سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

هشدارهای جدی برای جلوگیری از تجاوزات جنسی



تجاوزات جنسی,مسائل جنسی,آزار جنسی

تجاوز خشونت است و خشونت مسئله اجتماعی است ، نگاهی کوتاه داشته باشیم به تجاوزهای جنسی و تنوع آن ها در مناطق مختلف کشور.

دکتر سلطانی مجد می گوید:
ناهنجاری های روانی وجنسی به شکل های مختلف در طبقات مختلف و در شهرهای مختلف افزایش یافته و مسائل جنسی در راس تابوهای مهم قرار دارد زیرا افشای آن راحت نیست، و عمدا" زنان قربانیان این ماجرا هستند. این پنهانکاری و ترس از آبرو، متجاوزین را جری تر کرده و تقریبا به صورت اپیدمی جنسی درنقاط مختلف در آمده است .

تجاوز خشونت است و خشونت مسئله اجتماعی است ، نگاهی کوتاه داشته باشیم به تجاوزهای جنسی و تنوع آن ها در مناطق مختلف کشور:

چه کسانی بیشتر مورد تجاوز و آزار جنسی قرار گرفته اند ؟
اکثر مواقع زنان و دخترانی که با پوشش های نا مناسب در سطح جامعه هستند اولین انگیزه مورد تجاوز قرار گرفتن از سوی تجاوز گر را که همان تحریک شدن جنسی است در ذهن تجاوز گر بوجود می آورند البته این بدان معنی نیست که افرادی که پوشش مناسبی دارند هیچ وقت مورد تجاوز قرار نخواهند گرفت اما از آنجایی که تحریک جنسی اولین سبب تجاوزات جنسی میباشد این تحریک از سوی زنان و دخترانی که پوشش نا مناسبی دارند زودتر منتقل می شود .

من منکر مدگرائیی جوانان نمی شوم اصلا مدگرائی یک میل طبیعی در جوانان میباشد و جوانان دوست دارند لباسهای به مد بر تن کنند اما مد لباس باید بر گرفته از الگوهایی باشد که با فرهنگ ما همخوانی داشته باشد بعنوان مثال اگر در فلان منطقه از جهان مد شد که دختران شلوارک به پا کنند و بیرون بیایند آیا جوانان ایرانی هم باید با شلوارک بیرون بیایند ؟ سوالی که اینجا مطرح میشود اینست که علت تجاوز چیست آیا محدودیت در روابط جنسی باعث بروز تجاوزات جنسی می شود ؟ پاسخ منفیست چرا که اگر این عامل به تنهایی باعث پیدایش پدیده تجاوزات بود در کشورهای غربی که روابط جنسی محدودیتی ندارد نباید هرگز تجاوزی صورت می گرفت این در حالیست که فقط در سال 2004 میلادی در ایالت نیوجرسی امریکا بیش از ۱300 مورد تجاوز جنسی صورت گرفته است . تجاوز می تواند ریشه روانی داشته باشد در اکثر تجاوزات به گروهای همجنس فرد تجاوز گر خود در دوران کودکی یا نوجوانی مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته یا با صحنه ای هولناک در این مورد مواجه گشته .

توصیه هایی جدی برای جلوگیری از اینکه مورد تجاوز یا آزار و اذیت جنسی قرار بگیریم :

نقش دختران و زنان :
از آنجایی که درصد بیشتری از افرادی که مورد تجاوز قرار گرفته اند از پوشش مناسبی برخوردار نبوده اند رعایت پوشش مناسب حداقل در مکان های خلوت توصیه می شود.

روابط دوستی بین دختر و پسر خیلی از روابط دوستی بین دو جنس مخالف با تجاوزجنسی یا با روابط جنسی روبرو بوده از جهت توصیه جدی من به خانمها عدم اعتماد در این مورد خاص به طرف مقابل میباشد فراموش نکنید اگر دختر و پسری در مکانی تنها کنار یکدیگر باشند خواه یا نا خواه وسوسه های جنسی در ذهن آن بوجود می آید . برای جلوگیری از این وسوسه هرگز پیشنهاد رفتن به خانه یا مکانهای خلوت را از طرف مقابل خود قبول نکنید .

حقیقت تلخ در این باب :
پسر جوانی به نام خسروپس ازاغفال زنان ودختران وبرقراری ارتباط جنسی از صحنه آزار جنسی فیلم بر داری می کرد .( روزنامه شرق 27 دی 83) کرمان.

خسرو با ابراز عشق به زنان ودختران و برقرار کردن رابطه تلفنی وتقاضای ازدواج دختران را اغفال و به خانه اش می کشاند وبه آزار جنسی آنها می پرداخت .
در بازرسی خانه خسرو یک دستگاه دوربین مدار بسته که به صورت کاملا حرفه ای نصب شده بود که از صحنه های تجاوز فیلم برداری می کرد .با تهدید به تکثیر و توزیع فیلم ها در شهر دختران فریب خورده را از شکایت منصرف می کرد .

سوار خودروهای مسافر کش شخصی بدون ارم هرگز نشوید :
به سن و سال راننده نگاه نکنید به اینکه زن کنار وی نشسته نگاه نکنید امکان دارد تمامی این عوامل برای جلب اعتماد شما باشد اگر به هر دلیل مجبور بودید سوار خودروهای مسافر کش شخصی شوید قبل از سوار شدن پلاک خودرو را یادداشت کنید یا به خاطر بسپارید اگر راننده از مسیر اصلی منحرف شد و یا به هر دلیل به رفتارهای راننده یا عواملی که در خودرو هستند مشکوک شدید فورا از راننده بخواهید که خودرو را متوقف کند و پیاده شوید .

حقیقت تلخ در این باب :
این دختر در شرق تهران وقتی سوار پیکان مسافر کشی شد با تهدید راننده به جنگل های لویزان برده شد ومورد تجاوز قرار گرفت . در پی انتشار اخبار تجاوز در لویزان تعداد شاکیان که در جنگل لویزان مورد تجاوز قرار گرفته اند بیشتر می شود و تاکنون به 8 نفر رسیده است .متجاوز به نام حبیب در یک تعمیر گاه ماشین کار می کند و ماشین هایی را که برای تعمیر می آوردند از تعمیرگاه خارج می کرد و در نقش آژانس و مسافرکش زنان و دختران را سوار و با تهدید، آنها را به جنگل لویزان برده به آزار جنسی آنها می پرداخت .

وی در مرداد ماه زمانی که قصد تجاوز به دختری را داشت توسط مامورین گشت دستگیر شد. نخستین شکایت از سوی یک دختر دانش آموز مطرح می شود . این دختر توانسته بود از دست حبیب فرار کند و چند شماره اول و رنگ خودرو را در اختیار پلیس قرار بدهد .

ازرفت و آمد در مکانهای خلوت و در ساعات شب در حد توان خودداری کنید .

نقش والدین :
اطلاع رسانی و آگاهی به فرزندان از وظایف اصلی خانواده ها میباشد اولین قدم برای آگاهی دادن به فرزندان برقراری رابطه ای دوستانه با فرزند میباشد نباید به گونه ای در زمینه روابط جنسی یا آگاهی در مورد تجاوزات جنسی با فرزندان خود صحبت کنید که در ذهن آنها اینگونه شکل بگیرد که صحبت کردن راجع به این موضوعات بی حیائی است با فرزندان خود دوست باشید .

پارتی ها و مهمانیهای در اصطلاح تاریک :
اغفال شدن توسط نزدیک ترین به اصطلاح دوست شما درصدی از تجاوزات در پشت پرده مهمانیهای و پارتیها شکل گرفته اکثر این افراد به درخواست و به اعتماد دوست نزدیک خود در اینگونه مهمانی ها شرکت کرده اند و متاسفانه مورد تجاوز قرار گرفته اند این بدین معنی نیست که همه مهمانی ها دارای محیطی نا مطلوب است اما بهتر است قبل از رفتن به مهمانی از مکان آن و افرادی که در آن مهمانی شرکت کرده اند مطلع باشید و مکان و ساعت آغاز و پایان مهماین را به اطلاع خانواده برسانید .

حقیقت تلخ در این باب :
حبس عروس 17 ساله ای در خانه ویلایی به مدت 75 روز ( روزنامه ایران 25 دی 83 ) تهران

این جوان می گوید :6 روز بعد از ازدواجم با شوهرم اختلاف اندکی داشتم با دوستم قرار گذاشتم که بیرون بروم. در حال قدم زدن پژویی کنارمان توقف کرد و متوجه شدم دوستم با راننده پژو آشناست، پس از سوار شدن دوستم به زور طلا هایم را از دستم در آورد و به راننده داد. بعد آنها مرا از تهران خارج کرده و به ویلایی در چالوس بردند. دختر و پسرهای زیادی به آن خانه رفت و آمد می کردند و اتاق ها را به مسافران جوان اجاره می دادند. غیر از من چند دختر جوان دیگر هم بودند .آنها از همه فیلم و عکس تهیه می کردند.

عکس از مراسم عروسی مهمانی ها خوابگاهها و جمعهای خودمانی :
در مقابل دوربین یا موبایل های داری دوربین عکس برداری یا فیلمبرداری جمعهای دوستانه اجتناب کنید این قسمت لازم به توضیح نیست چرا که همین الان اگر چرخی در سایتهای غیر اخلاقی اینترنتی بزنید با موارد بیشماری روبرو می شوید .

حقیقت تلخ در این باب :
دختری در مراسم تولد همکلاسی خود شرکت کرده بود به لحاظ اینکه مهمانی دخترانه بود لباس وی از پوشش مناسبی برخوردار نبود عکس سر و گردن وی توسط دوست پسر او که از وی جدا شده بود بر روی اندام برهنه دختری مونتاژ شده و پخش گردیده بود برادر دختر با مشاهده این عکس به محل مدرسه پیش دانشگاهی خواهرش مراجعه کرده وی را تا خانه همراهی میکند و در حمام خانه با زدن 11 ضربه چاقو خواهرش را از پای در میآورد .

هشدار به پسران :
در استخرها و در رختکنها مراقب رفتارهای دیگران باشید اگر بعد از استخر فردی پیشنهاد رساندن شما تا منزل را با خودرو شخصی داد و آنرا نمی شناختید حتی اگر بارهی در استخر آن فرد را دیده باشید هرگز پیشنهاد وی را قبول نکنید.

حقیقت تلخ در این باب :
تجاوز به پسر 18 ساله ، ( 30آذر ۸۳ روزنامه ایران ) ،(تهران)

دوپسر 18 ساله با تهدید چاقو مورد تجاوز قرار گرفتند .دوپسر هنوز هم در باره آنچه که بر سرشان آمده است با ترس وشرم حرف می ند . درمنطقه فلاح پسری که به عنوان شرور معروف است دو پسر را در زمان های مختلف به بهانه ای به پشت خط راه آهن برده و بعد ضرب وشتم با لگد مجروع کرده و با یکی از کسانی که همراهش بود به او تجاوز کردند. یکی از این پسرها با درد بسیار به خانه بر می گردد وبه خاطرآبرو هیچ حرفی به خانواده نمی زند .
شب هنگام از شدت درد ضرباتی که به شکم وی خورده بود راهی بیمارستان می شود ودر آنجا به ناچار حقایق را می گوید .

اگر مورد تجاوز قرار گرفتید چه اقداماتی لازم است انجام دهید ؟
قبل از هر اقدامی به خاطر داشته باشید شما به علت امری نا خواسته مورد آزار جنسی و تجاوز قرار گرفته اید چرا که اگر این مسئله خواسته بود اسم آن تجاوز نبود شما تلاش خود را برای جلوگیری از بروز این حادثه کرده اید در هر سنی و هر شرایطی به نزدیکترین مرکز کلانتری ، پاسگاه ، ایستگاه ها ی نیروی انتظامی یا خودروهیا نیروی انتظامی مراجعه کنید و مسئله را با جزئیات کامل با مامورین مربوطه در میان بگذارید.( مددکاران اجتماعی در نیروی انتظامی آموزشهای لازم در احیای روحیه افرادی که مورد تجاوز قرار گرفته اند دیده اند )

دومین گام مسئله را با خانواده درمیان بگذراید .
سومین گام هرگز از تهدید های تجاوز گر از این قبیل که اگر مسئله را بازگو کنید شما را به قتل میرسانند یا فیلمی که از شما دارند را پخش خواهند کرد و ... نهراسید و سریعا به مراجع انتظامی مراجعه کنید

معمولا فردی که مورد تجاوز قرار میگیرد نباید از سوی خانواده سوال پیچ شود وی بریا مدتی نیاز به بازسازی روحی و روانی دارد شرایط او را درک کنید ترجیحا از یک مشاور کمک بجوئید.

برخی افراد از ترس آبرو و یا تهدید های تجاوز گر از مطرح کردن موضوع و یا طرح شکایت خودداری میکنند این عامل باعث می شود تا دختران دیگر نیز یا حتی خود فردی که مورد تجاوز قرار گرفته مجددا بنابه درخواست تجاوز گر تن به عمل نا خواسته جنسی دهد پس موضوع را هرچه سریعتر با نیروی انتظامی در میان بگذراید.
منبع:عصر ایران

 


ویدیو مرتبط :
رسوایی شبکه من و تو (فساد اخلاقی و تجاوزات جنسی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هویت جنسی مشكلی كه باید جدی گرفته شود



 

هویت جنسی

 

براساس آمار سازمان بهزیستی كشور روزانه سه بیمار دارای اختلال هویت جنسی به سازمان بهزیستی برای درمان و تغییر جنسیت مراجعه می كنند واین در حالی است كه دركشور هیچ نهاد خاصی به صورت جدی متولی ساماندهی و درمان این افراد نیست.

 

براساس آمار سازمان بهزیستی كشور روزانه سه بیمار دارای اختلال هویت جنسی به سازمان بهزیستی برای درمان و تغییر جنسیت مراجعه می كنند واین در حالی است كه دركشور هیچ نهاد خاصی به صورت جدی متولی ساماندهی و درمان این افراد نیست.

 

دكتر «محمدرضا خباز» معاون اجتماعی سازمان بهزیستی كشور با اعلام این مطلب به «ایران» گفت:«یكی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه، تغییر جنسیت گراها هستند و متأسفانه با توجه به رشد این افراد در جامعه هیچ ارگان خاصی به صورت دقیق ومشخص بر این افراد نظارت نمی كند و وزارت بهداشت كه متولی امر درمان این افراد است توجه خاصی برای درمان و بهداشت تغییر جنسیت گراها ندارد».

 

وی معتقد است كه اقدامات مهمتری در بخش درمان وجود دارد و اختلال هویت جنسی را به عنوان آسیب و معضل اجتماعی می توان عنوان كرد. وی با اشاره به اینكه جمعیت آماری تغییر جنسیت گراها در كشور ۲ تا ۸ هزار نفر برآورد می شود و كل بودجه اختصاص یافته برای این امر ۲۵ میلیون تومان است، اظهار داشت: «هم اكنون از هر صد هزار نفر ۴ تا ۶ نفر دچار اختلال هویت جنسی هستند و با توجه به اینكه اختلال هویت جنسی یك نوع بیماری محسوب می شود بنابراین باید برای رفع مشكل بیماری این افراد مانند بیماری های دیگر اقدامات لازم از سوی مسؤولان و همچنین خانواده های آنها صورت گیرد».

 

به گفته او نقش اصلی در درمان این بیماری برعهده خانواده ها است وخانواده ها نباید با این بیماری مقابله و یا مبارزه كنند، چرا كه اگر این افراد از سوی خانواده ها طرد شوند مشكلات و آسیب های بسیاری گریبانگیر آنها خواهد شد. خباز با تأكید بر اینكه وضعیت افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی در كشور بسیار هشدار دهنده است، می گوید: «این گروه به دلیل طرد شدن از جامعه و خانواده در معرض روسپیگری، اعتیاد، ایدز و فحشا هستند و برای برطرف كردن مشكلات این قشر نیاز به برداشتن گام های جدی از سوی دولت است».

 

هویت جنسی

 

هویت جنسی نقش خانواده در رفتار تغییرجنسیت گراها

 

تحقیقات نشان می دهد كه بین ۲ تا ۶ درصد افرادی كه متولد شده اند دچار اختلال هویت جنسی هستند این موضوع مربوط به كشورهای مترقی و عادی نمی شود بلكه در تمام جوامع این بیماری موجود است و چگونگی برخورد با این بیماری بستگی به فرهنگ هر جامعه دارد. بیشتر روانشناسان معتقدهستند كه این بیماری در ۳ سالگی مشخص می شود آنان در كودكی و حتی قبل از دبستان شروع به انجام دادن رفتارهای جنس مخالف می كنند و به گفته دكتر «وامقی» روانپزشك و استاد دانشگاه در به وجود آمدن رفتار جنسی مخالف، خانواده نقش بسیاری دارد.

 

او می گوید: «برای بسیاری از خانواده ها رفتارهای جنسی مخالف كودك جذاب است در حالی كه واكنش والدین به رفتارهای جنس مخالف بچه ها در شكل گیری رفتارهای كودك بسیار مؤثر است و متأسفانه در سنین بالاتر تضادی كه بین رفتار فرد به ویژه پسرها با هم سن و سال خودشان پیش می آید، باعث واكنش منفی خانواده و جامعه نسبت به فرد می شود». او معتقد است كه خیلی از افراد بخصوص پسرها در مدرسه مورد آزار واذیت قرار می گیرند. او درباره پذیرش این افراد از سوی جامعه و والدین می گوید: «این افراد در خانواده دچار مشكلات بسیاری هستند و در بیشتر مواقع اتفاق می افتد كه این افراد از سوی خانواده طرد می شوند.

 

پذیرش بیمار تغییر جنسیت گراها نه تنها در خانواده بلكه در جامعه هم بسیار دشوار است». وامقی با تأكید بر اینكه پذیرش رفتارهای جنس مخالف در هر ۲ جنس بخصوص در جنس مرد مشكل است، می گوید: «این افراد از سوی خانواده، همكلاسی و هم دانشگاهی خود طرد شده هستند و وقتی در سنین بالاتر قرار می گیرند از طرف گروههای هم سن و خانواده خود با رفتارهای بسیار زشتی مواجه می شوند». به گفته او استرس و فشارهای روانی كه این افراد در طول سالیان رشد تحمل می كنند طبیعتاً تأثیر محسوسی در شرایط روحی و عاطفی و كاركرد اجتماعی این افراد مانند شغل، نوع رابطه با خانواده و دوستان دارد و متأسفانه جامعه نیز نگرش منفی نسبت به این افراد دارد.

 

هویت جنسی

 

هویت جنسی تدابیر دستگاه های اجرایی برای مشكل تغییر جنسیت گراها

 

روانشناسان معتقدند كه اگر در كودكی به درستی جنسیت نقش های اجتماعی به كودكان آموخته شود اختلال هویت جنسی در حداقل ها جلوه می كند ولی اگر این مشكل به صورت جدی از سوی خانواده برطرف نشود فرد دچار تعارض در هویت جنسی و در بزرگسالی نیز با مشكلات پیچیده ای روبه رو می شود.

 

تعدادی از افراد تغییر جنسیت گرا با مشاوره و روانشناسی و روانپزشكی تا حدودی بهبود می یابند، اما عده ای دیگر از آنها نیازمند جراحی های پرهزینه هستند كه هرعمل آنها حدود چندین میلیون تومان هزینه دارد. به گفته «علاء الدین خطیر» جراح و متخصص زیبایی بیشتر مراجعان برای تغییر جنسیت دچار موقعیت مالی ضعیف هستند و دستگاه های اجرایی كشور باید در خصوص وضعیت عمل این افراد تدابیری در نظر بگیرند.

 

به گفته او عدم تطبیق تصویر ذهنی یك شخص با موجودیت حقیقی و جنسی او باعث بروز بیماری اختلال هویت جنسی می شود كه پسرها چهار برابر بیشتر از دختران دچار اختلالات هویت جنسی می شوند. وی تأكید می كند: «مبتلایان به اختلال هویت جنسی جراحی را تنها راه ممكن برای سلامتی خود می دانند آنها قبل از عمل بسیار ناراحت و غمگین هستند و دعا می كنند در حالت فكری، روانی مورد علاقه شان باشند و بعد از عمل از وضعیت جسمانی و روانی خود بسیار راضی و خرسند هستند».

 

دكتر خطیر معتقد است كه اختلال هویت جنسی كاذب و حقیقی دارد و پزشك مربوطه برای جراحی باید دقت كند كه اگر بیماری اشتباه عمل شود اقدام به خودكشی می كند و یا تا آخر عمر تبدیل به انسانی ناراضی و افسرده می شود.وی با تأكید بر اینكه تشخیص مشكل اختلال هویت جنسی برعهده روانپزشكان و روانشناسان است و متأسفانه روانپزشكان و روانشناسان تاكنون اقدامات جدی برای رفع مشكل این قشر انجام نداده اند، اظهار می كند: «متخصصان روحی و روانی كشور اقدام مناسبی برای اصلاح و تطابق تصویر ذهنی افراد بیمار انجام نداده اند وآنچه كه انجام شده تشخیص این عارضه بوده است كه متأسفانه در برخی موارد نیز اشتباهاتی صورت گرفته است».

 

با این همه افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی در تلاش هستند تا انجمن حمایت از حقوق تغییر جنسیت گراها را به ثبت برسانند تا بتوانند گوشه ای از مشكلات پیچیده روحی، روانی و اجتماعی خود را برطرف كنند كه البته در این میان حمایت دولت و مجلس امری ضروری است.