سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

«سن واقعی» شما چند سال است؟



 

سن واقعی شماکلیدی

 

روانشناسی - همه ما به سن خود و سال‌هایی كه پشت سر می‌گذاریم توجه داریم و گاه افسوس می‌خوریم از این كه سال‌ها چه زود پشت سر هم رفتند و ما ماندیم و عددهایی كه روی هم انباشته شده است، غافل از این كه نه سن ظاهری بلكه این سن واقعی است كه پیری و جوانی هر فرد را تعیین می‌كند. در مثل می‌گویند: «دلت جوان باشد» شاید همین دل جوان بودن را به معنایی دیگر اینجا نیز بتوان به كار برد. در اصل ظواهر كهولت معیار پیری و جوانی افراد نیست، بلكه سن واقعی آنها است كه معیار جوانی یا پیری آنها را تعیین می‌كند. چه بسا افرادی كه از نظر سن ظاهری در رده میانسالی و پیری قرار دارند، اما سن واقعی بدن آنها جوانتر از كسانی است كه به ظاهر جوان محسوب می‌شوند.

 

اگر از اطرافیان خود بپرسید: «آیا می‌دانید سن واقعی بدن شما چند سال است؟» كمتر كسی جوابی برای سؤال شما خواهد داشت؛ چرا كه متأسفانه ما به علت عدم برخورداری از آموزش‌های لازم سلامتی و تندرستی و دوری از ورزش و تحرك بدنی معمولاً از این كه سن واقعی‌ای هم وجود دارد، بی‌خبریم.

اما سن واقعی هر فرد، سنی است كه بدن او از نظر قدرت و استقامت سپری كرده است، از آنجا كه از حدود 25 سالگی با كاهش تعداد و ابعاد سلول‌ها در بدن آن هم با ریتمی ثابت مواجه می‌شویم؛ لذا توصیه متخصصان طب ورزشی و مربیان تربیت‌بدنی این است كه افراد همواره تلاش كنند تا سن واقعی بدن خود را جوان‌تر از سن ظاهری نگه‌دارند.

 

این كه ایده‌آل سن واقعی هر فرد در مقایسه با سن ظاهری او چقدر است، معیاری است كه با تست‌های ورزشی قابل محاسبه است، اما همین بس كه جوان نگه‌داشتن این سن، سال‌های طولانی و مفید زندگی را برای آنها به ارمغان خواهد آورد و وداعی است با انواع بیماری‌های شایع در دوران میانسالی و سالخوردگی. نكته مهم این است كه بدن شما می‌تواند به شكل باورنكردنی جوان‌تر از سن واقعی شما بماند، اما رسیدن به آن شروط مهمی دارد كه از جمله آن تغییر عادات زندگی غلطی است كه متأسفانه برای همه ما به یك الگو و فرهنگ تبدیل شده است. رستوران‌گردی، پشت میز نشینی، استفاده از خودروی شخصی، آسانسور و هزاران روش غلطی كه اصلاح آن فقط به كمی دلسوزی واقعی آن هم برای بدن خودتان وابسته است.

 

صد البته كه براساس توصیه بسیاری از كارشناسان و متخصصان تغییر الگوهای تغذیه‌ای و تحرك بیشتر كمك بسیاری به افزایش طول عمر و كاهش سن واقعی بدن و جوان نگه داشتن آن می‌كند، اما این مهم را نباید فراموش كرد كه كار كشیدن از قلب و سوزاندن چربی‌های اضافه بدن نیز در رساندن بدن به سن واقعی خود مؤثر خواهد بود.

كمی توجه به رساندن بدنتان به سن واقعی آن، نه فقط شما را به سن واقعی‌تان نزدیك خواهد كرد، بلكه در برابر بیماری‌های غیرواگیری چون دیابت، فشارخون، انواع سرطان و بیماری‌های قلبی- عروقی هم مصون خواهید ماند.

منبع:سلامت نیوز 


ویدیو مرتبط :
دو قلو هایی با 11 سال اختلاف سن ( عجیب اما واقعی )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نسل امروز 15 سال پیرتر از سن واقعی!


یافته‌های جدید حاکی از آن است که بزرگسالان امروزی در مقایسه با بزرگسالان نسل‌های پیشین، علی‌رغم امید به زندگی بالاترشان، تا حد زیادی از سلامت پایین‌تری برخوردار هستند.

خبرگزاری ایسنا: یافته‌های جدید حاکی از آن است که بزرگسالان امروزی در مقایسه با بزرگسالان نسل‌های پیشین، علی‌رغم امید به زندگی بالاترشان، تا حد زیادی از سلامت پایین‌تری برخوردار هستند.

 گربن هالسج پژوهشگر «موسسه ملی هلند برای محیط و سلامت عمومی»، در تحقیقات خود، چاقی مفرط را عامل اصلی این قضیه برشمرد.

وی مدعی است که شیوع چاقی مفرط در جوان‌ترین نسل زنان و مردان دارای میانگین سنی 40 سال، به شیوع این عارضه در مسن‌ترین نسل دارای میانگین 55 سال شباهت دارد.

این می‌تواند بدین معنا باشد که نسل امروز 15 سال پیرتر از سن واقعی می‌نماید و مدت طولانی‌‍تری در معرض چاقی مفرط قرار دارد.

هالسج در پژوهش خود سلامت شش هزار و 377 مرد و زن را با وقفه شش، 11 و 16 سال بررسی کرد.

شرکت‌کنندگان حاضر در این پروژه، به گروه‌های 10 ساله تقسیم و از لحاظ جنسیت از یکدیگر تفکیک شدند؛ بنابراین دانشمندان توانستند تغییرات نسلی را از لحاظ سلامت رهگیری کنند.

آن‌ها به ویژه به دنبال تغییرات در وزن بدن، فشار خون، کلسترول و سطوح کلسترول دارای لیپوپروتئین با تراکم بالا (HDL) بودند.

نتایج نشان داد که افراد امروزی از لحاظ متابولیکی کمتر سالم هستند، زیرا فشارخون بالا و چاقی مفرط به مشکلات عمده‌تری در میان این جمعیت در مقایسه با نسل‌های گذشته تبدیل شده است.

آمارها نشان داده است که در میان نسل اول، مردان حاضر در دهه سی‌ام زندگی‌، 40 درصد دارای وزن بالا بودند، اما در نسل بعدی مردان در دهه‌ سی‌ام، 52 درصد دچار این عارضه بودند.

هاسلج عنوان کرد که چاقی مفرط از مصرف سیگار به عنوان مداخله‌گر اصلی در کاهش ارقام امید به زندگی، پیشی گرفته است.

نتایج این پژوهش همچنین نشان می‌دهد به دلیل این که شیوع سیگار در کشورهای دارای درآمد بالا در حال کاهش است، مردم این جوامع در حال تجربه تغییر از بیماری‌های مرتبط با سیگار(مانند سرطان ریه) به بیماری مرتبط با چاقی مفرط (مانند دیابت‌) هستند.