سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

شش فن قوی برای آرامش روحی



آرامش روحی,آرامش روحی و فكری , رسیدن به آرامش

اگر احساس استرس می كنید چند دقیقه بیرون بروید. فقط به تنفس خود دقت كنید....

1 - مهمترین زمان اكنون است
- بسیاری از ما زمان زیادی را در نگرانی آینده به سر می بریم. اگر در كل عمر خود این زمان ها را محاسبه نماییم متوجه می شویم از یك سال هم بیشتر شده است. محققان متوجه شده اند كه نگرانی و تشویش برای آینده قسمت زیادی از فعالیت ذهنی فرد را اشغال می كند. در حالیكه این نگرانی هیچ كمكی به شما نمی كند به هیچ وجه. اگر بیشتر وقت خود را به فكر كردن درباره گذشته و نگرانی درباره آینده بگذرانید هیچگاه نخواهید توانیست به اندازه كافی آرامش داشته باشید. برای رسیدن به آرامش روحی و فكری واقعی باید فقط  در زمان حال از زندگی خود لذت ببرید نه افسوس گذشته را بخورید و نه نگران آینده باشید

2- محیط اطراف بسیار مهم است
- جایی كه كار می كنید و وقت خود را می گذرانید در وضعیت فكری شما تاثیر عمیقی دارد. شاید ما آگاهانه این موضوع را درك نكنیم ولی اگر دقت كنید در بعضی اتاق ها آرامش بیشتری دارید و تمایل دارید هنگام استراحت آنجا باشید. به اتاق خود نگاه كنید اگر بسیار درهم و برهم و ریخت و پاش است مانند این است كه مرتب كسی كاری را به شما یادآوری می كند ولی شما آنرا انجام نمی دهید. و این چرخه همینطور را ادامه دارد. این یادآوری ناخودآگاه و مداوم در ذهن جای زیادی اشغال می كند.

اگر اتاق خود را مرتب كنید و محیطی دلچسب برای خود فراهم كنید احساس بهتری نسبت به قبل خواهید داشت . راحتتر می توانید خود را آرام و ریلكس نمایید. برای خرید سیستم های تهویه و تصفیه هوا، گل و ... خساست به خرج ندهید تا شرایط بهتری برای خود فراهم كنید. برای آرام ساختن خود هدف آرام  نگه داشتن مغز است. كه نتیجه آن ارامش روحی است. این بهترین نوع ریلكسیشن است چون ما را نسبت به كار هایی كه خود باید انجام دهیم آسوده خاطر می كند. هر روز 10 تا 15 دقیقه وقت برای مدیتیشن مشخص كنید در طول مدیتیشن می توانیم روح و فكر خود را از دلبستگی های مادی رها كنیم

3- سازنده بودن به جای به تعویق انداختن
- رسیدن به آرامش و آسودگی خیال فقط با استراحت كردن تمام وقت در ساحل دریا بدست نمی آید. بلكه باید بیاموزیم چگونه آرامش را بدست بیاوریم. مهم نیست كه در حال كار باشیم یا استراحت مهم این است كه بدانیم چه بكنیم. بنابراین كار هایی را كه باید انجام شود اولویت بندی كنید. اگر هر كاری را با برنامه و از راه صحیح انجام دهید احساس استرس و فشار كمتری خواهید داشت. وقتی كه می خواهیم چند كار را با هم انجام دهیم خود را زیر بار فشار زیادی قرار داده ایم. و در این حال ایجاد آرامش بسیار سخت و دشوار است. زندگی را برای خود سخت نكنید. برای هر كاری زمان مشخص نمایید و آنقدر به خود وقت بدهید كه از انجام آن لذت ببرید. یك كار را تكمیل نمایید و هر چه لازم است برای آن انجام دهید. آنگاه پاداش شما لذتی است كه از انجام بی عیب و نقص آن كار نصیب شما خواهد شد

4- با تاثیر دیگران بر خود مقابله كنید
 - چقدر به نظر دیگران وابسته هستید و به آن اهمیت می دهید. وقتی كه ما نگران حرف مردم هستیم در حقیقت یك بار فكری به ذهن خود تحمیل كرده ایم. و ناخودآگاه به سمتی حركت می كنیم كه دیگران را خوشحال كنیم. و این هم ایجاد آرامش فكری را غیر ممكن می سازد. مهم نیست كه ما چه كار می كنیم یا چه می گوییم همیشه عده ای هستند كه ایراد بگیرند. بنابراین باید در خود روحیه ای را تقویت كنیم كه نه با ستایش و نه با انتقاد تحت تاثیر قرار نگیریم. این بدان معنا نیست كه ما افكاری متفاوت با دیگران داریم، بلكه فقط به این معناست كه نمی خواهیم به دیگران اجازه دهیم با عقاید خود آرامش روحی و فكری ما را به هم بریزند. البته این كار ساده ای نیست اما به مرور زمان می توانیم اثر عقاید دیگران در زندگی خود را كمتر كنیم. رسیدن به آرامش زمانی مقدور می شود كه ما فكر كردن به حرف های مردم را متوقف كنیم.

5- زمانی برای خود اختصاص دهید
- اجازه ندهید تمام وقت شما صرف دیگران شود طوری كه برای خود وقت كافی نداشته باشید. اگر كار شما به گونه ای است كه مدام با تلفن و ایمیل درگیر هستید بهتر است از آنها در زمان استراحت فرار كنید. مثلاً می توانید ساعات مشخصی را برای پاسخگویی به تلفن ها مشخص كنید. به این صورت به دیگران می فهمانید كه شما هم به زمانی برای استراحت و آرامش نیاز دارید و نباید مزاحم شما شوند. وقتی به فشار های روحی اجازه می دهید ساخته شوند ایجاد آرامش كار سختی می شود. اما با استراحت كافی می توانید هنگام كار با انرژی و توان بیشتری به وظایف خود را انجام دهید كه نتیجه آن یك رضایت درونی است.

6- یك تغییر به اندازه یك استراحت ارزش دارد
- زندگی نباید تكرار مكررات باشد اگر متوجه شدید كه در چرخه ای نا تمام از روزمرگی گیر كرده اید كار هایی كاملاً متفاوت انجام دهید. مثلاً اگر هر روز بعد از ظهر وقت خود را با روزنامه خواندن و تماشای تلوزیون می گذرانید و پس از آن احساس خوبی ندارید می توانید برای قدم زدن با خانواده یا دوستان بیرون بروید یا در فعالیت های ورزشی با دوستان شركت كنید. این تغییر رویه به شما كمك می كند احساس آرامش بیشتری داشته باشید و نه تنها از روزمرگی نجات پیدا می كنید بلكه فعالیت های روزانه خود را هم بهتر انجام خواهید داد

ریلكسیشن به سادگی یك نفس عمیق كشیدن است
اگر احساس استرس می كنید چند دقیقه بیرون بروید. فقط به تنفس خود دقت كنید. به آرامی نفس بكشید این كار اثری قدرتمند برای آرام كردن دارد. وقتی كه هوا را به داخل شش های خود فرو می برید آرامش درونی را وارد بدن خود می كنید. و وقتی كه هوا را به بیرون می رانید تجسم كنید تمام نگرانی ها و تشویش ها را بیرون رانده اید. بدست آوردن آرامش به همین سادگی است پس سعی نكنید آنرا پیچیده نمایید .***
منبع: نیک صالحی

 


ویدیو مرتبط :
راه رسیدن به آرامش روحی _ دکتر محمد رضا شرفی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آرامش روحی ندارم!



 

آرامش روحی ندارم

 

آرامش روحی ندارم!چگونه به یک آرامش واقعی برسیم؟آیا تا بحال احساس افسردگی وکسلی و پوچی و خستگی کرده اید؟ اگر چنین است، آیا هیچ به علت آن و این که چرا چنین احساسی به شما دست داده است، اندیشیده اید؟

 

مواقعی درزندگی پیش می اید که همه ما بنوعی ، کم یا زیاد احساس غم ، ناامیدی، افسردگی ، کسلی ، پوچی و خستگی می کنیم. احساس می کنیم که فردی شاد و خوشبخت نیستیم، شادی و دلخوشی را در دل و در درون خود احساس نمی کنیم، احساس می کنیم که از زندگی خود لذت کافی را نمی بریم. در بعضی مواقع، حتی با این که فرد خوشبخت و شادمانی بنظر می رسیم، اما در واقع چنین نیست.

 

و یا مسلما برای شما پیش آمده که خلاء یا کمبودی را در زندگی احساس کنید؟ مثلا وقتی خود را با دیگری مقایسه و ارزیابی می کنید، او را فردی خوشبخت و شاد می پندارید و خود را فردی بدبخت و ناشاد.

 

مسلما شما هم گاهی غمگینی، دل‌مردگی و کسالت روحی را در زندگی تجربه کرده اید و شاید یکی از رموز نهفته در نظام آفرینش، برای بهره‏مندی و لذّت بردن بیشتر از لحظات زندگی، همین تجربه‏های ناخوشایند و کسالت‏های روحی باشد.

 

بیماری، امری ناخوشایند برای تمام انسان‏هاست؛ امّا برای پی‏بردن به ارزش سلامتی و استفاده لذت‌بخش از تندرستی و قدردانی و سپاس‌گزاری از آفریننده همه زیبایی‏ها، تذکر بسیار مهمی برای انسان است و به عبارت دیگر، برای پی‏بردن به ارزش هر نعمتی، ابتلا به فقدان آن، بهترین هشدار و مناسب‏ترین وسیله برای بیداری انسان و استفاده بهینه از نعمت‏های الهی است. بنابراین، بیماری و کسالت نیز یک نعمت است و اگر نگاه ما به زندگی و حوادث آن این‏گونه باشد، به طور کلی، همه چیز عوض خواهد شد و فشارهای روحی و افسردگی‏ها، تبدیل به نشاط و شادابی می‏شوند.

 

برای پی‏بردن به ارزش هر نعمتی، ابتلا به فقدان آن، بهترین هشدار و مناسب‏ترین وسیله برای بیداری انسان و استفاده بهینه از نعمت‏های الهی است

 

مشکل اساسی و محور همه پریشانی‏هایی که بر زندگی شما سایه‏ افکنده است و همه چیز را تیره و تار و سیاه می‏بینید، نگرش منفی به زندگی، محیط اطراف و مهم‌تر از همه، نسبت به «خود» است. شما همواره روح و روان خود را آماج تیرهای سهمگین تفکرات منفی و منفی‏نگری‏های خود قرار داده‏اید و طبیعی است که نتیجه این، چیزی جز تخریب روحیه و از دست دادن نشاط و ابتلا به افسردگی و پریشانی نیست. پرسش این است که چرا دنیا و زندگی در آن را برای خود، زندان تصور می‏کنید؟ چرا خود را سردرگم و گرفتار پیچ و خم‏های زندگی می‏کنید؟ چرا خود را در بن‏بست تفکرات منفی قرار داده، آیه یأس می‏خوانید؟

 

همه این سردرگمی‏ها، بن‏بست‏ها، ناامیدی‏ها، خستگی‏های روحی و بالاخره افسردگی‏ها، ناشی از همین منفی‏بافی‏هایی است که شاید از دوران نوجوانی، به صورت ناخودآگاه، به دام آن گرفتار شده‏اید!

 

به هر حال، برای رفع این دسته از مشکلات راه حلهایی ارائه می‏شود که امیدواریم ضمن به کارگیری آنها به صورت جدی، شاهد سلامتی و بهبود وضعیت آن دسته از افرادی شویم که از بی حوصلگی و کسالت رنج برده و آرامش روحی ندارند:

 

- به مسائل معنوی - به ویژه نماز اول وقت - اهمیت فوق‏العاده بدهید.

 

- با توسل به اهل‏بیت‏ علیهم السلام از آنها بخواهید که شما را کمک کنند و همواره امیدوار به لطف و رحمت خدا باشید

 

- اجتناب از تنهایی؛ بکوشید به جز مواقعی که ضرورت دارد، در تنهایی قرار نگیرید.

 

- با افکار منفی خود مقابله کنید؛ یعنی هر وقت افکارآزار دهنده به شما هجوم آوردند، به هر صورت ممکن، خود را از چنبره آنها نجات دهید؛ برای مثال، خود را به کاری مانند مطالعه یا هر کار دیگری که امکان انجام آن برای شما هست، مشغول کنید و نگذارید ذهن شما جولانگاه افکار منفی باشد.

 

آرامش روحی ندارم

 

- به جنبه‏های مثبت خود فکر کنید و بکوشید آنها را در برگه‏ای به صورت فهرست‌وار بنویسید.

 

- به جای این که به کمبودها، عیب‏ها و ناکامی‏های خود بیندیشید، به موفقیت‏ها و آن امکاناتی که در زندگی از آن بهرمند هستید، فکر کنید. به عبارت دیگر، امکانات و شرایط زندگی ما مانند یک لیوانی است که بخشی از آن پُر است و بخشی خالی؛ به آن بخش پُر فکر کنید و از آن بهره ببرید و غصه نیمه خالی را نخورید. فرصت‏های زندگی را مغتنم بشمرید و از آن چه در آینده پیش خواهد آمد، نگران نباشید.

 

به جای این که به کمبودها، عیب‏ها و ناکامی‏های خود بیندیشید، به موفقیت‏ها و آن امکاناتی که در زندگی از آن بهرمند هستید، فکر کنید

 

- با افراد شاداب، فعال، اجتماعی، متدین و در عین حال مثبت‏نگر، معاشرت کنید و از افرادی که وقتی با آنها مواجه می‏شوید از زندگی شکایت می‏کنند، دوری گزینید.

 

- ورزش را جزء ضروری‏ترین فعالیت‏های خود قرار داده، روزی حداقل نیم تا یک ساعت ورزش کنید.

 

- هر چه می‏توانید قرآن بخوانید و از دعاهای اهل‏بیت‏علیهم السلام، بهره بگیرید.

 

- از بی‌کاری و بی‏برنامگی بپرهیزید و همه اوقات خود را به صورت منطقی پر کنید.

 

- برای برنامه‏ریزی اوقات شبانه‏روزی، حتماً با یک مشاور گفت‌وگو کنید یا از دوستان موفق خود کمک بگیرید.

 

- به تغذیه خود - به ویژه صبحانه - اهمیت بدهید و هیچ‏گاه بدون خوردن صبحانه، مشغول تحصیل یا مطالعه نشوید.

 

- هر وقت احساس دل‌تنگی می‏کنید، حدود ده دقیقه دوش آب ولرم بگیرید و در صورت امکان، شنا کنید.