سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

رقابت صحیح در کودکان



 

رقابت صحیح در کودکان

 

 

رقابت صحیح انسان در زندگی شخصی یا اجتماعی خود همواره با چالش‌های متعددی روبه‌رو است که مقابله با آنها نیاز به کسب مهارت‌های مختلف است. به عقیده روانشناسان، بهترین زمان برای فراگیری مهارت‌های زندگی، دوران کودکی است.

 

 

افراد از دوران کودکی با مفاهیمی همچون رقابت، شکست، پیروزی و ... آشنا شده و چگونگی درک آنها در زندگی نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت‌شان در آینده دارد. پرورش عزت‌نفس در کودکان و مهارت تقویت و پیشگیری از کمرنگ شدن آن در زندگی یکی از مهم‌ترین عواملی است که در کسب موفقیت‌های آتی افراد نقش دارد.

 

 

کارشناسان حوزه علوم اجتماعی معتقدند، در کودکانی که مهارت چگونه مقابله کردن با شکست در زندگی را نیاموخته‌اند، پدیده وقوع کاهش عزت‌نفس، مانعی برای رسیدن به موفقیت محسوب می‌شود. کودکان باید بیاموزند که برخورداری از روش‌های رقابت صحیح و سالم با دیگران از کسب نمره یا پیروز شدن اهمیت بیشتری دارد. آموختن چنین مهارتی سبب می‌شود که کودکان عزت‌نفس بیشتری را در زندگی به‌دست آورده و با بحران شکست بهتر کنار بیایند.

 

 

شکست خوردن یا از دست دادن دو مفهومی است که کودکان از همان سال‌های نخست پس از تولد با آنها آشنا شده و هر کودکی مطابق با روش‌های تربیتی که والدین اعمال می‌کنند، سطح فرهنگی، اقتصادی، فاکتورهای ژنتیکی و جنسیتی، برداشت مختلفی از این مفاهیم داشته و روش‌های متعددی را برای چگونگی کنار آمدن با این بحران می‌آموزد.

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
دکتر هلاکویی_همکاری، رقابت، و لجبازی در کودکان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتخاب صحیح اسباب بازی برای کودکان



 

   انتخاب اسباب بازی برای کودکان بسیار مهم است

.



تحقیقات نشان داده تناسب نوع اسباب بازیها با سن رشد کودکان به مراتب مهمتر از تعداد و تنوع آنهاست.

بسیاری از اسباب بازیها نه تنها مناسب سن و مراحل رشد کودک نیستند بلکه از لحاظ سر و صدا و تعدد قطعات می توانند به سلامتی کودکان صدمه بزنند.


محققان معتقدند اسباب بازیهای مناسب لزوما پر هزینه نیستند بلکه باید ایمن بوده و موجب سرگرمی، لذت و یادگیری کودک شوند.


توصیه می شود والدین برای انتخاب اسباب بازیها فقط به ظاهر آن و سنی که روی جعبه اسباب بازی نوشته شده اکتفا نکنند و در مورد بکارگیری نیروی خلاقیت کودک در استفاده از آن نیز دقت داشته باشند.


همچنین دقت داشته باشند که اسباب بازی مناسب برای یک کودک حتما برای تمامی کودکان در همان محدوده سنی مناسب نیست و باید به توانایی ها و علایق کودکان مختلف نیز توجه نمود.


اسباب بازیهایی با رنگهای متنوع و ترجیحا روشن و شاد که با حرکت و یا چراغ و در مواردی با صدای ملایم کودک را به تحرک و واکنش برانگیزد نیز برای کودکان جالب است.