سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مردان بالای 40 سال بخوانند



 

مردان بالای 40 سال بخوانند

 

آیا اختلالات هورمونی فقط مختص خانم‌هاست و فقط خانم‌ها هستند كه پس از 40 سالگی بامشكلات مربوط به یائسگی مواجه می‌شوند؟

قطعا این‌طور نیست و اما احتمالا نمی‌دانید كه غلبه استروژن یا همان آندروپوز، یكی از خطرات اصلی سلامتی برای مردان بالای 40 سال است.

آندروپوز یا همان عدم‌تعادل هورمونی وقتی رخ می‌دهـــد كـــــه بدن شــمـــا مــقـــدار زیــــادی استروژن و زنوستروژن‌ها (xenoestrogens یا اشكال مصنوعی استروژن) را تولید می‌كند. این وضعیت برای همگان قطعیت ندارد و كمی مبهم است ولی قرار گرفتن در برخی شرایط می‌تواند این مشكل را برای مردان بالای 40 سال ایجاد كند.

احتمالا هرگز چیزی درباره غلبه استروژن نشنیده‌اید اما این مشكل می‌تواند عامل عوارض متعدد دیگری باشد، ازجمله:

- افت حافظه
- افسردگی و نواسانات خلقی
- بیخوابی شبانه
- افزایش وزن نامطلوب، خصوصا چاقی شكمی
- تبدیل ماهیچه‌ها به چربی
- تحرك جنسی كم و بدكاری نعوظی
- بزرگی پروستات و دیگر مشكلات پروستات و تكرر ادرار
- ریزش مو
- درشتی پستان مردان

 

 

سه دلیل اصلی وجود دارد كه باعث می‌شود این علایم نامطبوع برای مردان شكنجه‌آمیز شود:

1) سالخوردگی
2) آلاینده‌های محیطی
3) رژیم غذایی

 

مردان بالای 40 سال بخوانند

 

همچنان كه سن مردان بالاتر می‌رود، به همان نسبت تستوسترون در بدن‌شان تولید نمی‌شود. تستوسترون باقی‌مانده هم ضعیف‌تر شده و به استروژن تبدیل می‌شود.

متأسفانه، اضافه وزن میانسالی باعث افزایش تولید استروژن می‌شود زیرا سلول‌های چربی حاوی آنزیم آروماتاز (aromatase) هستند كه این آنزیم باعث تبدیل تستوسترون به استروژن می‌شود.علت دیگر عدم‌تعادل هورمونی ناشی از زنوستروژن‌ها (xenoestrogens) است - كه سمومی هستند كه از استروژن تقلید می‌كنند - و توسط شركت‌های صنعتی، كشاورزی و شیمیایی به محیط‌زیست وارد می‌شوند. این هورمون‌های ساختگی از محصولاتی چون سوپرماسیدها، شوینده‌ها، پلاستیك، شیشه‌های پلاستیكی، آفت كش‌ها، محصولات بهداشتی شخصی و لاك مشتق می‌شوند.

گوشت‌های گاو، كه صنعتی تولید می‌شوند و غذاهای كنسرو شده حاوی زنوستروژن‌ها هستند. مقادیر زیادی از هورمون‌ها مرتبا به گوشت گاو و مرغ تزریق می‌شود كه می‌تواند سطوح طبیعی استروژن شما را بر هم بزنند. همچنین وجود مقادیر زیاد استروژن باعث بزرگی پروستات و سرطان پروستات می‌شود.

به هرحال، اضافه بار استروژن یك خطر واقعی برای سلامت به حساب می‌آید. سطوح هورمونی خود را چك كنید تا مطمئن شوید كه مقادیر زیاد استروژن - كه باعث مشكلات عمده سلامتی است - در بدنتان وجود نداشته باشد. یك پزشك متخصص غدد می‌تواند شما را راهنمایی كند تا تغییرات لازم در سبك زندگی و مصرف مكمل‌های تغذیه‌ای را ایجاد كنیدو تعادل هورمونی خود را حفظ كرده و خطر ابتلا به یائسگی مردانه و بیماری‌های مزمن را كاهش دهید.

منبع: hamshahrionline.ir


ویدیو مرتبط :
مردان ایکس ریشه ها(40)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7 خطر برای مردان بالای 40 سال


مردان اغلب افسردگی را با ناراحتی یکسان می دانند در حالی که شایع ترین علایم افسردگی عبارتند از: خستگی، خواب زیاد، آشفتگی، بی قراری، عدم تمرکز، تحریک پذیری و تغییر در اشتها یا خواب.

عصر ایران: دلایل عمده مرگ و میر مردان در دوران میانسالی و پس از آن عبارتند از: بیماری های قلبی- عروقی، سرطان، جراحات غیر عمدی، سکته مغزی، دیابت، بیماری های تنفسی، خودکشی و آلزایمر.
 
برای کاهش خطر مرگ در اثر این عوامل، از 7 عامل زیر دوری کنید:
 
تجرد و تنهایی

بررسی های متعدد نشان می دهند که مردان متاهل به ویژه در دهه 50، 60 و 70 زندگی خود از سلامتی بیشتری برخوردارند و میزان مرگ و میر آنها نسبت به مردانی که هرگز ازدواج نکرده اند، جدا شده و یا همسران آنان فوت کرده اند، کمتر است. خطر مرگ در اثر بیماری های قلبی- عروقی در مردانی که هرگز ازدواج نکرده اند، 3 برابر بیشتر از سایر مردان است. بعد از 50 سالگی وضعیت سلامتی مردان جدا شده نسبت به مردان متاهل به سرعت افت می کند.

7 خطر برای مردان بالای 40 سال

چه رازی در حلقه ازدواج نهفته است؟

تحقیقات نشان می دهند که ازدواج، استرس و افسردگی را کاهش داده و در نتیجه از ابتلا به بیماری های مزمن پیشگیری می نماید. مردان غیر متاهل معمولا عادات غذایی نامناسبی را دنبال می کنند، کمتر به پزشک مراجعه می کنند و رفتارهای پرخطر بیشتری دارند. البته متخصصان معتقدند که مجرد بودن بهتر از ازدواج و روابط ناموفق است. ازدواج در مردان بالای 25 سال موجب افزایش طول عمر می شود و هر چه طول مدت ازدواج طولانی تر باشد، اثرات مثبت آن بر سلامتی بیشتر است.

افراط در استفاده از وسایل الکترونیکی

روانشناسان معتقدند که اعتیاد به اینترنت، تلویزیون و بازی های کامپیوتری موجب کاهش عادت های درست مانند تحرک، ارتباط با طبیعت و روابط اجتماعی می شود. دوری از جامعه خطر افسردگی و زوال عقل را افزایش می دهد و شیوه زندگی موسوم به "بیماری نشستن" موجب بالا بردن خطر بیماری های قلبی، دیابت نوع دو، چاقی و مرگ زودرس می شود.

در مطالعه ای در استرالیا که در سال 2012 بر روی بیش از 220000 فرد بزرگسال 45 سال به بالا انجام شد، مشخص گردید که نشستن به مدت 11 ساعت در روز، خطر مرگ در 3 سال آینده را 40 درصد افزایش می دهد. متخصصان معتقدند که نشستن و استفاده از کامپیوتر و تلویزیون، بیش از3 ساعت در روز، احتمال ابتلا به بیماری های مزمن و مرگ ناشی از آنها را افزایش می دهد. محققان استرالیایی می گویند: برخاستن و تحرک به مدت 5 دقیقه در هر ساعت اثرات بسیار مثبتی بر وضعیت سلامتی بدن دارد.

اشعه ماوراء بنفش خورشید

بر اساس یافته های موسسه بین المللی پوست، مردان در سنین 40 سال به بالا با بیشترین آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش روبرو می باشند. مردان 2 برابر زنان به سرطان پوست مبتلا می شوند و در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند و 6 مورد از 10 مرد ملانوما (کشنده ترین نوع سرطان پوست) در مردان بالای 50 سال مشاهده می شود.

مردان بیشتر از زنان تمایل به ورزش در محیط باز دارند، موهای کوتاه تری داشته و از پوشش کمتری استفاده می کنند. متاسفانه در این گروه سنی، بیماری های بدخیم به موقع تشخیص داده نشده و درمان نمی شوند زیرا معاینات فردی و مراجعه به پزشک در این سنین کم انجام می گیرد. همچنین این مردان از عوامل محافظتی در برابر آفتاب استفاده نمی کنند و موارد بدخیم معمولا در سنین بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

تغذیه نامناسب

تغذیه نامناسب با بیماری های قلبی، دیابت و سرطان (اولین علت مرگ در مردان بالای 40 سال) در ارتباط است. مردان جوان اغلب از گوشت قرمز، غذاهای آماده و میان وعده های ناسالم استفاده می کنند که منجر به افزایش وزن، کلسترول بالا و پرفشاری خون می شود.

بر اساس آمار مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها ، در فاصله سال های 2000 تا 2010، درصد چاقی مردان از 27.5 درصد به 35.5 درصد رسیده است.

انجمن رژیم شناسان امریکا برای مردان بالای 50 سال کم تحرک، روزانه 2000 کالری و برای مردان فعال، 2400 کالری انرژی توصیه می کند.

عدم دقت در رانندگی

تصادفات اتومبیل معمولا در میان مردان بیشتر از زنان مشاهده می شود و مرگ ناشی از این حوادث در دهه 50 و 60 زندگی مردان 2 برابرزنان است. صدمات غیر عمدی اولین علت مرگ در مردان 40 تا 44 سال، سومین علت در مردان 45 تا 64 سال و هشتمین دلیل در مردان بالای 65 سال است. در مردان میانسال، مرگ بیشتر ناشی از خوابیدن پشت فرمان، تجاوز از سرعت مجاز، تصادفات در چهارراه ها و یا در نیمه شب می باشد. بر اساس مطالعات، مردان در دوره سالمندی رانندگی ایمن تری نسبت به دوران جوانی دارند.

افسردگی درمان نشده

اگرچه زنان 3 برابرمردان اقدام به خودکشی می کنند اما بر اساس آمارهای موسسه پیشگیری از خودکشی امریکا، خودکشی در مردان اغلب به مرگ منتهی می شود. در سال 2009، 79 درصد کل موارد خودکشی به مردان اختصاص داشت. میزان خودکشی در مردان بالای 65 سال افزایش می یابد (7 برابر زنان در همین سنین). بیش از60 درصد مرگ های ناشی از خودکشی به دلیل افسردگی شدید می باشد. دوری از جامعه و از دست دادن همسر از دیگر عوامل موثر در اقدام به خودکشی در مردان است.

مردان اغلب افسردگی را با ناراحتی یکسان می دانند در حالی که شایع ترین علایم افسردگی عبارتند از: خستگی، خواب زیاد، آشفتگی، بی قراری، عدم تمرکز، تحریک پذیری و تغییر در اشتها یا خواب.

متخصصان انستیتو ملی سلامت روان معتقدند که افسردگی در هر سنی قابل درمان است و اغلب بیماران به درمان پاسخ می دهند.

سیگار

اثرات منفی سیگار بر کسی پوشیده نیست اما با افزایش سن این عوارض تشدید می شوند. مردان سیگاری بالای 65 سال، 2 برابر بیشتر از سایرین در اثر سکته مغزی جان خود را از دست می دهند. مصرف سیگار عامل 90 درصد از موارد ابتلا به بیماری های مزمن انسدادی ریوی (چهارمین دلیل مرگ در میان مردان و عامل 80 تا 90 درصد موارد سرطان ریه) است.

همچنین سیگار موجب افزایش خطر ابتلا به آلزایمر(ششمین علت مرگ) می شود. ترک سیگار در سالمندان بسیار کمتر از جوانان سیگاری مشاهده می شود. صرف نظر از سنی که اقدام به ترک سیگار می کنید، خطربیماری های قلبی بعد از 1 سال به نصف می رسد. خطر سکته مغزی، بیماری های ریوی و سرطان نیز به سرعت کاهش می یابد.