سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

هرگز در لیوان‌ یك‌بار مصرف چای نخورید


شاید شما هم از آن دسته افراد باشید كه برای رفع خستگی، ‌تولید نشاط یا از بین بردن خواب‌آلودگی ناشی از چند ساعت كار هیچ‌چیز به اندازه نوشیدن یك فنجان چای سرحال‌تان نیاورد اما باید بدانید مصرف بی‌رویه چای خطراتی به دنبال دارد كه در این جا به چند نكته اشاره می‌كنیم.





ضد سكته

 زعفران خواص درمانی زیادی دارد از جمله این‌كه برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. دریافت مقداری دم كرده زعفران موجب احساس شادی و خوشحالی می‌شود. از تركیب زعفران و چای، نوشیدنی خوش‌طعمی به دست می‌آید. چای زعفران از تجمع كلسترول در رگ‌ها و به این ترتیب از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌كند.



چای سفید دوست دارید یا سیاه؟

دركل، چای به 3 نوع سفید، سیاه و سبز وجود دارد. چای سفید به دلیل آن‌‌كه خیلی گران است در ایران به ندرت یافت می‌شود. در صورتی‌كه برگ تازه چای را به سرعت خشك كنند، چای سبز به دست می‌آید، در این شرایط اجازه تخمیر به چای داده نمی‌شود كه اكثر فواید درمانی چای را به آن نسبت می‌دهند. مصرف چای سبز اخیرا در ایران رو به افزایش است. از مهم‌ترین خواص آن می‌توان به خاصیت ضدپوسیدگی دندان به علت فلوراید بالا، ضدسرطان معده، ضدخارش و التهاب حاصل از گزش حشرات و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره كرد. این چای را می‌توان مانند چای سیاه دم و مصرف كرد. در صورتی‌كه روی برگ تازه چای سیاه عملیات تخمیر صورت گیرد و  تغییراتی در رنگ، بو و مزه و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می‌شود. پس از مراحل تخمیر آن را خشك كرده و بسته‌بندی می‌كنند. این نوع چای كه همان چای سیاه است بیشترین نوع تجاری چای را تشكیل می‌دهد. در ایران معمولا حدود 95 درصد مردم، تمایل به استفاده از چای سیاه دارند.



چای كله‌مورچه‌ای دوست دارید؟

چای سیاه انواع مختلفی دارد كه هرنوع آن طرفداران خاص خود را دارد. بیشترین مقدار چای سیاه از كشورهای سریلانكا و سیلان یا از هندوستان و به مقدار كم از كینا به ایران وارد می‌شود. چایی كه از كنیا وارد ایران می‌شود به چای «كله مورچه‌ای» معروف و شبیه باروت است كه فقط با سلیقه عده‌ كمی جور درمی‌آید. در ایران بیشتر چای سیلان و كلكته موردتوجه است و این به دلیل رنگ بیشتر آن‌ها است. از تركیب چای سیلان و كلكته كه طعم بهتری دارد می‌توان چای خوش‌طعم و رنگی به دست آورد.

قیمت چای كلكته از كیلویی 8 هزار تومان به بالا و چای سیلان از كیلویی 5 هزار تومان به بالاست. چای سیلان از نظر ظاهری انواع مختلفی دارد كه چای درشت‌تر به قلم، متوسط به شكسته و ریز به باروتی شهرت دارند. نوع باروتی آن در ایران كشت می‌شود ولی كیفیت پایین‌تری دارد. معمولا برندهای چای در ایران، چای وارداتی را با درصدی از چای داخلی مخلوط و به بازار ارائه می‌كنند. البته مصرف چای‌های تولید داخل در گذشته زیاد بود ولی حالا به نظر می‌رسد ذائقه مردم با چای‌های وارداتی بیشتر سازگاری دارد. قیمت بعضی از چای‌های وارداتی تا كیلویی 60 هزار تومان هم می‌رسد ولی یك چای خوب را می‌توان در حدود قیمت كیلویی 12 هزار تومان خریداری كرد.



در لیوان پلاستیكی چای ننوشید

شاید شما هم از آن دسته افراد باشید كه برای رفع خستگی، ‌تولید نشاط یا از بین بردن خواب‌آلودگی ناشی از چند ساعت كار هیچ‌چیز به اندازه نوشیدن یك فنجان چای سرحال‌تان نیاورد اما باید بدانید مصرف بی‌رویه چای خطراتی به دنبال دارد كه در این جا به چند نكته اشاره می‌كنیم.

1- مصرف چای (مخصوصا پس از غذا كه سال‌هاست عادت بسیاری از ایرانیان شده) جلوی جذب آهن موجود در غذا را می‌گیرد و در نتیجه منجر به بروز بیماری كم‌خونی مزمن در مصرف‌كنندگان آن می‌شود.

2- مصرف زیاد چای، دندان‌ها را لك‌دار و سیاه می‌كند.

3- چای، ترشح اسیدمعده را تحریك می‌كند همچنین به دلیل ماهیت اسیدی خود در بروز زخم معده موثر است.

4- به دلیل وجود مقدار زیادی ماده كافئین در چای، این نوشیدنی برای عده‌ای باعث تحریك اعصاب یا تپش قلب می‌شود. همچنین چای پررنگ برای خانم‌ها احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد.

5- یكی از مواردی كه در جامعه مرسوم شده است خصوصا در مراسم‌ها، مصرف زیاد چای در لیوان‌های یك‌بار مصرف پلاستیكی است كه این ظروف به‌خصوص در مجاورت با نوشیدنی‌های داغ به سرعت موادسمی و خطرناك نفتی آزاد می‌كنند.



چای انرژی‌زا

آب لیموترش و اسانس آن برای بدن مفید است. اسانس لیمو به واسطه انرژی‌زا بودن آن مشهور است پس سعی كنید در نوشیدنی‌های‌تان از آبلیمو استفاده كنید. نوشیدن این مایع همراه با چای باعث می‌شود بدن سالم‌تری داشته باشید.



چای ضدسرطان

دانه‌های هل، حاوی تركیبات مفیدی است كه دم‌كردن آن خواص بیشتری از دانه را به بدن می‌رساند. تهیه چای حاوی هل به این ترتیب بهتر است؛ 3 دانه هل به ازای یك قاشق چای‌خوری چای سیاه، دم شود. چای هل برای درمان ناراحتی‌های گوارشی، درد معده و نفخ شكم مفید است همچنین چای هل نقش مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ دارد و از سلول‌های روده‌ای محافظت می‌كند.



قبل از دم كردن چای، هنگامی كه آن را در قوری می‌ریزید با كمی آب‌جوش آن را بشویید (بیشتر به علت شستن تانن چای) سپس به مقدار كافی آب جوشیده در آن بریزید و آن را به مدت 5 تا 6 دقیقه دم كنید. قوری چای باید چینی و از نوع لعاب‌دار مرغوب و بدون سرب باشد. بعد از دم كشیدن چای بهتر است برگ‌های چای را از آن جدا كرده در این‌صورت دم كرده مطبوعی به دست خواهد آمد كه میزان تانن آن كم است.



هشدار، هشدار

1- از دم كردن چای در قوری استیل اكیدا خودداری كنید زیرا چای به‌ دلیل مقدار قابل توجهی تانن با آهن قوری استیل باعث تشكیل رسوب می‌شود.

2- برگ چای اگر در جای مرطوب نگهداری شود، ممكن است دچار كپك‌زدگی ‌شود. گاهی مصرف این نوع چای ممكن است خطراتی در برداشته باشد.

3- در مناطقی كه میزان فلوئور در موادغذایی كم است می‌توان كمبود آن را با خوردن چای جبران كرد.

4- هرگز نباید چای را درحالت داغ مصرف كرد به  علت آن‌كه تانن چای در حرارت بالا اثر بدی بر مخاط بدن از جمله مخاط مری می‌گذارد.

5- برای تهیه چای روزانه خود حتما از چای دم‌كردنی استفاده كنید و برای انتخاب بهترین چای، بهتر است بدانید چای درشت‌تر از نظر كیفیت و خواص تغذیه‌ای بهتر از چای ریز و پودری است همچنین چای بدون عطر استفاده كنید. چراكه چایی كه دارای بوی تند و رنگ قرمز پررنگ باشد، بسیار مضر است.

6- از هل، دارچین یا چند قطره لیموترش در چای استفاده كنید چراكه خواص ضدباكتری چای را چندبرابر كرده و از جذب نشدن آهن در بدن می‌كاهد.

7- برای معطر كردن چای می‌توان به آن مقداری گل یاس، گلسرخ، گل بهارنارنج، نعنا، هل یا زعفران اضافه كرد.



دارچین برای روزهای سرد

چای دارچین نوعی نوشیدنی دم كردنی است كه به صورت گرم سرو می‌شود. برای تهیه چای دارچین، قطعات پودرنشده پوست درخت دارچین را داخل قوری حاوی آب جوش و چای گذاشته و پس از چند دقیقه چای دارچین آماده مصرف است. چای دارچین بیشتر برای روزها سرد مناسب است. از این نوشیدنی به عنوان تب‌بر و پیشگیری كننده از سرماخوردگی هم استفاده می‌شود.


ویدیو مرتبط :
دستگاه پرکن و پرس چای در لیوان ( لیوان چای دار )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روزی یك لیوان آب كرفس !



 

 

کرفس سلطان سبزیجات

 

 

كرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع 20 تا 60 سانتی متر كه ساقه‌ای منشعب دارد. برگ‌های آن شفابخش و ضخیم و گل‌های آن كوچك و به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز است. قسمت مورد استفاده این سبزی قسمت‌های مختلف آن بویژه ریشه و برگ آن است. در بسیاری از مناطق ایران از جمله در سیستان، خوی و بندر عباس می‌روید.

 

 

جالب است بدانید كه فرانسوی‌ها یك ضرب‌المثل جالب به كرفس نسبت داده‌اند كه می‌گوید، اگر مردم خاصیت كرفس را می‌دانستند تمام مزارع را به كاشتن آن اختصاص می‌دادند.

 

 

کرفس سرشار از املاح و ویتامین

 

 

خواص کرفس

 

 

در گذشته پارسیان به كرفس،كرفش و كرسب نیز می‌گفته‌اند و اعراب آن را معرب كرده و كرفس نامیده‌اند. كرفس دارای انواع و اقسام گوناگونی است، اما در بین آنها دو نوع در تغذیه و بقیه در مداوا به كار می‌روند. در كرفس ویتامین‌های آ ‌- ب -‌ وث و املاح سدیم ‌ پتاسیم و فسفر نهفته است. عطر مطبوع، طعم گوارا و خواص انكارناپذیر كرفس، آن را از بین سبزی‌های دیگر ممتاز كرده است. مهم‌ترین نوع دارویی كرفس، كرفس آبی یا كرفس مرداب است كه به طور خودرو در كنار مرداب‌ها می‌روید. نوع دیگر آن كرفس عطری است كه به علت داشتن عطر زیاد به كرفس مشك معروف است.

 


روزی یك لیوان آب كرفس

 


خواص آب کرفس

 

 

برای این‌كه به روده‌های خسته و پیر كمك شود، توصیه می‌شود كه هر روز یك لیوان عصاره كرفس مصرف شود. از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می‌شود.( البته برگ‌ها را همیشه مصرف كنید)

 

 

دانشمندان بر این عقیده‌اند كه كرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق تمیز‌كردن كلیه و مجاری ادرار محسوب می‌شود در واقع ترپین، ماده معطر كرفس است كه مانع ماندن سنگ كلیه در مجاری ادرار یا آلودگی میكروبی و درد می‌شود. بعلاوه كرفس عروق را باز می‌كند و برای تقویت قلب و ریه مفید است. كمپرس جوشانده كرفس برای دست و پای سرما زده و نیز برای درمان سایر زخم‌ها مفید است. جالب آن كه بذر كرفس در باز كردن گرفتگی‌های معده قوی‌تر از سایر قسمت‌های آن است. این بذر اشتها آور بوده و به هضم غذا كمك می‌كند.

 


کرفس و تقویت لثه‌ها

 

 

انواع كرفس به علت داشتن ویتامین «ث» لثه‌ها را محكم می‌كند و از خونریزی و رقت خون جلوگیری می‌كند. اشتها را زیاد می‌كند و برای مبتلایان به بیماری‌های رماتیسم، نقرس، درد مفاصل و تصلب شرایین، غذای مفیدی محسوب می‌شود و این دسته از بیماران هم می‌توانند آن را در غذای خود داخل كرده و هم می‌توانند آب آن را گرفته یك فنجان در روز میل كنند. كرفس تب بر، باد شكن و ضد نفخ است و كلیه‌ها و مثانه را زهكشی كرده و دشمن سنگ كلیه است.