سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

فعالیتهای روزانه منزل در دوران بارداری



 

فعالیتهای روزانه منزل در دوران بارداری

 

رسیدگی به امور منزل بعد از ۶ ماهگی در صورت عدم رعایت نکات ایمنی - سلامتی، خطراتی را برای مادر و جنین به همراه -دارد. خانمهای باردار به علت سنگینی وزن جنین و مایع داخل کیسه آب، ستون فقرات خود را نمی توانند کاملاً صاف نگاه دارند و گاه حتی سرپا ایستادن های متوالی نیز برای آنها دشوار است. ضمن آنکه ستون فقرات را صاف نگاه داشته با رعایت نکات لازم، می توان بدون ایجاد فشار روی کمر و پاها، کارهای منزل را انجام داد.

 

به نقل از کتاب کودک من ، کارهایی همچون شستن کف، جارو کشیدن معمولاً در مدت زمان کوتاهی انجام می گیرند اما آسان هم نیستند. بنابراین برای آنکه تا حد امکان کمتر احساس خستگی کنید، باید با وضعیت صحیح ایستادن و یا خم شدن آشنا باشید. مثلاً دسته جارو برقی یا کف شوی را باید از بالاترین قسمت آن در دست بگیرید، بطوری که تا آنجاکه ممکن است کمرتان صاف بوده زانوها را خیلی کم خم کنید.

 

معمولاً در آخرین ماههای بارداری، ایستادن سر پا ممکن است دردهایی را به همراه داشته باشد و به همی دلیل بایستی تا حد امکان کارها را بطور نشسته انجام داد. صحیح ترین طریقه برای اتو کردن، نشستن بر روی صندلی و تکیه به پشت آن با ستون فقرات صاف است، طوری که زانوها کمی بالاتر از ران قرار گیرند. بنابراین درصورت لازم می توان متکایی زیر کف پاها و حتی پشت کمر گذاشت. این وضعیت برای خیاطی کردن و یا غذا خوردن نیز بسیار مناسب است.

 

برای روشن کردن ماشین لباسشویی و یا برداشتن نایلونهای خرید ( ساک خرید ) انجام کارهائی که نیاز به خم کردن کمر در حالت معمول دارد. در دوران بارداری باید به طریقی صورت گیردکه به شکم فشاری وارد نیاید. ریختن لباس در لباسشویی هایی که در آنها از جلو باز می شود، جابجا کردن وسایل خرید در داخل کمد و یا کابینت، گذاشتن و برداشتن ظروف ازکابینت های پایین و...، جزو این دسته کارها محسوب می شوند. بنابراین به جای خم کردن کمر در چنین مواقعی بایستی ضمن صاف نگه داشتن ستون فقرات، زانوها را خم کردو برای بلند شدن، آهسته از جا برخاست.

 

توجه داشته باشیدکه ساک های خرید نباید بیش از حد سنگین باشند و وزن آنها نبایستی از ۴ کیلوگرم بیشتر باشد. ضمناً همیشه ساک های خرید را بین دو دوست به طور مساوی تقسیم کنید و هرگز همه را با یک دست بلند نکنید. برای انجام کارهایی که باید برای مدتی نسبتاً طولانی درحالت نیمه نشسته باشید، مناسب آن است که روی یک زانو نشسته و زانوی دیگر را به سمت خودتان خم کنید و بالا بیاورید ( اصطلاحاً روی یک زانو نشستن ). این حالت سبب ایجاد تعادل می شود.

 

هرگز وسایل سنگین را جابه جا نکنید. هرگونه حرکتی که باعث وارد آوردن فشار به عضلات شکم شود ممکن است سبب بروز انقباضات رحمی گردد. در برخی ازموارد اینگونه انقباضات به همراه عواملی دیگر می توانند زایمان زود رس را موجب شوند. به همین دلیل است که خانمهای باردار باید از بلند کردن و یا جابه جا کردن وسایل سنگین خودداری نمایند. جابه جا کردن میز، تلویزیون، میز ناهارخوری ، مبل ، فرش و مانند آن ممکن است خطر فوق را به همراه داشته باشند.

 

خانم باردار باید در منزل نیز کفش بپوشد. البته کفش هایی که راحت بوده و کمی پاشنه داشته باشند.

 


مطلقاً ممنوع !


-خم شدن به طرف جلو

 

- فشار وارد آوردن به بدن با بالا بردن دستها. مانند موقعی که می خواهیم وسیله ای را بالای کمد بگذاریم.

 

- انجام کارهایی که نیاز به استفاده ازنردبان دارند. در دوران بارداری حفظ تعادل بدن بر روی پله های باریک مشکل است.

 

- کارهایی که باعث خستگی زیاد بدن می شوند مانند تمیزکردن دیوارها، شستن و نظافت جاهای مختلف بطور ممتد.

 

- بلند کردن و حمل وسایل سنگین مانند کیسه برنج، ساک خرید و امثال آن با هردو دست بطور همزمان، طوری که شکم و وزن بدن را متحمل شود.


ویدیو مرتبط :
ورزش بارداری - ورزش دوران بارداری - سی دی ورزش دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احکام شرعی در دوران بارداری



مطالب زیادی در مورد اعمالی که در دوران بارداری( بارداری،زایمان وحاملگی)باید انجام داد در روایات آمده است که به مختصری از آنها اشاره می‌کنیم:

1.روزانه 140 صلوات بفرستید

تسبیح

2.در کل دوران بارداری یک ختم قرآن به نیت سلامتی امام زمان(ع)

3.تا پیش از چهار ماهگی قبل از هر نزدیکی زن و شوهر, آیه 87 سوره‌ی انبیاء یعنی «و ذالنون ...» را بخوانند.

4.از ماه چهارم به بعد در حالی که هردو رو به قبله‌اند, آیت‌الکرسی بخوانند.

5.در هر ماه شوهر دست بر پهلوی راست همسرش بگذارد و هفت بار انا انزلناه را بخواند.

6.زن باردار هر روز 70 استغفار کند.

توصیه‌های زیر نیز می‌‌توانند مفید باشند:

بخش اول : توصیه های ایام بارداری :

الف - توصیه های عبادی :


1- مادر دائماً با طهارت و حتی المقدور رو به قبله باشد، و از گفتار بی مورد پرهیز نماید.استغفار و توجه قلبی و دائمی به خداوند متعال در طهارت قلب و روح فرزند مؤثر است.

2- مداومت به قرائت قرآن در ایام بارداری.

3- انجام واجبات دینی به ویژه نماز در اول وقت مواظبت گردد. نوافل و نماز شب، حتی قضاء آن حتی المقدور به جا آورده شود.

4- روزانه صدقه به فقراء داده شود. و ثواب آن هدیه به مادر حضرت ولی عصر (عج)حضرت نرگس خاتون اهدا گردد.

5- شرکت در مجالس اهل بیت (علیه السلام) و فرستادن صلوات در طول روز.

6- سوره مبارکه "یس" در هر روز و سوره "واقعه"، سورة "توحید" حداقل 10مرتبه، در شبها قرائت شود. شبهای جمعه سوره "ص" خوانده شود.

7- انجام غسل های مستحبی، مخصوصاً غسل جمعه فراموش نشود.

8- جنین از پنج ماهگی قادر است صداها را بشنود. به همین علت، به خصوص، بعد از 5 ماهگی، قرائت قرآن اثر بسزایی در طفل دارد.

قران خواندن

ب ـ توصیه های غذایی :

1- در حلیت و طهارت غذ و آشامیدنیها دقت لازم مبذول شود و از هر گونه غذای شبهه ناک پرهیز شود.

2- خوردن شیر، حداقل روزی یک لیتر. در احادیثی از امام حسن (علیه السلام) و امام رضا (علیه السلام) بر این امر تاکید فراوان شده است.

3- استفاده از کندر خوراکی بسیار مفید است.

4- میوه های فصل مرتب و زیاد میل شود.

5- خوردن خرم در استحکام بدن کودک بسیار مؤثر است، البته خوردن میوه های آبدار مانند هندوانه جهت تعدیل گرمای آن توصیه می شود.

6- استفاده از شنبلیله خام خصوصاً از ماه پنجم به بعد برای سلامت موی بدن نوزاد مؤثر است.

7- آب انگور، سیب، به و انار شیرین، سلامت جسمی، روحی و عقلی کودک را به همراه می آورد.

8- به طور کلی مادر نیازمند گروه های غذایی چهارگانه در روز به میزان مناسب می باشد. گروه نان و غلات - گروه میوه ها و سبزیجات - گروه قند های ساده و چربی.

بخش دوم : توصیه های پس از تولد:

الف - توصیه های عبادی :

1- پس از تولد بچه را غسل داده، در گوش راست او اذان، و در گوش چپ او اقامه بخوانید. و با تربت امام حسین (علیه السلام) که در آب فرات و یا آب شیرین حل شده، کام طفل را بگشایید.

2- سعی شود با وضو به طفل شیر داده شود.

3- از ماه های اول تولد، در مواقع مناسب، پدر و مادر با صدای بلند قرآن قرائت نمایند، و یا اینکه نوار های ترتیل با صدایی آرام و دلنشین برای نوزاد پخش شود. قابل توجه است که لازم نیست نوزاد بیدار باشد.

ب - توصیه های غذایی:

1- تغذیه مادر جهت افزایش شیر باید کاملا مورد توجه قرار گیرد.

2- تغذیه کودک با توجه به کارشناسی تغذیه باید مورد توجه قرار گیرد. "