سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

شیردهی خطر دیابت مادر را کاهش می دهد



 

 

شیردهی خطر دیابت مادر را کاهش می دهد

 

 

بدن مادر در دوران بارداری تغییراتی دارد که باقی ماندن آن ها بعد از زایمان مضر است.یکی از این تغییرات افزایش وزن و چربی است. به نظر می رسد چاره آن شیردهی باشد تا متابولیسم بدن را دوباره تنظیم کند.


تا به حال بحث ها و مطالعات فراوانی در مورد فواید تغذیه با شیر مادر برای نوزادان منتشر شده است.


مادران امروزی به خوبی می دانند که شیر مادر موادی را به بدن فرزندشان می رساند که برای رشد و سلامت او در طول زندگی که در پیش رو دارد، اهمیت دارند، مثل گروهی از آنتی بادی ها و سلول های دیگری که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد می شوند.


اما مطالعه جدیدی که تایم منتشر نموده است، نشان می دهد که مادران هم از تغذیه نوزاد خود با شیر خودشان، سود زیادی می برند.


محققین نشان داده اند که نرخ دیابت در مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، نصف مادرانی است که این کار را نمی کنند.


در این گونه مطالعات، این رقم از نظر آماری بسیار معنادار محسوب می شود.


اما چرا میزان دیابت در این مادران این قدر پایین می آید؟


یکی از دلایل ذکر شده، چربی ها هستند. زنان در دوران بارداری وزن اضافه می کنند، در واقع میزان چربی بدن آن ها به خصوص در نواحی شکمی بالا می رود.


پژوهشگران می گویند شیردهی باعث می شود که این چربی ها با سرعت بیشتری بسوزند. باقی ماندن این چربی ها در بدن مادر، برای او خطرناک است.


مسئله فقط اضافه وزن و ظاهر فیزیکی نیست، این چربی ها احتمال بیماری های قلبی، بیماری های متابولیکی مثل مقاومت به انسولین و نیز دیابت را بالا می برند.


این در حالی است که همین چربی ها برای بدن نوزاد مفید هستند و به رشد او کمک می کنند.


به طبیعت نگاه کنید، شیردهی بخشی طبیعی از بارداری محسوب می شود و این بی دلیل نیست.


مطالعات پژوهشگران بر روی نمونه های حیوانی نشان می دهد که شیردهی پاسخ بدن مادر به انسولین را افزایش می دهد.


در نتیجه بدن مادر می تواند بهتر گلوکز بسوزاند و متابولیسم قند درون بدنش در کنترل بهتری قرار می گیرد.


به علاوه شیردهی فعالیت هورمون هایی را بازداری می کند که هورمون های رشد را به راه می اندازند و خود این امر هم بر سطح انسولین خون مادر تاثیر می گذارد.


علاوه بر این ها، بررسی ها نشان می دهند که حتی وقتی مادر در طول دوران بارداری به بیماری دیابت مبتلا می شود، اگر بعد از زایمان به نوزاد شیر بدهد، متابولیسم قند در بدنش بهتر می شود و بیماری دیابتش به وضعیت تثبیت می رسد.

 


ویدیو مرتبط :
شیردهی مادر چه ضررهایی دارد؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برنج قهوه‌ای؛ مفید برای کاهش خطر ابتلا به دیابت



برنج قهوه ای, برنج سفید

برنج قهوه‌ای؛ مفید برای کاهش خطر ابتلا به دیابت

برنج قهوه‌ای بهتر از برنج سفید بوده و بر اساس نتایج پژوهش‌های اخیر می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
شرایطی را در نظر بگیرید که یک نفر پاکت شکر را باز کرده و در دهانش خالی کند. این تا حدودی شبیه وضعیتی است که با خوردن برنج زیاد به وجود می‌آید. یعنی آسیب شکر و برنج زیاد یکی می‌شود.
برنج سفید به این دلیل سفید رنگ است که آسیاب و تصفیه می‌شود. برای همین هم ارزش غذایی آن تا حدود زیادی از بین رفته و تبدیل به گلوسید «خالی» می‌شود.
اما شرایط برنج قهوه‌ای کاملاً متفاوت است. این نوع برنج آسیاب نشده و برای همین خواص مغذی آن حفظ شده است.
به همین دلیل جای تعجب نیست که نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد برنج قهوه‌ای قادر است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
برنج قهوه‌ای یک جایگزین مناسب برای برنج سفید محسوب می‌شود زیرا تصفیه نشده (یا کمتر شده) و خواص مغذی و پوسته‌ی خود را حفظ کرده که حاوی فیبر نامحلول در آب است
نتایج این پژوهش اروپایی نشان می‌دهد اگر شما به جای حدود 340 گرم برنج سفیدی که در هفته مصرف می‌کنید برنج قهوه‌ای مصرف کنید میزان ابتلا به دیابت 16 درصد کاهش می‌یابد؛ و اگر به جای مصرف برنج سفید، دانه های کامل را جایگزین کنید این خطر را به میزان 36 درصد بیشتر کاهش می‌دهید.
شاخص گلیسمی برنج سفید مانند شکر بالا است. برای همین مصرف زیاد برنج سفید نیز مانند مصرف شکر مشکل‌ساز خواهد شد. برنج قهوه‌ای یک جایگزین مناسب برای برنج سفید محسوب می‌شود زیرا تصفیه نشده (یا کمتر شده) و خواص مغذی و پوسته‌ی خود را حفظ کرده که حاوی فیبر نامحلول در آب است.
توجه داشته باشید که جو، جو دو سر و سبوس جزو دانه‌های دیگری هستند که خواص بیشتری از برنج سفید دارند و بهتر است در الویت قرار بگیرند.

منبع:tebyan.net