سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

در خاطره سازی برای کودکان افراط نکنید



 

 

در خاطره سازی برای کودکان افراط نکنید

 

امروزه با وجود وسایل الکترونیکی پیشرفته، تلفن های همراه، دوربین های عکاسی و فیلم برداری، والدین به راحتی می توانند لحظه به لحظه رشد و نمو کودک خود را ثبت کنند. اما گاهی شاهدیم که به طور افراطی این اقدام توسط برخی از والدین انجام می شود. گاهی در یک گردش یا سفر کوتاه آن قدر همه فکر و ذکر والدین معطوف به فیلم برداری و عکس گرفتن می شود که مجال لذت بردن و بازی و تفریح را از بچه ها می گیرند. به جای اینکه او را رها کنند تا از بودن در طبیعت و بازی با هم سالان لذت ببرد، او را درگیر فیگور گرفتن و تهیه فیلم هایی می کنند که شاید تماشای این همه فیلم هرگز میسر نباشد....

 

توصیه من به عنوان یک روان پزشک این است که افراط و تفریط را در این قضیه دخیل نکنید.

 

اگر برای ثبت خاطرات کودکی افراط کنید و مانند بعضی از والدین جشن های ماهگرد بگیرید یا بچه ها را مجبور کنید بالای سرسره معطل بمانند تا شما از زوایای مختلف عکس بگیرید، رفتارتان اشتباه است و اگر در نقطه مقابل، کلا بی خیال ثبت خاطرات باارزش کودکی او شوید و به رغم وجود این همه امکانات در تهیه و ثبت خاطرات، این کار را نکنید، در هر دو حالت، اشتباه می کنید. درست است که ثبت خاطرات کودکی به طور مستقیم روی تامین سلامت روانی بچه ها در آینده اثری ندارد اما از آنجا که بچه ها مدام در حال مقایسه کردن امکانات و داشته های خود با دیگران هستند، از این فقدان آزار می بینند و دلخور می شوند که چرا به آنها بها نداده اید.

 

وقتی بچه به سن نوجوانی برسد و متوجه شود هم سن و سالان اش عکس یا فیلمی از اولین گام هایی که برداشته اند یا از اولین کلامی که به زبان آورده اند، دارند و او چنین خاطراتی را ثبت شده و مکتوب ندارد، قطعا در مقایسه از شما خواهد پرسید چرا این کم و کسری وجود دارد، پس بهتر است چنین مواردی که جزو اولین های کودک است (اولین خنده، اولین کلام، اولین گام، اولین روز مدرسه و...) را با تهیه یک عکس یا فیلم ثبت کنید تا برای او خاطره بسازید اما اگر همه دغدغه شما آن باشد که به طور افراطی به این مهم بپردازید، دو ضرر را به خود و فرزندتان می رسانید. اول اینکه نه شما و نه او از سفر و یا گردش لذت نمی برید چون به جای پرداختن به آنچه می خورید و آنچه می بینید و یا لذت بردن از هوای مطبوع و مناظر زیبا، مدام در فکر ثبت خاطره برای آینده هستید و حال را از دست خواهید داد. او باید در کنار شما از زمان حال لذت ببرد.

 

دوم آنکه با این توجهات افراطی، او متوقع بار می آید و در آینده انتظاراتی غیرواقعی خواهد داشت که شما را متعجب می کند. آن وقت است که از خود می پرسید چرا او تا این حد متوقع است و هرگز از آنچه برایش انجام می دهید لذت نمی برد. پاسخ را باید در رفتار اشتباه و افراطی خود پیدا کنید. خواهش می کنم نه با افراط و نه تفریط از لحظه لحظه مراحل رشد کودکان خود لذت ببرید و آنها را ثبت کنید.



منبع:روزنامه سلامت


ویدیو مرتبط :
در دوست داشتن افراط نکنید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

در استفاده از این داروها برای کودکان افراط نکنید !



دارو دادن به کوک,داروهای کودک

همه‌جای دنیا، در داروخانه‌ها، داروهایی با عنوان OTC، یعنی «روی پیشخوان» وجود دارد که می‌توان بدون مراجعه به پزشک و داشتن نسخه، آن‌ها را خرید و این‌ها، همان داروهایی هستند که همه ما، در خانه‌هایمان داریم و حتی برای بچه‌های عزیزمان، از آن‌ها استفاده می‌کنیم. حالا، بد نیست اگر نکاتی را در مورد استفاده از این داروها، به‌خصوص برای بچه‌ها بدانیم؛ چون گرفتن بدون نسخه این داروها، به معنی بی‌خطر بودن آن‌ها نیست.

داروهای مربوط به سرماخوردگی، سرفه، درد و تب، آلرژی و تقویتی، از رایج‌ترین داروهای OTC هستند. شاید تعجب کنید، ولی واقعیت این است که جدیدترین مطالعات نشان می‌دهند که داروی ضدسرماخوردگی و ضدسرفه، در طول دوره سرماخوردگی، بر علایم کودکان زیر شش سال، اثری ندارند و استراحت، نوشیدن فراوان مایعات و غذای مناسب، هنوز بهترین درمان هستند.

ضدسرفه‌ها

اگرچه به محض سرفه کردن کودک‌مان نگران می‌شویم، اما واقعیت این است که سرفه، پاسخ طبیعی و مفید بدن برای خارج کردن ترشحات و خلط ریه است. پس، نباید آن را با داروهایی مثل دکسترومتورفان یا دیفن‌هیدرامین سرکوب کنیم. در سرفه‌های خلط‌دار می‌توانید از شربت اکسپکتورانت که خلط را نرم و رقیق می‌کند، استفاده کنید؛ البته بهترین خلط‌آور، بُخور و نوشیدن شش تا هشت لیوان آب ولرم در روز است.

آنتی‌هیستامین‌ها

این داروها که انواع مختلفی دارند، فقط برای کنترل عطسه، آب‌ریزش بینی و خارش، در آلرژی و سرماخوردگی استفاده می‌شوند و در بیش‌تر موارد باعث گیجی و خواب‌آلودگی می‌شوند. پس، بیش از اندازه، نباید استفاده شوند.

داروهای تقویتی

مصرف داروهای تقویتی و طبیعی، به معنی بی‌ضرر بودن آن‌ها نیست. این نوع محصولات، با مشورت متخصص آن و باید به اندازه و از نوع مناسب، برای کودکان انتخاب شوند.

تب‌برها و ضددردها

از این گروه، استامینوفن و بروفن را همه می‌شناسیم. این‌ها، تنها داروهایی هستند که در صورت بروز تب و درد، می‌توانیم برای کودک‌مان، ولی به اندازه، استفاده کنیم. لازم نیست تب، کاملا قطع شود و کافی است دمای بدن، زیر 38 درجه بماند. هیچ‌وقت چند نوع دارو از این گروه را هم‌زمان استفاده نکنید یا مثلا شیاف و قطره استامینوفن را با هم مصرف نکنید؛ چون مصرف زیادی این داروها می‌تواند عوارض کبدی یا گوارشی خطرناک داشته باشد. هرگز از آسپرین و ASA، برای بچه‌ها استفاده نکنید؛ چون ممکن است واکنش خطرناکی، به نام سندرم ری بدهند که به کبد، مغز و کلیه آسیب می‌رساند. نکته‌ای که باید تاکید کنیم، این است که در قرص و شربت سرماخوردگی، ترکیبات آنتی‌هیستامین و تب‌بر وجود دارد و لازم نیست جداگانه، آن‌ها را هم بدهیم.

دکونژستانت‌ها

دکونژستانت‌ها، به‌صورت قطره یا اسپری، برای رفع تورم مخاط و گرفتگی بینی استفاده می‌شوند تا کودک، راحت‌تر نفس بکشد. بسیار مهم است که بدانیم این داروها را فقط برای مدت کوتاه دو تا سه روزه و با تجویز پزشک، باید استفاده کرد؛ چون می‌توانند باعث تخریب مخاط و ایجاد عوارضی مثل بی‌قراری، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، تپش قلب، خشکی و زخم بینی، وابستگی و بسیاری عوارض دیگر شوند.

آنتی‌بیوتیک‌ها

این داروها، فقط و فقط، باید با دستور و زیر نظر پزشک مصرف شوند. مصرف اشتباه آن‌ها می‌توانند باعث حساسیت دارویی کشنده، عوارض پوستی، گوارشی، مقاومت دارویی و... شوند. بیش‌تر سرماخوردگی‌ها و اسهال‌ها، در اثر ویروس‌ها هستند و با آنتی‌بیوتیک درمان نمی‌شوند و فقط باید دوره بیماری سپری شود.

یک نکته

در آخر و مثل همیشه، نکاتی را مرور می‌کنیم:

اگر کودک شما، تب بیش‌تر از 38/5 درجه برای بیش از دو تا سه روز، گوش‌درد، تنگی نفس، سرفه طولانی‌تر از یک هفته، خون در خلط یا اسهال خونی، استفراغ مکرر، بثورات پوستی و افت هوشیاری دارد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

حتما راهنمای همراه دارو را خوانده و مقدار و نوع متناسب با سن و وزن کودک‌تان را استفاده کنید. مقدار مناسب را از جثه‌اش حدس نزنید.

حتما به تاریخ مصرف دارو دقت کنید.

هرگز از داروهای OTC، برای خواباندن کودک استفاده نکنید.

اگر پس از مصرف دارو، عوارضی دیدید، مصرف آن را قطع کنید.

به تفاوت قاشق مرباخوری و چای‌خوری با غذاخوری دقت کنید!

هیچ‌وقت اجازه ندهید کودک، خودش، دارو را بخورد یا به نام شکلات و اسمارتیز، دارو را به او نخورانید.

دارو را در حرارت و نور مناسب نگه داشته و شربت‌هایی که درشان باز شده است، به‌خصوص آنتی‌بیوتیک‌ها را نگه ندارید.

در مورد کودکان زیر شش ماه، حتما با پزشک مشورت کنید.

 

منبع:مجله شهرزاد