سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

خوراکی های پرآهن برای خانم های باردار



  غذاهای مناسب بارداری,غذای زن باردار

  در دوره‌ی بارداری ، زنان باردار باید آهن بیشتری مصرف کنند

  

زن باردار برای تامین آهن مورد نیاز بدنش چه نوع مواد غذایی باید مصرف کند؟و بهترین خوراکی ها در این زمینه کدامند؟

 هر وقت صحبت از «آهن» به میان می‌آید همه به یاد اسفناج می‌افتند. اما واقعیت این است که آهن بدن با مصرف گوشت قرمز به‌ خوبی تأمین می‌شود. در نتیجه لازم که مصرف گوشت قرمز (گوشت گاو، گوساله)، گوشت پرندگان، ماهی و غذاهای دریایی را در الویت قرار دهید. سبزیجات، حبوبات و غلات نیز حاوی آهن هستند اما میزان آن کمتر از گوشت است. علاوه بر این آهن منابع غیرحیوانی کمتر جذب می‌شوند. آهن یک ماده‌ی معدنی لازم برای بدن است که در دوره‌ی بارداری نیز نیاز به آن بیشتر می‌شود.

زمانی که نیاز بدن در طول هفته‌ها به این ماده‌ی معدنی بیشتر می‌شود بدن متأسفانه نمی‌تواند آن را تولید کند اما قادر به ذخیره‌سازی آن می‌باشد. در این مطلب چند توصیه‌ی ساده برای جذب و افزایش ذخیره‌ی آهن در خانم‌ها را عنوان می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

در هر وعده‌ی غذایی، سبزیجات یا یک عدد میوه‌ی سرشار از ویتامین C مصرف کنید
ویتامین C برای جذب هر چه بیشتر آهن لازم و ضروری است. بنابراین لازم است که عادت کنید در هر وعده‌ی غذایی به همراه غذایتان سبزیجات یا یک عدد میوه‌ی سرشار از ویتامین C میل کنید. توصیه می‌کنیم سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای‌ قرمز و سبز، بروکلی و چغندر را در الویت قرار دهید. در خصوص میوه‌ها نیز می‌توانید به کیوی، پرتقال، آناناس، گریپ‌فروت، پاپایا، انبه، توت‌فرنگی و غیره اعتماد داشته باشید. می‌توانید از آب طبیعی این میوه‌ها نیز استفاده کنید.

بخشی از شکر مصرفی را با ملاس سبز (شیره‌ی قند سیاه و غلیظ) جایگزین کنید
همیشه گفته می‌شود که ملاس سیاه که به شکر مازندران نیز معروف است منبع خوب آهن محسوب می‌شود. اما یک قاشق غذا از آن صرفاً 0.9 میلی‌گرم آهن دارد که در یک برش نان نیز این میزان آهن موجود است. واقعیت این است که ملاس (شیره‌ی قند) حاوی قند و کربوهیدرات‌هاست و بنابراین کالری نیز دارد. در این بین ملاس سبز که به «بلک سترپ» نیز معروف است همان طعم را داشته اما حاوی 3 برابر آهن بیشتری است. این شیره‌ی سیاه قند را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کرده و جایگزین نیمی از قند مصرفی روزانه‌تان بکنید تا علاوه بر جذب آهن بیشتر، کالری کمتری دریافت کنید.

 

همیشه دم دستتان میوه‌های خشک، مغزها و دانه‌های مفید داشته باشید
برای خودتان تنقلات سالم سرشار از آهن تهیه کرده و داخل یک ظرف دربسته بگذارید. این ظرف را همیشه دم دستتان داشته باشید. میوه‌های خشک، مغزها (آجیل) و دانه‌ها جزو انتخاب‌های فوق‌العاده هستند. میوه‌های خشکی مانند کشمش و زردآلوی خشک سرشار از آهن بوده و انرژی زیادی به شما می‌دهند. این میان‌وعده‌های سالم منبع انرژی و فیبرهای غذایی هستند.

 

داخل سالادهایتان جوانه‌ی گندم بریزید
جوانه‌ی گندم نیز منبع فوق‌العاده‌ی آهن برای خانم‌ها محسوب می‌شود. می‌توانید این جوانه‌های مغذی را به سالادها و ماست اضافه کرده و میل کنید.


آلو خشک را دریابید
آلو خشک یکی از منابع آهن و ویتامین C است. در نتیجه به افزایش میزان آهن بدنتان کمک زیادی می‌کند. همچنین می‌توانید آب آن را به آب‌میوه‌ها اضافه کنید.  بارداری,دوران بارداری

جعفری منبع فوق‌العاده‌ی آهن برای خانم‌های باردار است

 
کنار گوشت و مرغ جعفری فراوان بگذارید
اگرچه نمی‌توان جعفری را منبع فوق‌العاده‌ی آهن برای خانم‌های باردار دانست اما نباید از آن غافل شد. در نتیجه بهتر است عادت کنید در کنار تمام غذاها بخصوص گوشت و مرغ و سبزیجات دیگر حتماً جعفری قرار دهید. این سبزی علاوه بر زیباسازی غذا به افزایش ارزش آن نیز کمک زیادی می‌کند.

 

تخم شربتی را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید
تخم شربتی منبع فوق‌العاده‌ی امگا 3 و سرشار از فیبر است. یک قاشق غذاخوری از این دانه‌های ریز به اندازه‌ی 2 برش نان گندم کامل یعنی حدود 4 گرم فیبر وارد بدنتان خواهد کرد. تخم شربتی همچنین حاوی میزان زیادی کلسیم، آهن و ویتامین C می‌باشد. می‌توانید از تخم شربتی آسیاب شده در دسرها، اسموتی‌ها و همچنین ماست استفاده کنید.


از نوشیدن چای زیاد بپرهیزید
چای باعث کاهش درصد آهن جذب شده می‌شود. بهتر است به جای مصرف چای از دم‌نوش‌های مفید استفاده کنید. دم‌نوش بوته‌ی تمشک یکی از دم‌نوش‌های خوب برای خانم‌های باردار است. این دم‌نوش از بروز سقط‌ جنین پیشگیری کرده و به کاهش و تسکین انقباض‌های عضلانی کمک می‌کند. دم‌نوش بوته‌ی تمشک تقویت‌کننده‌ی خوب رحم است و می‌توانید آن را از سه ماهه‌ی اول بارداری استفاده کنید.

مکمل مصرف کنید
در دوره‌ی بارداری نیاز به آهن بالا می‌رود. بنابراین در صورت لزوم، پزشک، مصرف مکمل آهن را از پایان سه ماهه‌ی دوم یا سوم تجویز می‌کند. در حالت کلی لازم هست که یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از مکمل‌های آهن چای مصرف نشود. بهتر است از پزشکتان طریقه‌ی مصرف درست مکمل آهن را سوال کنید و بر حسب دستور پزشک آن‌ها را مصرف کنید.

منبع:tebyan.net


ویدیو مرتبط :
‫10 خوراکی مفید برای خانم های باردار‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خانم های باردار، این خوراکی ها را نخورید!


در طول دوره‌ بارداری و در پی آن شیردهی لازم است که مادرها برای رفع نیازهای جنین و نوزاد به طور مرتب مواد مغذی کافی دریافت کنند.

سایت تبیان: در طول دوره‌ بارداری و در پی آن شیردهی لازم است که مادرها برای رفع نیازهای جنین و نوزاد به طور مرتب مواد مغذی کافی دریافت کنند.

قدغن‌های خوراکی دوران بارداری

 همه‌ خانم‌ها در طول بارداری چند کیلو چاق‌تر می‌شوند. این اضافه وزن بر حسب استیل بدن، قد و وزن عادی افراد متفاوت است. متخصصان معتقدند زن‌هایی که چند ماه قبل از بارداری شاخص توده‌ی بدن آن‌ها بین 18.5 و 25 است، نوزادانی با وزن متعادل به دنیا می‌آورند.

مامان‌های آینده مصرف این مواد غذایی را محدود کنید

در طول دوره‌ بارداری و در پی آن شیردهی لازم است که مادرها برای رفع نیازهای جنین و نوزاد به طور مرتب مواد مغذی کافی دریافت کنند.

اگر این مواد مغذی نامنظم و کم باشد جنین و سپس نوزاد دچار کمبود ویتامین، مواد معدنی و برخی از اسیدهای چرب امگا ۳ می‌شوند.

این عناصر و مواد مغذی تأثیر مستقیمی روی رشد سلول‌های مغزی کودک دارند. در طول دوره‌ی بارداری و سپس شیردهی دریافت ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها برای پیشگیری از کمبود ویتامین کودکان لازم و ضروری است.

البته در این بین مواد غذایی دیگری نیز وجود دارد که برای خانم‌های باردار چندان مناسب نیستند. در این مطلب قصد داریم کمی راجع به شرایط کلی بارداری توضیح بدهیم و بعد از آن مواد غذایی نامناسب برای خانم‌های باردار را بیان کنیم.

زن‌های باردار و اضافه وزن

هر زن بارداری بر اساس نیازهای خود در دوره‌ی بارداری غذا می‌خورد. خانم‌ها در دوره‌ی بارداری اضافه وزن پیدا می‌کنند که البته در همه‌ی خانم‌ها یکسان نیست.

به نظر می‌رسد که وزن نوزاد به وزن و شاخص توده‌ی بدن قبل از بارداری مادر مربوط می‌شود. برای همین توصیه می‌کنیم خانم‌ها قبل از اقدام به بارداری وزن خود را کنترل کنند و اگر لازم باشد زیر نظر پزشک تغذیه رژیم بگیرند. سعی کنید به طور مرتب قبل و بعد از بارداری به پزشک مراجعه کرده و تحت نظر باشید.

همه‌ی خانم‌ها در طول بارداری چند کیلو چاق‌تر می‌شوند. این اضافه وزن بر حسب استیل بدن، قد و وزن عادی افراد متفاوت است. معمولاً خانم‌هایی که دوقلو باردار می‌شوند ۳ تا ۴ کیلوگرم بیشتر چاق می‌شوند.

متخصصان معتقدند زن‌هایی که چند ماه قبل از بارداری شاخص توده‌ی بدن آن‌ها بین ۱۸٫۵ و ۲۵ است، نوزادانی با وزن متعادل به دنیا می‌آورند.

در ماه‌های اول بارداری یعنی سه ماهه‌ی اول به خاطر اینکه جنین رشد کمی دارد وزن خانم‌ها نیز دچار تغییر زیادی نمی‌شود. سپس از ماه چهارم خانم‌ها از ۴ تا ۵ کیلو چاق‌تر می‌شوند.

در ماه‌های آخر که جنین بزرگ‌تر می‌شود مادرها چاق‌تر می‌شوند به طوری که در زمان وضع حمل تا ۱۲ کیلو گرم وزن اضافه می‌کنند.

مامان‌های آینده باید توجه داشته باشند اگر وزن اضافه نکردند و حتی لاغرتر شدند باید حتماً به پزشک مراجعه کنند. شما باید هر ماه دو مرتبه خود را وزن کنید.

توجه داشته باشید که صبح‌ها و با شکم خالی خودتان را وزن کنید. اگر دید که بیش از حد در حال چاق شدن هستید حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.

قدغن‌های خوراکی دوران بارداری

- نوشیدن چای، قهوه، کوکاکولا و کلاً نوشیدنی‌های گازدار و کافئینه را محدود کنید.

- در مصرف سویا و محصولات تهیه شده از سویا احتیاط کنید؛ زیرا حاوی فیتواستروژن هستند که امکان دارد روی جنین عوارضی ایجاد کند. حداکثر یک مرتبه در روز از این محصولات غذایی مصرف کنید و به طور کلی از مصرف مکمل‌های غذایی حاوی این مواد بپرهیزید.

- الکل و توتون را به طور کلی فراموش کنید. زیرا خطر زایمان زودرس را بالا می‌برند و باعث می‌شوند نوزاد کم وزنی به دنیا بیاورید.

- مصرف کره و روغن را کاهش دهید.

- حواستان به مصرف جگر باشد. توصیه می‌کنیم که از مصرف زیاد جگر بپرهیزید به خاطر اینکه حاوی میزان زیادی ویتامین A می‌باشد که امکان دارد برای جنین خطرناک باشد.

- از مصرف غذاهای تند، پرادویه و یا خیلی چرب بپرهیزید.

- در مصرف محصولات غذایی شیرین، بیسکوییت، شیرینی‌جات، آب‌نبات، شکلات و غیره احتیاط کنید.

- مامان‌هایی که کلسترول بالایی دارند باید از مصرف مواد غذایی حاوی فیتواسترول مانند مارگارین بپرهیزند.

- مصرف رنگ‌های خوراکی توصیه نمی‌شود.

- مصرف بادام زمینی و بادام هندی در بین خانم‌هایی که آلرژی غذایی دارند امکان ابتلای آلرژی غذایی در کودکان را نیز بالا می‌برد.

هر کدام از شما دارای شرایط زیر هستید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا برنامه‌ی غذایی ویژه‌ای برایتان تجویز کند:

- اگر در سن کمتر یعنی در دوره‌ی نوجوانی باردار شده‌اید.

- اگر منتظر دوقلو یا چند قلو هستید. خانم‌هایی که منتظر چند قلو هستند معمولاً به میزان کافی غذا نمی‌خورند برای همین در معرض کمبود ویتامین قرار می‌گیرند.

- اگر چند زایمان پشت سر هم و نزدیک داشته‌اید.

- اگر گیاه‌خوار هستید امکان دارد که دچار کمبود ویتامین D، ویتامین B12، آهن، ید و کلسیم باشید.