سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مرحله بندی پیشرفت سرطان سینه در زنان



سرطان سینه, بیماری زنان, درمان سرطان سینه

مراحل مختلف سرطان پستان به چگونگی گسترش آن بستگی دارد و با مقیاسی از صفر تا چهار سنجیده می‌شود. اینكه فرد در كدام مرحله از سرطان پستان است توسط پزشك و از طریق آزمایش ماستكتومی و لامپكتومی (برداشتن بخشی از پستان) و نمونه برداری از گره های  لنفاوی زیر بغل مشخص می شود.
تعیین مرحله سرطان ، در تصمیم‌ گیری های مربوط به درمان به پزشك كمك می‌كند.
مراحل صفر تا 4 كه از داده‌های تعداد زیادی از بیماران مبتلا به سرطان بدست آمده است، زمان زنده ماندن را حداقل برای 5 سال بعد از تشخیص تخمین می‌زند. البته این اعداد احتمالات را بیان می‌كنند و قطعی نیستند.
 با پیشرفت‌هایی كه در تشخیص و درمان این بیماری صورت گرفته است ، افراد مبتلا به سرطان پستان بیش از گذشته زنده می‌مانند.

سایز تومور
مراحل سرطان پستان به سایز تومور و چگونگی گسترش سلولهای سرطانی بستگی دارد و ممكن است از پستان به سایر نواحی بدن مانند گره‌های لنفاوی گسترش یابد. در مراحل بالاتر ، تومور بزرگ تر و سرطان گسترده تر می شود.

 مرحله 1 و 2 سرطان پستان
قطر تومورها معمولاً كمتر از 2 سانتی متر یا 4/3 اینچ می‌باشد. (به اندازه یك دانه ذرت یا بادام زمینی پوست‌دار)

مرحله 3 و 4 سرطان پستان
قطر تومورها به 5 سانتی متر یا 2 اینچ می‌رسد (به اندازه یك لیموترش كوچك) و تومورهای كوچك تر ممكن است به اطراف پستان نیزگسترش یابند تا زمانیكه تشخیص داده شوند.

سرطان سینه, بیماری زنان, درمان سرطان سینه

مرحله اول سرطان پستان
سرطان پستان در مرحله 1 قرار دارد اگر :
 قطر تومور بیشتر از 2 سانتی متر (4/3 اینچ) نباشد.
 سرطان به گره‌های لنفاوی گسترش نیافته باشد.
سرطان به اطراف پستان گسترش نیافته باشد.
احتمال زنده ماندن بیش از 5 سال ، برای زنانی كه در مرحله اول سرطان درمان شوند ، حدود 90 – 85 درصد است.

سرطان سینه, بیماری زنان, درمان سرطان سینه

مرحله دوم سرطان پستان
تومورهای پستان در مرحله دوم بزرگتر از تومورهای مرحله اول هستند. اما سرطان به جاهای دیگر بدن گسترش نیافته است. اگر سرطان پستان در مرحله دوم باشد یكی از موارد زیر وجود دارد:
 تومور به قطر 2 تا 5 سانتیمتر (4/3 تا 2 اینچ) می‌رسد. سرطان ممكن است به گره‌های لنفاوی زیربغل رسیده باشد.
 اندازه تومور ممكن است به قطر بیش از 5 سانتی متر برسد ، اما سرطان به گره‌های لنفاوی زیر بغل نرسیده باشد. (شكل الف )
 قطر تومور ممكن است كمتر از 2 سانتی متر باشد (4/3 اینچ) اما سرطان به حداكثر 3 گره لنفاوی در زیر بغل گسترش یافته باشد (شكل ب)
 هیچ توموری در پستان نباشد ، اما سرطان به حداكثر 3 گره لنفاوی در زیر بغل گسترش یافته باشد.
 احتمال زنده ماندن بیش از 5 سال ، برای زنانی كه در مرحله دوم سرطان درمان شوند ، حدود 70 درصد است.

سرطان سینه, بیماری زنان, درمان سرطان سینه

مرحله سوم سرطان پستان
مرحله سوم سرطان به سرطان پیشرفته موضعی یا ناحیه‌ای معروف است. سرطان ممكن است به گره‌های لنفاوی نزدیك پستان ، یعنی تا زیربغل یا نزدیك استخوان ترقوه رسیده باشد . به طور مثال:
 اندازه تومور بزرگ تر از 5 سانتی متر (2 اینچ) و سلولهای سرطانی كه تا نزدیك غده های لنفاوی زیر بغل گسترش یافته باشند. اگر چه این سلولها هنوز به یكدیگر متصل نشده اند. (شكل الف)
 تومور كوچك تر از 5 سانتی متر قطر دارد، ولی سرطان به نزدیك گره‌های لنفاوی گسترش یافته و گره‌ها به یكدیگر متصل شده‌اند. (یا بافت محافظ پستان را احاطه كرده‌اند.)
 اندازه تومور كوچك تر از 5 سانتی متر است . اما سرطان تا گره‌های لنفاوی بالای استخوان ترقوه گسترش یافته باشد (شكل ب)

سرطان سینه, بیماری زنان, درمان سرطان سینه

سرطان پستان التهابی
 سرطان پستان التهابی كه در آن سرطان پستان به رگ‌های لنفاتیك پوست پستان گسترش یافته و موجب تورم ، قرمزی و پوست برجسته یا پوست تورفته می‌شود كه در مرحله سوم سرطان طبقه بندی می‌شود.
 احتمال زنده ماندن بیش از 5 سال، برای زنانی كه در مرحله سوم سرطان درمان شوند ، حدود 60 تا 50 درصد است.

سرطان سینه, بیماری زنان, درمان سرطان سینه

مرحله چهارم سرطان پستان
مرحله چهارم ، پیشرفته‌ترین شكل سرطان پستان است. سلولهای سرطانی به قسمتهای مختلف بدن گسترش یافته‌اند همانند: استخوان ها، اندام‌ها یا گره‌های لنفاوی دور از پستان.
درمان ممكن است موجب كاهش یا كنترل سرطان برای مدت زمانی شود اما معمولاً درمان قطعی برای سرطان نیست.
در این مرحله تسكین علائم در اولویت است.
احتمال زنده ماندن بیش از 5 سال ، برای مرحله چهارم سرطان پستان حدود 20 درصد است.

منبع:sportmedicine.ir


ویدیو مرتبط :
عوامل ابتلا به سرطان سینه در زنان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ابتلا به سرطان سینه، در كمین زنان شب‌كار



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

پژوهشگران دریافتند: ابتلا به سرطان سینه، در كمین زنان شب‌كار

پژوهشگران در تحقیقات اخیر خود دریافتند: زنان شاغل در شیفت‌های شبانه، در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.

ایسنا:  یافته‌های جدید دانشمندان هلندی نشان می‌دهد كار كردن در شب خطر ابتلا به سرطان پستان را تا 40 درصد افزایش می‌دهد.

همچنین زنانی كه بیش از دو شب در هفته كار می‌كنند حدود دو برابر زنان شاغل در روز به این سرطان مبتلا می‌شوند.

بر اساس یافته‌های این تحقیق، عملكرد نوعی هورمون در بدن كه به طور بالقوه تومورها را سركوب می‌كند، ممكن است بر اثر قرار گرفتن مداوم در معرض نور شبانه مختل شود. شیفت‌های شبانه به دلیل ایجاد اختلال در تولید این هورمون و ساعت بدن خطر ابتلا به این سرطان را بالا می‌برند.

در پژوهشی كه بر روی 18 هزار و 500 زن كارمند ارتش كشور هلند بین سال‌های 1964 و 1999 انجام شد، محققان موفق به تماس با 210 زن از 218 نفری شدند كه بین سال‌های 1990 و 2003 به سرطان پستان مبتلا و در سال 2005 تا 2006 هنوز زنده بودند. این زنان به همراه 899 زن دیگر همسن خود كه آن‌ها هم برای ارتش هلند كار كرده بودند اما مبتلا به این سرطان نبودند، در این تحقیق حاضر شدند.

این افراد پرسشنامه‌ ای را پر كردند كه شامل پرسش‌هایی در خصوص الگوهای كاری‌، استفاده از Pill و HRT، عادات گرفتن حمام آفتاب و یا داشتن تیپ شخصیتی شب‌‌بیدار یا روزبیدار بودند.

در این تحقیق زنانی كه دست كم سه بار در هفته و به مدت حداقل شش سال شیفت شب بودند، بیش از دو برابر زن‌های روزكار احتمال ابتلا به این سرطان را تجربه كرده‌ بودند. افرادی كه در این مدت الگوهای كاری شبانه داشتند حتی چنانچه دارای تیپ شخصیتی "صبح" بودند، باز هم احتمال ابتلای آن‌ها به سرطان پستان بیشتر بود. امكان ابتلای این زن‌ها تقریباً چهار برابر بیش از افراد فاقد شیفت شب است زیرا آن‌ها در مقابل اختلال در ساعت بدن آسیب‌پذیرترند.

«جنی هانسن» پژوهشگر این تحقیق درباره یافته‌ها خود گفت: این یافته‌ها نشان می‌دهد كار كردن بیش از دو شب در هفته برای مختل كردن ساعت بدن به اندازه كافی طولانی نبود. اما داشتن شیفت‌های مكرر شبانه برای سال‌های متمادی ممكن است ریتم‌های ساعت شبانه‌روزی بدن و الگوهای خواب را مختل كند.

بر اساس نتایج این پژوهش، قرار گرفتن در معرض نور شب مانع از تولید هورمون ملاتونین می‌شود. این هورمون توسط غده پینه‌آل در مغز و بین ساعات 9 شب تا 8 صبح تولید می‌شود. ملاتونین چرخه‌های طبیعی حاكم بر الگوهای خواب را اعمال كرده و به سركوبی تومورها كمك می‌كند. سطوح پایین غیرمعمول ملاتونین مشاهده شده در افرادی كه در معرض نور شبانه هستند، موجب رشد تومور می‌شود./ایسنا