سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

لطفا ضربدری ننشینید!



طرز صحیح نشستن ,خطرات ضربدری نشستن

شاید تعجب کنید که انداختن پا روی پا به صورت ضربدری چه ربطی به فشار خون دارد!

هنگام نشستن، یکی از شیوه‌های ظاهرا شیک و زیبا، انداختن پاها روی هم به صورت ضربدری است. خیلی‌ها هم در این حالت احساس راحتی می‌کنند و هر چند دقیقه پایی را که رو قرار می‌گیرد، عوض می‌کنند. از نقطه نظر روانی البته، برخی با حالتی تقریبا جمع شده، وقتی در موضع تدافعی قرار می‌گیرند، این کار را به صورت غیر ارادی انجام می‌دهند. اما جالب است بدانید که این شیوه نشستن، اصلا شیوه خوبی نیست و آثار زیان‌‌آوری روی سلامتی دارد.

۱- بروز درد کمر و گردن
در هنگام نشتن، در یک حالت ایده‌آل، صورت ما به طور مستقیم به جلو نگاه می‌کند و وزنمان را به صورت مساوی، روی دو پامان که روزی زمین قرار دارد. متاسفانه، این حالت به ندرت اتفاق می افتد، بسیاری از ما اکثرا، وزن خود را به صورت نامساوی تقسیم می‌کنیم و بیشتر وزن را متوجه یک سو می‌کنیم. از نظر پزشکی، گذاشتن پاها بر روی هم، می‌تواند باعث درد کمر و گردن شود. این حالت از نشستن، گشتاور نیرویی بر لگن وارد می‌شود که می‌تواند باعث چرخش استخوان‌های لگن شود. ار آنجا که لگن، یکی از ستون‌های اصلی و حمایتی ستون فقرات است، این حالت فشاری غیر ضروری بر روی گردن و پشت شما می وارد می‌کند و حتی می تواند شما را مستعد دیسک بین مهره‌ای کمر کند. پس باید طوری بنشنینید که باسن به درستی روی محل نشستن قرار بگیرد. پیشنهاد می‌کنیم در حالتی بنشینید که زانویتان در حالت ۹۰ درجه باشد و لگن شما به صورت متعادل روی سطحی که بر روی آن نشسته‌اید، گذاشته شود.

۲- احتمال ابتلا به واریس وریدهای پا
هیچ کس دوست ندارد رگ های واریسی یا عنکبوتی در پاهایش ظاهر شود. اما مطابق یکی از گزارشات پزشکی، ۵۵ درصد از زنان و ۴۵ درصد از مردان در آمریکا، با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. به نظر می‌رسد واریس وریدهای پا، علاوه بر دلایلی مثل مسائل ژنتیکی، یا ایستادن و نشتن طولانی‌مدت، با شیوه نشستن هم ارتباط داشته باشد. هومن مدیون -متخصص قلب و عروق- در این مورد می‌گوید: بین این دو رابطه غیر مستقیم وجود دارد. انداختن پا بر روی پای دیگر، فشار را در رگ های شما، که مسئولیت برگشت دادن خون به قلب را دارند، بالا می برد. فشار پایی که بر روی پای دیگر است، مانع جریان خونرسانی عادی پا زیرین می‌شود که می تواند به تضعیف یا آسیب به رگ‌های پا منجر شود. در این صورت، خون در درون رگ لخته و یا جمع می‌شود.

۳- افزایش فشار خون
شاید تعجب کنید که انداختن پا روی پا چه ربطی به فشار خون دارد! اما باید بدانید که در این حالت، افزایش مقاومت در برابر جریان خونرسانی بیشتر می‌شود. از آنجا که فشار خون عبارت است از میزان جریان خون ضرب در مقاومت شریانی، پس افزایش جزء مقاومت عروقی، می‌تواند منجر به بالا رفتن فشار خون شود!

۴- آسیب به اعصاب پا
انداختن پا روی پا، فقط بر عروق پا فشار نمی‌آورد، بلکه می‌تواند فشار را بر یکی از عصب‌های بزرگ پا، موسوم به عصب پرونئال زیاد کند. این عصب از زیر زانو و در امتداد قسمت خارجی ساق با عبور می‌کند. فشار بر این عصب می‌تواند مجر به بی‌حسی و فلج موقت ماهیچه‌ها ساق و کف پا شود. فشار مداوم بر این عصب می‌تواند منجر به آسب ماندگار در این عصب شود. گرچه عوض کردن پا، هر ۲ تا ۴ دقیقه می‌تواند از میزان این آسیب بکاهد، اما توصیه بهتر این است که اصلا پا را روی پا نیندازید.

 

منبع : aftabir.com

 


ویدیو مرتبط :
هرگز عقب ننشینید!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خیلی پشت میز ننشینید



 

بیماری, زندگی شاد, توصیه های پزشکی

می گویند اگر می خواهید عمر طولانی داشته باشید، شاد زندگی کنید و کمتر غصه بخورید، تغذیه سالم و سرشار از میوه و سبزیجات داشته باشید و از ورزش یا تحرک بدنی روزانه غافل نشوید، اما گویا عامل کوتاه شدن عمرتان، به شما خیلی نزدیک تر از آن است که بخواهید برای دوری جستن از آن، تلاش های سخت و پیگیرانه در زمینه های مختلف داشته باشید.
بخصوص اگر به واسطه شغل تان محکوم به نشستن پشت میز کارتان هستید، باید به نوعی همزیستی با بلای جانتان؛ یعنی صندلی ای که روی آن نشسته اید، برسید.
قضیه از این قرار است که نتایج یک مطالعه جدید نشان داده افرادی که طی روز کمتر از سه ساعت می نشینند، حداقل دو سال به میانگین طول عمرشان افزوده می شود.
به این دلیل که بی تحرکی و زیاد نشستن نه تنها باعث کاهش فعالیت عضلات پا می شود، بلکه به افزایش قند و کلسترول خون و در نهایت بروز بیماری های قلبی کمک می کند.
گرچه کارمندی و پشت میزنشینی به خودی خود، اسیر شدن در بن بست بی تحرکی است که فرار قطعی از آن ممکن نیست، اما کاهش عوارض ناشی از آن راه هایی دارد.
اولین قدم برای رسیدن به این هدف، انتخاب صندلی و میز متناسب با ساختار فیزیکی کمر، شانه ها و گردن است، به طوری که هنگام کارمجبور نباشید به جلو یا عقب خم شوید.
حتی مچ شما نباید در حالت خمیده قرار گیرد و در زمان استفاده از کامپیوتر و سایر وسایل، مچ باید در امتداد ساعد باشد تا دچار عوارض مزمن در آن نشوید؛ یادتان باشد بازو ها و آرنج ها زمانی آرامش دارد که نزدیک بدن باشد.
از آن مهم تر هر ۴۵ دقیقه تا یک ساعت، از جای خود بلند شوید، چند قدم راه بروید و به گردن، شانه ها، کمر و پاها حرکات نرمشی ظریف بدهید. فقط لازم است که این کار را سه تا پنج دقیقه در هر نوبت انجام دهید.
میز و صندلی کار شما، مکانی است که بیشترین ساعات عمرتان را در همنشینی با آنها می گذرانید، پس این همنشینی را به شکلی مدیریت کنید تا دچار مشکلات و عوارض اسکلتی و عضلانی نشوید و با وارد کردن فشار مضاعف بر بدن، سلامت تان را به خطر نیندازید.
پس روزانه به دفعات از پشت میزتان بلند شوید و فراموش نکنید که حتی اگر ورزش کنید، زیاد سبزیجات بخورید و سیگار نکشید، باز هم در صورتی که هر روز به مدت طولانی یک جا بنشینید، زندگی خود را به خطر می اندازید.
منبع:jamejamonline.ir