سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

كدام محیط دندانپزشكی مناسب كودك ماست



 

كدام محیط دندانپزشكی مناسب كودك ماست

 

کودکان از نظر دندان پزشکی طبق طبقه بندی سه نوع می باشد. 1- کودک کاملا همکار 2- کودک فاقد قابلیت همکاری 3- کودک مستعد برای همکاری

 

گروه اول: کودکان کاملا همکار، کودکانی هستند که روحیه همکاری دارند آرام بوده و حداقل اضطراب را دارا هستند و می توانند به راحتی درمان شوند وقتی که راهنمایی هایی برای چگونگی رفتار توسط دندانپزشک تعیین می شود در چارچوب تعیین شده رفتار می کنند.

 

گروه دوم :نیز گروهی هستند که فاقد قابلیت همکاری هستند مثل کودکان خیلی کوچک که ارتباط با آنان از طریق گفتگو امکان پذیر نیست و در واقع به دلیل سنشان توانایی همکاری ندارند.

 

گروه سوم: که در این رده قرار می گیرند کودکانی هستند که ضعف های خاصی دارند یا عقب افتاده می باشند که تکنیک های خاص کنترل رفتار و حتی دندانپزشکی بیمارستانی برایشان تجویز می شود. گروه سوم گروهی هستند که توانایی برقراری ارتباط را دارند ولی به دلایلی همکاری نمی کنند. این گروه نیاز به روش های کنترل رفتاری دارد. این گروه محدوده وسیعی دارند که شامل گروه های زیر می باشند:

 

1- رفتار کنترل شده:

در این حالت با بیماران کوچکی روبرو هستیم که در حدود 3 تا 6 سالگی هستند و اغلب ملاقات های اول آن ها در مطلب دندانپزکی می باشد. واکنش آن ها نوعی کج خلقی محسوب می شود و ممکن است در جلوی میز منشی یا اتاق انتظار و حتی قبل از ورود به مطب اتفاق افتاده باشد. این رفتار با علامات گریه کردن، لگد زدن، بلند فریاد کشیدن و کوبیدن است- به اطراف شناخته می شود که ناشی از اضطراب حاد یا ترس می باشد. با این بیماران حتما باید راه ارتبطی برقرار کرد. کودک باید به فوریت از اتاق انتظار و دید بقیه بیماران دور شده تا این اضطراب به بقیه کودکان نفوذ نکند. کودک ناآرام و لجباز توسط والدین باید آرام گردد سپس با به وجود آوردن ارتباط صحیح با کودک مقدمات معالجه را فراهم می کنیم.

 

2- رفتار بی اعتنا و حسورانه:

این رفتار ممکن است ازکلیه گروه های سنی دیده شود ولی به طور مشخص در کودکان سنین دبستان بیشتر دیده می شود. این رفتار نیز تا حد زیادی قابل کنترل می باشد. کودکانی که به این گونه هستند مرتبا جملات نمی خواهم و دوست ندارم را به زبان می آورند. این کودکان لجوج وگاهی لوس هستند یک برخورد محکم و قاطع همراه با دستورات روشن، نحوه رفتار آنان را تغییر می دهد. این کودکان معمولا در صندلی دندانپزشکی نه تنها دهان خود را باز نمی کنند بلکه از صحبت کردن و همکاری نیز امتناع می ورزند غالبا چون با زور به مطب آورده شده اند آزادی و احترام خود را مخدوش می بینند با این گونه بچه ها با توسل به زور کارمان را شروع نمی کنیم. چنانچه کودک از معالجات دندانپزشکی ابراز نارضایتی کرد ما هم با او هم عقیده می شویم که هر چند این اعمال خوشایند نیست ولی برای وی لازم و ضروری می باشد و در ضمن این که با آن ها صادق هستیم بحث را به بهداشت دهان و مسواک و غیره می کشانیم تا به تدریج ارتباط کافی با طفل برقرار گردد.

 

3- کودک کم رو:

کم رویی فرم کم رنگ ترری از منغفی بودن تلقی می گردد و چنانچه با آن ها درست رفتار نشود واکنش آن ها بدتر شده و به رفتار غیر قابل کنترل تبدیل می گردد. این کودکان معمولا در بدو ورود پشت سر والدین مخفی شده و از آن ها جدا نمی شوند و هنگامیکه به طرف آن ها می رویم بعضی از حرکت افتاده و بعضی دیگر مردد شده و یا می گریند و گاهی با دست چشمان شان را گرفته تا ترس خود را مخفی کنند. گریه آن ها به نالیدن بیشتر شباهت دارد. این دسته کودکان افرادی هستند که به شدت تحت حمایت والدین می باشند توجه و احترام بیش از اندازه به کودک نیز باعث کمرویی طفل می گردد. به این دسته اعتماد به نفس می دهیم و راهنماییشان می کنیم این کودکان بعد از چند جلسه تبدیل به کودکان همکار و مثبتی می شوند.

 

4- گروه همکار تحت فشار:

در مرز بین همکاری مثبت و منفی هستند. این گروه معالجه را قبول می کنند ولی باطنا از این اعمال راضی و خشنود نیستند. در هنگام صحبت صدایشان می لرزد. و گاهی این لرزش به بدن وی هم سرایت می کند و گاهی این هیجان مانع از همکاری کودک می شود چنانچه محیط شاد و بدون استرسی را برای این کودکان فراهم می کنیم جزء بیماران همکار خواهند شد.

 

5- گروه گریان:

گریه صرفا عکس العمل خاص این گروه می باشد صدای فریاد کودک زیاد بلند نیست و قابل کنترل می باشد ولی صداهای هیجان زده کودک پایدار هستند و با وجود بی حسی موضعی از درد شکایت دارند. درمان این گروه به صبر و بردباری فراوان نیاز دارد گاهی والدین با دیدن گریه و زاری کودک شروع به دخالت در کار دندانپزشک می نمایند و مرتب می گویند حتما بی حسی نشده که ابراز درد می کند باید به این والدین گفت که دندانپزشک تا علایم بی حسی را در کودک مشاهده ننماید شروع به کار نخواهد کرد و به آن ها اطمینان بدهیم که گریه کودک ناشی از درد نیست و تنها برای جلوگیری از کار دندانپزشک کودک از این حربه استفاده می نماید.

 

منبع : ماهنامه کودک


ویدیو مرتبط :
دندانپزشكی اطفال دكتركرایه چیان-مركز لبخند كودك من

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كدام مواد غذايي براي هوش كودك مفيداند؟



 

مصرف غلات براي صبحانه مي‌تواند انرژي لازم را طي ساعات مدرسه براي كودك تامين كندتمام والدين دوست دارند كودكشان مانند آلبرت انيشتين باهوش شود.ژن‌ها عامل مهمي در تعيين هوش كودك هستند ولي مطالعات نشان مي‌دهد

 

 

غلات

غلات يك صبحانه سالم براي حفظ انرژي كودك در طول ساعات مدرسه است كه از اهميت خاصي برخوردار است.

 

 

غلات صبحانه ای


کودکانی كه صبحانه مي‌خورند داراي قابليت تمركز بيشتر و حافظه يادگيري بيشتري هستند، علاوه برآن مي‌توانند در كلاس‌هاي رياضي بهتر عمل كنند.


تمام صبحانه ها يكسان نيستند. بهتر است از برخي غلات صبحانه‌ با شكر فراوان استفاده نكنيم.


اگر كودك شما غلات صبحانه‌اي دوست ندارد از تخم مرغ استفاده كنيد.


تخم مرغ داراي "كلاين" بالا است كه به ايجاد سلول‌هاي حافظه كمك مي‍كند.

 

 

ماهي‌هاي چرب و امگا 3


البته اين مورد ممكن است اشتها آور نباشد اما ماهي چرب مانند ماهي آزاد، تن و ساردين منبع قوي اسيدهاي چرب امگا3 هستند.

 

 

ماهی ساردین

 

امگا3 به طور چشمگيري به تقويت سلول‌هاي مغز جهت افزايش يادگيري و تمركز كمك مي‌كند.[امگا۳ و رفع افسردگی مادران آينده]


تحقيقات نشان مي‌دهند، روغن ماهي مي تواند عامل مهمي براي تقويت ضريب هوشي باشد و به مشكلات رفتاري كودكان مانند اختلال كمبود توجه و بيش فعالي كودكان كمك كند.


آووكادو، گردو و بادام منابع مفيد ديگري از امگا3 هستند.

 


غلات كامل

غلات كامل سرشار از ويتامين B هستند و به افزايش عملكرد حافظه كمك مي‌كنند.نان‌هاي كامل بر خلاف نان سفيد انرژي را به آرامي و يكنواخت در بدن آزاد و به كودكان و افراد بزرگسال كمك مي‌كند تا قند خون منظمي داشته و سطح تمركز و هشياري بيشتري داشته باشند. [نکته بهداشتی روز: غلات کامل مصرف کنید]

 


غذاهاي سرشار از آهن

تحقيقات نشان مي‌دهد، غذاهاي سرشار از آهن مانند گوشت قرمز بدون چربي، ميوه‌هاي خشك، غلات كامل و حبوبات ميزان انرژي و سطح هشياري را افزايش مي دهند.

 

گوشت قرمز

 

كودكان تقريبا آهن را به حد كافي نمي‌خورند. كمبود آهن مي تواند سطح عملكرد شناختي را تا حدي پايين آورد كه منجر به ضعف در فعاليت‌هاي آكادميك شود.


شما مي توانيد كمبود آهن را با استفاده از ساندويچ كره بادام زميني براي ناهار و استيك همبرگر بدون چربي براي شام صرف نماييد.