سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

غلبه بر استرس در مهمانی ها



غلبه بر استرس ,فشارهای روحی

خانه اقوام که می روم خود به خود استرس می گیرم دستم شروع به لرزیدن می کند طوری که نمی توانم از شدت لرزش دستم، چای بخورم لطفا راهنمایی ام کنید.

 

لازم است، برای راهنمایی بهتر شما مخاطب محترم پاسخ سوالاتی نظیر این ها را داشته باشیم: رفتن به خانه اقوام چه چیزی را به ذهن شما می آورد؟ رفتن به مهمانی برای شما چه معنایی دارد؟ آیا به طور کلی هر کجا می روید دچار استرس می شوید و یا در منزل افراد خاصی این احساس را دارید؟ رفتن به خانه اقوام چه افکار و احساساتی را در شما برمی انگیزد؟ آیا تا به حال در مجلسی این تجربه را داشته اید که لیوان چای از دستتان بیفتد و دیگران به این واقعه واکنش ناخوشایندی نشان دهند؟ چرا که ذهن ما قادر است خاطرات ناخوشایند را حفظ کند و هر بار که در شرایط مشابهی قرار می گیریم آن خاطرات را تداعی کند.

۴ توصیه به شما

توصیه های من به شما این است که :
۱ - به روان شناس مراجعه کنید: نزد روان شناس بروید و اطلاعات بیشتری از مواقعی که دچار استرس می شوید در اختیار او قرار دهید و مشاوره کامل دریافت کنید.

۲ - فشارهای روحی خود را تخلیه کنید: توصیه می کنم با دوستان نزدیک و صمیمی خود که در کنارشان احساس آرامش دارید ارتباط بیشتری برقرار کنید. درد دل کردن با دوستان و تخلیه فشارهای روحی یکی از چیزهایی است که در شرایط فعلی به شما کمک بسیاری می کند.

۳ - به دنبال تایید شدن از طرف همه نباشید: نگرانی از مورد قضاوت قرار گرفتن توسط دیگران باعث می شود احساس آرامش خود را از دست بدهیم و رفته رفته فقط برای دیگران زندگی کنیم و به دنبال آن با خود بیگانه شویم. اوقات فراغت خود را با ورزش، پیاده روی، مطالعه و امور مختلف تفریحی پر کنید، طوری که تقریبا وقت خالی طی روز برایتان باقی نماند.

به یاد داشته باشید، استرس ها زمانی به سراغمان می آیند که قصد داریم همواره همگان را از خود راضی نگه داریم؛ بنابراین اول افکار غیرمنطقی تان و سپس احساساتی را که به دنبال آن تجربه می کنید بررسی کنید. برای تغییر دادن احساسات تان لازم است افکارتان را تغییر دهید.

۴ - همان کسی باشید که دوست دارید: به یاد داشته باشید که آنقدر فرصت نداریم که به خاطر دیگران زندگی کنیم. قبل از هر کسی جسم و روان خودتان را دوست داشته باشید. دوست داشتن خود و عزت نفس با خودخواهی و غرور بی جا تفاوت بسیار دارد! به قول شکسپیر: سعی کنید همان کسی باشید که دوست دارید، تا مجبور نشوید آن چه را که هستید دوست داشته باشید.

منبع:سلامت نیوز

 


ویدیو مرتبط :
غلبه بر استرس #

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7 روش ساده برای غلبه بر استرس



بالا بودن سطح استرس

افراد در طول روز با استرس های مکرر دست به گریبان هستند

 

آیا احساس استرس دارید؟ البته که این‌طور است! اگر خوب دقت کنید مشاهده می‌کنید با تعداد زیادی ضرب‌الاجل کاری، انبوهی از کارها - که البته همه آنها در اولویت هستند! - و دغدغه اینکه کارهای خود را با کیفیت مناسب انجام دهید، مواجه هستید.

اقداماتی اثربخش برای غلبه بر استرس
این طبیعت زندگی مدرن است. این غیرممکن است که شغلی را پیدا کنید که افراد در طول روز در آن با استرس‌های مکرر دست به گریبان نباشند. تفاوت افرادی در اینجا تنها نحوه مواجهه آنها با استرس است و اینکه چگونه بر آن غلبه می‌کنند.

گزارشی که مجمع جهانی اقتصاد در سال 2014 ارائه داده است، نشان می‌دهد رتبه ایران از نظر سطح استرس افراد از میان 122 کشور، رتبه 117است. بدون شک، بالا بودن سطح استرس تاثیر مستقیم در میزان بهره‌وری افراد در سازمان‌ها دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد افراد پراسترس در زمینه‌های زیر در سازمان دچار چالش‌های جدی هستند:
• مدیریت زمان
• ارتباطات میان فردی
• تمرکز بر کارها
• سلامتی جسمی و روانی

در این نوشتار، مجموعه اقدامات اثربخشی که می‌تواند برای غلبه بر استرس به شما کمک کند، ارائه می‌شود.  
1. با خود مهربان باشید. مهربان بودن با خود، در حقیقت آسان گرفتن است. اگر گاهی اشتباهی می‌کنید و در کار خود نارسایی‌هایی دارید، خود را به‌طور مداوم سرزنش نکنید. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که بیش از دیگران با خود مهربان هستند، شادتر، خوش‌بین‌تر و با کمترین میزان استرس و افسردگی زندگی می‌کنند، البته این خیلی تعجب آور نیست اما شاید باور این موضوع دشوار باشد که این‌گونه افراد در اغلب اوقات موفق‌تر عمل می‌کنند.

بسیاری از ما این‌گونه فکر می‌کنیم که برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب کاری، باید به خود سختی فراوان بدهیم، اما مطمئن باشید کسانی که چنین باوری دارند 100 درصد اشتباه می‌کنند.

2. تصویر بزرگ خود را به خاطر داشته باشید. معمولا در اغلب مواقع برای انجام هرکاری که قصد انجام آن را دارید، راه حل‌های دیگری هم هست. وقتی شما «تصویر بزرگ» خود را به ذهن بسپارید، انرژی لازم برای گذر از استرس‌های ناشی از مسائل کوچک روزمره را در خود خواهید داشت.

عوامل استرس زا

یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد استرس ، تصمیم‌ گرفتن برای انجام کارهااست

 

3. روی کارهای روزمره خود تکیه کنید. اگر از شما سوال شود که بیشترین دلایل بروز استرس در شما چیست؛ احتمالا مواردی چون ضرب‌الاجل‌های کاری، بالا بودن حجم کاری یا رئیس بداخلاق خود را نام می‌برید. شما احتمالا در لیست عوامل استرس زای خود«تصمیم گرفتن برای انجام کارها» را از قلم خواهید انداخت. این در حالی است که یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد استرس «تصمیم‌گیری» است. هربار که می‌خواهید فرد جدیدی استخدام کنید، زمانی مناسب برای مذاکره با رئیس خود هماهنگ کنید یا حتی لباسی برای خرید انتخاب کنید، شما در معرض استرس هستید!

بنابراین یکی از اقدامات موثر برای کاهش استرس، کم کردن تعداد تصمیم گیری‌های روزانه و تکیه بر کارهای روزمره است. باراک اوباما اخیرا در مصاحبه‌ای گفته بود:«اگر دقت کنید من اغلب مواقع پیراهن آبی یا خاکستری می‌پوشم، چرا که تصمیم گیری در این مورد علاوه‌بر ایجاد استرس، از من انرژی می‌گیرد!»

4. حداقل 10 دقیقه از روز را به خود اختصاص دهید. اگر بدانید با اضافه کردن یک افزودنی به باک خودرو خود، می‌توانید 100 کیلومتر بیشتر حرکت کنید، به احتمال زیاد از آن استفاده خواهید کرد، البته حتی اگر خودرو شما نیز با این روش بیشتر حرکت نکند، مطمئن باشید با در نظر گرفتن روزانه حداقل 10 دقیقه برای خود، خواهید توانست بر استرس‌های روزانه غلبه کنید. در این زمان سعی کنید کاری را انجام دهید که برای شما لذت بخش، سرگرم‌کننده یا آرامش بخش است.

5. لیست اقدام روزانه to do list داشته باشید. یکی از روش‌های مناسب برای کاهش سطح استرس، تهیه فهرست اقدامات روزانه است. حدود 200 مطالعه مختلف درباره مواردی چون رژیم‌های غذایی، ورزش و مدیریت زمان نشان می‌دهد که استفاده از این روش به کسب نتیجه بسیار کمک می‌كند.

6. به پیشرفت اقدامات خود توجه کنید. این بسیار مهم است که از تمام چیزهایی که بتواند احساسات، انگیزه و برداشت شما را نسبت به وضعیت پیشرفت اقدامات شما بهبود دهد، توجه كنید. برد‌های سریع و کوچک(quick & small wins) نقش مهمی برای ایجاد اطمینان خاطر در افرادی دارد که بطور مداوم در معرض استرس قرار دارند.

7. بدانید چه موقع«خوش بینی» یا «بدبینی» برای شما کارآیی دارد. برای بسیاری از ما، ماندن در وضعیت خوش بینی بسیار دشوار است، اما باید به خاطر داشته باشیم، خوش بینی همیشه برای بهبود اوضاع به‌کار نمی‌آید. گاهی اوقات خوش‌بینی موجب می‌شود تا از درک واقعیت غافل شده و اوضاع را از وضعیت هشدار به بحرانی یا بدتر از آن برسانیم. بنابراین همیشه مراقب حالت«خوش بینی» و «بدبینی» خود باشید.

به خاطر داشته باشید استرس، به‌طور مستقیم کیفیت زندگی شخصی و زندگی کاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد، شاید به همین خاطر است که به درستی یکی از مهارت‌های ده گانه معرفی شده توسط سازمان بهداشت جهانی، مهارت مقابله با استرس است، بنابراین برای تقویت این مهارت هرچه زودتر اقدام کنید.

منبع:روزنامه دنیای اقتصاد