سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

هشدار درباره مصرف تنقلات رنگی



 

 

هشدار درباره مصرف تنقلات رنگی

 

بسته‌های خوراکی و تنقلات، غذاهای آماده و همه آن چیزهایی که این روزها می‌شود از سوپرمارکت‌ها خرید و خیلی زود و سریع خورد، هر کدام از این ها ممکن است کودک شما را بیش فعال، پرخاشگر یا کم تمرکز کند.

 

این یافته جدید محققان انگلیسی در دانشگاه ساوت‌همپتون است که البته هنوز گزارش آن در یک نشریه علمی منتشر نشده‌است.

 

پیش از این، محققان در همین دانشگاه، سعی کرده‌ بودند اثر خوراکی‌های با رنگ مصنوعی را با اثر حذف این خوراکی‌ها مقایسه کنند و نتیجه‌گیری آنها این بود که وقتی کودکان آبمیوه با رنگ مصنوعی می‌نوشند، بیشتر احتمال دارد که «بیش‌فعال» شوند.


رنگ‌های مصنوعی موجود در خوراکی های رنگی، می‌تواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری را در کودکان به وجود آورد.

 

بی‌بی‌سی گزارش داده‌است این بار این گروه تحقیقاتی، اثر این رنگ‌های مصنوعی را مستقیما روی گروه‌هایی از بچه‌های 3 ساله و 8 ساله بررسی کرده‌اند. از جزئیات این مطالعه، فعلا همین قدر می‌دانیم که مقدار رنگ مصرفی بچه‌ها به صورت معمول تخمین زده شده و همان به شکل آزمایشی به این بچه‌ها داده شده‌ است.

 

نتیجه، تایید مطالعه قبلی است و به این ترتیب می‌توان با اطمینان بالایی گفت وجود این نوع رنگ‌ها می‌تواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری را به وجود آورد.

 

هنوز نتایج این مطالعه از سوی مقامات رسمی انگلستان یا مقامات بین‌المللی تایید یا رد نشده‌است.

 

اداره استانداردهای غذایی انگلستان اعلام کرده‌است قبل از پذیرفته شدن مقاله این محققان در یک نشریه علمی معتبر، هیچ قضاوتی در مورد آن نخواهد کرد و طبعا هیچ تصمیمی هم درباره ممنوع کردن استفاده از رنگ‌های مصنوعی در مواد غذایی گرفته نخواهد شد.

 

با این حال محققان مستقل در انگلستان، با انتشار فهرست رنگ‌های مصنوعی خوراکی که این گروه تحقیقاتی روی آن کار کرده و زیان‌های آن را معرفی کرده، موافقند. آنها می‌گویند درست است که هنوز این یافته‌ها در هیچ نشریه علمی چاپ نشده و این یافته‌ها از سوی دانشمندان دیگر ارزیابی و صحت آن تایید نشده، اما والدین می‌توانند با حذف این گونه خوراکی ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند.

 

به ویژه این که حذف این خوراکی‌های «رنگ‌شده»، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.

 

یک فایده مهم دیگر این نوع تحقیقات آن است که پدر و مادرها را تشویق می‌کند موقع خرید خوراکی های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیه‌ای و نیز «مواد تشکیل‌دهنده» آن روی بسته بیندازند. به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشته‌اند.


ویدیو مرتبط :
‫هشدار درباره مصرف برخی آنتی بیوتیک ها‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار مهم مصرف زیتون تقلبی



 

 

هشدار مهم مصرف زیتون تقلبی

 

زیتون‌ سیاه تقلبی عوارض بسیار وخیم و ناگواری برای سلامتی انسان به دنبال دارد یک کارشناس کشاورزی گفت:هم اکنون زیتون‌های سیاه تقلبی وارد بازار کشور شده و به طور گسترده نیز در کشور توزیع شده است، اما مصرف این زیتون‌ها عوارض بسیار وخیم و ناگواری برای سلامتی انسان به دنبال دارد.

در کل دنیا دو نوع زیتون سیاه وجود دارد. یکی زیتون‌هایی است که عمدتاً در کشورهای اسپانیا و ایتالیا تولید می‌شود البته هم اکنون این زیتون‌های سیاه اصلی در کشور وجود ندارد و می‌توان گفت تمامی زیتون‌های سیاه موجود در بازار تقلبی هستند.

نوع دیگر این زیتون‌ها،زیتون سیاهی است که کشورهایی مثل ترکیه و لبنان با خرید زیتون سبز معمولی، آنها را با استفاده از سولفات آهن، فرآوری كرده و در بازارهای کشور و دنیا توزیع می‌كنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه کشور ترکیه ازطرق مختلف این زیتون‌ها را فرآوری می‌کند، عنوان کرد:این فرآوری باعث می‌شود که زیتون خام به زیتون سیاه تبدیل شود كه استفاده از آن از لحاظ سلامتی خطرات عمده‌ای برای فرد به همراه دارد.

رییس ایستگاه تحقیقاتی زیتون طارم ادامه داد: فرآوری این زیتون‌ها به گونه‌ای انجام می‌شود

که مردم عادی قادر به تشخیص اصلی یا تقلبی بودن آنها نیستند و تنها افراد متخصص می‌توانند با انجام آزمایش‌های لازم به تقلبی بودن آنها پی ببرند.

این کارشناس به عوارض استفاده از این زیتون‌ها اشاره کرد و گفت: مصرف این نوع زیتون‌های تقلبی، عوارض فراوانی در مغز و معده ایجاد می‌كند.

همچنین به دلیل استفاده بیش از حد مواد شیمیایی،کلیه فرد به صورت کامل از کار می‌افتد و فرد در معرض خطرات بی‌شماری قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول با بیان آنکه مردم تا از برندها و الصاق‌های نصب شده بر روی ظروف مطمئن نشده‌اند،نباید این کالا را خریداری کنند،‌ توصیه کرد: از آنجا که انواع مواد شیمیایی که رنگ محصولات کشاورزی را تغییر می‌دهد، برای سلامتی انسان مضر است، از این محصولات استفاده نشود.

 

منبع:drzohrabi.ir