سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

نوزاد تا 6 ساعت پس از تولد نباید شسته شود



 

 

نوزاد تا 6 ساعت پس از تولد نباید   شسته شود

 

استاد دانشگاه علوم‌پزشكی شهید بهشتی گفت: بر روی بدن نوزاد چربی‌هایی به نام «ورنیكس» وجود دارد كه درجه حرارت بدن طفل را حفظ می‌كند؛ به همین دلیل اگر این چربی‌ها به هر دلیلی تا 6 ساعت پس از تولد از بین برود، موجب كاهش درجه حرارت بدن نوزاد می‌شود.

 

محمدحسین سلطانزاده در گفت‌وگو با فارس با بیان اینكه نوزاد تا 6 ساعت پس از تولد به هیج وجه نباید شسته شود، اظهار داشت: روی پوست نوزاد چربی‌هایی به نام ورنیكس وجود دارد كه درجه حرارت بدن طفل را حفظ می‌كند؛ به همین دلیل اگر این چربی‌ها به هر دلیلی تا 6 ساعت پس از تولد از بین برود، موجب از دست رفتن درجه حرارت بدن نوزاد می‌شود.

 

وی گفت: متأسفانه در اكثر بیمارستان‌ها این مسئله رعایت نمی‌‌شود و نوزاد را پس از به دنیا آمدن می‌شویند، این اقدام باعث می‌شود كه دانه‌های چربی روی پوست بدن از بین رفته و درجه حرارت بدن نوزاد پایین بیاید.

 

این استاد دانشگاه علوم‌پزشكی شهید بهشتی بی‌حالی، خواب‌آلودگی، رنگ پریدگی، كبودی صورت، قرمزی دست و پا و كند شدن تنفس را از عوارض كاهش درجه حرارت بدن نوزاد دانست و خاطرنشان كرد: در بعضی از موارد كاهش درجه حرارت بدن نوزاد به حدی است كه منجر به شوك طفل می‌شود؛ به همین دلیل نقش دانه‌های چربی بر روی بدن نوزاد برای حفظ درجه حرارت بسیار بااهمیت است و مسئولان بیمارستان‌ها و زایشگاه‌ها باید به این نكته توجه لازم را داشته باشند.

 


ویدیو مرتبط :
تولد نوزاد دختر ( تم نوزاد صورتی )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا تماس مادر و نوزاد در ساعت اول تولد اهمیت دارد؟



تماس مادر و نوزاد در ساعت اول تولد

تماس مادر و نوزاد در ساعت اول تولد اهمیت دارد

 

یک فوق تخصص کودکان تاکید کرد: برقراری و استحکام پیوند عاطفی میان نوزاد و مادر که به تداوم شیردهی در آینده منجر می‌شود به تماس مادر و نوزاد در ساعت اول تولد بستگی دارد.

دکتر طاهری تفتی با اشاره به اینکه اکثر نوزادان که در ساعت اولیه هوشیاری پس از زایمان بر روی سینه یا شکم مادر قرار داده می‌شوند، به راحتی نوک پستان را پیدا کرده و شروع به مکیدن می‌کنند، گفت: هر چند که وجود برچسب و باندهای تشخیص هویت بلافاصله پس از تولد ضروری است، اما سایر اقدامات مانند تزریق ویتامین K و پیشگیری از عفونت چشم را می‌توان تا انجام موفقیت‌آمیز تغذیه اولیه به تعویق انداخت.

وی اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر باید در ساعت اول بعد از زایمان شروع شود، مگر این که وضعیت پزشکی مادر یا نوزاد شرایط دیگری را بوجود آورد؛ چراکه شیر مادر باید اولین ماده غذایی باشد که وارد معده نوزاد می‌شود.

وی با بیان اینکه در معاینه فیزیکی باید به زمان مناسب برای معاینه پستان، ارزیابی ساختاری پستان و آموزش مادر توجه شود، تصریح کرد: قرینه بودن پستان، نوک پستان فرورفته، اندازه پستان و توده‌های مشکوک از جمله نکاتی است که به هنگام ارزیابی ساختاری پیش از زایمان برای شیردهی مناسب است.

طاهری‌تفتی خاطرنشان کرد: تداوم شیردهی، برقراری و استحکام پیوند عاطفی و روانی میان نوزاد و مادر، کاهش خونریزی پس از زایمان با حرکات انقباضی رحم، حفظ درجه حرارت بدن نوزاد، حفظ قند خون نوزاد در 90 دقیقه بدو تولد و کاهش گریه نوزادان به خصوص با تماس پوست با پوست با مادر از جمله نتایج تماس زود هنگام مادر و نوزاد پس از تولد است.

این فوق تخصص کودکان در پایان یادآور شد: سابقه قبلی شیردهی یا داشتن شیرخوار تغذیه شده با شیرمادر با وزن گیری کم، سابقه ناباروری وابسته به هورمون و قصد استفاده از قرص‌های ضد بارداری خوراکی، مشکلات پزشکی مهم از جمله دیابت و هایپوتیروئیدی درمان نشده، سن مادر و مشکلات روانی و اجتماعی مادر از جمله ریسک فاکتورهایی برای مشکلات شیردهی است که می‌توان پیش از زایمان شناسایی شود.
منبع:سلامت نیوز