سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مچ دستتان را دریابید



 

مراقبت از مچ دست, بیماری شایع مچ دست

اغلب افرادی که از دست و پنجه خود، کار فراوان می کشند یا لازمه فعالیت های شغلی شان سرپنجه های پرکار است حواس شان به یک اتفاق بسیار مهم و مخفی نیست: فشار بیش از حدی که به مچ دست وارد می شود.

البته این اتفاق برای همیشه مخفی نمی ماند و ناگهان به شکل درد، سوزش، خشکی و گرفتگی پنجه و مچ دست بروز می کند و گاهی هم کار به جایی میرسد که درد در سراسر دست و بازو تیر می کشد. این علائم، هشدارهایی است که باید جدی گرفت و حتما به پزشک مراجعه کرد.

درد از کجا می آید؟
مچ دست ساختاری شبیه یک تونل دارد که تاندونهای حرکت دهنده پنجه و نیز رشته عصبی این ناحیه از درون این تونل می گذرد. هر عاملی که سبب شود فضای داخلی این تونل محدود و تنگ تر از حالت طبیعی شود، سبب بروز مشکلات گاه بسیار جدی حرکتی و علائم هشداردهنده فوق خواهد شد. در صورت بی توجهی به علائم این عارضه ممکن است کار به جایی برسد که جز جراحی دست، راه دیگری در پیش نباشد. البته فقط کار فراوان دست سبب بروز این بیماری نیست، عوامل دیگری مانند وراثت، حبس شدن مایعات در ناحیه مچ (بویژه در زنان باردار)، دیابت و روماتیسم مفصلی می تواند سبب بروز این بیماری شود. با این همه، راههای فراوانی برای پیشگیری از بروز سندرم تونل مچ (یا سندرم کانال کارپ) وجود دارد که در زیر به برخی از مهمترین موارد آن  اشاره میکنیم:

مراقبت از مچ دست, بیماری شایع مچ دست

به مچ خود استراحت بدهید
طی ساعات کار، هنگام رفتن به سمت آبسردکن یا دستشویی، دست و پنجه خود را مورد ملاطفت قرار دهید: هر یک از دستهای خود را به آرامی و از مچ به سمت بالا و پایین خم کنید و یکی دو دقیقه در هر یک از این جهت ها در حالت کشیده نگه دارید. آنگاه انگشتانتان را نیز خم و راست کنید و ورز دهید.

زور زیادی نزنید!
نیازی نیست که به کلیدهای صفحه کلید رایانه محکم ضربه بزنید یا هنگام نوشتن خودکارتان را تا حد مرگ در دستان خود فشار دهید. برخورد آرام انگشتان با صفحه کلید، در حد لمس کردن کلیدها و نگه داشتن خودکار و مداد بدون فشار اضافی در دستان کفایت میکند. این کار به دست و پنجه شما فرصت استراحت خواهد داد.

درست بنشینید!
خم شدن رو به جلو هنگامی که بر صندلی پشت میز رایانه نشسته اید، میتواند سبب اعمال فشار به دست و پنجه و مچ شما شود. جورج تیلمن، استادیار دانشگاه علوم در فیلادلفیا بایدها و نبایدهایی را که به هنگام نشستن پشت میز بایدانجام دهید، به شما گوشزد می کند:

باید کف پاهایتان کاملا روی زمین قرار گیرد و صفحه مانیتور درست در مقابل چشمانتان باشد [یعنی بالاتر و پایین تر نباشد که مجبور شوید برای دیدن آن گردن خود را به سمت بالا یا پایین خم کنید.] اگر میز و صندلی شما ارتفاع زیادی دارد از یک زیرپایی برای استقرار مناسب کف پایتان استفاده کنید.

مراقبت از مچ دست, بیماری شایع مچ دست

باید مطمئن باشید پشتی صندلیتان گودی کمر را پر میکند و تکیه گاه مناسبی برای استخوان های کتف شماست.

باید به طور منظم به خود زنگ تفریح بدهید. در این زنگ تفریح دور اتاق یا دفتر کارتان به مدت۶۰ ثانیه پیاده روی کنید. ایستادن و راه رفتن سبب بهبود وضع استخوان بندی خواهد شد. طی کار روزانه پنج بار این کار را انجام دهید.

نباید پاهای خود را برای مدت طولانی در حالت کشیده قرار دهید و نیز نباید به مدت طولانی پا روی پا بیندازید. ارتفاع صندلی و زیرپایی خود را چنان تنظیم کنید که پا در وضعی قرار داشته باشد که ساق و ران زاویه ۹۰ درجه بسازند و زانو و نشیمنگاه تقریبا در یک جهت قرار گیرند. در این شرایط کمترین فشار به مفاصل وارد خواهد شد و مچ دستتان نیز از مزایای این کار بی بهره نخواهد بود.

دست های خود را گرم نگهدارید
نشستن در اتاق سرد دستانتان را خشک می کند، یعنی انعطاف را از سرپنجه شما می گیرد و نمی توانید به راحتی کار کنید. اگر نمی توانید دمای اتاق را تنظیم کنید، دستکش بدون انگشت بپوشید. درست است که در ابتدا کمی سخت است و شاید برای دیگران زیادی عجیب به نظر برسد یا همکارانتان کمی سربه سرتان بگذارند، اما مطمئن باشید در نهایت دستهای شما از این کارتان ممنون خواهند بود.

منبع:pezeshkan.org


ویدیو مرتبط :
با Cicret تصویر صفحه موبایل را روی مچ دستتان ببینید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

6 توصیه برای اینکه مچ دستتان نشکند



شکستگی مچ دست,پیشگیری از شکستگی مچ دست,پیشگیری از شکستگی استخوان

6 توصیه برای اینکه مچ دستتان نشکند
 شکستگی مچ دست از سن 50 سالگی امر رایجی است. به خاطر اینکه در این سن استخوان‌ها شکننده‌تر می‌شوند. متأسفانه زمانی هم که شکستگی اتفاق می‌افتد به این سادگی‌ها جوش نمی‌خورد و درد زیادی نیز تولید می‌کند. در این مطلب چند توصیه برای پیشگیری از شکستگی مچ دست ارائه می‌دهیم.

 

1- شیر بنوشید و سویا بخورید
در حین افتادن معمولاً مچ دست بیشتر در معرض شکستگی قرار می‌گیرد. به خاطر اینکه قبل از هر کاری دست‌ها را برای محافظت از بدن پیش می‌آوریم. در نتیجه بیشتر در معرض آسیب هستند. برای اینکه مچ دستتان در زیر این فشار نشکند باید به فکر تقویت استخوان‌ها باشید. به عقیده‌ی متخصصان دو ماده‌ی غذایی برای پیشگیری از شکستگی استخوان مچ دست تأثیر دارد. اولی شیر و دومی سویا.

شیر: سرشار از کلسیم است و بافت استخوان‌ها را تقویت می‌کند. هر روز باید یک لیوان بزرگ شیر میل کنید. بهتر است از شیرهای کم چرب استفاده کنید.


سویا: در زمان یائسگی زن‌ها با مشکلی به نام کاهش هورمونی مواجه می‌شوند که استخوان‌هایشان را آسیب‌پذیر و شکننده می‌کند. سویا سرشار از فیتواستروژن است و می‌تواند کمبودها را جبران و استخوان‌ها را محکم کند.


2- رژیم‌های سخت را فراموش کنید
برخی از رفتارها و عادت‌ها مشکل شکستگی مچ‌ها را بیشتر می‌کند. رژیم‌های سخت و مصرف الکل و دخانیات جزو عادت‌های خطرناک است.
رژیم‌های سخت: رژیم‌های سخت برای استخوان‌ها خطرناک است به خاطر اینکه باعث بروز کمبود ویتامین D می‌شود. قبل از شروع هر رژیمی اول با متخصص مشورت کنید. توجه داشته باشید ویتامین D به ویژه برای تقویت تراکم استخوانی مفید است. در عوض کمبود آن می‌تواند استخوان‌ها را شکننده و ضعیف کند.


مصرف دخانیات و الکل: دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی روی رگ‌های خونی تأثیر منفی گذاشته و مانع از ترمیم زخم و التیام هر نقطه از بدن می‌شود. افرادی که مشتری روزانه‌ی این مواد هستند باید بدانند که حتی شکستگی خیلی جزئی نیز برایشان دردسر خواهد شد. چون بدنشان زمان طولانی‌تری برای ترمیم مشکلات می‌خواهد.


3- عاشق کورتون نباشید
متأسفانه پزشکان و البته مردم علاقه‌ی زیادی به کورتون‌ها دارند. به خاطر اینکه درد را تسکین می‌دهند؛ اما باید بدانید که محققان هلندی به این نتیجه رسیده‌اند که کورتون‌ها باعث بروز پوکی استخوان‌ها می‌شوند. توصیه می‌کنیم که تا حد ممکن از استفاده از این داورها بپرهیزید. دُز مصرف این داروها باید کمتر از روزانه 7.5 میلی‌گرم باشد. در مواردی که لازم است دزهای بالای این دارو مصرف شود باید درمان پیشگیری‌کننده از پوکی استخوان نیز مدنظر گرفته شود. این درمان‌های پیش‌گیرنده عبارت است از مصرف مکمل ویتامین D و مکمل کلسیم. باید بدانید که این ویتامین باعث تثبیت کلسیم می‌شود.


4- درمان‌های هورمونی کمک‌کننده است
16 درصد خانم‌های بالای 50 سال دچار شکستگی مچ دست می‌شوند. در دوره‌ی یائسگی خانم‌ها با افت میزان هورمون‌های خود مواجه می‌شوند. این کمبود هورمون روی توده‌ی استخوانی تأثیر گذاشته و آن‌ها را شکننده و در معرض شکستن قرار می‌دهد. برای مقابله با این مشکلات پزشکان می‌توانند درمان هورمونی جایگزین را تجویز کنند که استروژن بدن را تامین می‌کند.
حواستان به سرطان سینه باشد: توجه داشته باشید بیش از ده سال است که درمان هورمونی جایگزین مورد نقد اکثر متخصصان است. به خاطر اینکه متخصصان احتمال می‌دهند خطر سرطان سینه را افزایش می‌دهد. با این حال این درمان‌ها کارساز هستند و باید در حد امکان در مدت زمان محدودی مورد استفاده قرار بگیرند تا خطری برای سلامتی ایجاد نکنند.


5- مچ‌هایتان را به کار بگیرید
اگر دل خوشی از ورزش ندارید باید بدانید که ورزش‌های سنگین امکان آسیب به مچ دست‌ها را بیشتر می‌کنند. در واقع بهتر است دمبل‌ها را به ورزشکارهای حرفه‌ای بسپارید. همین که فعالیت بدنی سبک و مناسب داشته باشید برایتان خوب است. استخوان‌ها نیاز به ورزش‌های مناسب دارند تا محکم بمانند. یکی از بهترین ورزش‌ها برای تقویت استخوان مچ‌ها این است که بنشینید، مچ دست‌هایتان را روی میز بگذارید، در هر یک از دست‌ها یک بطری آب کوچک (از طرف سر) بگیرید. مچ‌هایتان را ده مرتبه از چپ به راست و 10 مرتبه از راست به چپ حرکت دهید.


 6- موقعیت‌های خطرساز را بشناسید
اگر حواستان جمع نباشد هر کار ساده و روزمره‌ای به خطری برای مچ‌هایتان تبدیل خواهد شد. اگر خدای نکرده مشکلی در زانوها یا ران‌هایتان دارید باید بیش از پیش دقت کنید. باید حواستان به گام‌هایتان باشد تا مبادا زمین بخورید. حواستان به فرش، پله‌ها و زمین لیز باشد. متأسفانه بی‌دقتی و زمین خوردن خطر شکستگی مچ دست‌ها را چندین برابر می‌کند. اگر مشکل بینایی دارید حتماً مشکل را رفع کنید.

اگر عینکی هستید به هیچ عنوان عینک را از خودتان دور نکنید. شب‌ها موقع رفتن به دست‌شویی بیشتر دقت کنید. هرگز در تاریکی کورمال کورمال راه نروید. اگر می‌خواهید از روی صندلی یا تخت بلند شوید اول پاها را به زمین برسانید. 15 ثانیه صبر کنید و سپس بلند شوید. عجله کردن و سریع از جا برخاستن احتمال کاهش فشار ناگهانی، سرگیجه و افتادن را بیشتر می‌کند.
منبع : tebyan.net