالت دارد.

 

در واقع اصول تمام رابطه های سازنده یکسان است.

 

یک رابطه سازنده «هر دو طرف» را درگیر می کند و نیاز به همکاری آنها دارد. تنها در این صورت است که رابطه به اوج می رسد.

 

یک رابطه سازنده دارای ویژگی های زیر می باشد:

 

۱) هر دو طرف به رابطه به عنوان فرصتی برای سود رساندن به دیگران نگاه می کنند.

 

یکی از مشکلات اساسی یک رابطه، خودخواهی است ولی این خودخواهی چگونه به وجود می آید؟ در واقع خودخواهی زمانی خود را نشان می دهد که یکی از طرفین بیشتر از آنکه به فکر سودرساندن به دیگری باشد به منافع خود بیندیشد. هرچه این وضعیت بیشتر نمود داشته باشد میزان خودخواهی افزایش می یابد. اهمیت قائل شدن به دیگران یکی از اجزاء اساسی و در حقیقت مهمترین جزء یک رابطه سازنده محسوب می شود.

 

۲) هر دو طرف خواهان تغییر هستند.

 

هیچ کس کامل نیست ولی همه می توانند بهتر شوند. در یک رابطه سازنده هر دو طرف می خواهند تغییر کنند. آنها می پذیرند که کامل نیستند و همواره جای پیشرفت دارند. به جای اینکه در زمان بروز مشکلات، دیگران را سرزنش کنید به فکر تغییر خود باشید.

 

زمانی که هر دو طرف واجد چنین ویژگی ای باشند می توانند رابطه ای مستحکم را پایه ریزی کنند.

 

۳) هر دو طرف به اشتباهات خود اعتراف می کنند.

 

در یک رابطه سازنده، طرفین از اعتراف به اشتباهات خود هراسی ندارند و به جای گرفتن حالت تدافعی، صراحتاً اشتباهات خود را می پذیرند.

 

آنها می توانند با کمک یکدیگر اشتباهات را تصحیح کنند. البته این کار، آسان نیست و تنها افراد فروتن می توانند به اشتباهات خود اعتراف کنند.

 

۴) طرفین تمایل دارند به حرف های یکدیگر گوش دهند.

 

در یک رابطه سازنده هر دو طرف شنوندگان خوبی هستند و قبل از اینکه بخواهند منظور خود را بفهمانند به فکر درک سخنان طرف مقابل می باشند.اگر طرفین به ویژگی شماره یک (سود رساندن به طرف مقابل) توجه داشته باشند کار آسان تری در پیش خواهند داشت.

 

۵) هر دو طرف از یکدیگر پشتیبانی می کنند.

 

در یک رابطه سازنده نه تنها طرفین به حرف های یکدیگر گوش می دهند بلکه به نیازهای طرف مقابل توجه دارند. براساس قانون اثر متقابل، نتایج کار خوب ما به خودمان برمی گردد. در واقع ما آنچه را که می کاریم درو می کنیم. با پشتیبانی از یکدیگر، هر دو طرف به آنچه نیاز دارند دست می یابند.

 

۶) هر دو طرف صریحاً نظرات خود را بیان می کنند.

 

سوء تفاهم یکی از مشکلات اساسی ارتباط است و به همین دلیل هر دو طرف باید با یکدیگر صریح باشند. وقتی آنها از همسر خود ناراضی اند، باید آن را با وی درمیان بگذارند. البته آنها باید این کار را به شیوه ای احترام آمیز انجام دهند تا باعث رنجش کسی نشود.

 

۷) طرفین به حرف خود عمل می کنند.

 

در یک رابطه سازنده هر دو طرف مطابق با آنچه می اندیشند و می گویند رفتار کرده و به وعده های خود عمل می کنند. این مسئله اهمیت زیادی دارد و اعتماد فیمابین را شکل می دهد. در نتیجه رابطه مستحکم تری برقرار می شود.

 

رابطه ای که ویژگی های فوق را داشته باشد به مرور زمان مستحکم تر می شود. چنین رابطه ای نه تنها برای دو طرف بلکه برای اطرافیان آنها نیز سودمند خواهد بود. چرا؟ زیرا داشتن رابطه ای سازنده احساس ارزشمندی بیشتری را به زوجین می دهد که اطرافیان نیز از آن بهره مند می شوند.

 

اکنون که با ویژگی های یک رابطه سازنده آشنا شدیم چه کار باید بکنیم؟ چگونه می توانیم رابطه خوبی شکل دهیم؟ پاسخ این است: «ما باید از خودمان شروع کنیم.»

 

تغییر دادن یک نفر دیگر کار دشواری است ولی ما همواره می توانیم خودمان را تغییر دهیم. توصیه های فوق را در زندگی خود به کار ببرید. در این صورت اطرافیان نیز از شما پیروی خواهند کرد.

 

این توصیه ها را سرلوحه زندگی زناشویی خود قرار دهید:

 

۱) به رابطه به عنوان فرصتی برای سودرساندن به دیگران نگاه کنید.

 

۲) آماده تغییر کردن باشید.

 

۳) به اشتباهات خود اعتراف کنید.

 

۴) قبل از هر چیز به حرف های طرف مقابل گوش دهید.

 

۵) از همسر خود پشتیبانی کنید.

 

۶) با همسرتان صریح و روراست باشید.

 

۷) به حرف های خود عمل کنید.

 

با به کار بستن توصیه های فوق می توانید یک رابطه مفید را پایه ریزی کنید.

منبع:kayhannews.ir


ویدیو مرتبط :
اولین سازنده بمب اتم چه ویژگی هایی داشت و در چه کشوری بود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رابطه شکل کفش و ویژگی‌های روحی!



 

 

رابطه شکل کفش و ویژگی‌های روحی

 

روانشناسان دانشگاه کانزاس با انجام تحقیقاتی اعلام کردند که می‌توان از راه نگاه کردن به کفش‌ها درباره شخصیت انسان‌ها اظهار نظر کرد به گزارش خبرگزاری مهر، روانشناسان دانشگاه کانزاس به این نتیجه رسیده‌اند که سبک، ارزش، رنگ و شرایط کفش می‌تواند تصویری از احساسات، ویژگی‌های سیاسی و فردی را منتقل کند. در آزمایش‌های انجام شده چون سرگشودن یک راز، ناظران تصاویری از یک جفت کفش را بررسی کرده‌اند که از طریق آن قادر بودند شخصیت فرد را حدس بزنند.

 

 

63 دانشجو به تصاویر 208 جفت کفش متعلق به داوطلبان این آزمایش نگاه کردند. هرکدام از داوطلبان پیش‌تر پرسشنامه شخصیتی را پر کرده بود و از هر کدام خواسته شده بود که معمولی‌ترین کفش‌های خود را در اختیار این آزمایش قرار دهند. براساس این تحقیق که از ناظران خواسته شد به هرجفت از کفش‌ها نگاه کرده، جنسیت، سن و جایگاه اجتماعی فرد را حدس بزنند.

 

حدس این ویژگی‌ها دربرگیرنده درون گرا یا برون گرا بودن مالک کفش نیز می‌شد، همچنین از آنها خواسته شد تا لیبرال بودن یا محافظه کار بودن، ثبات عاطفی، سازگاری و بلند نظری صاحبان کفش‌ها را نیز حدس بزنند. این گروه گزارش داده است که کفش‌ها اطلاعات ظریف اما سودمندی درباره مالک خود بیان می‌کنند.

 

کفش‌ها سرنخ‌های غیر کلامی به شخصیت فرد هستند و پیام‌های نمادینی را منتقل می‌کنند. کفش‌ها دارای تنوع جنس، سبک، کارکرد، ظاهر و مارک‌های مختلفی هستند اما آیا به علت این تنوع است که می‌تواند اطلاعات مختلفی را درباره افراد بیان کنند؟ محققان این دانشگاه کانزاس به این پرسش پاسخ مثبت داده‌اند و اظهار داشته‌اند که برخی از سرنخ‌هایی که کفش درباره صاحبش می‌دهد بسیار واضح است.

 

برای مثال کفش‌های گران قیمت از وضعیت درآمدی صاحبش حکایت می‌کند و کفش‌های براق و رنگی متعلق به افرادی برون گرا هستند. کفش‌هایی که ممکن است نو نباشند اما سالم و تمیز هستند متعلق به افراد باوجدان و وظیفه شناس هستند. برخی از سرنخ‌ها کمتر مشهود هستند، برای مثال کفش‌های کاربردی متعلق به افراد سازگار است. صحیح‌ترین ارزیابی‌ها در رابطه با سن، جنس و میزان درآمد است که پس از آن رده ثبات پذیری عاطفی و سازگاری قرار می‌گیرد.

 

از دیدگاه روان شناسان ثبات عاطفی بسیار مهم است چرا که این ویژگی دربرگیرنده‌تر از تنها ماندن، طرد شدن و توانایی رویارویی با انواع مختلف روابط را نشان می‌دهد. افرادی که نوعی اضطراب و نگرانی درباره روابط‌شان دارند کفش‌های نو پوشیده و آنها را سالم نگاه می‌دارند، شاید بتوان گفت این امر به نگرانی آنها درباره ظاهرشان و چگونگی تفکر دیگران درباره آنها باز می‌گردد.

منبع:همشهری