سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

نگذاریم کودکان چاق شوند!!



آیا کودک شما نیز در حال اضافه وزن است،شما باید با روش هایی که در این مقاله گفته شده است،مانع از این کار شوید.

چاقی و افزایش وزن از مشكلات و پیامدهای زندگی نوین است.به عبارتی دیگر افزایش وزن از تبعات مدرنیزه شدن زندگی افراد است،در این میان آنچه كه رشدی روز افزون داشته است،روند افزایش وزن و چاقی در گروه‌های سنی كودك و نوجوان است كه نگران كننده و قابل تأمل است.

کودک چاق

تغذیه نادرست و كم تحركی،فاكتورهایی مؤثر در ایجاد چاقی هستند. تغذیه نادرست با واژه علمی «سوء‌تغذیه» صرفاً به معنی كمبود دریافت كالری و ریز مغذی‌های سالم نیست بلكه به مفهوم دریافت نامناسب آن اعم از بیش مصرفی یا كم مصرفی است.از یك سو دریافت بیش از نیاز مواد غذایی و از سوی دیگر نداشتن تحرك كافی، باعث ایجاد اضافه ‌وزن و چاقی در كودكان و نوجوانان می‌شود.

اردلان سلكی روانشناس بالینی، ازدیاد وزن كودكان و نوجوانان را یكی از مشكلات عمده‌ای می‌داند كه آنان را در سال‌های بعد دچار اختلالات و نارسایی‌های جسمی، روانی و اجتماعی می‌كند.

وی اظهار می‌دارد، بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماریهای مربوط به استخوان‌ها و مفاصل، بالا رفتن فشار خون، كلسترول و قند خون، بی‌تحركی، ضعف قوای جسمانی، بیماری‌های تنفسی مانند: آسم، دیابت و نارسایی‌های غددی، بلوغ زودرس، ناراحتی‌های روانشناختی مانند افسردگی، انزوا‌طلبی،ضعف خودپندار،و غیره از عوارض چاقی است كه عموماً شروع آن از دوران كودكی است.اختلالات بیولوژیكی مانند بیماری‌های تیروئیدی یكی از مهم‌ترین علل چاقی در كودكان و نوجوانان محسوب می‌شود.

* کم تحركی و عدم تحرك،و مصرف مواد غذایی اضافه بیشتر از سوخت و ساز مورد نیاز بدن كالری جذب كرده و كم تحركی موجب انباشته شدن مواد كالری‌زا در بدن فرد می‌شود.

پر خوری

* عوامل روانشناختی مثل عدم خویشتنداری و مراقبت از خود،كه كمتر به آن توجه می‌شود، هم عمده‌ای را در این خصوص به خود اختصاص می‌دهد.

* اشتهای کودک را در نظر بگیریم؛ لازم نیست حتماً غذایش را تا آخر بخورد پس به اجبار به او چیزی نخورانیم.

* سعی کنیم خوراکی ها و شیرینی های پر کالری را برایش فراهم نکنیم.

* چربی غذای کودک باید در حد طبیعی،یعنی30 درصد کالری مصرفی یا کمتر باشد. او را به خوردن شیرینی ها و خوراکی های پر چربی عادت ندهیم.

* سبزیجات تازه و میوه ه را در اختیار او قرار دهیم و دقت کنیم که حداقلی را که نیاز دارد، مصرف کند.

* با او بازی کنیم، راه برویم و بدویم تا از بودن در کنار خانواده و فعالیت کردن لذت ببرد، همچنین او را به شرکت در بازیهای کودکانه و فعالیتهای گروهی تشویق کنیم.

* به عنوان جایزه، شکلات و شیرینی به او ندهیم.



ویدیو مرتبط :
کودکان را با ماهواره تنها نگذاریم!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه هایی برای کودکان چاق



 

قابل توجه والدینی که کودکشان چاق است؟آیا می دانید،شما می توانید به سادگی وزن کودکتان را کاهش دهید؟

 

 

با توجه به شیوع چاقی كودكان در سال‌های اخیر،اهمیت رژیم غذایی در این گروه سنی بیش از قبل شده است.مطالعات انجام گرفته در بزرگسالان نشان‌دهنده ارتباط مستقیم بین وزن بدن و دیر وقت غذا خوردن در طول روز بوده است؛ به طوری كه افرادی كه در ساعات انتهایی روز غذا می‌خورند،تمایل به دریافت كالری بیشتر و مواد غذایی پركالری‌تر در طول روز دارند...

 

 

 

کودک چاق

 

 

با توجه به شیوع چاقی كودكان در سال‌های اخیر،اهمیت رژیم غذایی در این گروه سنی بیش از قبل شده است.مطالعات انجام گرفته در بزرگسالان نشان‌دهنده ارتباط مستقیم بین وزن بدن و دیر وقت غذا خوردن در طول روز بوده است؛به طوری كه افرادی كه در ساعات انتهایی روز غذا می‌خورند،تمایل به دریافت كالری بیشتر و مواد غذایی پركالری‌تر در طول روز دارند.در نقطه مقابل آنهایی كه وعده صبحانه بزرگ‌تری دارند،تمایل به دریافت كالری كمتری در طول روز دارند.شواهد حاكی از آن است كه كودكان نیز به تبع والدین خود و بویژه در ایام تعطیلات صبحانه دیرهنگام داشته و تمایل به خوردن سهم بیشتری از كالری مورد نیاز خود در ساعات انتهایی روز دارند.

 

 

در مطالعه اخیر، نقش دریافت مواد غذایی در ساعات دیرهنگام بر افزایش وزن كودكان مورد بررسی قرار گرفت. در مطالعه‌ای كه اخیرا روی بیش از 11 هزار كودك و نوجوان آمریكایی انجام گرفت،پژوهشگران دریافتند در مقایسه با كودكانی كه وزن طبیعی داشتند،كودكان دارای اضافه وزن عموما در طول روز سهم بیشتری از كالری مورد نیازشان را از ساعت 4‌بعدازظهر به بعد دریافت می‌كردند.علاوه بر آن كه طی ساعات انتهایی روز،استفاده از تنقلات ناسالم بیشتر بوده و به دلیل خوردن در برابر تلویزیون با احساس سیری متناسب همراه نبوده است.

 

 

در كودكان و نوجوانان اگرچه باز مساله اصلی در افزایش وزن عدم تعادل غذای دریافتی و انرژی سوخت‌وساز است؛ اما براساس این مطالعه منتقل كردن میزان اصلی مواد غذایی به ساعات دیرتر طی روز به بهانه عدم اشتهای صبحگاهی یا ایام تعطیلی مدارس باعث حجم بیشتر میزان غذای مصرفی و در نهایت افزایش وزن خواهد شد.

 

 

نكته عملی:


برای پیشگیری از چاقی كودكان،علاوه بر توجه به میزان كالری دریافتی توجه به رفتار غذایی و نیز فعالیت بدنی طی روز ضروری است. لذا توصیه اساسی آن است كه والدین به كودكان خود كمك كنند تا عادات سالم را بیاموزند و بیشتر از میوه‌ها،سبزی‌ها و غلات سبوس‌دار كه كالری كمتری داشته؛اما مواد مغذی بالایی دارند،استفاده كنند.علاوه بر این اثر مفید تنظیم زمان مصرف وعده‌ها و میان‌وعده‌ها به طور منظم طی روز در كنترل وزن را از یاد نبرند.