سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

خوردنی‌های ممنوعه!


سایت پرونسیون به تازگی فهرستی از قسمت‌های آسیب‌رسان چند گیاه را منتشر كرده كه كمتر كسی گمان می‌كند خوردن آنها به بدن صدمه بزند.

هفت صبح: سایت پرونسیون به تازگی فهرستی از قسمت‌های آسیب‌رسان چند گیاه را منتشر كرده كه كمتر كسی گمان می‌كند خوردن آنها به بدن صدمه بزند. تهیه فهرست این چند گیاه و میوه بعد از آن صورت گرفت كه گزارش‌هایی در مورد آسیب آنها به بدن منتشر شد.

 به همین دلیل و با وجود تاكید صد در صدی دانشمندان نسبت به تغذیه گیاهی و طبیعی توصیه می‌شود از مصرف برگ‌ها یا هسته‌های ذكر شده در این فهرست خودداری كنید.

برگ ریواس

ساقه ترش‌مزه و مفید ریواس خواصی جدا از برگ آن دارد و از آن در تهیه غذاهای گوناگون استفاده می‌شود. اگر‌چه می‌توان این ساقه را خام‌خواری كرد اما برگ‌های آن مسموم‌کننده هستند. دو ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوسید در برگ‌های ریواس یافت شده که به بدن آسیب می‌رسانند.



برگ گوجه فرنگی


خوردنی‌های ممنوعه!

حتما شنیده‌اید كه پوست گوجه فرنگی هضم نمی‌شود اما خوردن آن ایرادی ندارد و می‌توانید گوجه فرنگی را با پوست میل كنید. با وجود این اگر كسی هوس خوردن پوست این صیفی را كرد باید بداند كه دانشمندان در‌یافته‌اند ماده‌ای شیمیایی به نام گلیکوالکالید در برگ‌های گوجه فرنگی وجود دارد كه مصرف آن می‌تواند باعث معده درد و بروز اختلالات عصبی شود.



دانه‌های سیب

بعضی‌ها بعد از خوردن سیب دانه‌های آن را هم می‌جوند . آمیگدالین ماده‌ای است سمی‌ كه در دانه‌های سیب یافت شده و رسیدن مقادیر زیاد آن به بدن مشکل‌ساز است.



مغز هلو

خوردنی‌های ممنوعه!

۸۸ میلی‌گرم سیانید! وجود این مقدار سیانید در مغز این میوه كمی‌ عجیب است. هسته ترک نخورده هلو، معده درد ایجاد می‌كند و خوردن هسته‌های ترک‌خورده آن هم سلامت عمومی ‌شما را تهدید می‌كند.



هسته گیلاس

اسید پروسیک موجود در مغز هسته گیلاس نیز به بدن آسیب می‌رساند.



سیب‌زمینی سبز شده

خوردنی‌های ممنوعه!

وجود مقدار زیادی از ماده‌ای به نام سولانین دلیل سبزشدن سیب‌زمینی است. این ماده كه سمی است می‌تواند روی سیستم مرکزی اعصاب تاثیر بگذارد. بنابراین سیب‌زمینی سبز شده را به هیچ شكلی مصرف نكنید.


ویدیو مرتبط :
بطری های خوردنی!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خوردنی های مجاز و ممنوعه دوران شیردهی



دوران شیردهی,تغذیه دوران شیردهی,غذاهای دوران شیردهی

 برای زنان باردار همیشه محدودیت های غذایی وجود دارد و آن ها باید در طی دوران بارداری از خوردن برخی مواد غذایی پرهیز كنند.


بعد از زایمان، مادران در دوران شیردهی به سر می برند. بسیاری تصور می كنند كه دیگر رژیم غذایی محدود تمام شده، اما در واقع برخی از محدودیت ها برای مادران شیرده وجود دارد.


پنیر:
برخی از پنیرها كه غیر پاستوریزه هستند و مقدار زیادی باكتری لیستریا دارند در دوران بارداری جز خوراكی های ممنوع محسوب می شوند. اما در دوران شیردهی مادر مجاز به مصرف آن است زیرا این باكتری امكان راه یابی به شیر مادر و سپس انتقال به نوزاد را ندارد.

بادام زمینی:
بسیاری از متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند، مادرانی كه سابقه آلرژی و حساسیت به بادام زمینی را در خود و یا خویشاوندان خود دارند، بهتر است در طول دوران شیردهی مصرف نكنند.

الكل :
توصیه می شود در دوران شیردهی مادران از مصرف الكل پرهیز كنند.

كافئین:
كافئین ممكن است موجب اختلال در الگوی و روند خواب نوزاد شود. اما اگر مادران برای رفع خستگی به قهوه و چای نیاز ضروری دارند می توانند بعد از شیر دادن به نوزاد خود از این نوشیدنی ها استفاده كنند تا مقدار كمتری از كافئین وارد شیر مادر شود.

 

متخصصان توصیه می كنند كه حتما میزان مصرف قهوه در مادران باید كاهش پیدا كند و همچنین قهوه هر چه سبك تر باشد برای سلامت نوزاد بهتر است. البته در دوران شیردهی مادران میل بیشتری به چای و قهوه نشان می دهند كه باید آگاه باشند هر میزان بیشتر از این نوشیدنی ها استفاده كنند، خواب نوزاد بیشتر دچار اختلال می شود.

ماهی:
توصیه می شود مادران در این دوران از مصرف برخی از ماهی ها مثل كوسه ماهی و اره ماهی ( كه در واقع كمتر در سبد غذایی مردم دیده می شود) پرهیز كنند، زیرا این ماهی ها حاوی مقدار زیادی جیوه هستند. همچنین مادران نباید بیشتر از دو بار در هفته ماه های چرب مثل قزل آلا، اسقومری، ساردین و تن ماهی تازه مصرف كنند.

رژیم را برای فردا بگذارید:
مادران نباید در دوران شیردهی به فكر كم كردن وزن خود باشند و نباید به فكر كم كردن میزان غذای خود باشند. شاید برای خیلی از مادران اینكه وضعیت جسمی آن ها از دوران بارداری به بعد خیلی تغییر نكرده ناراحت باشند و بخواهند رژیم های غذایی محدود داشته باشند، اما دوران شیردهی برای این كار مناسب نیست زیرا كه مادر باید انرژی كافی داشته باشد.


هر مادر شیرده در روز نیاز به 1800 كالری دارد تا بتواند شیر كافی تولید كند. اگر مادری در ماه بیش از 0.5 تا 2 كیلوگرم وزن كم می كند، این به این معنی است كه تغذیه مناسب و كافی ندارد. البته باید توجه داشت كه برخی از مادران در دوران بارداری دچار اضافه وزن شدید می شوند كه در این افراد كم كردن وزن بین 3 و حتی 4 كیلوگرم در ماه نیز طبیعی است و به تولید شیر آن ها لطمه ای وارد نخواهد شد. اما باید حتما توجه داشت كه این دوران، زمانی نیست كه مادر بخواهد رژیم سخت برای كاهش وزن داشته باشد.

انرژی خود را در بالاترین سطح نگه دارید:
مواد غذایی كلسیم دار مانند شیر، پنیر، ماست و بستنی با كیفیت به مادران توصیه می شود. حتما مادران در این دوران باید شیر و آب بنوشند . و پروتئین مورد نیاز خود را باید با مصرف گوشت قرمز، سفید، تخم مرغ، حبوبات و خشكبار و گردو تامین كنند. همچنین كربوهیدرات ها مانند برنج، پاستا، نان و سیب زمینی هم می توانند كمك كنند تا انرژی بدن مادر در سطح بالایی باقی بماند. و مادران باید مثل همیشه بسقابی از سبزیجات در روز مصرف كنند . شاید بسیاری از شما تصور كنید كه میزان غذای سفارش شده برای مصرف زیاد است، اما باید بدانید كه برای تولید شیر و نگه داشتن انرژی در سطح بالا بدن شما به این مواد غذایی احتیاج دارد.

منبع:ninisite.com