سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مدیتیشن چیست؟



مدیتیشن,متمرکز کردن ذهن

 

مدیتیشن چیست؟ مدیتیشن به معنای متمرکز کردن ذهن است. این تمرکز میتواند بر روی یک صدا، عبارت یا دعا، شئ، تصویر، آگاهی از خویشتن، نحوه تنفس، فرائض دینی و... صورت گیرد. هدف از این کار آگاهی از لحظه حال، رسیدن به آرامش، و کاهش استرس است. مدیتیشن موجب ارتقای شخصیت و رشد روحانی و معنوی می شود.

 

هدف از مدیتیشن:

مدیتیشن می تواند به آرامش افراد در استرس، به حفظ سلامتی و به بهبودی بیماران کمک کند .کسانی که مدیتیشن را به صورت مرتب انجام می دهند، هم کمتر دچار اضطراب و افسردگی می شوند و هم شادمانی و رضایت بیشتری از زندگی دارند. مدیتیشن آرامش عمیقی ایجاد می کند که در آن احساس توازن و تعادل فکری خواهید کرد. دستاورد این تعادل فکری افزایش بصیرت، ارتقای افکار، و خونسردی در برخورد با مشکلات است. آرامش و خود شناسی بیشتر و پذیرش بهتر دیگران روابط اجتماعی را نیز دگرگون می کند. مدیتیشن با ایجاد شرایط رهایی از استرس می تواند به کاهش علائم بسیاری از بیماریها کمک کند.

 

فواید مدیتیشن:

١- بر اساس یافته های بالینی مدیتیشن منظم می تواند در درمان حمله اضطراب، اختلال اضطرابی فراگیر، زخمهای گوارشی، التهاب روده بزرگ، پسوریازیس، وبرخی اختلالات افسردگی مانند دیس تایمی موثر باشد.

٢- مدیتیشن می تواند به عنوان مکمل درمان در فشار خون بالا، پیشگیری از سکته قلبی،سخت شدن دیواره عروق، التهاب مفاصل، دردهای عضلانی، سرطان، بی خوابی، میگرن، و سکته مغزی به کار رود.

٣- مدیتیشن می تواند درمان مکملی برای آلرژیهای خفیف تا متوسط وآسم باشد، چون کاهش استرس در این بیماریها نقش پیشگیری کننده دارد.

٤- مدیتیشن موجب کاهش علائم و بهبود عملکرد در بیماریهای عصبی مانند پارکینسون، ام اس، و صرع می شود.

 

احتیاطها در مدیتیشن:

مدیتیشن برای بیشتر افراد بی خطر است. اما به نظر می رسد دوره های عزلت نشینی طولانی در برخی از انواع مدیتیشن برای افراد مبتلا به اختلالات روانی، اختلال افسردگی اساسی، و اختلالات شدید شخصیتی، نامناسب است. برخی تحقیقات بیان می کنند که حالت آرامش و خلسه مانند مدیتیشن مشابه هیپنوتیزم است.

 

نتایج مدیتیشن:

مطالعات علمی که از سال1960 تا به حال صورت گرفته اند، نشان می دهند که مدیتیشن متابولیسم و سوخت و ساز بدن، سیستم غدد درون ریز، سیستم عصبی مرکزی، و سیستم اعصاب خودکار را تحت تاثیر قرار می دهد. تعداد تنفس، ضربان قلب و فشار خون کاهش یافته و امواج مغزی آلفا افزایش می یابد. اینها موجب کاهش اضطراب و درد می شوند. نیاز به مصرف مسکنها نیز کم می شود.

 

تاریخچه مدیتیشن:

مدیتیشن سالهای سال است که انجام می شود. مذاهب مختلف در سر تا سر جهان روشهای متنوعی از تمرینات مدیتیشن را ارائه داده اند. از جمله مراسم مذهبی مسیحی، تمرینات نشسته بودایی، حرکات چرخشی صوفیان، و....

گذشته از مراسمهای مذهبی متداول و زمینه های فرهنگی، مدیتیشن را می توان به صورت فردی برای غلبه بر استرس و درد به کار برد.

 

انواع مدیتیشن:

به طور کلی دو نوع مدیتیشن وجود دارد.

١- مدیتیشن از طریق تمرکز

٢- مدیتیشن از طریق تفکر

در مدیتیشن از طریق تمرکز فرد توجه خود را بر روی تنفس، تصویر واقعی یا خیالی، یک صدا، کلمه یا عبارتی که به آرامی یا با صدای بلند تکرار می شود (مانترا)، و یا بر حرکات مشخص مانند حرکات تای چی، یوگا ، چی کونگ متمرکز می کند. به دنبال تمرکز، نگرانی و اضطراب محو شده احساس آرامش جای آن را می گیرد. این آرامش اثرات فیزیولوژیک مفیدی بر بدن دارد.

در مدیتیشن از طریق تفکر، فرد از تمامی توجه خود برای آگاهی استفاده می کند. تفکر درحالت آرامش و به منظور شناخت خویشتن صورت می گیرد و آگاهی از افکار ، احساسات طبیعی، قوه ادراک و احساس به دست می آید. از این طریق سکون و آرامش ذهن ، تسلط بر خویشتن و خونسردی حاصل می شود.

 

روشهای مختلف مدیتیشن آمیزه ای از فرهنگها و مذاهب هستند ولی اساس همه آنها را این دو روش تشکیل می دهد. برای مثال می توانید ازیکی از روشهای ساده مدیتیشن پنج دقیقه ای روزانه نوشته سلن ییگر selen yeager استفاده نمائید.

 

در این روش ساده، فقط کافیست شما مکانی آرام وبدون مزاحمت پیدا کنید وبنشینید فراموش نکنید که پشت شما باید مستقیم وبدون خمیدگی(قوز)باشد دستان خود را به حالتی کاملا آرام و راحت در کنار خود قرار دهید، اجازه دهید تا چشمان شما به طرف پایین نگاه کند البته از خیره شدن به زمین خودداری نمایید وبسیار آرام وعمیق ومنظم نفس بکشید، با تمرکزو احساس سرشاراز شکر گزاری ازآفریدگار یا قدرت بی انتها ادامه دهید.اگر کمی افکارشما شناور است اشکالی ندارد،اگر احساس سنگینی چشم داشتید چشمان خود را ببندید، بسیار آرام باشید واین تمرین را هر روز ادامه دهید اگر دو بار در روز این تمرین را انجام دهید و زمان آنرا به بیست دقیقه برسانید بسیار موثرتر خواهد بود.نگران نباشید به راحتی آنرا انجام خواهید داد و تاثیر شگفت انگیز آنرا خواهید دید.

منبع: سایت پرداد


ویدیو مرتبط :
‫آموزش صحیح مدیتیشن (چگونه میتوانید به راحتی مدیتیشن کنید)‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورزش های مدیتیشن



 

 

 ورزش های مدیتیشن

 

وقتی مدیتیشن می کنیم، روزبه روز و لحظه به لحظه، از انرژی های منفی مان کاسته و بر انرژی های مثبت ، افزوده می گردد زیرا با خدای درون کار می کنیم. در این شرایط طبق قانون «جذب»، محیط اطراف مان که سرشار از انرژی های مثبت است. فقط انرژی های مثبت را به شکل بهترین و موفق ترین شغل، بهترین همسر، بهترین نوع سلامتی، بهترین نوع روابط و... برای مان به ارمغان می آورد.

 

با مراقبه می توانیم کنترل ذهن خود را به دست بگیریم و اجازه ندهیم به گذشته های دردناک یا آینده های نامعلوم و موهوم سفر کند و برای مان درد و رنج به همراه بیاورد، بلکه فقط اجازه دارد در لحظه ی «حال» حضور داشته باشد تا ما بتوانیم از لحظه لحظه ی زندگی مان، لذت ببریم.

 

 

فواید نفس گیری صحیح در ورزش های ریلاکسیشن و در حین مدیتیشن

 

تنفس غیرموزون، موجب برهم خوردن تعادل روح و جسم می گردد درصورتی که ذهن با تنفس صحیح، به آرامش و سکون می رسد.

 

 

فواید دم عمیق:

 

گرفتن انرژی حیاتی بیش تر

بهتر شدن پوست و شفاف تر شدن آن

خوش حالت تر شدن و رشد بهتر موها و جلوگیری از ریزش یا سفید شدن آن ها

بهتر شدن رشد ناخن ها

بهبود عملکرد معده، روده ها و قلب به علت رسیدن انرژی حیاتی و اکسیژن کافی به آن ها

رفع یبوست های مزمن

دفع سموم درون روده ها و پاکسازی بدن از مواد سمی و انرژی های منفی

کاهش خودبه خودی وزن به دلیل بالا رفتن سطح سوخت و ساز بدن

کوچک شدن شکم به دلیل بالا رفتن سطح سوخت و ساز و ورزش های شکمی

کاهش سطح پرخاش گری و عصبانیت به دلیل دریافت انرژی حیاتی بیش تر

بالا رفتن سطح یادگیری و افزایش حافظه به دلیل رسیدن اکسیژن بیش تر به سلول های مغز

افزایش احساس شادی و آرامش و توان جسمی و روانی به دلیل رسیدن انرژی حیاتی و اکسیژن بیش تر

 

 

فواید وقفه بین تنفس:

 

استراحت قلب، کاهش فشارخون و اضطراب، هماهنگ شدن سیستم عصبی سمپاتیک و پاراسمپاتیک، متعادل تر شدن کل سیستم های بدن، ایجاد تعمق و تدبر بیش تر، یافتن راه حل های بهتر و آسان تر، جذب بهتر و بیش تر انرژی حیاتی و اکسیژن دریافتی، جذب بیش تر انرژی الهی و کاهش یا نابودی غیرارگانیک های منفی

 

 

فواید بازدم طولانی:

 

خارج کردن سموم بدن وانرژی های منفی که از طریق پرداختن به افکار و احساسات منفی درما ایجاد شده و مانع جذب انرژی های مثبت، برکت، نعمت، ثروت، سلامتی، آرامش و... می گردد.

فواید ریلاکس شدن (از طریق ورزش ها و دم وبازدم عمیق یا از طریق ریلاکس ذهنی):

رفع تنش ها و گرفتگی عضلانی با فعال کردن عکس العمل ریلاکس شدن

رفع و درمان آرتروز گردن، شانه ها، کمر وزانوها

رفع احساس خستگی، درد بدن، کسلی و بی حوصلگی به دلیل ترشح هورمون سروتونین و آندروفین در خون

درمان بی خوابی ها، بدخوابی ها و حتی پرخوابی ها

درمان دردهای مزمن

برقراری عکس العمل ریلاکس شدن به جای عکس العمل جنگ و گریز

ایجاد آرامش در جسم

درمان سریع تر در تمام ابعاد روحی، روانی، جسمی، عاطفی، ذهنی و فکری به علت به جریان افتادن انرژی شفای درون و متعادل شدن چاکراها

پس از ریلاکس کردن بدن و انجام ورزش ها و تنفس ها، در مکان و شرایطی مناسب قرار می گیریم. در این حالت، نشسته یا دراز کشیده، چشمان خود را می بندیم وتمام توجه مان را بر وسط پیشانی، متمرکز و ذکر یا مانترای خود را تکرار می کنیم.

 

 

ذکر یا مانترا و فواید آن

 

ذکر یا مانترا می تواند یک کلمه، عبارت، جمله و حتی یک صوت باشد. بهتر است ذکر، از اسماء اعظم برگزیده شود زیرا این اسماء هنگام تکرار شدن، انرژی آزاد می کنند. (اسماء اعظم را به هر شکلی از جمله دست نویس، خراطی، خاتم کاری، گلدوزی، منجوق دوزی، معرق کاری و... در منزل یا محل کار خود استفاده کنید زیرا به آن محیط، انرژی می دهد.)

 

ما را به وضعیت آلفا (حالتی بین خواب و بیداری) نزدیک می کند؛ در این حالت است که انرژی آلفا یا انرژی شفای درون، آزاد می گردد.

 

با رفتن به وضعیت آلفا، قدرت تلقین پذیری مان، 300 برابر بیش تر از وضعیت عادی می شود؛ در این حالت، هر تلقین مثبتی که به خود بدهیم، ثبت وضبط می شود.

 

با بردن ما به وضعیت آلفا، ارتباط ما را با روح مان برقرار می سازد و بدین شکل، به حالتی معنوی تر دست می یابیم.

 

آرزوها و خواسته های مثبت مان -چه برای خود و چه برای هرکس دیگری- برآورده می گردد.

منبع:نشریه شادکامی و رمز موفقیت شماره 69