سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سوپراستارهایی که خوب نمی شنوند!


مشاهیر بسیاری اطرافمان هستند که دچار اختلال شنوایی اند اما کسی از بیماری آنها اطلاع ندارد. برخی از این اختلال ها ناشی از نوع شغل این افراد و مواجهه طولانی مدت با صداهای بلند است. بیشتر این افراد در حوزه موسیقی فعالیت دارند و آسیب های وارده به گوش داخلی به دوران جوانی و نوجوانی شان باز می گردد.





هفته نامه سلامت - ترجمه سیمه مقصودعلی: مشاهیر بسیاری اطرافمان هستند که دچار اختلال شنوایی اند اما کسی از بیماری آنها اطلاع ندارد. برخی از این اختلال ها ناشی از نوع شغل این افراد و مواجهه طولانی مدت با صداهای بلند است. بیشتر این افراد در حوزه موسیقی فعالیت دارند و آسیب های وارده به گوش داخلی به دوران جوانی و نوجوانی شان باز می گردد. در این مطلب با برخی از چهره هایی که از اختلال شنوایی رنج می برند، آشنا می شوید.

لارا فابیان، خواننده فرانسوی دانمارکی


چهره هایی که خوب نمی شنوند

اواخر سال 2013 لارا فابیان مجبور شد بسیاری از کنسرت های خود را به دلیل کاهش شدید شنوایی کنسل کند. وی در صفحه فیسبوکش از طرفدارانش عذرخواهی کرد و نوشت به دلیل شوک شنوایی و شنیدن صدای بسیار بلند دچار مشکلاتی در گوش داخلی شده و برای پیشگیری از ناشنوایی مجبور است مدتی به شنوایی خود استراحت دهد.

ماجرا از این قرار بود که در یکی از کنسرت ها تصادفا یکی از تکنسین ها صدایی برابر با یک کیلو هرتز وارد گوشی فابیان کرد واین صدا به قدری شدید بود که باعث به هم خوردن تعادل و زمین خوردن او شد. بعد از این اتفاق لارا فورا به اورژانس منتقل شد اما چون شنوایی او به شدت صدمه دیده بود، مجبور شد تحت درمان های سنگین قرار بگیرد و ماه ها در خانه استراحت کند.


کریس مارتین، خواننده انگلیسی

چهره هایی که خوب نمی شنوند

کریس مارتین می گوید بیش از 10 سال است که از وزوز گوش رنج می برد. وی در سال 2012 در مصاحبه ای با دیلی میرور این موضوع را فاش کرد و گفت ماجرا به دوران نوجوانی او باز می گردد. در حال حاضر او از محافظ های گوش و کاسکت استفاده می کند اما در جوانی به اندازه کافی مراقب شنوایی اش نبوده و امروز افسوس آن را می خورد. وی عضو سازمان انگلیسی حمایت از افراد ناشنوا و کم شنوا است و سعی می کند جوانان را در مورد آسیب هایی که گوش دادن به موسیقی بلند می تواند علت آن باشد، هوشیار کند.


ژان لوک ملانشون، سیاستمدار فرانسوی

چهره هایی که خوب نمی شنوند

وی در مصاحبه ای با یک شبکه تلویزیونی در سال 2015 اعتراف کرد به کم شنوایی مادرزادی مبتلاست. البته او این معلولیت را موهبتی می داند که باعث پیشرفتش شده و اعتراف می کند نشنیدن واضح صدای افراد باعث شده ذهن خلاقی پیدا کند. وی بارها جمله هایی را فقط با شنیدن یک کلمه در ذهن خود بازسازی کرده و البته در خیلی موارد نیز دچار اشتباه هایی شده و یاد گرفته چطور ذهن اطرافیان را بخواند و حدس بزند هر یک به چه چیزی فکر می کنند.


باربارا استریزاند، خواننده آمریکایی

چهره هایی که خوب نمی شنوند

این خانم دچار وزوز گوش است. به گفته این خواننده، بازیگر و تهیه کننده انگلیسی مواجهه طولانی مدت با صداهای بلند در دوران جوانی باعث بروز این مشکل شده و گرچه اوایل به نظرش مصیبتی بزرگ می رسیده، اما در حال حاضر احساس می کند وزوز گوش توانسته باعث بهبود کار هنری او شود.


فیل کالینز، خواننده انگلیسی

چهره هایی که خوب نمی شنوند

کالینز در سال 2011 از حرفه اش کناره گرفت و علت آن را درد شدید کمر و مشکلات شنوایی دانست. این تک خوان 60 ساله سابق گروه «جنسیس» اعتراف کرد که دیگر نمی تواند این حرفه را ادامه دهد و ترجیح می دهد برای حفظ سلامت خود به کار نویسندگی رو بیاورد و از دنیای موسیقی دور شود.


رابرت پتینسون، بازیگر

چهره هایی که خوب نمی شنوند

بازیگر معروف «توایلایت» در سال 2010 اعتراف کرد مشکل شنوایی دارد و به مرور در حال از دست دادن کامل شنوایی اش است. وی گفت دلیل بروز مشکل شنوایی او فریادی بوده که هواداران، نزدیک گوشش کشیده بودند و این موضوع به شدت به شنوایی او آسیب رسانده است. وی در حال حاضر تحت درمان قرار دارد و از او خواسته شده وارد مجامع پر سروصدا نشود.


چگونه گوش مان را تمیز کنیم؟

بدن موم گوش را برای به دام انداختن گرد و غبار و دیگر ذرات کوچک درست می کند و منانع رسیدن آنها به پرده گوش و آسیب یا ایجاد عفونت در آن می شود. این موم هم گوش را چرب می کند و هم خاصیت ضدباکتریایی دارد. موم در گوش همه ساخته می شود، ولی مقدار و نوع آن مانند صفاتی مثل رنگ مو و قد، ژنتیکی است. موم گوش خشک می شود و با گرد و غبار و چیزهایی که در خود به دام انداخته است، از گوش بیرون می آید.

بیشتر اوقات موم گوش متعاقب جویدن یا حرکات دیگر فک در کانال گوش حرکت می کند و از گوش خارج می شود. موم در کانال گوش هایی که کوچک هستند یا شکل عجیبی دارند، به سختی حرکت می کند و باعث فشرده شدن موم می شود. افرادی که از گوش بند یا سمعک استفاده می کنند نیز دچار مشکل فشردگی موم گوش می شوند.

چهره هایی که خوب نمی شنوند

بسیاری از افراد به تمیزکردن گوش ها نیازی ندارند چون خودش تمیز می شود. استفاده از چیزهایی مانند گوش پاک کن یا گیره سر، باعث تجمع موم و بسته شدن گوش می شود. این کار فقط موم گوش را بیشتر به داخل گوش می فرستد و ممکن است به گوش آسیب برساند. اگر این علائم را دارید، احتمالا موم گوش شما فشرده شده است. احساس پربودن گوش ها، درد گوش، مشکل در شنوایی و هر روز بدترشدن، زنگ زدن گوش (وزوز گوش)، خارش  گوش، ترشح از گوش، بو دادن گوش و سرگیجه.

اگر این علائم را دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. البته عوامل دیگری هم ممکن است این علائم را ایجاد کنند. پس قبل از شروع درمان های خانگی، باید مطمئن باشید این علائم در اثر فشرده شدن موم گوش ایجاد شده اند. اول باید گوش خود را به یک پزشک یا شنوایی سنج نشان دهید تا با اتوسکوپ درون آن را ببیند و بگوید که آیا فشردگی موم باعث گرفتگی گوش شده است یا نه. پزشک ممکن است این موم را در مطب و به وسیله مکش، شستشو یا دستگاهی به نام کورت، تمیز کند یا ممکن است پزشک از شما بخواهد در خانه قبل از بیرون کشیدن موم، از محصولات نرم کننده گوش استفاده کنید.

برای تمیز کردن گوش ها در خانه باید موم هایی که می بینید، با پارچه تمیز کنید. محلول سرومنولیتیک (محلول های روغن معدنی، روغن بچه، گلیسیرین، قطره گوش آب اکسیژنه، هیدروژن پراکسید و محلول نمکی است. اگر موم با این محلول خارج نشد، می توانید گوش را شستشو دهید. بعد از حل شدن موم با محلول، با استفاده از یک سرنگ گوش را با آب یا محلول نمکی شستشو دهید.

از دستگاه های مکشی که تبلیغات آنها را در تلویزیون دیده اید، استفاده نکنید. آنها برای همه موثر نیستند و استفاده از آنها توصیه نمی شود. برای اینکه از فشرده شدن موم گوش جلوگیری کنید، هرچیزی را برای تمیز کردن بیرون داخل گوش استفاده نکنید. از گوش پاک کن فقط برای تمیز کردن بیرون گوش استفاده کنید. اگر مشکل حادی با موم گوش دارید و باید بیش از یک بار در سال آن را خارج کنید، از پزشک بخواهید بهترین راه را نشانتان بدهد.


ویدیو مرتبط :
آیا مرده ها صدای زنده ها را نمی شنوند !!!!؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آموزش لمس بد و خوب به کودکان



يكي از موارد آموزنده كه بايد مورد توجه قرار بگيرد سوءاستفاده جنسي از كودكان است. در آمريكا هر ساله در حدود دويست‌هزار مورد سوءاستفاده جنسي گزارش مي‌شود كه هر ساله 10درصد به آن اضافه مي‌شود. بيش‌تر كارشناسان معتقدند كه بين 20 تا 30 درصد از اين تعداد را دختران و تقريبا نيمي از آن را قربانيان پسر تشكيل مي‌دهد.

آموزش به کودکان

با توجه به اين خطر، بسياري از مدارس برنامه‌هايي را براي جلوگيري از سوءاستفاده‌هاي جنسي از كودكان تنظيم كرده‌اند. در بيشتر اين برنامه‌ها آموزشهاي مختلفي درباره سوءاستفاده جنسي به بچه‌ها آموخته مي‌شود، براي نمونه آگاه كردن آنها در مورد تفاوت بين لمس «خوب و محترمانه» و لمس «بد و زشت»، هوشيار كردن آنها نسبت به خطرات وتشويق كردن آنها براي گزارش كردن اين اعمال خلاف به افراد بزرگسال. تحقيقات نشان داده است كه اين آموزشها در كاهش جرايم بي‌تاثير نبوده است اما بچه‌هايي كه تحت آموزشهاي جامع و گسترده شامل تقويت قابليتهاي اجتماعي و عاطفي مربوطه قرار داشته‌اند بهتر توانسته‌اند از خود در برابر تهديدات جنسي محافظت كنند. آنها بهتر از بچه‌هاي ديگر مي‌توانند از فرد خطاكار بخواهند كه آنها را رها كند، داد و هوار راه بياندازند و با فرد خلافكار گلاويز شوند، يا او را تهديد به لو دادن كنند، و هنگامي كه رفتار ناشايستي با آنها شد عملا آن را به والدين خود بگويند. ويژگي اخير ( گزارش كردن عمل خلافكار) يكي از بهترين راههاي پيشگيري‌كننده است.

آموزش به کودکان

در تحقيقي كه بر روي تعدادي كودك‌آزار چهل‌ساله صورت گرفت هريك از آنها به طور متوسط در هر ماه ( از دوران نوجواني خود به بعد) يك قرباني داشته‌اند. گزارشي درباره‌ يك راننده اتوبوس و يك معلم كامپيوتر نشان داد كه آنها هر ساله سيصد بچه را مورد آزار قرار داده‌اند ولي حتي يك بچه از سوءاستفاده جنسي آنها گزارش نداد تا اينكه يكي از پسرهايي كه توسط معلمش مورد سوءاستفاده جنسي قرار گرفته بود همان عمل را با خواهرش انجام داد و بدين ترتيب راز خلافكاران برملا شد. بچه‌هايي كه تحت آموزش برنامه‌هاي جامع و مفصل‌تر قرار داشتند سه برابر بيش‌تر از بچه‌هايي كه برنامه‌های كوتاه مدت را پشت سر گذاشته‌ بودند احتمال داشت كه سوء رفتارهاي جنسي را گزارش دهند. مجريان اين برنام‌ها آموزش‌هاي مختلفي در مورد بهداشت و مسايل جنسي به بچه‌ها مي‌دهند و از والدين مي‌خواهند تا آنچه در مدرسه آموزش داده مي‌شود در خانه نيز براي بچه‌ها تكرار كنند. بچه‌هايي كه والدينشان چنين كرده‌اند خيلي بهتر از ديگران در مقابل تهديد به سوءرفتار جنسي مقاومت كرده‌اند.

آموزش

علاوه بر آن قابليت‌هاي اجتماعي و عاطفي تاثير قاطعي در اين زمينه دارند. براي بچه كافي نيست كه فقط چيزهايي درباره‌ي لمس «بد» و «خوب» بداند بلكه او نياز به خودآگاهي دارد تا بفهمد چه زماني در موقعيت نامناسب يا ناراحت كننده قرار دارد. او بايد آنقدر اعتماد به نفس داشته باشد كه بتواند حتي در مقابل فرد بزرگسالي كه سعي دارد از او سوءاستفاده كند جسورانه بايستد و از خود محافظت كند. يك بچه همچنين نياز به روش‌هايي براي جلوگيري از سوء رفتار فرد خلافكار دارد، هرگونه عملي اعم از فرار تا تهديد به لو دادن او.

براساس همين دلايل، برنامه‌هاي مفصل آموزشي به بچه‌ها ياد مي‌دهند كه چگونه بر خواسته‌هاي خود تاكيد ورزند و به جاي كناره‌گيري، بر احقاق حقوق خود پافشاري كنند و حد و مرز خود را بشناسند و از آنها دفاع كنند.بنابراين موثرترين برنامه‌ها علاوه بر ارائه‌ اطلاعات جامع در مورد سوءرفتار جنسي، شامل آموزش مهارت‌هاي اجتماعي و عاطفي اساسي است. اين برنامه‌ها به كودك ياد مي‌دهد كه روش‌هاي مثبت‌تري را براي حل كشمكش‌هاي دروني خود بيابد، اعتماد به نفس بيش‌تري داشته باشد، اگر اتفاقي برايش رخ داد خودش را سرزنش نكند، و احساس كند كه در حمايت والدين و معلمان خود قرار دارد و مي‌تواند به آنها رجوع كند و اگر اتفاق ناخوشايندي برايش اتفاق افتاد بتواند آن را به ديگران بگويد.