سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

درمان موهای زائد



 

درمان موهای زائد

درمان موهای زائد


درمان موهای زائد

1- درمان هیرسوتیسم(پرمویی) به چند روش انجام مى شود؟

دو روش دارویى و فیزیكى برای درمان موهای زائد داریم. بحث دارویى كه كاملاً تخصصى است و به گفتن آن نیازى نیست.اما درمان فیزیكى شامل استفاده از تیغ، كندن موها (اپیلاسیون)، كم رنگ كردن (دكلره)، الكترولیز (سوزاندن ریشه ی موها)، لیزردرمانى است. در ضمن، به خانم های چاق توصیه مى شود که وزن خود را متعادل  نگه دارند، چون یكى از عوامل شایع پرمویى چاقى  است.

 

چند تار موى اضافى در ناحیه ی چانه یا سبیل زنان هیرسوتیسم نیست.این موها را به روش فیزیكى مى شود از بین برد و جاى نگرانى ندارد. در صورت مشاهده ی موهاى ضخیم و تیره در قسمت هایى مثل كمر، سینه، پاها، زیر گردن، ران و ... ، با مراجعه به پزشك و انجام آزمایشات هورمونی و سونوگرافى و... بیمارى را كشف و درمان را آغاز كنید.

 

2- آیا استفاده از تیغ یا كندن موها (اپیلاسیون) به افزایش و رشد موها یا ضخیم شدن قطر آنها كمك مى كند؟

اگر فردى زمینه ی ابتلا به پرمویى را نداشته باشد، به هیچ شكلى دچار هیرسوتیسم نمى شود. پس براى تمیز كردن موهاى بدن و صورت این روش ها قابل استفاده است. در صورت ناراضی بودن، ممكن است شخص نیاز به درمان داشته باشد كه باید پزشك متخصص غدد یا پوست یا زنان راه درستى به او نشان دهد.

البته گاهى درمان دارویى به تنهایى اثر نمى كند و شخص باید هم زمان از روش لیزر و الكترولیز هم استفاده كند.

 

3- به عنوان متخصص پوست و زیبایى، كدام یك را به عنوان گزینه ی اول انتخاب مى كنید؟

به افرادى كه با رشد طبیعى موهاى بدن مواجه اند، تراشیدن موها یا كندن با موچین و بند انداختن یا دكلره (بور كردن مو) را توصیه مى كنم كه راحت و كم خرج تر است.استفاده از موم و كرم هاى موبر هم روش های مناسبى برای از بین بردن موهای زائد است كه براى بدن ضررى ندارد.

 

گاهى رشد موها به قدرى سریع مى شود كه با این راه ها نمى توان ظاهر زنانه را حفظ كرد كه در این صورت الكترولیز و لیزر(درمان فیزیكى) را پیشنهاد مى دهم.

 

4- لیزر درمانى و الكترولیز برای درمان موهای زائد چه عوارضى بر پوست به جا مى گذارد؟

در الكترولیز، برای از بین بردن موهای زائد سوزنِِ ریزی را وارد ریشه ی مو مى كنند و آن را مى سوزانند. این كار برای از بین بردن موهای زائد دردناك و وقت گیر است و اگر بهداشت رعایت نشود و فرد درمان گر از سوزن یك بار مصرف استفاده نكند، خطر عفونت و هپاتیت  و حتى ایدز  را ایجاد مى كند.

علاوه بر آن، الكترولیز بسیار كند پیش مى رود و با سریع ترین دست، در هر مرحله، 30 درصد موهای زائد مى سوزد و فرد باید براى سوزاندن محیط كوچكی مثل چانه بارها مراجعه كند.

 

درمان موهای زائد

درمان موهای زائد

 

در افراد هیرسوت، چون رشد موها زیاد و سریع است، تقریباً درمان آن چند سال طول مى كشد و این طولانى شدن و تكرار الكترولیز خطر ایجاد "اسكار"یا "زخم روى پوست" را دارد، یعنى این كه در محل سوزاندن ریشه ی مو جاى سوزن ها مى ماند كه به یك دستى و زیبایى پوست لطمه مى زند.

 

روش لیزرى برای از بین بردن موهای زائد عوارض كمترى دارد. پس از اتمام كار هم لازم است فرد سالى یك بار توسط متخصص لیزر درمانى تحت معاینه و درمان قرار گیرد تا از رشد موهاى جدید جلوگیرى شود.

 

5-آیا لیزر برای از بین بردن موهای زائد عارضه اى ندارد؟

لیزر درمانى هم در چند مرحله انجام مى شود و ممكن است پوست فرد را بسوزاند كه به دنبال آن عفونت ایجاد شود و در محل سوختگى، لكه روى پوست بماند. این مسئله بسیار كم اتفاق مى افتد.

عوارض لیزر برای از بین بردن موهای زائد از الكترولیز و حتى داروهاى ضد هیرسوتیسم، بسیار كم تر است.اشكال بزرگ لیزر را هزینه ی بالاى آن مى دانم. چون دستگاه هاى لیزرى گران قیمت است و نگه دارى از آن ها هم پرهزینه است.

 

6- هزینه ی لیزر درمانى برای از بین بردن موهای زائد تقریباً چقدر تمام مى شود؟

قیمت آن، بسته به وسعت و اندازه اى كه لیزرى مى شود، تفاوت دارد. برای مثال قیمت لیزر كردن چانه برابر با قیمت كل نواحى صورت مى شود.

منبع:tebyan.net


ویدیو مرتبط :
درمان موهای زائد (دکتربهاره بهرامی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان قطعی موهای زائد چیست ؟



درمان قطعی موهای زائد چیست ,لیزرموهای زائد

درمان موهای زائدبا لیزر

 

درمان قطعی موهای زائد چیست ؟

موهای نا خواسته یا  موهای زائد به موهایی گفته می شود که در مواضعی از بدن ایجاد میشود که غیر معمول بوده و رنگ تیره آنها نیز این رویش غیر طبیعی را بیش تر نمایان می سازد . رویش موهای زائد را عمدتا در نواحی چانه ، لب فوقانی ، نواحی دو طرف صورت ،از محل ناف به طرف پایین و در فرورفتگی ناحیه کمر ، به رنگ تیره و سیاه می توان مشاهده نمود .

ریشه هر مو دارای رنگدانه ای به نام ملانین بوده که در روند رشد مو ، به تدریج این رنگدانه فعال گشته و تمامی بدنه یک مو را تیره و به رنگ های سیاه ، قهوه ای و بلوند و ... در می آورد .

 

مکانیسم اثر لیزربرموهای زائد چگونه است؟
مکانیسم اثر لیزر ، بر بمباران و نابود ساختن رنگدانه یا ملانین موجود در ریشه مو استوار می باشد .

لیزر ، با گسیل نمودن نور هدایت شده خود به سوی هدف یا cible مو که همان محل انبار شدن ملانین موجود در ریشه هر مو است ، رنگدانه مورد نظر را بمباران و نهایتاً متلاشی می نماید .
اثر نور لیزر بر روی ملانین یا رنگدانه مو بر اساس مکانیسم گرم نمودن آن تا حد نابود کردن مو بوده که این مکانیسم به نام فوتو ترمولیز خوانده می شود .
در پی تابش نور هدایت شده لیزر به ریشه مو ، رنگدانه مو گرم شده و نهایتاً به علت افزایش شدید دما ، دچار از هم گسیختگی اجزا آن و نهایتاً مرگ سلولی ایجاد می گردد .

بدیهی است با نابود شدن مرکز رنگ سازی موها (ملانین)، فرد پس از طی مدت معینی از درمان ، باید کاهش محسوس موهای زائد و ناخواسته خود را مشاهده نماید .
لیزرهای الکساندریت ، لیزر ruby ، لیزر دیود ، لیزر ipl ، و لیزر nd:yag در زمره لیزرهایی هستند که قادر به درمان موهای زائد بر اساس مکانیسم یاد شده فوق می باشند که در این میان لیزر الکساندریت بیشترین و بهترین تاثیر و کم ترین عارضه را دارد .

ضروری است به نکاتی چند جهت اگاهی از قابلیت درمان موهای زائدبا لیزر برای محو و از بین بردن موهای زائد فهرست وار اشاره نمود .


1- لیزر فقط رنگدانه های تیره موجود در ریشه های مو را بمباران و نابود می سازد . بنابراین درمان موهای سفید ، روشن و پرزهای صورت و بدن توسط لیزر امکان پذیر نمی باشد .

2- افرادی که دارای پوست روشن هستند نتیجه درمان موهای زائد بهتر از درمان در افراد دارای پوست برنزه و تیره می باشد .

3-  افراد برنزه و دارای پوست تیره ، به لحاظ فعال تر بودن رنگدانه ها در پوستشان پزشک باید به منظور پیشگیری از ایجاد عوارض پررنگی و بد رنگی بر روی پوست دقت لازم را داشته باشد .

4- نتیجه درمان موهای زائد توسط لیزر در صورتیکه کلیه پارامترهای لازم همچون انرژی ، مدت زمان پالس و ... به درستی توسط پزشک معالج انتخاب گردد ، پس از هر جلسه بین 25 تا 20 % موهای زائد ناخواسته باید از بین برود

5- فاصله بین دو جلسه درمان موهای زائد با لیزر حداقل باید 6 هفته در نظر گرفته شود .

6- تعداد جلسات درمان با لیزر در افراد مختلف متفاوت است ولی به طور متوسط 4-6 جلسه ضروری است .

7- در پی انجام هر جلسه درمان موهای زائد با لیزر ممکن است علائمی همچون قرمزی ، التهاب خفیف و یا متوسط ولی گذرا ، ایجاد گردد که پس از گذشت چند ساعت برطرف گشته و هیچ نشانه و علامتی غیر عادی به روی پوست نباید باقی بماند .

8- در فواصل بین لیزر از روش هایی که باعث کندن ریشه مو می شود ( موچین ، بند ، موم و اپی لیدی ) استفاده نشود و در صورت لزوم موها تراشیده شود .

9- پس از درمان توسط لیزر ، بمنظور رفع شدن سریع تر علائم فوق ، پیشنهاد می گردد محل درمان شده توسط کیسه یخ سرد گردد . و در صورت مشاهده هر گونه عارضه غیر طبیعی یا تاول بدون هیچ دستکاری سریعاً با پزشک معالج مشورت شود .

10- در صورتی که محل درمان شده توسط لیزر در ناحیه صورت باشد ، ضروری است که حتماً از کرم های ضد آفتاب قوی به منظور پیش گیری از عوارضی همچون تیره شدن محل درمان استفاده نمود .

11- افرادی که اختلالات زمینه ای همچون اختلال هورمونی و یا کیست تخمدان دارند علاوه بر لیزر باید تحت درمان دارویی نیز قرار گیرند .

12- اگر سابقه تب خال دارید و یا داروی خاصی استفاده می کنید قبل از انجام لیزر پزشک معالج خود را مطلع نمایید .

 

درمان قطعی موهای زائد چیست ,لیزر موهای زائد

درمان موهای زائدبا لیزر

 

نظرمتخصصین در رابطه  لیزر موهای زائد چیست؟
یک متخصص پوست میگوید: کاهش موهای زاید با استفاده از داروهای شیمیایی و گیاهی تنها در مدت مصرف دارو اتفاق می‌افتد و با قطع مصرف دارو موهای زاید با همان ضخامت رشد می‌کنند.

 با اشاره به اینکه اختلالات هورمونی و زمینه ارثی از دلایل اصلی رویش‌ موهای زاید در زنان است، اظهار کرد: در 50 درصد موارد موهای زائد به دلیل اختلالات هورمونی و 50 درصد زمینه ارثی موجب رویش مو‌های زاید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بهترین راه درمان مو‌های زائد لیزر است، افزود: در صورتی که علت ایجاد موی زائد اختلال هورمونی باشد با مصرف دارو برطرف می‌شود و با انجام لیزر نتیجه درمانی بهتری نسبت به زمینه ارثی موی زاید دارد.

این متخصص پوست و مو ادامه داد: 3 تا 6 جلسه انجام لیزر نتایج درمانی قابل توجهی برای رفع موهای زاید دارد.

این متخصص افزود اثرات درمان توسط لیزر برای زنان باردار و شیرده گفت: به طور معمول درمان موهای زاید توسط لیزر در دوران بارداری و شیردهی مشکلی ایجاد نمی‌کند زیرا لیزر از جنس نور و عمق نفوذ آن حداکثر 4 میلی متر است.

وی با بیان اینکه تحقیقات نشان می‌دهد حتی لیزر موهای شکم در دوران بارداری هیچ مشکل برای جنین ایجاد نمی‌کند، تصریح کرد: معمولا پزشکان در دوران بارداری برای احتیاط و در دوران شیردهی به دلیل احتمال تاثیر لیزر بر هورمون‌های تحریک شیردهی در خون، درمان با لیزر را انجام نمی‌دهند اما این کار به لحاظ علمی منعی ندارد.

این متخصص پوست با بیان اینکه اگر درمان موهای زاید با لیزر به درستی انجام شود عارضه‌ای برای پوست ایجاد نخواهد شد، گفت: در برخی موارد ممکن است لیزر سوختگی‌های سطحی روی پوست ایجاد کند که به لکه‌های طولانی مدت تبدیل می‌شود.

 دو نوع مراقبت پس از درمان با لیزر وجود دارد که نخستین مراقبت در مورد ایجاد التهاب بر روی پوست است که با تجویز کرم‌های ضد التهاب رفع می‌شود و در مورد دوم ایجاد حساسیت‌های پوستی است که برای مراقبت از آن در مقابل اشعه آفتاب از کرم ضد آفتاب استفاده می‌شود.

وی تاکید کرد: درمان موهای زاید با لیزر باید توسط پزشک متخصص و در مراکز مطمئن با دستگاه های مجهزانجام شود زیرا پارامترهای دقیقی برای این کار نیاز است اما متاسفانه امروز لیزر توسط تکنسین‌ها، ماماها و آرایشگرها نیز انجام می‌شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی هم‌چنین در خصوص تاثیر گیاهان دارویی و شیمیایی در درمان موی زاید گفت: کاهش موهای زاید با استفاده از داروهای شیمیایی و گیاهی تنها در مدت مصرف دارو اتفاق می‌افتد و با قطع مصرف دارو موهای زاید با همان ضخامت رشد می‌کنند و لیزر بهترین روش درمان موهای زاید است. 

 

درمان قطعی موهای زائد چیست ,لیزر موهای زائد

درمان موهای زائدبا لیزر


نظر یک متخصص دیگر:
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله با بیان اینكه درمان قطعی برای از بین بردن موهای زائد وجود ندارد، گفت: لیزر، درمان قطعی برای از بین رفتن موهای زائد به شمار نمی رود.
 
 افرادی كه موهای زائد دارند، در آینده مستعد رویش مو در خارج از محدوده لیزر هستند. گاه انرژی و حرارت لیزر به رویش مو در محیط های اطراف پوستی كه لیرز در آن انجام شده است، منجر می شود.

این متخصص پوست و مو گفت: ریشه و پیاز مو خاصیتی دارد كه می تواند موهای جدید را ایجاد یا بازسازی كند.

وی افزود: به دلیل خاصیت بازسازی مو، لیزردرمانی درمان قطعی به شمار نمی آید چرا كه ممكن است در كنار پیاز مویی كه از بین رفته است، ریشه جدید ایجاد شود. به بیمارانی كه لیزر درمانی شده اند، توصیه می شود بعد از اتمام دوره لیزر كه عموما شش جلسه (هر ماه یك بار) است، سالی یك یا دو بار تحت لیزر درمانی قرار گیرند.

 این دانشیار دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله اضافه كرد: یك یا دو جلسه لیزر درمانی در طول یك سال، سبب می شود تا موهای زائد مثل گذشته رشد نداشته باشند یا موهای جدید كمتر رشد كنند.

منبع : irna.ir