سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

درست بنشینید تا کمر درد نگیرید!! (+تصاویر)



کمردرد,پیشگیری از کمردرد,روش صحیح نشستن

درست بنشینید تا کمر درد نگیرید!!
این روزها افراد بیشتر ساعات روز را در حالت نشسته هستند و بیشتر کارها به صورت نشسته انجام می‌شود. کارشناسان بهداشت می‌گویند توجه نکردن به حالت و وضعیت بدن هنگام نشستن و رعایت نکردن اصول صحیح نشستن در طولانی ‌مدت سبب بیماری‌های اسکلتی و عضلانی،تغییر شکل ستون مهره‌ها،کمردرد و بیرون ‌زدگی دیسک مهره‌ها می‌شود بنابراین توجه به حالت و وضعیت بدن و رعایت اصول صحیح نشستن در پیشگیری از این مشکلات موثر است...


روش صحیح نشستن
پیشتر تصور می‏ شد که بهترین حالت نشستن حالتی است که فرد کاملا صاف و با زاویه 90 درجه بنشیند. در حالی که بررسی‌های اخیر نشان داده است که راست نشستن بهترین حالت نشستن نیست. محققان اسكاتلندی و كانادایی با استفاده از شكل جدیدی از تصویر برداری «ام.آر.آی» نشان دادند كه راست نشستن فشار غیرضروری در ناحیه كمر ایجاد می‌كند. این پژوهشگران در «انجمن رادیولوژی آمریكای شمالی» بهترین وضعیت نشستن در پشت میز را حالتی اعلام كردند كه در آن بدن اندكی به سمت عقب متمایل می‌شود. همچنین این پژوهشگران اعلام كردند كه نشستن صحیح به كاهش دردهای ناحیه كمر كمك می‌كند.

 

در این مطالعه بیماران را در سه وضعیت متعدد نشستن مورد بررسی قرار دادند. وضعیت خمیده كه در آن بدن به سمت جلو خم می‌شود به طوری كه گویی روی میز خم شده است، وضعیت نشستن عمودی 90 درجه‌ای و وضعیت «راحت» كه در آن درحالی كه پاها روی زمین قرار دارند،بدن به عقب خم می‌شود و با ران‌ها زاویه‌ای 135درجه‌ای می‌سازد.

سپس اندازه‌های زوایای ستون فقرات،ارتفاع دیسك و حركت نا به جای دیسك ستون مهره‌ها را در این سه وضعیت بررسی كردند و متوجه شدند كه حركت نا به جای دیسك ستون مهره‌ها زمانی ایجاد می‌شود كه فشار ناشی از وزن روی ستون مهره‌ها قرار می‌گیرد و موجب می‌شود كه دیسك از جای خود خارج شود.

 

کمردرد,پیشگیری از کمردرد,روش صحیح نشستن

 
در این مطالعه بیشترین میزان حركت نا به جای دیسك در وضعیت عمودی نشستن 90 درجه‌ای دیده شد.همچنین كمترین میزان حركت نا به جای دیسك در وضعیت نشستن 135درجه‌ای دیده شد كه نشان می‌دهد نشستن در وضعیت راحت‌تر فشار كمتری بر دیسك‌های ستون مهره‌ها و ماهیچه‌ها و تاندون‌های مربوطه وارد می‌کند. در حالت خمیده نیز كاهشی در ارتفاع دیسك ستون مهره‌ها دیده شد. محققان با بررسی تمامی ‌نتایج آزمایش اعلام كردند كه حالت نشستن 135 درجه‌ای بهترین وضعیت برای كمر است و توصیه می‌کنند افراد این‌گونه بنشینند.

 

کمردرد,پیشگیری از کمردرد,روش صحیح نشستن


صحیح نشستن موقع رانندگی
کمر درد یکی از مشکلات شایع در میان رانندگان است . برای پیشگیری از کمر درد باید به نقاط فشار و اصول کلی حفظ انحنای ستون مهره‌ها دقت کنید. هنگام رانندگی سر و گردن تان را صاف نگه‌دارید. سرتان را به اطراف خم نکنید، طوری قرار بگیرید که گوش‌هایتان در امتداد شانه‌هایتان قرار بگیرد. بهتر است دست‌ها در حالت کشیده روی فرمان باشد. صندلی را خیلی نخوابانید و خیلی به سمت جلو خم نشوید. پاها هم باید کاملا کشیده و در وضعیت راحتی قرار داشته باشد.

 

برخی رانندگان خودشان تغییراتی در صندلی ایجاد می‌کنند که ‌این تغییرات گاهی غیر اصولی است و به ستون مهره‌ها آسیب می‌رساند. توصیه می‌شود این تغییرات را فقط با مشورت پزشک ارتوپد و متخصص ارگونومی‌انجام دهید. درضمن بهتر است از رانندگی در طولانی مدت پرهیز کنید و پس از مدتی رانندگی توقف کرده و استراحت کنید. نکته دیگر اینکه کمربند ایمنی را فراموش نکنید. در ترمزهای ناگهانی و تصادفات شدید اگر از کمربند ایمنی به شکل صحیح استفاده نشده باشد صدمات شدیدی به ستون فقرات و دیسک‌های بین مهره‌ای وارد می‌شود.


صندلی استاندارد
امروزه بیشتر کارها به صورت نشسته انجام می‏شود و افراد بخش زیادی از ساعات کاری‌ شان را روی صندلی و به صورت نشسته انجام می‌دهند. به همین دلیل استفاده از صندلی استاندارد نقش زیادی در کاهش آسیب به ستون مهره‌ها دارد. متخصصان علم ارگونومی ‌برای یک صندلی استاندارد ویژگی‌هایی را اعلام کرده‌اند‌ که لازم است هنگام خرید صندلی این نکات را مورد توجه قرار داد.

 

کمردرد,پیشگیری از کمردرد,روش صحیح نشستن


صحیح نشستن موقع روزنامه خواندن
برخی افراد در ساعات استراحت دلشان می‌خواهد روزنامه یا کتاب بخوانند و چون از صبح پشت میز نشسته‌اند‌ دوست ندارند مطالعه را هم روی صندلی انجام دهند. بهترین حالت این است که به جای اینکه روی مبل بنشینند و برای خواندن روزنامه سرشان را به جلو خم کنند یک بالش زیر دستشان بگذارند و روزنامه را تا نزدیکی‏های صورت بالا بیاورند و بدون نیاز به خم کردن سر و گردن به راحتی مطالعه‌شان را انجام دهند.
 منبع:salamat.ir


ویدیو مرتبط :
درمان شدن دست درد، پا درد و کمر درد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

4 نرمش‌ ساده برای فرار از کمر درد!(+ تصاویر)



کمر درد,درمان کمردرد,ورزش برای کمردرد

4 نرمش‌ ساده برای فرار از کمر درد! (+ تصاویر)
گاهی وقتی از خواب بیدار می‌شوید، ناگهان درد شدیدی در ناحیه کمر احساس کرده و نمی‌توانید حرکت کنید. این اتفاق ممکن است برای هر کسی پیش بیاید، اما راه چاره چیست؟

 

فیزیوتراپیست‌ها و متخصصان پزشکی- ‌ورزشی شیوه‌های ویژه‌ای را توصیه می‌کنند. در این روش‌ها خود فرد نقشی کلیدی در بهبود خود دارد. بیشتر کمردردها ناشی از ضعف عضلات شکم و کمری است. این موضوع شاید در ظاهر پیش‌پا افتاده به نظر برسد، ولی باید توجه بیشتری به آن داشته باشید! اگر افراد از دوران کودکی و نوجوانی به تقویت عضلات کمر و شکمی خود بپردازند، بدون شک در سنین بالا، کمتر دچار دردهای شدیدی در ناحیه کمر می‌شوند. چنین نرمش‌هایی باعث می‌شوند عضلات کمر و شکم به صورت محافظی قوی درآمده و ستون فقرات را به درستی و در یک راستا نگه‌ دارند.


این کار به خودی خود، کمربندی طبیعی از عضلات درست کرده و مهره‌های کمری را به صورت جدی حمایت می‌کند. همچنین آسیب و فشارهایی را که در اثر کارکرد درازمدت ستون فقرات به‌وجود می‌آیند، تا حدودی به تعویق می‌اندازد. اما هنوز هم دیر نشده! در صورت مشورت با پزشک متخصص و نداشتن منع حرکت در ناحیه کمری، می‌توانید در هر سنی که باشید نرمش‌های این صفحه را دنبال کرده تا از شر کمردرد راحت شوید. البته فراموش نکنید که قبل از این نرمش‌ها حتما تعدادی حرکت کششی انجام داده تا به بدن‌تان آسیبی نرسانید. این نرمش‌ها را باید به صورت روزانه انجام دهید و هر یک از حرکت‌های آورده شده را در دو نوبت صبح و شب 11 بار تکرار کنید. در مجموع هر حرکت را روزانه باید 22بار انجام دهید.

همه حرکت‌ها باید روی سطحی نسبتا نرم انجام شوند.


1. پای‌تان را بغل کنید!
تقویت عضلات پشت و کمر
الف) به حالت طاقباز خوابیده و زانوها را خم کنید، طوری که کف پاها در کنار هم روی تشک قرار بگیرند. وضعیت این نرمش نیز مانند درازونشست است، با این تفاوت که هر دو دست را به پشت یکی از زانو‌های خود برده و دور آن قلاب می‌کنید.

 

کمر درد,درمان کمردرد,ورزش برای کمردرد

 


ب) سپس با کمک دست‌ها پای خود را بغل کرده و آن را به سمت شکم‌تان بکشید. حال پنج ثانیه به همین حالت مانده و پس از پایان انقباض پای خود را به حالت اولیه برگردانید. این کار را 11 بار تکرار کنید سپس روی پای دیگر نیز همین کار را انجام دهید.


2. از زمین کنده شوید
تقویت عضلات کمر و لگن

الف) در حالت طاقباز خوابیده و پاهای خود را مانند حرکت درازونشست روی تشک بگذارید. دست‌ها باید صاف و کشیده در کنار بدن قرار بگیرند.

 

کمر درد,درمان کمردرد,ورزش برای کمردرد

 

ب) سپس کف پاهای خود را به تخت فشار داده و باسن‌تان را از روی تشک بلند کنید. برای پنج ثانیه در این حالت بمانید و حرکت را 11 بار پشت هم تکرار کنید. زمانی که در مرحله دوم این نرمش قرار دارید، نباید به هیچ‌عنوان به کمر خود قوس دهید! در اصل باید ران‌ها، باسن و کمر تقریبا در یک راستا قرار بگیرند و با زانوها زاویه‌ای شبیه سرسره ایجاد کنند.


3. حرکت گربه‌ای
تقویت عضلات پشت و کمر
الف) برای انجام این تمرین باید به صورت چهار دست و پا روی تشک قرار بگیرید. این نرمش شبیه حرکت نوزادی است که تازه یاد گرفته بدن خود را به کمک دست و پاهایش جابه‌جا کند. دقت کنید در وهله اول به کمرتان قوس نداده و آن را به موازات تشک، صاف و کشیده نگه‌ دارید.

 

کمر درد,درمان کمردرد,ورزش برای کمردرد

 

ب) با انقباض عضلات شکمی، پشت و کمر خود را مانند کوهان شتر گرد کرده و یک طاقدیس درست کنید. پنج ثانیه در این حالت بمانید و بعد به حالت اولیه برگردید و این حرکت را 11 بار تکرار کنید.

 

4. پرواز در جا
تقویت عضلات کمر و لگن

 

کمر درد,درمان کمردرد,ورزش برای کمردرد


الف) به حالت چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید.

ب) دست چپ‌تان را در راستای گوش خود صاف و کشیده بالا بیاورید. سپس در جهت مخالف آن، پای راست‌تان را در هوا به صورت معلق نگه‌ داشته و آن را تا جایی که موازی زمین قرار بگیرد، بالا بیاورید. سپس همزمان دست چپ خود را به سمت جلو و پای راست را به عقب بکشید، انگار که دو نفر دست و پای‌تان را گرفته‌ و در جهت مخالف به سمت خود می‌‌کشند! حال پنج ثانیه در این حالت بمانید. سپس این حرکت را 11 بار برای هر سمت بدن تکرار کنید.

 

منبع :

سیب سبز

salamatnews.com