سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

نکاتی برای جلوگیری از عقیمی مردان



دستگاه تناسلی مردان,علت عقیم شدن مردان,جلوگیری از عقیم شدن مردان

نکاتی برای جلوگیری از عقیمی مردان
تاکنون به کرات راجع به عقیمی شنیده ایم ،اما چطور یک مرد عقیم می شود؟ چه راه حلی برای این مشکل وجود دارد؟

صحبت كردن درباره بیماری‌های دستگاه تناسلی مردان و زنان در جامعه ما به‌علت حجب و حیای فرهنگی حاكم آسان نیست اما از طرفی نمی‌توان بیماری‌های مهم این ناحیه بدن را كه هر‌گونه اختلال در آن تاثیر مهمی در كیفیت زندگی هر فرد می‌گذارد و حتی ممكن است به مرگ منتهی شود، نادیده بگیریم.


برای آشنایی بیشتر با این بیماری‌ها دكتر سید جلیل حسینی، استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و رئیس انجمن اورولوژی ایران توضیح می دهند.


آقای دكتر، مهم‌ترین بیماری‌های ناحیه تناسلی در مردان چیست؟
در رشته اورولوژی در سال‌های اخیر طبقه‌بندی جدیدی انجام شده كه بیماری‌های این رشته را به 6 یا 7 رشته تخصصی تقسیم می‌كند و در كنگره‌های علمی نیز از همین تقسیم بندی تبعیت می‌شود.


 براساس این تقسیم بندی بیماری‌های اورولوژی به چند دسته بیماری‌های كلیه و پیوند كلیه، اورولوژی زنان، اورولوژی اطفال، انكولوژی یا سرطان در اورولوژی، اندرولوژی (شامل بیماری‌های عقیمی و ناتوانی جنسی مردان) اندریولوژی (شامل روش‌های غیر تهاجمی از‌جمله برای دفع سنگ و اورولوژی ترمیمی (جراحی‌های ظریف و مشكل) دسته بندی می‌شود.بقیه بیماری‌ها شامل عفونت‌های دستگاه تناسلی و دفع ادرار نیز در گروه دیگری دسته بندی می‌شود كه اورژانس‌های اورولوژی را هم در این دسته آخر قرار می‌دهند.


اگر از بیماری‌های انكولوژی یا سرطان‌های دستگاه تناسلی شروع كنیم،باید بگوییم كه بیماری‌های خطرناك و مهمی در این دسته قرار دارند كه عمدتاً بدون علامت هم هستند.یكی از این بیماری‌ها سرطان پروستات است كه امروزه با معرفی تست PSA در سال‌های اخیر ما هم در كشور این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص می‌دهیم،درحالی كه قبلاً این طور نبود؛
مثلا  یك آقای مسن 50 یا 60 ساله به‌علت اینكه زمین خورده بود و دچار شكستگی كوچكی شده است به پزشك مراجعه می‌كرد و ما گراف می‌گرفتیم و متوجه سرطان پروستات می‌شدیم.آن موقع  معمولاً بیماری هنگامی تشخیص داده می‌شد كه بسیار پیشرفت كرده بود و درمان آن سخت‌تر بود.اما امروزه با تست PSA می‌توانیم به موقع این بیماری را تشخیص دهیم و درمان كنیم.


شیوع این بیماری چقدر است؟
این بیماری در كشور ما شیوع كمی ندارد.در هر بخش اورولوژی كه نگاه كنید همواره یك یا دو بیمار مبتلا به این عارضه كه منتظر عمل جراحی هستند، بستری هستند.شاید این بیماری بین یك تا 5 درصد در بین مردان شیوع داشته باشد.البته آمار من دقیق نیست، در این مورد مركز تحقیقات اورولوژی بیمارستان سینا تحقیقات دقیقی انجام داده كه می‌تواند قابل استناد باشد.


علائم بیماری سرطان پروستات چیست؟
مهم‌ترین علامت این بیماری نامنظم شدن ادرار است.گاهی فرد مجبور است چندین بار هنگام شب برای ادرار از خواب بیدار شود و گاهی مجبور است به سرعت خود را به دستشویی برساند تا مثانه را تخلیه كند.

علائم در همین حد است و خیلی زیاد نیست ولی یك بیماری خطرناك و سرطان نهفته است كه در مراحل پیشرفته به جراحی‌های بزرگ و درمان‌های متعدد،سخت و خطیر نیاز دارد؛ بنابراین مهم‌ترین علامت این بیماری اختلال در ادرار است كه به‌خصوص در بین مردان بالای 45 سال دیده می‌شود.این افراد حتماً باید با یك متخصص اورولوژیست مشورت كنند و ویزیت شوند.


و اگر به موقع مراجعه نكنند؟
 در غیر این صورت، ممكن است در كوتاه‌ترین زمان ممكن، متاستاز بدهد، متاستاز استخوانی، ریوی و بیماری دست اندازی‌های مختلفی بكند و در فرصت كوتاهی فرد را از بین ببرد.
سرطان دیگر كه به‌خصوص در كشور ما شیوع بیشتری دارد،سرطان مثانه است. این بیماری از بافت خود مثانه به‌وجود می‌آید و گاهی از كلیه و حالب كه محل عبور ادرار است به‌وجود می‌آید ولی عمدتاً در مثانه است. این بیماری هم تقریباً بدون علامت است،تنها علامت آن پیدا شدن خون در ادرار است كه در مراحل اولیه به وضوح دیده نمی‌شود و  گاهی به‌صورت یك تغییر رنگ جدی در ادرار مشاهده می‌شود.


مردان به‌خصوص مردانی كه در معرض مواد خاصی هستند، مثلاً مردان سیگاری یا افرادی كه مواد افیونی مصرف می‌كنند یا در صنایع مثلاً صنایع كشتی‌سازی‌، لاستیك‌سازی‌ یا حتی خشكشویی‌ها فعالیت می‌كنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند،همچنین كسانی كه در خانواده شان سابقه سرطان مثانه هست نیز در معرض این بیماری قرار دارند.


هر چه تومور سرطان مثانه بزرگتر باشد،نفوذ بیشتری به دیواره مثانه می‌كند و خونریزی بیشتر می‌شود اما هنگامی كه به وضوح خون در ادرار دیده شود،بیماری خیلی پیشرفت كرده است.بنابراین مردان در هر سنی كه باشند اگر با تغییر رنگ ادرار مواجه شدند باید آن را جدی بگیرند چون ممكن است علامت سرطان مثانه باشد. یك آزمایش ساده ادرار این مسئله را روشن می‌كند،البته وجود خون در ادرار صرفاً علامت سرطان مثانه نیست،ممكن است نشانه سنگ یا یك بیماری كلیوی نیز باشد كه خطر جانی كمتری دارند.


آنچه مهم است و می‌تواند به سلامت و عمر فرد آسیب جدی وارد كند، سرطان مثانه است كه هیچ درد و علامت دیگری ندارد.شیوع این بیماری نسبت به سرطان پروستات خیلی بیشتر است.در همه بخش‌های اورولوژی و در همه مناطق كشور همواره تعدادی از این بیماران بستری هستند.شاید حدود 10 درصد بیماران اورولوژی كشور این دسته از بیماران باشند. بیشتر این بیماران هم افراد سیگاری و افرادی هستند كه در صنایع  با مواد شیمیایی سر و كار دارند.


 سومین سرطان ناحیه تناسلی سرطان بیضه است.
این بیماری شیوع زیادی ندارد و به ندرت دیده می‌شود ولی بیماری خطیری است كه یك راه تشخیص ساده دارد. درست مثل آنچه برای تشخیص زودرس سرطان سینه به خانم‌ها توصیه می‌كنند كه سینه‌هایشان را خودشان به‌طور مرتب معاینه كنند،به آقایان هم توصیه می‌شود، خودشان بیضه‌هایشان را معاینه كنند و اگر هر تغییر و نامنظمی را در بیضه‌شان دیدند، فوری به پزشك مراجعه كنند.


این بیماری گاهی به‌صورت جمع شدن آب دور بیضه دیده می‌شود  اما این نامنظمی الزاماً نشانه سرطان بیضه نیست و ممكن است یك التهاب ساده باشد ولی حتماً باید به پزشك اورولوژیست مراجعه شود.چون اگر سرطان بیضه باشد بسیار خطرناك و تهاجمی است و  بلافاصله به داخل شكم دست‌اندازی می‌كند، در آن صورت باید جراحی‌های خیلی سنگینی برای درمان آن انجام داد.اما اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، خیلی راحت درمان می‌شود.


اورژانس‌های اورولوژی چیست؟
 اورژانس تعریف مشخصی دارد؛ یعنی عارضه‌ای كه باید به فوریت و در كوتاه‌ترین زمان ممكن به آن رسیدگی شود اما متأسفانه اكثریت مردم از موارد اورژانسی خبر ندارند و نمی‌دانند چه بیماری‌هایی اورژانسی است؛ البته گاهی كه با یك بیماری مانند سنگ كلیه مواجه می‌شوند چون درد زیادی دارد و بیماری پر سر و صدایی است، (درد سنگ كلیه مثل درد زایمان است) به همین خاطر فرد بلافاصله به پزشك و اورژانس مراجعه می‌كند.

ولی اورژانسی كه من می‌خواهم به آن اشاره كنم،چیز دیگری است كه درمان آن كاملاً وابسته به زمان است، زمان طلایی یا GOLDEN TIME دارد و اگر بعد از زمان طلایی مراجعه شود، متأسفانه هیچ كاری برای آن نمی‌توان انجام داد.
از لحاظ فرهنگی برای ما مشكل است كه خیلی راحت این بیماری‌ها را در رسانه‌ها مطرح كنیم اما از طرفی تعهد پزشكی ما ایجاب می‌كند با كلماتی كه مطابق فرهنگ و شئون جامعه ما باشد، این مسائل را مطرح كنیم.


 2اورژانس مهم در اورولوژی داریم. ببینید، بیضه ناحیه‌ای از بدن مردان است كه برای تولید‌مثل، نطفه تولید می‌كند كه برای پدر شدن یك مرد هنگامی كه با نطفه همسرش به اشتراك گذاشته می‌شود منجر به تولید مثل می‌شود؛بنابراین باید سالم باشد و بتواند اسپرم یا نطفه مردانه تولید كند.


در دوران بلوغ مردان ممكن است بیضه دور طنابی كه عروق بیضه را تامین می‌كند، بپیچد و یك حالت گردش پیدا كند،این هیچ ربطی به حالت فرد یا شكل خوابیدن ندارد. خودبه‌خود اتفاق می‌افتد و«تورسیون» بیضه نام دارد، اگر چنین حالتی اتفاق بیفتد فرد باید حداكثر ظرف 6 ساعت به پزشك متخصص اورولوژی مراجعه كند تا با یك جراحی ساده، بیضه را سر جایش برگرداند. در غیر این صورت بعد از گذشت 6 ساعت بیضه دچار خون مردگی می‌شود و می‌میرد كه دیگر هیچ كاری برای درمان آن نمی‌توان انجام داد.
 
علامت این بیماری چیست؟
علامت آن درد شدید در ناحیه بیضه است كه به‌صورت ناگهانی به‌وجود می‌آید، ممكن است بیضه دچار بادكردگی هم بشود.اگر چنین علائمی دیده شد، فرد باید به سرعت ظرف 2 یا 3 ساعت خود را به یك متخصص اورولوژی برساند،حتی فرصت برای مراجعه به پزشك عمومی هم نیست و نیابد وقت را تلف كرد.

 

درد شدید بیضه البته ممكن است به‌علت ضربه خوردن حین بازی فوتبال یا عفونت باشد.اگر عفونت باشد به راحتی با آنتی بیوتیك درمان می‌شود ولی تورسیون یا گردش بیضه خطرناك است و حتماً باید در زمان طلایی 6 ساعته، در هر ساعت از شبانه‌روز كه باشد بلافاصله درمان شود.


 علتش چیست؟
علتش به آناتومیك بیضه مربوط است.ممكن است به‌صورت مادرزادی یك طرف بیضه سنگین‌تر یا سبك‌تر باشد و كمتر از یك درصد پسران 10تا 20 ساله ممكن است با این عارضه مواجه شوند.


عقیم می‌شوند؟
یك بیضه از بین می‌رود و باید از بدن خارج شود ولی ممكن است به‌علت تغییراتی كه در بدن ایجاد می‌كند،سیستم ایمنی بدن را تحت‌تأثیر قرار دهد.در این صورت ممكن است از طریق خون و عكس‌العمل بدن،به بیضه طرف مقابل هم آسیب وارد شود در غیر این صورت ممكن است فرد برای بچه دار شدن دچار مشكل شود یا حتی عقیم شود. كمتر از نیم درصد مردان ممكن است به این عارضه مبتلا شوند.


بیماری اورژانسی دیگری كه آن هم بسیار مهم است و اگر در زمان طلایی مراجعه نشود ممكن است  منجر به ناتوانی جنسی دائمی فرد بشود به‌نحوی كه مرد قدرت زناشویی خود را برای همیشه از دست بدهد، «پریاپیسم» است.


به‌طور طبیعی مردان در زمان‌های مشخصی كه صلاح می‌دانند، زناشویی می‌كنند.مدت زناشویی در افراد مختلف متفاوت است اما به‌طور كلی بعد از ارتباط جنسی آلت تناسلی مرد به حالت طبیعی قبل از این حالت برمی‌گردد اما اگر حالت نعوظ بیش از یك ساعت طول بكشد،شروع زنگ خطر است و اگر این اتفاق افتاد فرد باید حداكثر ظرف 6 ساعت به پزشك مراجعه كند.
اگر بعد از این مدت وضعیت به حالت طبیعی برنگردد  منجر به ناتوانی جنسی تا آخر عمر می‌شود و هیچ درمانی نیز نخواهد داشت. متأسفانه كمتر از یك درصد مردان از این مسئله مهم اطلاع دارند؛ به همین علت این بیماران معمولاً بعد از 24 ساعت به پزشك مراجعه می‌كنند كه دیگر دیر است و كاری نمی‌توان انجام داد.

علت آن هم به جز نا آگاهی از اهمیت این مسئله مقداری هم به خاطر خجالت فرهنگی است. به همین خاطر سعی می‌كنند به اتفاق خانواده، خودشان مشكل را حل كنند كه امكان ندارد و فقط یك متخصص می‌تواند مشكل را حل كند.


علت این عارضه چیست؟
علت آن ممكن است مصرف داروهای اعصاب و روان باشد.علل دیگری هم دارد،بعضی بیماری‌های خونی ممكن است عامل بروز این بیماری باشد.افرادی كه مبتلا به بیماری گلبول‌های قرمز هستند،مستعد آن هستند. اما گاهی هم بدون هیچ علتی به‌صورت خودبه‌خودی اتفاق می‌افتد.مصرف كم یا زیاد مایعات هم ممكن است این حالت را ایجاد كند.


بیماری‌های عفونی دستگاه تناسلی چه مواردی هستند؟
بیماری‌های عفونی دستگاه تناسلی انواع مختلفی دارند، عامل این بیماری‌ها ممكن است میكروب‌های عمومی باشند یا میكروب‌ها و ویروس‌هایی كه از طریق ارتباط جنسی منتقل می‌شوند. انواع قدیمی این بیماری‌ها سفلیس و سوزاك هستند اما امروزه بیماری‌های دیگری مانند ایدز و آنتی‌ژن‌هایی كه از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شوند نیز مطرح هستند.


در خانم‌ها عفونت مثانه هم بیماری مهم و شایعی است كه مجبورند تند‌تند مثانه را تخلیه كنند، چون سیستم خروجی مثانه و ناحیه تناسلی در زنان به هم نزدیك است احتمال عفونت در آنها زیادتر است؛ به همین علت یك تا2بار عفونت مثانه در زنان را طی یكسال طبیعی می‌دانیم و آن را جدی نمی‌گیریم ولی اگر عفونت مثانه در آقایان باشد حتماً باید به‌صورت جدی بررسی‌های لازم انجام شود.عفونت دیگر، عفونت بیضه است كه در پسر‌بچه‌ها ممكن است اتفاق بیفتد كه  ممكن است مادرزادی باشد یا به‌صورت خودبه‌خود اتفاق بیفتد.
 
منبع:hamshahrionline.ir


ویدیو مرتبط :
تاثیر WI-FI بر عقیمی مردان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی که مردان باید درباره بارداری همسرشان بدانند!



وظایف مرد در بارداری

ورزش روزانه به سپری کردن حاملگی بی خطر و شیرین کمک زیادی می‌کند

 

 حاملگی دوران خاص، پر از هیجان و البته برای برخی از زنان مملو از استرس است و در این میان همکاری متقابل مرد و زن می‌تواند به شیرین سپری شدن و از آن مهم‌تر شیرین تمام شدن این دوران کمک کند. تمام آنچه که برای شیرین سپری شدن دوران حاملگی قابل بیان است را در این 36 نکته مطرح کرده‌ایم:

1. از لحظه‌ای که همسرتان به شما می‌گوید باردار است یک روند تازه و متفاوت در زندگی آغاز می‌شود: حالا او در مرکز توجهات است و نه شما. پس سعی کنید به این وضعیت جدید به خوبی عادت کنید.

2. بدون شک اطرافیان به خصوص آنهایی که به زودی قرار است پدربزرگ و مادر بزرگ شوند (هرچند احتمالا پیشتر و با به دنیا آمدن نوه‌های دیگر به چنین مقامی رسیده‌اند!) شوکه خواهند شد. پس احتمالا تغییراتی در رفتار آنها خواهید دید. خود را برای همه چیز آماده کنید.


3. همسرتان باردار است و دوست دارد در خانه به نوعی حکمرانی کند. شما به عنوان شوهری که او را درک می‌کنید و خواسته‌هایش را حتی اگر اندکی از منطق به دور باشد متوجه می‌شود باید حق را او بدهید. یادتان باشد در باردرای همیشه حق با اوست.


4. زمانی که نوزاد یا نوزادان به دنیا می‌آیند، آنها یعنی نوزاد و همسر در کانون توجهات قرار دارند و نه شما. کافی است برای درک بهتر این توصیه به 9 ما قبل و تمام اتفاقاتی که در آن روی داد توجه کنید. آیا از اینکه برای ماه‌ها در کانون توجهات قرار نداشتید ناراحت بودید؟ قطعا پاسخ منفی است. پس خیالتان راحت باشد که روزهای پس از تولد نوزاد نیز به شیرینی همان روزهای بارداری همسرتان است.

5. حتی به فرض اینکه خانه کوچکی دارید و حالا با باردار شدن همسر و در ادامه وضع حمل او و وارد شدن مهمانی کوچک به جمع کوچکتان، کوچکی خانه بیشتر به چشم می آید اما می توانید با انتقال حس شادابی و انرژی درونی به فضای خانه، آن را برای همسرتان که روزهای پر التهابی را پشت سر گذاشته و همچنان در پیش رو دارد بزرگ جلوه دهید.

6. به او در انجام حرکات مختلف ورزشی کمک کنید. ورزش روزانه به سپری کردن حاملگی بی خطر و شیرین کمک زیادی می‌کند. شاید همسرتان به چنین حرکاتی عادت نداشته باشد اما این شما هستید که باید او را ترغیب کنید.

7. اینگونه به خود بقبولانید که برای یک سال و حتی شاید کمی بیشتر قرار نیست چیز خاصی برای خود بخرید. فعلا بهتر است خرید لباس و سایر لوازم شخصی نه چندان ضروری را حداقل برای یک سال فراموش کنید. روزهای بارداری و پس از آن از جمله مواقعی است که باید جیبتان پر پول باشد. حتما قرار نیست اتفاقی پیش‌بینی نشده برای همسر یا نوزادتان روی دهد. آنها به خصوص همسرتان به آرامش و تفریح بیشتر نیاز دارند. پس بهتر است خرید تلوزیون جدید یعنی همان چیزی که مدت‌ها به دنبالش بودید را برای یک سال فراموش کنید.

 

8. یادتان باشد حتی اگر معمولا در زندگی نظرات بهتر و تأثیرگذارتری نسبت به همسرتان دارید اما این روزها، روزهای اوست. بگذارید او تصمیم‌گیرنده نهایی باشد. به خواسته‌هایش بیشتر توجه کنید.

9. همسرتان در خانه است و شما برای او غذا آماده می‌کنید. حس بویایی او این روزها خیلی قوی شده. خود را برای تأمین نیازهای متنوع غذایی‌اش به خوبی آماده کنید.

10. با این حال کیفیت زندگی روزمره‌تان را تا می‌توانید ارتقا دهید. یعنی بیشتر به آن بخش‌هایی از زندگی توجه کنید که تأثیر مستقیم و غیر مستقیم آن به خوبی بر همسر و نوزادتان مشاهده می‌شود. سعی کنید اتوموبیلتان همیشه تمیز و درخشنده باشد تا هر بار همسرتان قصد سوار شدن بر آن و رفتن به پزشک برای معاینه ماهانه را داشت با اشتیاق به شما نگاه کند.

 

11. در روزهایی که همسرتان حامله است باید به هر کلمه‌ای که به زبان می‌آورید دقت کنید. او این روزها بسیار حساس است. سعی کنید بیشتر از کلمه «ما» استفاده کنید تا او خود را بیش از پیش کنارتان احساس کند. این احساس ویژه با حس امنیت همراه خواهد بود.

 

12. این روزها به خود و احساسات و تفکراتتان توجه داشته باشید. اگرچه همسرتان در کانون توجهات است اما شما هم باید از هم اکنون روزی را تصور کنید که قهرمان فرزندتان در زندگی خواهید بود. این حس به شما تعلق دارد و باید از هم اکنون آن را لمس کرده و از آن لذت ببرید.


13. حداقل در یک هفته اولی که همسرتان تازه از بیمارستان مرخص شده و به خانه بازگشته است این شما هستید که باید خوشمزه‌ترین غذاها و همه آنچه که او دوست دارد برایش آماده کنید.

14. اگر احساس کردید نوزاد را به درستی در آغوش نگرفته‌اید بهترین آموزگار کسی نیست جز همسرتان. به حرف‌ها و توصیه‌هایش با اشتیاق گوش دهید. او هم مانند شما نوزاد را عاشقانه دوست دارد.

15. عوض کردن پوشک نوزاد خیلی زود برایتان به کاری عادی و حتی دلپذیر تبدیل می‌شود. شاید تا پیش از به دنیا آمدن نوزاد به این فکر می کرده‌اید که این کار چقدر سخت و شاید ناخوشایند خواهد بود اما شاید پس از سومین پوشکی که در همان روزهای نخست تعویض کردید چرخش 180 درجه ای در دیدگاهتان ایجاد شود.

وظایف مرد در بارداری

در روزهایی که همسرتان حامله است باید به هر کلمه‌ای که به زبان می‌آورید دقت کنید

 
16. به تغذیه خود خیلی خوب توجه کنید. شما این روزها کارهای زیادی دارید و به همین دلیل باید سر حال و پر انرژی باشید. قرار نیست همسرتان آثار ضعف و خستگی را در شما مشاهده کند. او برای بازگشت سریع به روال عادی زندگی به نیرویی مضاعف نیاز دارد و این شما هستید که انرژی لازم را به او باید منتقل کنید.

17. به طور کلی در زندگی زناشویی مشاجره ملایم اتفاق چندان بدی نیست و اتفاقا باعث می‌شود تا زن و شوهر تمامی درونیات خود را بروز دهند. حتی از دید بسیاری از کارشناسان امور تربیتی و روانشناختی، با همین اصطحکاک‌های کوچک است که زندگی زناشویی رنگ و بوی هیجان انگیزتری به خود می‌گیرد اما شاید یک استثنای بزرگ وجود داشته باشد و آن دوران حاملگی است. در این ماه‌ها و حتی هفته‌های نخست تولد نوزاد به خواسته‌های همسرتان توجه ویژه داشته باشید. اگر او می‌گوید همین حالا باید برای معاینه به پزشک مراجعه کنید پس باید همین حالا برای معاینه به پزشک مراجعه کند. این روزها آن اصطحکاک‌های شیرین چندان اثر مثبتی ندارد.

18. در فرآیند شیردهی به نوزاد یاری رسان همسرتان باشید.

19.با به دنیا آمدن نوزاد، این خبر را به هر کسی که می‌توانید بدهید، حتی آن دسته از که بستگانی که ارتباط خاصی با آنها ندارید. بدین وسیله شاید شماری از نیروهای تازه نفس برای کمک به گذراندن هر چه بهتر این روزها راهی خانه‌تان شوند!

 

20. این روزها که همسرتان فارغ شده و نوزاد دلبدنتان را در کنار دارد، به استراحت زیادی نیاز دارد. او مجبور است برای شیردهی به نوزاد هر از گاهی از خواب برخاسته و تا دقایقی طولانی تنها شاهد شیرخوردن نوزاد باشد. پس در هر زمان که می‌توانید کاری کنید تا همسرتان برای دقایق بیشتری هم که شده استراحت کند.

21. پس از گذشت چند روز از بازگشت همسرتان (از بیمارستان) به خانه نباید سریعا برنامه‌ای که برای کمک به او در ذهن داشتید را فراموش کنید. او همچنان به شما و غذاهای خوشمزه‌ای که برایش آماده می‌کنید نیاز دارد.


22. یکی از راز و رمزهای دلپذیر زندگی این است که نوزادان تازه به دنیا آمده گرچه خیلی کم از خانه خارج می‌شوند اما همواره باید لباسهایشان را عوض کرد! پس یادتان باشد که لباس‌های متنوع و زیادی برای مهمان جدید زندگی‌تان تهیه کنید.

23. نوزاد در روزها و هفته‌های نخست زندگی تا 16 ساعت در روز نیز می‌خوابد. پس حواستان باشد که به هیچ وجه نباید مدت خوابش را با خود و سایر کودکان بزرگتر از او مقایسه کنید. نوزاد این روزها دو کار اصلی دارد: شیر خوردن و خوابیدن.

24. نوزادی که تازه به دنیا می‌آید دنیای از تازگی را برای پدر و مادر خود به ارمغان می‌آورد. هر مشکل و ناراحتی نوزاد، پدر و مادر جوان خود را بر سر دو یا چند راه تصمیم‌گیری قرار می‌دهد. اما با گذشت زمان و متوجه شدن رفتار و واکنش‌های نوزاد، همان کاری را که در ابتدا با شک و تردید انجام می‎‌دادید حالا اما با اطمینان خاطر در قالب واکنش نخست بروز می‌دهید.

25. این روزها که همسرتان برای چند ماه می‌تواند از مرخصی زایمان خود استفاده کند بد نیست بیشتر به درد دلش گوش کنید. سعی کنید حتی کارهای شخصی و اداری که به منزل آورده‌اید را نیز در کنار او انجام دهید.

26. 10 تا 12 هفته از تولد نوزاد می‌گذرد. همسرتان این روزها می‌تواند به خوبی راه رفته و کارهای شخصی‌اش را به‌راحتی انجام دهد. حتی ممکن است به سر کار بازگردد. پس این روزها همچنان روی شما و توانایی‌هایتان حساب ویژه‌ای باز کرده است.  

 

27. این روزها لباستان به ویژه پیراهن و تی‌شرتی که بر تن دارید همواره در معرض حمله بزاق و محتویات شکمی او قرار دارد. پس توصیه می‌کنیم شما هم چندین دست لباس تمیز در کشو داشته باشید. درحقیقت شما هم باید خودتان را به خوبی مجهز کنید.

بارداری,دوران باردرای

 همسرتان بعد از زایمان باید خوب بخواید تا انرژی لازم برای شیردادن به نوزاد را داشته باشد

 
28. یادتان باشد همانقدر که خواب نوزاد برای حفظ سلامتی او مهم و حتی حیاتی است، خواب همسرتان که 9 ماه سخت را پشت سرگذاشته و حالا وارد مرحله جدید و شاید سخت‌تری از بچه‌داری شده نیز از اهمیت برخوردار است. او باید خوب بخواید تا انرژی لازم برای شیردادن به نوزاد را داشته باشد.


29. تلاش کنید در این هفته‌ها خیلی زود همسرتان را به زندگی عادی بازگردانید. افسردگی بعد از زایمان را همواره مد نظر قرار دهید. مهمان جدید خانه‌تان می‌تواند خیلی ناخواسته اما سریع بخش زیادی از توجه شما را به خود معطوف کند و این یعنی تشدید آنچه که «افسردگی دوران بارداری» خوانده می‌شود.

30. اگر هنوز پدر نشده‌اید و همسرتان باید تحت نظر باشد تا وضع حمل به خوبی صورت گیرد به هر بهانه‌ای راهی بیمارستان شوید. شک نداشته باشید که او از دیدن هیچ کس به اندازه شما خوشحال و پر انرژی نخواهد شد. در لحظاتی که در کنارش هستید چای با آبمیوه ای با خود بخورید تا در اوقات تنهایی‌اش هم با دیدن فنجان چای یا ظرف آبمیوه به یادتان بیفتند.

31. سعی نکنید حین حضور در محل کار بیش از حد درباره نوزادتان صحبت کنید چون ممکن است وقتی به خانه بازمی‌گردید اندکی از شوق و اشتیاقتان درباره مهمان تازه کم شده باشد.


32. فراموش نکنید همانقدر که نوزاد این روزها از شیر مادر می‌خورد و انگار این کار او پایانی ندارد، همسرتان نیز معمولا گرسنه است. او میل بیش از اندازه‌ای به خوردن دارد و برای اینکه انرژی لازم برای سپری کردن این روزها را داشته باشد و از همه مهم‌تر بدنش جهت تولید شیر توان بالایی داشته باشد، باید غذاهای متنوعی تهیه ببینید. اگر اطلاعاتتان در این زمینه اندک است و چندان هم مطمئن نیستید، راه‌های ارتباط زیادی پیش رویتان قرار دارد. از اینترنت و کتاب‌های زیادی که در این زمینه وجود دارد استفاده کنید.

33. پس از تولد نوزاد، بد نیست تا چند سال نخست زندگی او، همسرتان را در سالگردهایی که برایتان ارزش خاصی دارد نظیر آشنایی و ازدواج به طرز متفاوتی نسبت به گذشته هیجان‌زده کنید. با این کار به او نشان می‌دهید که هنوز هم مثل گذشته برایش ارزش و احترام خاصی دارید.

34. یادتان باشد اگر همسرتان در دوران بارداری به هر دلیلی تقاضای دارویی نمود - به جز آنچه که دکتر پیشتر برایش تجویز کرده -  حتی از او نپرسید که «مطمن هستی؟» تنها کاری که باید انجام دهید کمی مقاومت در برابر خواسته همسر و تماس فوری با پزشک است.

35. این روزها که نوزادتان به زندگی جدیدش عادت می‌کند ممکن است توصیه‌ها و نصیحت‌هایی از طرف افرادی که تجربه پدر و مادر بودن را هنوز ندارند بشنوید. قرار نیست همه آنها را انجام داده و در عین حال به خاطر انجام ندادنشان، با آنها قطع رابطه کنید. لبخندی بزنید و کاری که فکر می‌کنید منطقی است را انجام دهید.

36. شیر مادر برای نوزاد در حکم خوشمزه‌ترین غذای دنیا است. پس به مواقعی فکر کنید که همسرتان در خانه نیست و شما برای آرام نگاه داشتن نوزاد، راهی ندارید جز اینکه از خوشمزه‌ترین غذای دنیا به او بدهید. از این رو همواره به فکر چنین روزهایی باشید و چند بطری کوچک از شیر دوشیده شده همسرتان را در فریزر نگهداری کنید

منبع:ninisite.com