سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

علل، علائم و راههای پیشگیری از حمله قلبی



علائم حمله قلبی,نشانه های حمله قلبی,پیشگیری از حمله قلبی

علائم حمله قلبی در زنان و مردان متفاوت است

 

علل، علائم و راههای پیشگیری از حمله قلبی
وقتی جریان خون به قلب به صورت ناگهانی کاهش می یابد یا قطع می شود، حمله قلبی اتفاق افتاده است. خون اکسیژن را به قلب میرساند، در حین حمله قلبی، عضله قلب، اکسیژن مورد نیاز خود را نمیتواند دریافت کند و بدون اکسیژن، عضله قلب ممکن است آسیب دیده یا از بین برود. کلید بهبودی، بازگرداندن سریع جریان خون به قلب است. در صورتی که فکر میکنید علائم حمله قلبی را تجربه میکنید، فورا کمک پزشکی درخواست کنید.

 

عوامل موثر در حمله قلبی
تجمع کلسترول و مواد چربی که به آنها پلاک گفته میشود، در دیواره رگها معمولا منجر به حمله قلبی میشود. تجمع پلاک در دیواره رگها چندین سال طول میکشد. بیشتر حمله های قلبی زمانی اتفاق می افتند که پلاک دیواره رگ را پاره میکند، سپس لخته خون در محل شکل گرفته و رگ را مسدود مینماید.

 

نشانه های حمله قلبی
مردان و زنان ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنند اما در هر دو جنسیت، درد، فشار یا ناراحتی در سینه ممکن است اتفاق بیفتد. علائم دیگر عبارتند از کوتاهی تنفس، تعریق، ضعف و تهوع. ممکن است در گردن، فک یا شانه های خود نیز درد احساس کنید. در مردان احتمال عرق سرد ناگهانی و احساس دردی که به سمت بازوی چپ حرکت میکند، در حین حمله قلبی محتمل تر است.

 

علائم حمله قلبی در زنان
سالانه حدود 435000 زن در امریکا دچار حمله قلبی میشوند. علائم آن ممکن است به قدری خفیف باشد که اغلب نادیده گرفته میشود.  در زنان درد کمر یا گردن، سوزش معده، کوتاهی تنفس، تهوع، استفراغ و سوء هاضمه محتمل تر از مردان است. همچنین ممکن است خستگی شدید، سبکی سر یا سرگیجه را نیز تجربه کنند. علائم شبه آنفلوانزا و مشکلات خواب نیز ممکن است دو هفته پیش از حمله قلبی روی دهد.

 

هنگام حمله قلبی چه کاری باید انجام داد؟
اگر شما یا فردی که میشناسید، علائمی شبیه به حمله قلبی دارید، فورا با اورژانس تماس بگیرید. اگر ظرف 90 دقیقه تحت درمان قرار بگیرید، احتمال نجات خیلی بیشتر است. در حین تماس با اورژانس، فردی که علائم حمله قلبی دارد باید آسپرین بجود یا ببلعد تا خطر لخته شدن خون کاهش یابد (مگر این که به آن آلرژی داشته باشد). اگر فرد هوشیار نیست، احیای قلبی ریوی تنها با دست میتواند شانس نجات او را تا دو برابر افزایش دهد.

 

علائم حمله قلبی,پیشگیری از حمله قلبی,نشانه های حمله قلبی

سیگار کشیدن میتواند احتمال حمله قلبی را افزایش دهد

 

چگونگی تشخیص حمله قلبی
یک نوار قلب (EKG) که فعالیت الکتریکی قلب را بررسی میکند، میتواند به پزشک کمک کند تا مشخص کند شما حمله قلبی دارید یا خیر. همچنین نشان میدهد کدام رگ دچار انسداد شده است. همچنین با آزمایش خونی که پروتئینهای آزاد شده از سلولهای عضله قلب هنگام نابودی را نشان میدهد، پزشک میتواند حمله قلبی را تشخیص دهد.

 

درمان حمله قلبی
پزشک به سرعت برای بازگرداندن جریان خون به قلب تلاش میکند. ممکن است داروهایی که لخته های خون را حل میکنند در رگهای شما وارد کنند. همچنین احتمال دارد عملی به نام آنژیوگرافی کرونری بر روی شما انجام شود. در این روش پزشک لوله نازکی که حاوی یک بالن در انتها است، در رگ شما وارد میکند. این بالن، باد میشود و رگ شما را باز میکند. اغلب مواقع پزشکان یک لوله مشبک کوچک به نام استنت (stent) را وارد رگ میکند تا مطمئن شود رگ باز می ماند.

 

عوامل زمینه ساز حمله قلبی
احتمال حمله قلبی در شما با افزایش سن افزایش می یابد و مردان نیز در خطر بیشتری قرار دارند. سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی نیز خطر آن را افزایش میدهد.
سیگار کشیدن میتواند احتمال حمله قلبی را افزایش دهد. فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و چاقی نیز از عوامل زمینه ساز مهم در حمله های قلبی به شمار می آیند. از موارد دیگری که میتوانند احتمال آن را بیشتر کنند عدم تحرک، افسردگی و استرس را میتوان نام برد.

 

پیشگیری از حمله قلبی
اگر سیگار میکشید، آن را کنار بگذارید. ترک سیگار احتمال حمله قلبی را یک سوم کاهش میدهد.
ورزش کنید و غذای مناسب دریافت کنید. انجمن قلب امریکا توصیه میکند در هفته 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشید. مقدار زیادی سبزیجات و میوه و غلات کامل مصرف کنید تا سلامت عروق خود را حفظ نمایید. مصرف روزانه آسپرین به برخی افراد کمک میکند از حمله قلبی پیشگیری کنند. با پزشک صحبت کنید تا مشخص شود مصرف آن برای شما مناسب است یا نه. راهکارهای مثبتی برای مدیریت استرس پیدا کنید.

 

زندگی پس از حمله قلبی
اگر به خاطر حمله قلبی به بیمارستان رفته اید، ظرف چند روز ممکن است مرخص شوید. میتوانید فعالیتهای معمول خود را چند هفته پس از حمله، از سر بگیرید. بازتوانی قلب ممکن است در بهبودی به شما کمک کند. در بازتوانی قلب برنامه تناسب اندام دریافت میکنید که مناسب برای شما طراحی شده است و یاد میگیرید چگونه سبک زندگی سالم برای قلب را حفظ کنید. اگر دچار افسردگی یا نگران حمله قلبی بعدی هستید، مشاوره میتواند برایتان مفید باشد.
منبع : seemorgh.com


ویدیو مرتبط :
آموزش پیشگیری از حمله قلبی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آفت دهان - علل، علائم و راههای پیشگیری از آفت دهان



آفت دهان, بیماری آفت دهان, علت آفت دهان

آفت‌ دهان‌ در چند نوع بزرگ، کوچک و تبخالی شکل وجود دارد

 

آفت دهان

آفت‌ دهان‌ عبارت‌ است‌ از زخمهای‌ دردناکی‌ که‌ در مخاط‌ دهان‌ به‌ وجود می‌آیند. آفت‌ دهان‌ می‌تواند در هر دو جنس‌ رخ‌ دهد، اما در زنان‌ شایع‌تر است‌. آفت های دهانی بیشتر در سالهای نوجوانی و در دهه 20 زندگی ظاهر می شوند و در زنان تظاهرشان غالب است.

آفت دهان چیست؟
آفت‌ دهان‌ به زخم های عود کننده و دردناک در مخاط دهان گفته می شود. آفت‌ دهان‌ در چند نوع بزرگ، کوچک و تبخالی شکل وجود دارد. این زخمها گرد یا بیضی بوده و به رنگ زرد خاکستری با حاشیه قرمز و تا حدی برجسته دیده می شوند. از نظر محل، بیشتر قسمت قدامی حفره دهان مبتلا به آفت‌ دهان‌ می شود و محل شایع آفت‌ پشت لبها – مخاط گونه، کف دهان، زیر و کناره های زبان می باشد.

 

علائم‌ آفت دهان‌
- آفت‌ دهان‌ معمولا کوچک‌، بسیار دردناک‌، و کم‌ عمق‌ هستند و توسط‌ یک‌ غشای‌ خاکستری‌ پوشیده‌ شده‌اند. حاشیه‌ آفت دهان توسط‌ یک‌ هاله‌ قرمز پررنگ‌ احاطه‌ شده‌ است‌.

 

- آفت ها می‌توانند روی‌ لب‌ها، لثه‌ها، داخل‌ گونه‌ها، زبان‌، کام‌ و گلو ظاهر شوند. به‌ هنگام‌ حمله‌ آفت‌ معمولاً 3-2 زخم‌ به‌ وجود می‌آیند، اما ظهور یک‌ باره‌ 15-10 آفت دهان با هم‌ دیگر خیلی‌ بعید نیست‌.

- آفت‌ دهان‌ ممکن‌ است‌ در 3-2 روز اول‌ بسیار دردناک‌ باشد به‌ نحوی‌ که‌ فرد موقع‌ خوردن‌ یا صحبت‌ کردن‌ دچار ناراحتی‌ می‌شود.
- گاهی‌ قبل‌ از بروز آفت‌ دهان‌، برای‌ 24 ساعت‌ احساس‌ مورمور یا سوزش‌ وجود دارد.

 

علت آفت دهان چیست؟

1-  نقش ژنتیک در ایجاد آفت دهان:
در بروز بیماری آفت دهان همانند بسیاری از بیماری ها، استعداد ژنتیکی و تاریخچه فامیلی موثر است. تحقیقات نشان می‌دهد که فرزندان والدین غیر مبتلا به آفت دهان تا 20% احتمال درگیری با ضایعات آفتی را دارند.

 

2- اختلالات ایمنولوژیکی و آفت دهان:
هر چند برخی از محققین بیماری آفت دهان را به عنوان یک بیماری اتوایمون ذکر کرده‌اند اما واقعیت این است که هنوز به درستی مشخص نیست تا چه میزان عوامل ایمنی بدن در بروز آفت دهان موثر هستند.

 

3- استرس و آفت دهان:
به نظر می‌رسد استرس و فشارهای روحی حداقل به عنوان یک عامل زمینه ساز در بروز آفت دهان موثر است. تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که نسبت بروز آفت دهان در افراد دارای مشکلات روحی نسبت به افراد سالم رابطه معنی داری دارد.

 

آفت دهان,آفت دهان چیست,رفع آفت دهان

آفت‌ دهان‌ ممکن‌ است‌ در 3-2 روز اول‌ بسیار دردناک‌ باشد

 

 4- حساسیت‌های غذایی و ایجاد آفت دهان:
حساسیت به برخی از مواد غذایی در بروز آفت دهان موثر است. در واقع آلرژی به بعضی از مواد غذایی همچون فندق، گردو، شکلات، عسل، گوجه فرنگی، توت فرنگی، آدامس و بعضی از خمیر دندان‌ها اگر نه بعنوان یک علت اولیه ولی حداقل به عنوان یک عامل مستعد کننده می‌تواند در بروز آفت دهان موثر باشند.

 

5- تاثیر عوامل هورمونی در بروز آفت دهان:
بروز یا تشدید بیماری آفت دهان در ایام قبل از قاعدگی و توقف یا کاهش آن در هنگام بارداری موجب شده است که عوامل تغییرات هورمونی خصوصا افزایش هورمون استروژن را در بروز ضایعات آفت دهان موثر بدانند.

 

6- نقش کمبودهای غذایی در ایجاد آفت دهان:
کمبود برخی از ویتامین ها در بروز آفت دهان موثر است. کمبود ویتامین B12، اسیدفولیک و آهن در 15- 5 درصد بیماران مبتلا به آفت گزارش شده است که غالبا با برطرف نمودن کمبود آنها، می‌توان از شدت ضایعات کاست.

 

7- سایر عوامل موثر در بروز آفت دهان:
تروما، عوامل میکروبی، اختلالات گوارشی و سایر موارد مشابه نیز از جمله مواردی هستند که به عنوان زمینه ساز برای پیدایش آفت دهان معرفی شده اند.

 

پیشگیری از آفت دهان

اغلب، آفت های دهان به خودی خود از بین می روند اما در طی مدتی که هستند، همراه با درد و ناراحتی خود را نشان می دهند. آفت دهان بیشتر در سالهای نوجوانی و در دهه 20 زندگی ظاهر می شود و در زنان تظاهرشان غالب است.

 

1. برای پیشگیری از ایجاد آفت دهان از خمیردندان ها و دهان شویه های حاوی مواد تحریک کننده پرهیز کنید.
2. از خوردن آدامس و غذاهای سفت، خشک و ادویه دار پرهیز کنید تا به آفت دهان مبتلا نشوید.
3. با نخ دندان و مسواک کشیدن مرتب بعد از هر وعده غذایی دهان را تمیز نگه دارید تا به مبتلا به آفت دهان نشوید.

 

درد ناشی از آفت دهان را اینگونه کاهش دهید

برای تخفیف درد ناشی از آفت دهان این راهکارها را رعایت کنید:
از داروهای مسکن برای تخفیف درد آفت دهان که در داروخانه ها عرضه می شوند، استفاده کنید. مثل استامینوفن یا ایبوپروفن.

در صورت ابتلا به آفت دهان، دهان را با محلول آب نمک یا دهان شویه بشویید.

چند بار در روز محلول شیر منیزی روی آفت ها قرار دهید.

از پمادهای موضعی مسکن برای کاهش درد آفت دهان استفاده کنید.
محلول رقیق پراکسید هیدروژن را با سوآپ پنبه ای روی آفت دهان قرار دهید.
برای کم کردن درد ناشی از آفت دهان ویتامین ث یا ویتامین ب کمپلکس بخورید.
قرص های مکیدنی حاوی روی به کاهش درد ناشی از آفت دهان کمک می کند.

 

گردآوری : بخش سلامت صبح بخیر

 

 منابع :

healthday.com

daneshnameh.roshd.ir

pezeshk.us