سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

رابطه دیابت و بارداری



دیابت و بارداری,دیابت بارداری,دیابت دوران بارداری

 رابطه دیابت و بارداری

گاهی یک خانم قبل از بارداری دیابت دارد و به دیابت نوع 1 یا 2 مبتلاست و تحت درمان قرار دارد. اما گاهی مادر در دوران بارداری به دیابت مبتلا می‌شود. در این خانم‌ها زمینه دیابت وجود دارد و وقتی باردار می‌شوند، افزایش برخی هورمون‌ها باعث می‌شود احتمال ابتلا به دیابت در آنها بالا رود. بارداری در این مورد مثل تست ورزش برای بیماران قلبی عمل می‌کند...
ممکن ‌است فردی دچار بیماری قلبی باشد و در زندگی روزمره‌اش علامتی نداشته باشد ولی وقتی به هر دلیلی تست ورزش می‌دهد، معلوم شود دچار مشکل است. دیابت مادر تاثیرات زیادی روی جنین دارد بنابراین حتی اگر سابقه دیابت در خانواده‌ای وجود نداشته باشد، در هفته‌های 28-24 بارداری آزمایشی با دادن 50 گرم گلوکز به خانم و بررسی قندخون او انجام می‌شود.
اگر قند بالای 130 باشد، یعنی احتمال خطر بالاست و این بار تست کامل‌تری انجام می‌شود که به آن تست تحمل گلوکز می‌گویند به این ترتیب که 100 گرم گلوکز به خانم می‌دهند و 1، 2 و 3 ساعت بعد قندخون بررسی می‌شود و اگر این بار هم بالا بود، تشخیص دیابت بارداری داده می‌شود. به خانم مبتلا به دیابت بارداری ابتدا توصیه می‌شود حتما رژیم‌غذایی خود را رعایت کند و اگر همچنان بررسی‌ها حاکی از بالا بودن قند باشد، تزریق انسولین ضروری است.
درمان نشدن دیابت مادر عواقبی مانند احتمال مرگ، رشد بیش از حد، افزایش مایع آمنیوتیک، ناهنجاری‌های جنینی، دیسترس تنفسی و زردی را در جنین و احتمال عفونت ادراری و مسمومیت بارداری را در مادر بیشتر می‌کند. اگر خانمی به دیابت مبتلا باشد، حتما باید قبل از اقدام به باردار شدن آن را کنترل کند زیرا در غیراین صورت علاوه بر خطرهای گفته شده، احتمال ناهنجاری قلبی- عروقی نیز در جنین افزایش خواهد یافت و اگر قند بالا باشد، سمی است.
از آنجا که یکی از عوامل ابتلا به دیابت، ارث است، کودک متولد شده از مادر دیابتی، ممکن است به دیابت مبتلا شود. وقتی قندخون مادر بالا باشد، این قندخون از جفت وارد بدن جنین و لوزالمعده او وادار به ترشح زیاد انسولین برای پایین آوردن قندخون می‌شود، وقتی کودک به دنیا می‌آید، دیگر ارتباط مادر و جنین قطع می‌شود و قند بالا وارد بدن جنین نمی‌شود ولی همچنان پانکراس، انسولین زیادی ترشح می‌کند. در این صورت نوزاد دچار افت قندخون خواهد شد که خطرناک است و اگر اقدام‌های لازم برای پیشگیری انجام نشود، ممکن است تشنج کند.
خوشبختانه پس از مدتی بدن نوزاد خود را با شرایط جدید تطبیق می‌دهد و کودک بهبود خواهد یافت.

منبع:salamatiran.com


ویدیو مرتبط :
رابطه مصرف چربی های حیوانی و دیابت بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دیابت بارداری چیست؟



 

دیابت بارداری چیست

 

آیا تاکنون شنیده اید ، خانومی در حین بارداری مبتلا به دیابت می شود، دیابت بارداری به چه معناست؟

 

دیابت بارداری (gestational diabetes) تنها حین دوره حاملگی رخ می‌دهد، و حدود 4 درصد زنان باردار را مبتلا می‌کند. و در اغلب موارد پس از زایمان برطرف می‌شود.

 

گرچه دانشمندان در مورد علت دقیق این عارضه مطمئن نیستند، تصور می‌شود که هورمون‌های آزادشده از جفت کارکرد انسولین در بدن مادر را دچار اختلال می‌کند و درنتیجه قند خون بالا می‌رود.

 

زنانی که دچار این عارضه می‌شوند؛ باید به دقت در طول بارداری تحت نظارت قرار گیرند و نیز رژیم غذایی دقیقی را رعایت کنند.

 


از عوامل خطرساز برای ابتلا به دیابت بارداری می‌توان به این موارد اشاره کرد:


بارداری در بالاتر از 25 سالگی.

 

داشتن کودک مبتلا به نقائص مادرزادی.

 

داشتن نوزادی با وزن هنگام تولد بالای 4 کیلوگرم.

 

چاق بودن.

 

ابتلای مکرر به عفونت.

 

سقط جنین‌های با علت نامعلوم یا به دنیا آوردن نوزاد مرده.

 

در صورتی که این بیماری درمان نشود، جنین قند خون بیش از حدی را از مادر دریافت می‌کند، و در نتیجه وزن هنگام تولد افزایش می‌یابد، زایمان مشکل می‌شود و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در ادامه زندگی در کودک بالا می‌رود.


زنان مبتلا به دیابت بارداری به طور معمول بر روی یک رژیم غذایی خاص و برنامه ورزشی منظم قرار داده می‌شوند تا قند خون‌شان تحت کنترل قرار گیرد.


برخی از این زنان ممکن است نیاز به دریافت انسولین و اندازه‌گیری مرتب قند خون در حین بارداری داشته باشند.

 

دیابت بارداری در زنان در دوران حاملگی رخ می‌دهد، و نیاز به توجه دقیق برای حفظ سلامت مادر و جنین دارد.

 

 

این توصیه‌ها را در مورد دیابت بارداری رعایت کنید:


با یک متخصص تغذیه برای تهیه یک طرح رژیم غذایی که هم برای شما و هم برای کودکتان مناسب باشد، مشورت کنید.

 

از خوردن مواد شیرین خودداری کنید، غذای روزانه‌تان را در وعده‌ های کوچک و متعدد مصرف کنید.

 

مقدار کافی میوه، سبزی تازه و غلات کامل مصرف کنید.



دست کم 30 دقیقه در روز ورزش کنید. درباره مقدار و نوع ورزشی که برای شما مناسب است، با دکترتان مشورت کنید.



قند خون‌تان را به طور مکرر مطابق با توصیه‌ دکتر اندازه بگیرد و نتایج آن را ثبت کنید، تا دکترتان بتواند میزان قند خون‌تان را زیر نظر داشته باشد.


داروهای تجویزشده برای دیابت را دقیقا مطابق با تجویز دکتر مصرف کنید.


hamshahrionline.ir