سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

معاینه شخصی بیضه (T.S.E)



تشخیص سرطان بیضه , درمان سرطان بیضه

سرطان بیضه شایعترین بدخیمی مردان 25 تا 35 ساله می باشد. این سرطان به طور کلی یک درصد انواع سرطان های آقایان را تشکیل می دهد، لذا بسیاری از افراد غیر پزشک با آن آشنایی ندارند.

 

دو گروه از مردان جوان بیشتر از سایر همسالان خود در معرض ابتلای این بیماری می باشند :
الف: آن هایی که به طور کلی بیضه در کیسه موجود در زیر آلتشان وجود ندارد.

 

ب: آن هایی که بعد از 6 سالگی بیضه شان در محل مزبور قرار می گیرد. در این افراد شانس سرطان بیضه 3 تا 17 برابر سایر افراد می باشد.

 

بیضه ها اعضای باروری مردانه بوده و کارشان ساختن اسپرماتوزویید و ترشح هورمون مردانه یعنی تستوسترون می باشد. ماده اخیر عامل صفات ثانویه جنسی مثل رشد موهای صورت و تون صدا است.

 

بیضه طبیعی :
بیضه ها به طور معمول، صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت بوده و در زیر آلت، در داخل کیسه های بیضه قرار گرفته اند. بیضه ها به طور طبیعی قبل از تولد در محل اصلی قرار می گیرند. اولیای نوزادان باید پس از تولد، از طریق پزشک اطفال از وجود بیضه ها در کیسه مطلع گردیده و اطمینان خاطر پیدا کنند. در صورت عدم استقرار بیضه ها در محل طبیعی خود، مشکل قرار گرفتن بیضه ها در محل طبیعی خود به راحتی با عمل جراحی برطرف می شود.

 

15 سال قبل، سرطان بیضه اغلب کشنده بوده و بسیار سریع به سایر اندام های بدن منتشر می شد، در حالی که امروزه به علت پیشرفت های انجام شده در اکثر مواقع کاملاً قابل درمان است، به خصوص اگر سریعاً تشخیص داده شود.

 

بیضه غیرطبیعی :
از نظر علایم، ابتدا برجستگی سخت، کوچک و بدون درد را می توان روی بیضه لمس نمود. گه گاه اندازه بیضه بزرگتر از معمول احساس می گردد. غالباً لازم است افراد با قوام و اندازه بیضه خود آشنا باشند تا هر نوع تغییری را حس نمایند.

 

احساس سنگینی و درد مبهم بیضه، کشاله ران و زیر شکم از دیگر علایم بیماری است. این اتفاقات ممکن است همراه با بعضی بیماری های دیگر مثل عفونت بیضه نیز مشاهده گردد. همین جا است که پزشک به شما در تشخیص و درمان کمک خواهد نمود.

 

تشخیص سرطان بیضه , درمان سرطان بیضه

 

روش معاینه بیضه :
یک روش ساده به نام معاینه بیضه به وسیله خود فرد (TSE) اگر حداقل به طور ماهانه در حمام و زیر دوش آب گرم انجام شود، در حالیکه چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد در تشخیص زودرس سرطان بیضه کمک فراوانی می نماید. لازم به ذکر است که این روش یعنی معاینه عضو توسط خود فرد در خانم ها جهت معاینه پستان ها توصیه می گردد.

 

روش انجام معاینه بیضه توسط خود فرد:
1- معاینه بیضه به آرامی با قرار دادن انگشت وسط و نشانه در زیر بیضه و انگشت شست در روی بیضه انجام می شود. بیضه ها با آرامش در زیر انگشتان غلطانده می شود تا هر نوع تغییری مشخص گردد.

 

2- مجرای منی یا اپیدیدیم به صورت توده نواری شکل به اندازه نخود در پشت یا کنار بیضه قرار دارد که نباید با برجستگی ناشی از سرطان یا توده اشتباه گردد.

 

3- به طور مستقیم روبروی آینه بایستید و هر نوع برجستگی غیر معمول را در کیسه بیضه یا کشاله ران مشخص نموده و به پزشک نشان دهید.

 

در لمس هر نوع برجستگی در بیضه، نباید در مراجعه سریع به جراح کلیه و مجاری ادراری درنگ نمود. اگر عفونت وجود نداشته باشد احتمال سرطان وجود دارد به خاطر داشته باشید که این بیماری بسیار خوب به درمان جواب داده و بیماران می توانند عمر طبیعی داشته باشند. در ضمن وجود فقط یک بیضه سالم برای فعالیت جنسی کافی می باشد.

 

اگر چه معاینه بیضه توسط شخص مفید است ولی هیچگاه جایگزین معاینه پزشک نمی گردد. از پزشک خود بخواهید تا معاینه بیضه را به شما آموزش دهد. نهایتاً هدف از معاینه، مراجعه سریع شما به پزشک می باشد.
منبع:iranhealers.com


ویدیو مرتبط :
s.a.r.n.e.v.e.sh.t

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روش معاینه شخصی سینه



سینه,روش معاینه سینه,چکونگی معاینه سینه,سرطان سینه,پیشگیری از سرطان سینه

روش معاینه شخصی سینه  
موثرترین روش برای شناسایی سرطان سینه ماموگرافی است؛ البته بررسی بالینی سینه نیز می تواند به نوعی تکمیل کننده این فرایند باشد.

اما سازمانهای پزشکی با تمامی توصیه های مربوط به معاینه شخصی سینه موافق نیستند؛ این روش می تواند برای زنان در دهه دوم زندگی یک گزینه محسوب شود. پزشکان بایستی در مورد مزایا و محدودیت های معاینه شخصی سینه با بیماران خود بحث و تبادل نظر نمایند.
معاینه شخصی سینه چیست؟
این عمل روشی برای بررسی تغییرات اتفاق افتاده (از قبیل توده، بخش های ضخیم شده و ...) در سینه می باشد. هرگونه تغییر غیرعادی بایستی به پزشک گزارش گردد. هنگام تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه، احتمال درمان آن به شدت افزایش می یابد.
چگونگی انجام معاینه شخصی سینه
مراحل کار عبارتند از:
در مقابل آینه
1- بالا تنه خود را لخت کرده و در اتاقی با نور کافی در برابر یک آینه بزرگ بایستید. به سینه های خود نگاه کنید. در صورتی که از نظر شکل یا اندازه با هم تفاوت دارند، نگران نباشید. سینه بیشتر زنان دارای این حالت است. با قرار دادن بازوی خود در پهلویتان به آرامی شورع به بررسی هرگونه تغییر در اندازه، شکل، موقعیت یا پوست سینه نمایید. پوست سینه را از نظر تراکم، افتادگی، زخم یا تغییر رنگ به دقت بررسی کنید. نوک سینه ها را به دقت بازرسی کرده و به دنبال زخم، پوست پوست شدن یا تغییر جهت آنها باشید.
2- سپس دستان خود را بر روی ران هایتان قرار داده و به شدت به سمت پایین فشار وارد کنید تا عضلات قفسه سینه در پشت سینه هایتان سفت گردد. به سمت دیگر بچرخید تا بتوانید بخشهای بیرونی تر سینه را نیز بررسی کنید.
3- در این مرحله رو به سمت آینه خم شوید. شانه ها و آرنج خود را برای سفت کردن عضلات قفسه سینه بچرخانید. سینه هایتان به سمت جلو خواهند افتاد. تغییرات در اندازه و حد فاصل بین سینه ها را در این حالت بررسی کنید.
4- اکنون دستها را پشت سر قلاب کرده و به سمت جلو فشار وارد کنید. مجددا برای بررسی بخشهای بیرونی سینه بچرخید تا اشراف کامل بر روی آنها داشته باشید. بررسی مرز زیرین سینه ها را فراموش نکنید. ممکن است نیاز باشد برای دیدن این منطقه سینه های خود را بالا ببرید.
5- نوک سینه های خود را برای خروج مایع مورد بررسی قرار دهید. انگشت شست و اشاره خود را اطراف بافت نوک سینه قرار داده و به سمت بیرون بکشید. هرگونه خروج مایع را به دقت بررسی نمایید. این عمل را برای سینه دیگر نیز تکرار کنید.
در زیر دوش
6- اکنون زمان آن رسیده تا تغییرات موجود در سینه را احساس کنید. استفاده از آب و صابون جهت بررسی سینه ها می تواند کمک کننده باشد. وجود توده یا ضخیم شدگی را در ناحیه زیر بغل مورد بررسی قرار دهید. دست چپ را روی ران قرار داده و با دست راست زیر بغل ناحیه چپ بدن را احساس نمایید. کار را در سمت دیگر بدن نیز تکرار کنید.
7- قسمت های فوقانی و تحتانی ترقوه را از جهت وجود توده یا هرگونه بخش ضخیم شده مورد معاینه قرار دهید.
8- با دستان کف آلود، یکی از بازوها را پشت سر خود ببرید تا بافت سینه پراکنده گردد. از بخشهای مسطح انگشتان دست دیگر خود استفاده کرده و به آرامی بر روی سینه فشار وارد کنید. حرکت رو به بالا و رو به پایین را در راستای سینه از زیر سینه ها تا ترقوه انجام دهید. این الگوی حرکتی را تا پوشش کامل تمامی سینه ادامه دهید. همین روند را برای سمت دیگر بدن تکرار کنید.
در حالت دراز کش
9- دراز کشیده و یک بالش کوچک یا حوله تا شده زیر شانه راست خود قرار دهید. دست راست خود را پشت سرتان ببرید. دست چپ را بر روی بخش فوقانی سینه راست قرار داده و با انگشتان و کف دست شروع به بررسی این بخش نمایید. لوسیون بدن می تواند برای تسهیل معاینه این بخش از بدن کمک کننده باشد.
10- سینه خود را به صورت صفحه ساعت در نظر بگیرید. از موقعیت ساعت 12 شروع کرده و با حرکات دایره ای کوچک به سمت ساعت 1 بروید. این کار را تا رسیدن مجدد به ساعت 12 ادامه دهید. انگشتان خود را به صورت مسطح و در تماس دائم با سطح سینه نگه دارید. پس از کامل شدن دایره، به اندازه 2.5 سانتی متر به سمت نوک سینه حرکت کرده و دایره دیگری را حول ساعت فرضی ایجاد کنید. تا پوشش کامل تمامی سینه این الگو را ادامه دهید. از بررسی بخش های بالایی و بیرونی که تا ناحیه زیر بغل گسترده شده اند، اطمینان حاصل کنید.
11- انگشتان را مجددا به صورت صاف و مستقیما بر روی بالای نوک سینه قرار دهید. زیر ناحیه نوک سینه را از نظر وجود هرگونه تغییر بررسی کنید. به آرامی نوک سینه ها را به سمت داخل فشار دهید. این کار بایستی به آسانی انجام پذیرد.
مراحل 9، 10 و 11 را بر روی سینه دیگر خود تکرار کنید.
جالب توجه است که احتمال وجود تومورهای سرطانی در بخش های معینی از سینه نسبت به سایر بخش ها بیشتر است. در صورت تقسیم سینه به 4 قسمت، احتمال تقریبی سرطانهای سینه در هر بخش (به صورت پادساعتگرد) عبارت است از:
- 41 درصد، یک چهارم بیرونی و فوقانی
- 14 درصد، یک چهارم درونی و فوقانی
- 5 درصد، یک چهارم درونی و تحتانی
- 6 درصد، یک چهارم بیرونی و تحتانی
- 34 درصد، در ناحیه پشت نوک سینه
تقریبا نیمی از سرطانها در بخش بیرونی و فوقانی سینه به سمت زیر بغل رخ می دهد. برخی از پزشکان این ناحیه را «دُم» سینه نامیده و از بیماران زن خود درخواست می کنند تا این ناحیه را به دقت مورد معاینه قرار دهند.
اقدامات لازم در صورت شناسایی توده در سینه
در صورت تشخیص هرگونه تغییر جدید در سینه به پزشک مراجعه کنید. شرایطی که توسط پزشک باید مورد بررسی قرار گیرد عبارتند از:
- ناحیه کاملا متمایز از سایر بخش ها در هر دو سینه
- توده یا ضخیم شدگی نزدیک یا در خود سینه، یا در ناحیه زیر بغل که در دوران قاعدگی نیز ادامه پیدا می کند
- تغییر در اندازه، شکل یا حد فاصل بین سینه ها
- جرم یا توده که ممکن است به اندازه یک نخود کوچک باشد
- ناحیه مرمری مانند زیر پوست
- تغییر در نوع لمس یا ظاهر پوست سینه یا نوک آن (گودی، چروک، پوست پوست شدن یا تورم)
- مایع روشن یا خونی رنگ خارج شده از نوک سینه
- قرمز شدن پوست در ناحیه نوک سینه یا خود سینه
منبع:www.3-m.ir