سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

ضعف اعصاب چیست؟



 

ضعف اعصاب

 

اصطلاح "ضعف اعصاب" اولین ‌بار توسط "جورج میلر‌برد" روانپزشک و عصب ‌شناس آمریکایی در سال 1860 مطرح شد.

 

طبق نظرات وی علت ضعف اعصاب فرسودگی عصبی است که ناشی از تخلیه ی سلول عصبی از ذخیره مواد غذایی‌ اش است. این تخلیه بر اثر استرس ‌هایی چون کار اضافی ایجاد می ‌شود.

 


این بیماری به دو صورت بروز می ‌کند:

 

* در یک نوع، ویژگی اصلی، شکایت از خستگی فزاینده پس از تلاش ذهنی است که اغلب همراه با کاهش نسبی در عملکرد شغلی یا توانایی مقابله در وظایف روزانه است. خستگی ‌پذیری روانی به طور مشخص، نوعی تهاجم ناخوشایند خاطرات، اشکال در تمرکز و ناکارایی تفکر تلقی می ‌شود.

 

* در نوع دیگر این اختلال، بیمار روی احساس ضعف جسمی یا بدنی و فرسودگی ناشی از کمترین فعالیت، تاکید می‌ کند که با دردها و ناراحتی عضلانی و ناتوانی در شل کردن آن ها همراه است.

 

ضعف اعصاب

 

علائم

 

در هر دو نوع فوق، احساسات جسمی ناخوشایند مانند سرگیجه، سردردهای تنشی و احساس بی ‌ثباتی عمومی شایع است.مراحل اولیه و میانی خواب معمولا مختل می ‌شود ولی پُرخوابی نیز ممکن است دیده شود.

 

از آنجایی که بسیاری از علایم و نشانه‌ های ضعف اعصاب با هر یک از اختلالات اضطراب، افسردگی و اختلالات شبه‌ جسمی هم پوشانی دارد تشخیص این بیماری دشوار است.

 

ضعف اعصاب اغلب در نوجوانی یا میانسالی بروز می ‌کند. این اختلال در صورت عدم درمان معمولا به صورت مزمن در می ‌آید و بیمار ممکن است در اثر یک یا چند علامت ناتوان شود.

 

در دوران کودکی احتمال دارد مشکلاتی در کارکرد تحصیلی نظیر نمرات پایین و مدرسه‌ گریزی مشاهده شود.

 

در بزرگسالی عملکرد شغلی تخریب می‌ شود یا ممکن است بیمار چنان ناتوان شود که کار کردن برایش غیرممکن شود. به همین ترتیب روابط اجتماعی، زناشویی و بین ‌فردی نیز دچار مشکل می ‌شود.

 

ضعف اعصاب

 

درمان

 

تجویز دارو فقط در صورتی علایم طبی را تخفیف می ‌دهد که به طور همزمان با مداخله روان‌ درمانی همراه شود.

 

بیمار باید استرس‌ های زندگی و روش کنار آمدن با آن ها را بشناسد.این بیماران به خوددرمانی و استفاده نابجا از دارو تمایل دارند ولی ‌باید دانست انتخاب داروی مناسب و دستور مصرف باید حتما زیر نظر روانپزشک باشد.


ویدیو مرتبط :
درمان ضعف قلب، ضعف اعصاب و روماتیسم پاسخ دکتر ضیایی در برنامه حدیث تندرستی در شب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قتل هولناک کودک 20 ماهه به خاطر ضعف اعصاب!


ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ زن جوانی را كه مدعی است به بهانه ضعف اعصاب دختر 20 ماهه خواهرشوهرش را به قتل رسانده را دستگیر كردند.

خبرگزاری ایسنا: ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ زن جوانی را كه مدعی است به بهانه ضعف اعصاب دختر 20 ماهه خواهرشوهرش را به قتل رسانده را دستگیر كردند.

 در تاریخ 21 اردیبهشت ماه سالجاری، کودک 20 ماه‌ای به نام «هلیا . الف» توسط یکی از بستگانش ( زن‌دایی ) از آدرس خیابان دامپزشکی، به بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) منتقل شد كه این كودك پس از مدتی به علت مشکوکی فوت كرد.

در زمان انجام اقدامات درمانی، تیم پزشکی بیمارستان با آثار ضرب و جرح روی بدن هلیا روبرو شد که با مرگ وی و بنا بر نظریه تیم پزشکی درباره وجود آثار کودک آزاری، موضوع به کلانتری 137 نصر اعلام و پدر و مادر کودک 20 ماهه به اسامی «علیرضا» 33 ساله و «شیرین» 30 ساله توسط مأموران به کلانتری انتقال داده شدند.

با تشکیل پرونده مقدماتی و به دستور شعبه سوم بازپرسی دادسرای امور جنایی تهران، پرونده برای رسیدگی تخصصی در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

با آغاز رسیدگی به این پرونده، کارآگاهان در تحقیقات از اعضای خانواده هلیا اطلاع پیدا کردند که پدر و مادر وی اعتیاد داشته و به همین علت هلیا از همان زمان تولد، تحت سرپرستی دو مادربزرگش بوده است. مادربزرگ هلیا (مادر شیرین) دراظهارات خود به کارآگاهان گفت كه دختر و دامادم اعتیاد شدید به شیشه و کراک داشته و به همین علت صلاحیت نگهداری بچه را نداشتند و از همان زمان تولد، هلیا نزد من و دیگر مادربزرگش (مادرعلیرضا) نگهداری می‌شد.

مادر بزرگ هلیا در مورد روز حادثه که زن دایی هلیا او را به بیمارستان آورده بود نیز به کارآگاهان گفت: در روز حادثه قصد رفتن به بهشت زهرا را داشتم و به همین علت هلیا را نزد عروس 30 ساله‌ام به نام «سحر.س» گذاشتم اما پس از گذشت یک ساعت، سحر با من تماس گرفت و مدعی شد که سرهلیا، درحین بازی کردن به دیوار خورده و در حال بردن هلیا به بیمارستان است.
کارآگاهان اقدام به دستگیری «سحر.س» و انتقال وی به اداره دهم پلیس آگاهی کردند كه «سحر.س» در تحقیقات مقدماتی، در اظهاراتی متفاوت ابتدا مدعی شد که سر هلیا در حین بازی کردن به دیوار خورد اما پس از گذشت چند ساعت از شروع تحقیقات در اظهارات دیگری عنوان کرد که هلیا در حال بازی‌کردن روی بالکن منزل، کنترل خود را از دست داد و به پائین پرت شد.

با توجه به اظهارات متفاوت و متناقض و همچنین اعلام نظریه پزشکی قانونی درباره وجود آثار ناشی از ضرب و شتم، «سحر» به ناچار لب به اعتراف گشود و در اولین اعترافات خود بیان داشت: در روز حادثه، مادر شوهرم هلیا را به منزل ما آورد و در حالی که حدود یک ربع داخل خانه‌ی ما حضور داشت، هلیا و دخترم به نام عسل مشغول بازی کردن بودند؛ زمانی که مادرشوهرم قصد رفتن به بهشت زهرا را داشت، دخترم عسل از او خواست که اجازه دهد تا هلیا در خانه بماند و با او بازی کند.

 من نیز که با مادر شوهرم رو در وایسی داشتم، با وجود آن که ـ به خاطر ناراحتی اعصاب ـ در وضعیتی مناسبی قرار نداشتم، نتوانستم از او بخواهم که هلیا را پیش من نگذارد؛ بعد از رفتن مادر شوهرم، هلیا و عسل در حال بازی کردن بودند که ناگهان سر هلیا به دیوار خورد اما چون آثاری نداشت من نیز توجهی نکرده و پس از دادن آب به هلیا، او را آرام کردم. پس از گذشت مدت کوتاهی قصد داشتم تا به هلیا و عسل سوپ بدهم که هلیا از خوردن سوپ امتناع کرد؛ درحالی‌ که به خاطر فشار ناشی از بیماری اعصاب، دریک لحظه کنترل خودم را ازدست دادم و چندین مرتبه سرهلیا را گرفته و به زمین کوبیدم و وقتی سراو را بلند کردم متوجه شدم که صورت و زیر چانه‌اش کبوده شده است؛ بلافاصله او را بلند کرده و به بیمارستان بردم.


 سرهنگ کارآگاه آریا حاجی‌زاده، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت: با توجه به اعترافات صریح متهم درباره اقدام به ضرب و شتم منجر به فوت کودک 20 ماهه و به دستور بازپرس پرونده، قرار بازداشت موقت برای متهم صادر و برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.