سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

دندان و لثه زیر ذره‌بین



 

دندان و لثه, دستگاه گوارش

دندان و لثه زیر ذره‌بین

مجموعه دندان و لثه در آغاز دستگاه گوارش قرار دارد و نقشی بسیار كلیدی در هضم غذا را به عهده گرفته است. هر یك از دندان‌ها در این مجموعه با شكل و محل استقرار خاص خود وظیفه خاصی را در جویدن غذا به عهده دارند و لثه نیز به عنوان بستر آنها، در تثبیت و تسهیل عملكرد دندان‌ها به آنها كمك می‌كند.

به‌طور كلی انسان بالغ 32 عدد دندان در دهان خود دارد كه این دندان‌ها به چهار دسته دندان‌های پیش، دندان‌های نیش، دندان‌های آسیاب كوچك و نیز دندان‌های آسیاب تقسیم می‌شوند و هریك از این دسته‌ها كاركرد خاصی دارند. در كنار این انواع دندان، دندان‌های عقل نیز قرار دارند كه حضورشان كمی‌ معمایی است.

ساختمان دندان و لثه
با وجود این تنوع، همه دندان‌ها ساختمان كلی واحدی دارند و از اجزای مشتركی تشكیل شده‌اند كه در زیر به آنها خواهیم پرداخت.

تاج دندان: بخش بالایی دندان كه در میان سایر بخش‌ها تنها بخشی است كه در دیدرس قرار دارد.

لثه: بافتی ماهیچه‌ای است كه قسمت‌های تحتانی دندان را در خود جای داده و از آنها مراقبت به عمل می‌آورد. قسمت فوقانی لثه كه به راحتی در فضای دهان دیده می‌شود و به تاج دندان نیز متصل است، خط لثه نام دارد. این خط عموما و در صورت سلامت باید برآمده و محكم
باشد.

ریشه دندان: این بخش از دندان كه فرمی ‌باریك و نوك‌تیز دارد، در فك جا خوش كرده و به كمك استخوان فك درون دهان مستقر شده است.

عصب دندان: این جزء دندان مانند هر عصب حسی دیگر گرما، سرما، فشار، درد و احساس‌هایی از این دست را از دندان به مغز منتقل می‌كند.

دندان‌ها چه می‌كنند؟
همان‌گونه كه پیشتر گفتیم، هر دسته از دندان‌ها عملكرد خاصی دارند كه مجموعه این عملكردها در كنار هم عمل جویدن و نخستین مرحله هضم غذا در ناحیه دهان را تكمیل می‌كند.

دندان‌های پیش‌(دندان‌های جلو): این دندان‌ها كه در ناحیه جلوی لثه قرار دارند، در اصل یك ابزار برش محسوب می‌شوند و مانند یك چاقوی تیز یا یك قیچی تكه‌های درشت غذا را می‌برند و به تكه‌های كوچك‌تر تبدیل می‌كنند.

دندان‌های نیش: این دندان‌ها كه در دو سوی دندان‌های پیش قرار دارند، مانند یك سرنیزه نوكی برجسته و تیز دارند و وظیفه پاره پاره كردن و سوراخ كردن الیاف و بافت مواد غذایی را به عهده گرفته‌اند.

دندان‌های آسیاب كوچك: این دندان‌ها درست بعد از دندان‌های نیش قرار دارند و دو برجستگی تیز در بالای تاج‌شان قرار گرفته است كه به كمك آنها غذا را بیش از‌پیش تكه‌تكه و خرد می‌كنند.

دندان‌های آسیاب: این دندان‌ها ساختمان و شكل بسیار مستحكم و باصلابتی دارند و در واقع قوی‌ترین دندان‌ها به‌شمار می‌روند. دامنه كاربرد این نوع دندان از سایر انواع دیگر بیشتر است زیرا در انتهای مسیر فعالیت مجموعه دندان‌ها، مواد غذایی را كاملا خرد و آسیاب و آماده بلع می‌كنند.

معمای دندان عقل: دندان عقل كه به «دندان آسیاب سوم» نیز موسوم است در زمانی بسیار دیرتر از سایر دندان‌ها در اواخر سنین نوجوانی و اوایل جوانی، یعنی بین سنین 17 و 21 سال، سبز می‌شوند و رشد می‌كنند. به‌دلیل همین دوره سنی است كه به دندان عقل معروفند. علم پزشكی تاكنون كاركرد خاصی را برای این دندان‌ها كشف نكرده است. به علاوه این دندان‌ها هنگام رشد مشكلاتی را پدید می‌آورند كه در بسیاری موارد فرد را ناگزیر از كشیدن آنها می‌كند.

منبع:jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
سلامت دندان و لثه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گیاهان دارویی برای تقویت لثه و دندان ها



تقویت لثه با داروهای گیاهی

گیاهان دارویی برای تقویت لثه و دندان ها

 

 ماده ی اصلی بیشتر محصولات دهان و دندان، فلوراید است. فلوراید از مینای دندان محافظت می کند اما فلوراید زیاد باعث ایجاد لکه های سفید روی دندان می شود.


استفاده از روش های سنتی مراقبت از دندان، از آسیب های مربوط به فلوراید و دیگر مواد شیمیایی موجود در محصولات مختلف دندان جلوگری می کند.


ثابت شده است که برخی از گیاهان علاوه بر محافظت از دندان ها و لثه، به حفظ سلامت کلی دهان هم کمک می کنند. این گیاهان را بشناسید تا دیگر نگران دندان های خود نباشد.


۱- استویا
از این گیاه به عنوان یک شیرین کننده ی طبیعی بدون کالری استفاده می شود که ۳۰۰ برابر شیرین تر از ساکاروز (شکر) است. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهند که عصاره ی استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی عامل جرم دندان و در نتیجه، از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

نحوه ی استفاده از آن: چند برگ تازه ی آن را به جای شکر به چای یا نوشیدنی های دیگر خود اضافه کنید. می توان برگ های خشک شده ی آن را پودر کرد و از آن در دسرها، سس ها و سوپ ها استفاده کرد.

تقویت لثه با داروهای گیاهی

استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی جلوگیری می کند

 
۲- سبزه ی گندم
مطالعات دانشمندان ژاپنی نشان می دهد که آب سبزه ی گندم به خارج شدن میکروب ها از لثه و در نتیجه، بهبود سلامت کلی لثه کمک می کند. سبزه ی گندم به درمان خونریزی لثه هم کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن: هر زمان که خواستید دهان خود را بشویید، آب سبزه ی تازه را با آب ترکیب کنید. یه راه دیگر این است که سبزه ی تازه ی گندم را با آب ترکیب کنید و هر روز صبح، دهان خود را با آن بشویید. 

تقویت لثه با داروهای گیاهی

آب سبزه ی گندم به خارج شدن میکروب ها از لثه کمک می کند

 
۳-میخک
از دیرباز از میخک برای درمان درد دندان استفاده می شود. از میخک برای خوشبو کردن دهان و نفس هم استفاده می شود. خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی میخک به درمان عفونت ناشی از پوسیدگی و خاصیت بی حس کنندگی آن به تسکین دندان درد کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن: می توانید آن را به صورت خام بخورید و یا داخل چای خود بریزید. یک میخک را روی دندان موردنظر بگذارید تا درد آن را تسکین دهد. یک راه دیگر این است که مقداری میخک را آسیاب کنید و با استفاده از چند قطره روغن زیتون خمیری درست کنید و آن را به طور مستقیم روی دندان موردنظر بگذارید. 

تقویت لثه با داروهای گیاهی<p style=

  خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی میخک  عفونت دندان را درمان میکند


 ۴- شیرین بیان
شیرین بیان حاوی نوعی ترکیب است که دارای خواص قوی ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی می باشد. این گیاه از تولید باکتری های دهانی جلوگیری می کند و از بیماری های لثه و حفره ی دهانی جلوگیری می کند. شیرین بیان خواص ضدالتهابی قابل توجهی دارد و به رفع آفت دهان کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن: دندان و لثه خود را به آرامی با پودر شیرین بیان خشک شده در آفتاب ماساژ دهید یا ریشه ی آن را بجوید. 

تقویت لثه با داروهای گیاهی

شیرین بیان خواص ضدالتهابی دارد و به رفع آفت دهان کمک می کند

 

  ۵- پوست بلوط سفید
پوست بلوط سفید برای درمان مشکلات لثه ای بسیار مفید است. پوست بلوط سرشار از تانن ها است که با افزایش قابلیت ارتجاعی بافت لثه، به سفتی لثه و یا دندان لق کمک می کند. پوست بلوط میزان بالایی منیزیم، کلسیم و روی دارد که به تقویت دندان و لثه کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن: می توانید از کپسول های پوست بلوط سفید استفاده کنید و پودر داخل آن را به طور مستقیم روی لثه بمالید. یک راه دیگر این است که با استفاده از پودر پوست بلوط، یک دمنوش درست کنید و پس از سرد شدن، از آن برای شستشوی دهان استفاده کنید. 

تقویت لثه با داروهای گیاهی

پوست بلوط میزان بالایی منیزیم، کلسیم و روی دارد که به تقویت دندان کمک می کند

 

۶- ریحان
این گیاه بسیار ارزشمند به دلیل خواص درمانی مختلف خود شناخته شده است. ریحان خواص ضدباکتریایی قوی دارد و از بیماری های لثه، تشکیل جرم و بوی بد دهان جلوگیری می کند.

نحوه ی استفاده از آن: دندان خود را با استفاده از پودر ریحان خشک شده مسواک بزنید تا تأثیر آن را ببینید.

از این روش های گیاهی و طبیعی برای حفظ سلامت دهان و دندان خود استفاده کنید و فراموش نکنید که هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید.

تقویت لثه با داروهای گیاهی<p style=

ریحان از تشکیل جرم و بوی بد دهان جلوگیری می کند

 

 ۷- روغن درخت چای
روغن درخت چای خواص ضدمیکروبی قوی دارد که به رفع عفونت لثه کمک می کند. این روغن به خوشبو کردن دهان نیز کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن: هر روز صبح قبل از مسواک زدن، یک قطره از این روغن را روی خمیر دندان خود بریزید یا چند قطره از آن را به دهان شویه ی خود اضافه کنید و دهان خود را با آن بشویید. 

تقویت لثه با داروهای گیاهی

     روغن درخت چای به رفع عفونت لثه کمک می کند

 

۸- روغن اوکالیپتوس
یک ماده ی موجود در روغن اوکالیپتوس به نام سینئول، باکتری های ایجاد شکننده ی بوی بد دهان را از بین می برد. روغن اوکالیپتوس با کاهش جرم دندان، تقویت لثه ها و جلوگیری از خونریزی لثه به بهبود سلامت کلی دهان کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن: تنها یک قطره از روغن اوکالیپتوس را روی مسواک خود بریزید یا چند قطره از آن را به دهانشویه ی خود اضافه کنید.  

تقویت لثه با داروهای گیاهی

   روغن اوکالیپتوس به تقویت لثه ها و جلوگیری از خونریزی لثه کمک می کند

 

 منبع:afarineshdaily.ir