سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سوالهایی که تمام زنان می پرسند؟!



 

 

سوالهایی که تمام زنان می پرسند؟!

 

پرسش و پاسخ دوستان در مورد بیماری های زنان و سینه را با اعضای هیات علمی پژوهشکده سرطان پستان بخوانید.

در ادامه پاسخ به پرسش های دوستان در خصوص بیماری های پستان که توسط روزنامه ایران منتشر می شود، اعضای هیات علمی پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی به سوالات تعدادی از ایشان پاسخ گفتند که متن این پرسش و پاسخ در ذیل می آید:

 

***************************

جمیله.آ از گنبد كاووس
نسوج فیبرو گلندولار پستان چیست؟ و آیا غدد چربی درون پستان در آینده باعث بروز سرطان می‌شود؟
دكتر نسرین السادات علوی
نسوج فیبروگلندولار نسوج طبیعی پستان هستند همچنین غدد چربی كه بصورت طبیعی در بعضی افراد بدون علت خاصی بروز می‌كنند تأثیری بر ایجاد سرطان در آینده ندارند.
وجود این غدد در پستان نگران‌‌كننده نیست اما مراجعه و معاینه هر 6 ماه یك بار به درمان بموقع هر بدخیمی كمك می‌كند.

 

***************************

ف . م ـ 36 ساله از تهران
چند ماه پیش در سونوگرافی یك توده فیبروم در سینه‌ام تشخیص داده شد. پزشك برایم ویتامین ای و مولتی ویتامین تجویز كرده است. آیا مصرف این قرص‌ها باعث سرطان رحم می‌شود؟

دكتر صفا نجفی
تأثیر این قرص‌ها بر افزایش ریسك ابتلا به سرطان رحم اثبات نشده است. توصیه ما به افرادی كه در سینه خود توده دارند این است كه حتماً تحت نظر یك متخصص باشند.

همچنین نمونه‌گیری با سوزن و انجام آزمایش بافت‌شناسی روی نمونه به تعیین دقیق نوع توده كمك می‌كند و تنها سونوگرافی برای تعیین نوع كافی نیست.

اگر مصرف این قرص‌ها درد را در شما كمتر می‌كند مصرف آن ضرری نخواهد داشت.

 

***************************

م.ا ـ 33 ساله از اراك
در یك معاینه سالیانه در سونوگرافی، متوجه یك توده هایپو اكو به ابعاد 5/9 در 5/0 میلی‌متر در ناحیه فوقانی خارجی در موقعیت ساعت 10 با فاصله سه سانتی‌متر از نیتل شدم.

دكتر
احتمال خوش‌خیمی مانند فیبرو اندوم داد و تجویز كرد بعد از 3 ماه برای سونوگرافی مجدد مراجعه كنم تا هرگونه تغییر در توده مشخص شود.

پزشكان انجام ماموگرافی را برای من خطرناك دانستند و به سونوگرافی اكتفا كردند. پیشنهاد شما چیست؟ در سینه سمت چپ یك كیست به قطر 5/3 میلی‌متر در ساعت یك دیده شده. در این مورد چه اقدامی باید انجام دهم؟

دكتر نسرین السادات علوی
انجام ماموگرافی برای شما خطری ندارد اما در این مرحله نیازی به آن نیست. پیشنهاد تجدید سونوگرافی بعد از 3 ماه برای اطلاع از هر تغییری برای شما مناسب است.

در صورتی كه توده بزرگ‌تر شده باشد، برای خارج كردن توده اقدام كنید و اگر تغییری نكرده باشد، نیازی به درمان و پیگیری دارویی نیست.

در مورد كیست سینه چپ باید بدانید كیست جزو پستان است و معمولاً نیاز به درمان خاصی ندارد ولی كنترل منظم هر 6 ماه یك بار توصیه می‌شود.

 

***************************

الهه ـ 43 ساله از كرمان
وجود سرطان پستان در چه حالتی به صورت ارثی به افراد منتقل می‌شود؟

دكتر شهپر حقیقت
وجود سرطان در اقوام درجه یك یعنی مادر، خواهر و دختر حدود 5 تا 10 درصد احتمال بروز سرطان را در فرد افزایش می‌دهد. افرادی كه در اقوام درجه یك خود فرد مبتلا به سرطان سینه دارند بعد از غربالگری نیاز به مشاوره ژنتیك و معاینه بالینی دارند.

توصیه ما این است كه همه بانوان از 20 سالگی معاینه پستان را یاد بگیرند و در فواصل زمانی معین با معاینه فردی از هر تغییر احتمالی سریعاً مطلع شوند.

در افرادی كه در گروه پرخطر قرار دارند یعنی در اقوام درجه یك خود سابقه ابتلا وجود دارد، هر 6 ماه یك‌بار برای انجام معاینه بالینی مراجعه كنند و در صورتی كه بالای 40 سال هستند زیر نظر یك متخصص به كمك ماموگرافی از سلامت خود مطمئن شوند. علاوه بر جنبه ژنتیك و وراثت، چاقی، اضافه وزن، قاعدگی زودرس، یائسگی دیررس، مصرف زیاد تركیبات هورمونی و سابقه ابتلا به بعضی از بیماری‌های خوش خیم از عوامل بروز سرطان‌اند.

منبع:irannaz.com


ویدیو مرتبط :
قرایتی / تفسیر آیه 92 و 93 سوره حجر، در قیامت از همه می‏پرسند و از همه‏ی کارها می‏پرسند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زنان در30-40و50سالگی؟!!



بهداشت زنان

زنان بیشترین افرادی هستند که از مکمل‌ها و ویتامین‌ها استفاده می‌کنند. چرا که شرایط و نوسانات زیادی در طول زندگی خود دارند و به همین دلیل زنان در سنین مختلف نیازهای متفاوتی دارند.

بلوغ، قاعدگی، ازدواج، بارداری و شیردهی که هر کدام از این مراحل لازمه داشتن بدنی سالم و سلامت است.

همه غذاها و میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی این مکمل‌ها و ویتامین‌ها هستند اما ما عادت کرده‌ایم که نوع مصنوعی آنها را در قرص‌ها پیدا کنیم. به این توصیه‌های غذایی توجه کنید:

وقتی 30 ساله هستیم!


کلسیم شاید ندانید که سلامت استخوان‌ها را از اواخر 30 سالگی درک می‌کنید. این به معنی آن است که تا آن زمان شاید به اهمیت سلامت استخوان پی نبرده باشید. زمانی که کم‌کم استخوان‌ها رو به پوکی می‌رود. هرگز برای افزایش توده استخوانی و مصرف کلسیم دیر نیست اما شروع 30 سالگی اهمیت بیشتری برای شروع مصرف کلسیم دارد.

کلسیم علاوه بر سلامت استخوان‌ها در کاهش دردهای قاعدگی نیز بسیار موثر است.

در 30 سالگی بدن ما به هزار میلی‌گرم روزانه به کلسیم نیاز دارد و این میزان در 40 سالگی به هزار و 200، در 50 سالگی به هزار و پانصد می‌رسد.


منیزیم و آهن:


اگر احساس می‌کنید در اواخر دوره ماهیانه‌تان دچار بدخلقی و عصبانیت شده‌اید، مصرف 200 میلی‌گرم منیزیم می‌تواند به آرامش شما کمک کند. اما لازم نیست که روزانه منیزیم مصرف کنید. در عین حال مصرف روزانه آهن برای شما لازم است چرا که زنان در همه سنین ممکن است دچار کمبود آهن باشند بسیاری از زنان غذاهای حاوی آهن نمی‌خورند.

در عین حال در دوران قاعدگی میزان زیادی خون از دست می‌دهند بنابراین سعی کنید علاوه بر مصرف غذاهای حاوی آهن با مشورت پزشک آزمایش خون انجام دهید و اگر لازم است از قرص‌های آهن استفاده کنید.

مکمل‌های امگا3


امگا 3 جز اسیدهای چرب ضروری است که در ماهی‌ها مخصوصا ماهی سالون و ساروس یافت می‌شود. دریافت امگا در سن 30 سالگی به بعد لازم است چراکه می‌تواند نشانه‌های پیش از قاعدگی را بهبود داده و از انقباض عضلانی کم کند.

امگا همچنین برای تکامل سلول‌های مغزی جنین در دوران بارداری مادر لازم است و خطر افسردگی پس از زایمان را هم کاهش می‌دهد.

چرا در 40 سالگی هم به این ماده نیاز داریم؟


گر گرفتگی و تعریق شبانه که از علایم یائسگی هستند معمولا 4 تا 5 سال قبل از اینکه دوران قاعدگی به پایان برسد، شروع می‌شوند.

بنابراین مصرف کلسیم که در لبنیات وجود دارد و مکمل امگا 3 به کاهش این نشانه‌ها کمک زیادی می‌کند. یکی دیگر از مواد مفید در کاهش نشانه‌های یائسگی، مصرف پروبیوتیک‌ها است.استروژن که به طور عمده در روده‌ها شکسته می‌شود، مصرف پروبیوتیک‌ها که دارای باکتری‌های مفید برای بدن هستند می‌تواند در روده به کاهش گرگرفتگی و تعریق شبانه کمک کند.

ویتامین B12 نیز یکی از موادی است که بسیاری از زنان در حدود 40 سالگی به آن نیاز بیشتری دارند. در این دوران به دلیل نوسانات هورمونی مشکلات خواب در زنان زیاد دیده می‌شود اما مصرف ویتامین B12 در بهبود وضعیت خواب آنها بسیار موثر است. ویتامین B12 در گوشت و تخم مرغ و لبنیات یافت می‌شود.

ویتامین D: نیاز بدن در 50 سالگی


کمبود ویتامینD


با افزایش سن کمبود ویتامین D دور از ذهن نیست و معمولا در میان زنان 50 سال کمبود ویتامین Dبسیار شایع است. کمبود ویتامین D در این دوران باعث ضعیف شدن استخوان‌ها، مشکلات خلقی، درد مفاصل و حتی افزایش احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها می‌شود.

همه زنان 50 ساله و بالاتر باید از نظر کمبود ویتامین D مورد بررسی قرار بگیرند.محققان معتقدند که زنان در این سن باید روزانه هزار تا دو هزار واحد بین‌المللی ویتامین D مصرف کنند. حتی اگر ویتامین D بدن بسیار پایین باشد ممکن است پزشک حتی تا 50 هزار واحد هم ویتامین D تجویز کند.

روی:


اگر موها دچار ضخامت شوند این معنی کمبود ماده روی در بدن است. زنان بعد از 50 سالگی دچار ضخیم شدن موها می‌شوند بنابراین لازم است روزانه 15 تا 30 میلی‌گرم روی مصرف کنند. مواد معدنی معمولا سبب تقویت قدرت دفاعی بدن شده و خطر مشکلات چشمی مرتبط با سن را هم کاهش می‌دهند.