سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

شما هوش اقتصادی دارید یا ندارید؟



شما هوش اقتصادی دارید یا ندارید

 

۱۱سال از انتشار کتاب «پدر پولدار، پدر فقیر» می گذرد؛ کتابی از روبرت کیوساکی که آثارش جزو پرفروش ترین نویسنده های «موفقیت» است....

 

او در این کتاب ، نه تنها عقاید و نظریه های قبلی درباره پول را به چالش می کشد، بلکه از سیستم آموزشی منسوخ شده ای صحبت می کند که در آن، چیزهایی آموزش داده می شود که به هیچ وجه در زندگی واقعی مصداق ندارد. به عبارت دیگر، این کتاب مسایلی را بیان می کند که بسیار پیش پاافتاده به نظر می رسند و البته نکته اصلی، همین است. کیوساکی می گوید که قصد نداشته کتابی اقتصادی بنویسد؛ چراکه به گفته خودش، صدها کتاب در حال حاضر با همین موضوع وجود دارند، او قصد داشته به سیستم آموزشی رایج جامعه اش بفهماند که این روش، روشی شکست خورده است که به بچه ها بگوییم برای موفقیت مالی به چه چیزهایی نیاز دارند؟ او می خواسته با گفته هایش، پدرها و مادرها را تکان دهد تا متوجه توصیه های خطرناکی که به فرزندان شان می کنند، باشند؛ از جمله: «نمره خوب بگیر و به دنبال کاری امن و پردرآمد باش!» این توصیه ها بر اساس قوانین پولی قدیمی بنا شده؛ آن زمانی که مردم در شرکت ها کار می کردند و بعد از ۳۰ سال با حقوق بازنشستگی مطلوبی بازنشسته می شدند. از آن روزها خیلی گذشته. با ادغام شدن شرکت ها و کوچک شدن آنها و اتفاقات هر ماهه، روبرت کیوساکی معتقد است که بازی کردن با قوانین قبلی بسیار مخاطره آمیز است و در آخر، این کارمندها هستنند که می بازند؛ نه مالکان و سرمایه دارها.

 

یادگاری شگفت آور و موفق «پدر پولدار، پدر فقیر» نشان می دهد روبرت کیوساکی و همسرش کیم کیوساکی شریک او در تاسیس شرکت پدر پولدار - ماموریت شان را برای آموزش دادن و قدرتمند کردن افراد به وسیله ارتقای سطح سواد اقتصادی آنها درست انجام داده است. فلسفه اقتصادی روبرت کیوساکی از دوران نوجوانی او شکل گرفت. بزرگ شدن در کنار ۲ پدر یکی ثروتمند و دیگری فقیر باعث شد او برای رسیدن به ۲ هدف متفاوت تربیت شود. پدر تحصیل کرده او (پدر واقعی اش) می خواست او به مدرسه برود و کار شرکتی راحتی را انتخاب کند اما پدر ثروتمندش (بهترین دوست پدر واقعی اش) به او می گفت کمپانی شخصی تاسیس کند. هر ۲ مرد در کارشان موفق بودند و درآمد قابل توجهی داشتند. با به وجود آمدن تغییرات اقتصادی، خانواده او هم دچار تحولاتی شد. یکی از پدران او به یکی از ثروتمندترین افراد هاوایی تبدیل شد و میلیون ها دلار برای خانواده اش به جا گذاشت و از دیگری تنها چک های برگشتی اش ماند. هر ۲ برای تحصیلات ارزش قایل بودند اما نگاهشان متفاوت بود و دید متفاوتی نیز به پول داشتند. یکی از آنها پول را زمینه همه بدی ها می دانست و دیگری، بی پولی را. به عنوان یک پسر جوان، داشتن ۲ پدر متفاوت به او آموخت که باید مواظب آموخته هایش چیزهایی که از آن ۲ نفر می شود، باشد. او در ۹ سالگی تصمیم گرفت به حرف ها و آموزه های پدر پولدارش درباره پول گوش دهد و به همین دلیل تحصیلات در زمینه مالی را شروع کرد.

 

شغل کیم از تبلیغات برای بزرگ ترین آژانس هنولولو شروع شد. در ۲۵ سالگی مجله تجاری هنولولو را درآورد. ۲ سال بعد، یک کمپانی لباس تاسیس کرد. سال ۱۹۸۹ شروع به سرمایه گذاری در بنگاه املاک کرد که هم اکنون میلیون ها دلار دارایی برایش به ارمغان آورده است. کیم شریک اقتصادی روبرت شد و حالا ۲۴ سال است که زندگی مشترکی دارند. آنها شرکت های آموزشی تجاری را در دور دنیا تاسیس کرده اند؛ ۱۱ دفتر در ۷ کشور، در سال ۱۹۹۴ شرکتشان را فروختند و خود را بازنشسته کردند ولی بازنشستگی آنها مدت زیادی طول نکشید.

 

 

● اموال تان شما را ثروتمند نمی کنند

 

روبرت کیوساکی خوب می داند که موفقیت اش تا حد زیادی ناشی از حرکت در مقابل رسوم قدیمی است. او می گوید: «وقتی کتاب «پدر پولدار، پدر فقیر» را نوشتم، به همه گفتم که خانه شما ثروت شما نیست. خیلی ها به خاطر این گفته ام از من انتقاد کردند ولی اگر با دقت به موضوع نگاه کنید، می بینید که امروزه خیلی از خانواده ها با بحران در گرو بودن خانه هایشان مواجه هستند. آنها خانه هایشان را از دست می دهند چرا که نمی توانند از عهده پرداخت وام هایشان برآیند. آنها افرادی هستند که به خاطر نداشتن سواد و هوش اقتصادی نمی توانند تصمیمات درست مالی بگیرند.» روبرت، هوش اقتصادی را این طور تعریف می کند: «اگر پولتان را در حساب سپرده تان بگذارید، بانک هر ماه ۳ درصد به شما سود می دهد ولی اگر مساله تورم را در نظر بگیریم که رشد آن حداقل ۳ درصد است سود اقتصادی شما صفر می شود. شما می توانید پولتان را از هر راهی از دست بدهید.» روبرت در سال های جوانی اش روی طلا سرمایه گذاری کرد و درس های باارزش زیادی از آن آموخت، هر چند نتوانست از آن راه پولی را به دست آورد. او فهمید دارایی ها مثل املاک، سهام، تجارت و پول نمی توانند آدم را ثروتمند کنند؛ بلکه این اطلاعات، دانش، الهامات و چگونگی اوضاع است که به عنوان هوش اقتصادی می تواند برای فرد ثروت به همراه بیاورد.

 

روبرت می گوید: «اولین کاری که هر فرد برای افزایش دارایی هایش می تواند انجام دهد، اشتغال به یک کار پاره وقت است؛ یک تجارت خانگی کوچک مانند کمپانی های اینترنتی یا بازاریابی. پس کلید یک فعالیت مفید، شروع یک تجارت کوچک و یادگیری تمام مسایل در مورد آن است.» او می گوید خیلی از افراد هوش اقتصادی برای بالا بردن دارایی هایشان دارند ولی یکی از عواملی که باعث می شود نتوانند پیشرفت کنند، این است که نمی توانند درک کنند که پول، آنها را ثروتمند نمی کند؛ بلکه روند انجام کار، آنها را به ثروت می رساند و در مورد خیلی از افراد دیگر هم که به ثروت نمی رسند، علتش این است که ترجیح می دهند حقوقی ثابت و مداوم داشته باشند تا اینکه عملیات اقتصادی را یاد بگیرند و هوش اقتصادی شان را پرورش دهند و ثروتمند شوند. آنها همیشه به خاطر ترسی که از فقیر شدن دارند، عقب می مانند: «من در کتاب دومم، «خرج و برج»، در مورد ۴ دسته از مردم در دنیای تجارت صحبت کرده ام. در این کتابم افرادی را نشانه گرفته ام که آماده هستند تا زندگی شان را عوض کنند؛ تغییری بسیار عظیم تر از عوض کردن شغل، یعنی کسانی که آماده به دست آوردن ثروت برای خودشان هستند.»

 

در سال ۱۹۸۴، در اوایل ازدواج، این زوج تصمیم گرفتند زمینه کاری شان را عوض کنند. روبرت سعی می کرد همه وقتش را صرف سمینار و کلاس های آموزشی کند. ولی آنها در یک بحران اقتصادی دست و پا می زدند. کیم می گوید:«ما برای مدتی بی خانه بودیم و حتی مجبور شدیم مدتی در ماشین مان بخوابیم. همه درباره ما صحبت می کردند و می گفتند: «چرا سعی نمی کنید جایی استخدام شوید؟ چرا از رویایتان نمی گذرید؟» این آسان ترین راه تسلیم شدن بود ولی ما تسلیم نشدیم!» روبرت می گوید: «ریسک کردن و اشتباه کردن از ضروریات یادگیر ی اند. من ریسک می کنم چرا که این گونه مجبور می شوم باهوش تر عمل کنم. وقتی یک خانه یا یک آپارتمان می خرم، باعث می شود کمتر به من فشار وارد شود احساس آرامش کنم و کمتر ریسک کرده و کمتر از هوشم استفاده می کنم پس کمتر هم یاد می گیرم که چگونه در موارد سخت، عمل کنم.»

منبع:روزنامه سلامت < br />


ویدیو مرتبط :
هوش دارید ای رفیقان طریق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زیبا کلام: چند کشور را سراغ دارید که این همه مفاسد اقتصادی داشته باشد؟



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

زیبا کلام با طرح این سوال که شما چند کشور را سراغ دارید که این همه مفاسد اقتصادی داشته باشد؟ بیان داشت: در کشورهای اروپایی، ترکیه و ... این اتفاق می افتد ولی کدام کشور به اندازه ایران مفاسد اقتصادی داشته است؟

به گزارش مهر، صادق زیبا کلام شامگاه جمعه در جمع هواداران مرتضی محمودوند یکی از کاندیداهای مورد حمایت طیف اصلاح طلب خرم آباد برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در سخنانی با اشاره به چرایی ایجاد مجلس در هر جامعه و همچنین کشور ایران اظهار داشت: در حال حاضر عزل و نصب ها در کشور توسط مردم صورت می گیرد و این کار از طریق رای مستقیم مردم صورت می گیرد.

مجلس باید نسبت به عملکرد دولت نظارت داشته باشد
وی با بیان اینکه حکومت باید اختیاراتش در چارچوب قانون بوده و آنچه انجام می دهد باید بر حسب قانون اساسی باشد عنوان کرد: همچنین حکومت باید پاسخگو باشد و در مقابل سیاست ها، تصمیمات، عزل و نصب ها، مدیریتش و ... پاسخگو باشد.

این فعال سیاسی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه حکومت باید به مردم پاسخگو باشد گفت: اصل حکومت برای این به وجود آمده که پاسخگوی مردم باشد.

زیبا کلام با تاکید بر اینکه بر نظام و قانون اساسی ما هم نهادی به نام مجلس شورای اسلامی پیش بینی شده که باید شکل بگیرد عنوان کرد: مردم در کشور ما هر چهار سال یک بار پای صندوق رفته و با رای مستقیم خود نمایندگان خود را در مجلس شورای اسلامی انتخاب می کنند.

وی با طرح این سوال که آیا مجلس تمام اصول را رعایت می کند تا موضوع «مجلس باید در راس امور کشور باشد» تحقق یابد؟ گفت: بر اساس این جمله تمام نهادهای کشور باید به مجلس پاسخگو باشند و در این راستا مجلس باید نظارت کامل خود را در این رابطه داشته باشد.

این استاد علوم سیاسی با بیان اینکه از دور دوم دولت اصلاحات تا به امروز مهم ترین موضوعی که همواره در کشور به آن اشاره شده بحث هسته ای است تصریح کرد: طی ۱۳ سال گذشته مهم ترین و اصلی ترین مسئله ای که در سطح ملی کشور همواره به آن اشاره شده موضوع هسته ای بوده است.

زیبا کلام با بیان اینکه همچنین در دولت احمدی نژاد که در تیرماه سال ۸۴ با ۱۷ میلیون رای از سوی مردم انتخاب شد و ابهامی هم در این انتخابات وجود نداشت باز هم موضوع هسته ای مهم ترین مسئله ای بود که به آن پرداخته می شد گفت: در دو سال آخر دولت اصلاحات نیز موضوع هسته ای به صورت «کج دار و مریز» به جلو می رفت تا هم اقتصاد کشور با مشکلی مواجه نشود و هم از روند هسته ای خود عقب نشینی نکنیم.

وی با بیان اینکه اما احمدی نژاد یکی از اهداف خود را پیشبرد برنامه هسته ای با تمام توان، سرعت و نیرو بود و  اعلام کرد که قبلی ها و کسانی که مذاکرات هسته ای را انجام می داده اند خیانت کرده اند که تمام توان خود را روی برنامه هسته ای نگذاشته اند ادامه داد: در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد موضوع هسته ای با تمام توان به جلو می رفت و یک روز را به عنوان روز ملی هسته ای اعلام کردند.

مجلس وقت صفر بار از احمدی نژاد در مورد مسائل هسته ای سوال کرد
این فعال سیاسی در ادامه سخنان خود گفت: در سال ۹۲ که دولت روحانی سر کار آمد بر خلاف دولت احمدی نژاد ایشان اعلام کردند که برنامه هسته ای را می خواهیم به گونه ای جلو ببریم که کشور از پای در نیاید، تحریم ها مانند قبل مانند «غل و زنجیر» به پای کشور بسته نشود.

زیبا کلام در ادامه سخنان خود با بیان اینکه من کاری ندارم که سیاست احمدی نژاد که می گفت برنامه هسته ای را با تمام توان هسته ای جلو ببریم و غرب، سازمان ملل، شورای احکام، شورای امنیت و ... هر کاری که می خواهد بکند چرا که تحریم ها تنها یک کاغذ پاره است درست بوده یا سیاست های دولت روحانی درست است گفت: من این سوال را می خواهم بپرسم که نقش نظارتی مجلس در این رابطه چگونه است؟

وی  با طرح این سوال که در فاصله سالهای ۸۴ تا ۹۲ و در مجلس های هشتم و نهم چند بار مجلس از دولت احمدی نژاد در خصوص برنامه های هسته ای سوال کرد؟ ادامه داد: جواب این سوال «صفر بار» است، مجلس حتی یک بار هم از دولت احمدی نژاد نپرسید شما که می گوید قبلی ها خیانت کرده اند خودتان در رابطه با برنامه هسته ای چه کرده اید و بیاید توضیح بدهید.

این فعال سیاسی بیان کرد: از سال ۸۴ تا ۹۲ و نزدیک به شش سال سعید جلیلی چند بار با اشتون مذاکره کرد، مجالس هشتم و نهم چند بار از ایشان خواستند که در رابطه با مذاکرات ۱+۵ توضیح بدهد که این مذاکرات به کجا رسیده و هر باری که رفتی و آمده ای چند قطعنامه علیه ما صادر و تحریم های جدید علیه ما صادر شد؟

زیبا کلام افزود: ادامه روند به گونه ای شد تا آقای ولایتی در جریان مناظره ها از جلیلی ایراد بگیرد که این مذاکرات هسته ای در حقیقت مذاکرات اخلاق است، این در حالیست که این را باید مجلس در سالهای ۸۴ تا ۹۲ میگفت، و این در حالیست که این روند تنها در رابطه با مسائل هسته ای نبود بلکه راجع به مسائل دیگرم هم مجلس همنگونه بود.

بزرگترین مشکل خرم آباد بیکاری است
وی با بیان اینکه امروز بزرگترین مشکل خرم آباد بیکاری است و در کمتر خانه ای بوده که یک تا دو فارغ التحصیل بیکار نداشته باشد گفت: سال گذشته برخی از مسئولان دولت روحانی اعلام کردند که هفت میلیون بیکار در کشور داریم و عقلا و منطقا الان این عدد به هشت میلیون نفر نیز رسیده است.

این استاد علوم سیاسی گفت: مجالس هفتم، هشتم و نهم چند بار از دولت های احمدی نژاد و روحانی سوال کردند که برای رفع بیکاری چه کاری انجام داده اند؟

زیبا کلام با طرح این سوال که شما چند کشور را سراغ دارید که این همه مفاسد اقتصادی داشته باشد؟ بیان داشت: در کشورهای اروپایی، ترکیه و ... این اتفاق می افتد ولی کدام کشور به اندازه ایران مفاسد اقتصادی داشته است؟

وی با طرح این سوال که مگر هنگامی که کسی می خواهد مدیر کل صنعتی شود، مدیر بانک شود و ... چقدر از سوی حراست گزینش می شود؟ ادامه داد: چه کسی باید در این رابطه نظارت داشته باشد؟ مجلس باید نظارت کند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه طی هفته گذشته اعلام شد که قرار است هفت هزار نفر در تهران استخدام پلیس شوند گفت: با یک ضرب و تقسیم ساده این هفت هزار نفر هر ماهی ۱.۵ میلیون حقوق بکیرند که با بیمه و بازنشستگی به دو میلیون تومان می رسد این عدد در کل سال به بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان می رسد و این در حالیست که کل بودجه محیط زیست در سال ۲۷۰ میلیارد تومان است.

زیبا کلام با بیان اینکه با طرح این سوال که آیا مجلس نباید جلوی این را بگیرد و بگوید چه کسی این را تصویب کرده است؟ افزود: من کاری به این موضوع ندارم که استخدام این تعداد پلیس نامحسوس، امنیتی کردن محیط و ... درست است یا نه، بلکه این را میپرسم که مجلس کجا بوده که این موضوع تصویب شده است؟

منتخبان لیست امید لزوما اصلاح طلب نیستند
وی با بیان اینکه بخشی از این موضوع به خرم آباد بر می گردد که کار را درست انجام نمی دهند و انتخابات در آن با با نگاه قومی، قبیله ای و سیاسی برگزار می شود گفت: یکی از دلایل مجلس ناکارامد همین مسئله است.

این استاد علوم سیاسی مدعی شد که در انتخابات مجلس نهم مردم تهران شرکت نکردند و پنج تا شش درصد مردم پای صندوق رفتند که ماحصل آن انتخاب افرادی مانند رسایی، زاکانی، آقا تهرانی، بذرپاش و ... با کسب تنها ۳۰۰ هزار رای بود افزود: در انتخابات امسال هم که شورای نگهبان به «صغیر و کبیر» رحم نکرد مانند «برگ خزان» رد صلاحیت کرد.

زیبا کلام با بیان اینکه در انتخابات امسال شورای نگهبان سه هزار نفر را رد صلاحیت کرد و یک نفر پاسخ نداد که این رد صلاحیت ها بر اساس کدام قانون بوده است گفت: وقتی دیدم که این رد صلاحیت ها از برگ خزان هم برگ خزان تر است گفتیم باید حالا باید چکار کنیم؟ تصمیم گرفتیم که از افرادی که ممکن است اصلاح طلب نباشند اما آدم های شریف، درست و متعهدی هستند حمایت کنیم.

وی با اشاره به اینکه در این راستا گفتیم بیایم این افراد را به عنوان نه لزوما اصلاح طلب بلکه به عنوان منتخبین لیست امید معرفی کنیم گفت: امیدواریم که مردم مانند مردم تهران و اصفهان مانند انتخابات هفتم اسفند استوار در انتخابات دور دوم نیزز پای صندوق بیایند.