سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مادران باردار؛شادابی خود را دریابید



افسردگی,افسردگی در بارداری

اگر چه بارداری یک تغییر خوشایند و مهم در زندگی زنان است و به صورت دورانی لبریز از شادی و شعف به تصویر كشیده می‌شود، اما این امر برای همه زنان واقعیت ندارد. متخصصین معتقد هستند كه بالا رفتن سریع سطح هورمون ها در آغاز حاملگی می‌تواند شیمی مغز را به هم زده و به افسردگی منتهی شود. بعضی از خانم ها قبل از بارداری افسرده اند  و در تعدادی، علائم حین بارداری گسترش می یابد. برای داشتن دوران بارداری سالم و بانشاط با این گزارش که توسط خبرنگار مجله پزشکی مادر تهیه شده، همراه شوید:

با طرز تفکری مثبت به بارداری بیندیشید اگر چه حتی بارداری شما هم ناخواسته باشد . اما با حفظ آرامش، توکل و آسوده خاطر این دوران را به لحظات خوش و خاطره انگیز بدل کنید.

از جمله عواملی که احتمال افسردگی را در حین بارداری یا پس از آن را می‌افزایند، عبارتند از:

- ابتلا به بیماری‌های روانی دیگر پیش از بارداری.

- اندیشیدن به ناکامی ها، تلخی ها و خاطرات بد گذشته.

- داشتن سابقه خانوادگی افسردگی.

- دریافت نکردن حمایت عاطفی کافی از نزدیکان به خصوص همسر.

- احساس بدبینی نسبت به باردار بودن.

- داشتن مشکل در بارداری‌های قبلی.

- داشتن مشکلات شغلی، مالی یا زناشویی، یا سایر عوامل استرس‌زای عمده.

- باردار شدن در سن پایین.

و...

علائم افسردگی در بارداری

برخی از علائم از قبیل خستگی یا بی قراری، در میان زنان سالم بدون شک در دوران حاملگی رایج است .اما وقتی كه این علائم با احساس غم و اندوه، گرفتگی و درماندگی آمیخته شود یا در عملكرد شما اختلال ایجاد كنند، دست كم می توان تا حدی افسردگی را مقصر دانست.

از شایع ترین علائم افسردگی بارداری می توان به احساس گرفته بودن، برانگیختگی یا آشفتگی بیش از حد و یا گریه كردن فراوان، اختلال در خواب،خستگی بسیار زیاد یا بی پایان، میل به خوردن به طور مداوم یا اصلاً به خوردن تمایل نداشتن،احساسات مربوط به بی ارزش بودن یا درماندگی و در نهایت نوسانات روحی كه در آن دوره هایی از افسردگی با دوره هایی از شادی جایگزین می‌شود، اگر این علائم را دارید با پزشك خود تماس بگیرید.

در نظر داشته باشید، در صورتی كه در معرض افسردگی قرار بگیرید، ممكن است نتوانید به طور كامل از آنها دوری كنید اما مراقبت نمودن از خود به لحاظ عاطفی می‌تواند به شما كمك كند تا علائم آن را خفیف تر كرده و روحیه خود را خوب نگه دارید.

توصیه ها

مثبت اندیش باشید و از اندیشیدن به افکار منفی خودداری کنید.

به خود سخت نگیرید و در هر شرایطی آ رامش خود را حفظ کنید.

برنامه ریزی داشته باشید.

تفریح و ورزش فراموش نشود.

توجه به تغذیه، خواب و استراحت داشته باشید .

اما در صورت بروز افسردگی هم روان درمانی و هم داروهای ضد افسردگی می توانند برای درمان مورد استفاده قرار گیرند. از پزشك یا مامای خود بخواهید كه شما را به روانشناس یا روان پزشك ارجاع دهد.

 

منبع:3-m.ir


ویدیو مرتبط :
ارزش زن باردار و مادران در نزد خداوند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زيان‌هاي قهوه براي مادران باردار



 

 

قهوه

 

 

اين روزها مطالعات زيادي در مورد فوايد و زيان‌هاي احتمالي قهوه و نوشيدني‌هاي کافئين‌دار انجام مي‌ شود که به نظر مي ‌رسدبا توجه به شيوع اخير مصرف اين نوع نوشيدني‌ها، لازم است مردم کشور ما هم به نتايج آنها توجه داشته باشند.يکي از تازه‌ترين اين مطالعات در مورد نقش کافئين در بالا بردن احتمال سقط جنين است...




طي مطالعه‌اي که در مرکز مطالعات کايسر در آمريکا انجام شده، مشخص شده مصرف بيش از 200 ميلي ‌گرم کافئين در روز، در ماه‌هاي اول بارداري، مي ‌تواند احتمال سقط جنين را افزايش دهد.



اين مطالعه تنها به نقش قهوه اشاره ندارد، بلکه ميزان کافئين مصرفي روزانه را مورد بررسي قرار داده است. کافئين مي‌ تواند در نوشيدني‌هاي مختلف وجود داشته باشد، از جمله در چاي، نوشابه‌هاي کولادار ، نوشابه‌هاي موسوم به " نوشابه هاي انرژي ‌زا" و همچنين شکلات.



بنابراين نتايج اين بررسي، بايد در مورد همه اين نوشيدني‌ها و خوراکي‌ها، تعميم داده شود. هم ‌اکنون مراکز ارائه استانداردهاي غذايي، مانند اداره استاندارد تغذيه‌اي انگلستان، ميزان کافئين مجاز مصرفي براي زنان باردار را، 300 ميلي‌ گرم اعلام کرده‌اند و تصريح شده که مقادير کمتر از اين براي زنان باردار هيچگونه خطري ندارد. اين ميزان کافئين تقريباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولي است.



از آنجا که احتمال سقط جنين، به خصوص در ماه‌هاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي‌ شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدني‌هاي کافئين دار اجتناب کنند.

 

در مطالعه جديد مقادير کمتر هم خطرناک توصيف شده، چنانکه مجريان آن مي‌ گويند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنين در بين زناني که تا هفته بيستم بارداري، 200 ميلي ‌گرم کافئين دريافت مي ‌کردند، 15 درصد بود، در حالي که اين رقم در بين سايرين، 12 درصد بود و با افزايش ميزان کافئين دريافتي، احتمال سقط جنين نيز تا 25 درصد بيشتر مي‌ شد.



بر اساس مطالعات گوناگوني که پيش از اين انجام شده بود، مشخص شده که کافئين از جفت عبور مي ‌کند و به جنين مي ‌رسد. با اين حال اثر آن در کاهش رشد جنين هنوز اثبات نشده و حتي در برخي مطالعات رد شده بود، به عنوان مثال، مطالعه‌اي که سال 2003 در مؤسسه تحقيقاتي کارولينسکاي سوئد و با همکاري دانشگاه "اوپسالا" انجام شده بود، تأثير کافئين و قهوه را بر کاهش رشد جنين رد کرده بود.



با وجود دقت و جامعيت اين مطالعه خاص، باز هم اداره استانداردهاي تغذيه‌اي انگلستان اعلام کرده که قصد ندارد در محدوده مجاز مصرف کافئين براي زنان باردار تجديد نظر کند. به گفته کارشناسان اين اداره، براي تعيين استانداردهاي تغذيه‌اي، بايد مطالعات متعدد صورت بگيرد تا فايده محدوديت‌هاي بيشتر، روشن‌تر شود.



اما همان‌طور که اشاره شد، اين مطالعه جديد، که در آخرين شماره نشريه "بيماري‌هاي زنان و زايمان آمريکا" منتشر شده، هشدارهاي جدي‌ مي ‌دهد.



به گفته اين محققان، از آنجا که احتمال سقط جنين، به خصوص در ماه‌هاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي‌ شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدني‌هاي کافئين دار اجتناب کنند.

 

منبع : سالم