سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

راههایی ساده برای پیشگیری از سکته مغزی



سکته مغزی, پیشگیری از سکته مغزی, جلوگیری از سکته مغزی

فشار خون بالای مزمن سبب افزایش خطر سکته مغزی می شود

 

پیشگیری از سکته مغزی
سکته مغزی می تواند با پیامدها و عوارض بلندمدتی که دارد ویران کننده باشد. البته پیشرفت هایی که در زمینه درمان سکته مغزی صورت گرفته، شرایط را برای بیماران بهتر کرده است. اما معمولا برای درمان موثر، یک بازه زمانی کوتاه وجود دارد. یکی از رویکردهای مهم در این مورد، پیشگیری است، مخصوصا اگر خطر سکته مغزی برای شما وجود داشته باشد. البته هر سکته مغزی قابل پیشگیری نیست، اما عوامل شناخته شده ای وجود دارند که با اصلاح عادات سبک زندگی، قابل پیشگیری هستند. دانستن برخی از عوامل قابل کنترل سکته مغزی و سازگاری با این عادات ساده، برای پیشگیری از وقوع آن سودمند می باشد.

 

• کاهش فشار خون بالا
فشار خون بالای مزمن سبب افزایش خطر سکته مغزی می شود، همچنین منجر به بیماری های قلبی و عروقی می گردد که دو عامل خطر شناخته شده سکته مغزی می باشند.
اولین قدم برای کنترل موثر فشارخون بالا، بررسی مداوم و منظم فشارخون است. درمان فشارخون بالا می تواند شامل رژیم غذایی کم نمک، کنترل وزن، ورزش منظم و کنترل استرس باشد. گاهی هم نیاز به استفاده از داروهای کاهنده فشارخون وجود دارد. پزشک می تواند بهترین شیوه ها را به شما توصیه کند.

 

کنترل بیماری قلبی

از راههای دیگر پیشگیری از سکته مغزی کنترل بیماری های قلبی است. بیماری قلبی می تواند از موقع تولد ظاهر شود و یا توسط عامل وراثت، بعدها بروز کند. بیماری قلبی می تواند در اثر فشارخون بالا، چاقی، دیابت و یا کلسترول خون بالا نیز ایجاد شود. بیماری قلبی ممکن است شامل بیماری عروق کرونری، مشکلات دریچه های قلب، مشکلات عضلات قلب، بزرگ شدن قلب و یا ضربان قلب نامنظم باشد. بسته به علت آن، راه های موثر زیادی برای مدیریت بیماری قلبی وجود دارد. اگر علت این مشکل، فشار خون بالا باشد، بهترین کار چکاپ های منظم و پیوسته توسط پزشک است تا با مشکلات احتمالی پیش از تشدید شدن مقابله شود.

 

ترک سیگار,پیشگیری از سکته مغزی, جلوگیری از سکته مغزی

با ترک سیگار می توان از سکته مغزی پیشگیری کرد

 

ترک سیگار
سیگار باعث بروز بیماری های قلبی، عروق مغزی و فشارخون بالا می شود. ترک عادت سیگار کشیدن می تواند دشوار باشد. رویکردهای گوناگونی مانند کنترل رفتار، مشاوره، گروه حامی، چسب های نیکوتین و برنامه های ترک سیگار می توانند برای کمک به ترک سیگار سودمند باشد. پژوهش ها نشان داده است که خیلی از اثرات مضر سیگار را می توان با ترک آن، به مرور زمان از بین برد. اغلب ترک سیگار، با کمک و راهنمایی های یک مراقب سلامت حرفه ای بسیار موفقیت آمیزتر خواهد بود.

 

کنترل چاقی
چاقی هم عامل خطری برای سکته مغزی می باشد، چون می تواند منجر به فشارخون بالا و افزایش کلسترول خون گردد. چاقی اغلب توسط رژیم غذایی و ورزش قابل کنترل است. اگر کم کردن وزن با رژیم و ورزش دشوار باشد، گاهی مکمل های کاهش وزن یا عمل جراحی می تواند موثر واقع شود. ژنتیک هم در چاقی نقش دارد و برخی افراد نیز به همین دلیل بیشتر از دیگران در معرض افزایش وزن هستند.

 

پیشگیری از سکته مغزی,کنترل دیابت, جلوگیری از سکته مغزی

یکی از روشهای ساده برای پیشگیری از سکته مغزی کنترل دیابت است

 

کنترل دیابت
کنتل دیابت نیز راهی ساده برای پیشگیری از سکته مغزی است. درواقع دیابت می تواند منجر به بیماری های قلبی و عروقی و عروق مغزی گردد. دیابت، اختلالی در متابولیسم قند خون است که می تواند مادرزادی یا اکتسابی باشد. افراد مبتلا به دیابت نوع یک، نیاز به کنترل دقیق میزان قند خون دارند که معمولا توسط درمان انسولینی صورت می گیرد. افراد مبتلا به دیابت نوع دو هم، نیازمند کنترل تغذیه، مدیریت وزن و گاهی درمان دارویی برای حفظ میزان مناسب قند خون هستند.

 

کاهش کلسترول خون بالا
کلسترول خون بالا منجر به بیماری قلبی و بیماری عروق مغزی می گردد و یکی از علل ایجاد سکته مغزی است. افزایش کلسترول معمولا به دلیل تغذیه با چربی های ناسالم رخ می دهد. کاهش کلسترول نیازمند رژیم غذایی با چربی متوسط یا کم، ورزش متعادل و گاهی درمان دارویی است.

 

کنترل استرس
استرس هم می تواند با افزایش فشار خون، بیماری قلبی، دیابت و بیماری عروق مغزی منجر به سکته مغزی گردد. مدیریت استرس و اضطراب اغلب شامل رویکرد فراگیر در زمینه رفتار و واکنش های هیجانی می شود. استرس را نمی توان با ارقام و اعداد سنجید و نیاز به شیوه ای بلندمدت برای کنترل بهینه دارد.
سایر عوامل سکته مغزی که کمتر متداول هستند ممکن است پیچیده تر باشند، مانند بیماری های خودایمنی و اختلالات لخته شدن خون. این بیماری ها نیازمند کنترل پزشکی و تخصصی برای درازمدت هستند.

منبع : tebyan.net


ویدیو مرتبط :
پیشگیری از سکته مغزی و لخته خون پاسخ دکتر ضیایی در برنامه حدیث تندرستی در شبکه ج

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

5 راه ساده برای پیشگیری از سکته مغزی



سکته مغزی, پیشگیری از سکته مغزی, جلوگیری از سکته مغزی

سکته مغزی یکی از دلایل عمده مرگ و ناتوانی جسمانی است

 

5 راه ساده برای پیشگیری از سکته مغزی
سکته مغزی آسیب عصبی حاد ناشی از اختلال خونرسانی به قسمتی از بافت مغز می باشد؛ این آسیب ناشی از انسداد رگ مغزی به وسیله یک لخته خونی و یا پارگی یکی از عروق تغذیه کننده آن قسمت بافت مغز می ‌باشد. به بیان دیگر اگر خونرسانی به قسمتی از مغز، مختل و متوقف گردد٬ این قسمت از مغز دیگر نمی‌ تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. این وضعیت را اصطلاحاً سکته مغزی می‌ نامند. سکته مغزی می‌ تواند به دلایلی مانند بسته شدن یا پارگی یکی از رگ‌ های خون رسان مغز ایجاد شود.


سکته مغزی یکی از دلایل عمده مرگ و ناتوانی جسمانی است. اما خبر خوب این است که می توان با انجام اقدام های پیشگیرانه که شامل اصلاح شیوه زندگی می شوند، از احتمال سکته مغزی کاست.

 

راه اول برای پیشگیری از سکته مغزی: سیگار را ترک کنید
احتمال سکته مغزی در افراد سیگاری، دو برابر افراد غیرسیگاری است و دلیل آن، تأثیر سیگار بر قلب، خون و رگ ها است. سیگار کشیدن موجب کاهش اکسیژن خون می شود و در نتیجه،‌ قلب سخت تر کار می کند و احتمال لخته شدن خون را بالا می رود. سیگار موجب گرفتگی عروق می شود که این می تواند از رسیدن جریان خون کافی به مغز جلوگیری کند و در نتیجه،‌ موجب بروز سکته مغزی شود. خوشبختانه، ‌تنها با ترک کردن سیگار می توان خطر سکته مغزی را بسیار کاهش داد.

 

راه دوم برای پیشگیری از سکته مغزی: دیابت خود را کنترل کنید
احتمال سکته مغزی در افراد مبتلا به دیابت، بیشتر است. حقیقت این است که به طور کلی، احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی در افراد دیابتی، ۲٫۵ برابر بیشتر از بقیه افراد است. کنترل دیابت اولین گام برای کاهش خطر سکته مغزی است؛ دیابت را می توان با استفاده از دارو، برنامه غذایی مناسب و یا کاهش وزن کنترل کرد.

 

راه سوم برای پیشگیری از سکته مغزی: کلسترول خون خود را پایین بیاورید
میزان کلسترول و چربی مصرفی شما،‌ با میزان ساخته شدن پلاک در رگ های خونی رابطه مستقیم دارد. این پلاک ها نیز می توانند جریان خون عادی به مغز را مختل کنند و منجر به سکته مغزی شوند. کلسترول بالا احتمال بیماری های قلبی و تصلب شریان را نیز بالا می برد که هر دو می توانند عامل سکته مغزی باشند. می توان با استفاده از دارو یا برنامه غذایی مناسب، کلسترول را کنترل کرد.

 

سکته مغزی,جلوگیری از سکته مغزی,پیشگیری از سکته مغزی

فعالیت جسمانی سلامت کلی شما را حفظ و خطر بروز سکته مغزی را کاهش می دهد

 

راه چهارم برای پیشگیری از سکته مغزی: مراقب اضافه وزن خود باشید
چاقی یا حتی اضافه وزن، فشار اضافی و غیرضروری را به دستگاه گردش خون وارد می کند. چاقی و اضافه وزن، احتمال ابتلا به کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت را افزایش می دهد که همه این بیماری ها نیز خطر بروز سکته مغزی را بیشتر می کنند. با برنامه غذایی مناسب و ورزش، وزن خود را در حد مناسب نگه دارید و خطر سکته مغزی را کاهش دهید.
یک شیوه زندگی سالم شامل تغذیه سالم،‌ فعالیت جسمانی کافی و مراجعه منظم به پزشک ،‌ سلامت کلی شما را حفظ و خطر بروز سکته مغزی را کاهش می دهد.

 

راه پنجم برای پیشگیری از سکته مغزی: مراقب فشار خون بالا باشید
فشار خون بالا را به عنوان قاتل خاموش می شناسند زیرا بسیاری از افراد مبتلا به آن، هیچ علائمی را مشاهده نمی کنند. اگر فشار خون بالا درمان نشود، ‌می تواند به اختلالات خطرناکی همچون سکته مغزی،‌ حمله قلبی یا نارسایی کلیه منجر شود. فشار خون بالا به رگ های خونی فشار اضافی را وارد می کند که موجب ضخیم و فرسوده شدن آنها می شود. تنگ شدن رگ های خونی،‌ امکان گرفتگی رگ ها و اختلال جریان خون به مغز را فراهم می کند. بنابراین با کنترل فشار خون به وسیله برنامه غذایی مناسب،‌ ورزش و یا دارو، احتمال بروز سکته مغزی را کاهش دهید.

 

اگر با هر یک از این عوامل خطرناک روبرو شدید، فوراً به پزشک مراجعه و آنها را کنترل کنید. به این چهار نکته توجه کنید:
صورت: از شخص بخواهید که بخندد؛ آیا یک طرف صورت افتاده است؟
بازوان: از شخص بخواهید هر دو دست خود را بالا بیاورد؛ آیا یک دست به اندازه کافی بالا نمی آید؟
صحبت: از شخص بخواهید که یک جمله ساده را تکرار کند؛ آیا کلام او بریده بریده است؟
زمان: زمان حیاتی است؛‌ اگر هریک از این علائم را مشاهده کردید، ‌فوراً به اورژانس خبر دهید.
منبع : baghdaroo.com