سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

خطاهای رایج درباره ارگاسم زنان


ارگاسم زنان مسئله ای است که کمتر در مورد آن صحبت می شود و شاید به دلیل همین کمبود اطلاعات باشد که باورهای نادرستی در موردش وجود دارد.





مجله سلامت - ترجمه سمیه مقصودعلی: ارگاسم زنان مسئله ای است که کمتر در مورد آن صحبت می شود و شاید به دلیل همین کمبود اطلاعات باشد که باورهای نادرستی در موردش وجود دارد. این مطلب به برخی از این باورها اشاره و آنها را اصلاح کرده است.

الگوی پیشرفته انواع پاسخ جنسی زنان (مدل مستر و جانسون)

این مدل، انواع مختلف پاسخ زنان در یک رابطه جنسی را در وضعیت های متفاوت نشان می دهد. 3 نوع منحنی برای پاسخ جنسی زنان و عبور آنها از مرحله تهییج و میل جنسی به مرحله ثابت (پلاتو) و مرحله نهایی که همان پایان رابطه است، دیده می شود. برای ترسیم این منحنی ها از مطالعه های آماری مختلفی استفاده شده است.

برای مثال یک زن می تواند در یک رابطه، فرم منحنی A را تجربه کند؛ یعنی در یک شیب ملایم از مرحله تهییج جنسی به مرحله ثابت (پلاتو) برسد و در طول یک رابطه چند بار ارگاسم را تجربه کند و خیلی آهسته به مرحله رخوت در پایان رابطه برسد.

منحنی B مانند منحنی A یک عبور با شیب ملایم از مرحله تهییج به مرحله ثابت (پلاتو) را نشان می دهد ولی تجربه ارگاسم همانند منحنی A اتفاق نمی افتد و خیلی سریع تر از منحنی A به مرحله رخوت و پایان رابطه می رسد. در منحنی C عبور از مرحله هیجانی و تهییج جنسی متفاوت است و مرحله ثابت (پلاتو) اصلا اتفاق نمی افتد و مستقیما وارد ارگاسم می شود. هر زنی می تواند در موقعیت ها و شرایط متفاوت هر 3 نوع منحنی را در طول رابطه زناشویی خود تجربه کند.

خطاهای رایج درباره ارگاسم زنان

1- زنانی که به ارگاسم نمی رسند سرد مزاجند!


این باور اشتباه است. این باور که زنانی که به ارگاسم نمی رسند سرد مزج هستند، احتمالا از تئوری فروید اقتباس شده که معتقد بود فقط زنانی که ارگاسم واژنی دارند، از سلامت جنسی برخوردارند و به ارگاسم رسیدن از طریق تحریک ناحیه کلیتوریس نشانه وجود یک اختلال اعصاب و روان است.

امروزه این باور کاملا رد شده است. زنی که از تحریک ناحیه کلیتوریس به ارگاسم می رسد، به طور حتم نوعی از ارگاسم را تجربه کرده و اصلا سرد مزاج نیست. به زنانی که به ارگاسم نمی رسند اما میل به برقراری رابطه زناشویی دارند نیز در اصطلاح طبی سرد مزاج نمی گویند.

2- زنان یا به ارگاسم واژینال می رسند یا به ارگاسم ناحیه کلیتوریس

این باور اشتباه است. نباید زنان را به دو گروه تقسیم کرد. گرچه بیشتر زنان ارگاسم ناحیه کلیتوریس را تجربه می کنند و اندکی ارگاسم واژینال ولی زنانی هم هستند که تجربه رسیدن به هر 2 ارگاسم را دارند.

3- برخی زنان هرگز به ارگاسم نمی رسند

این باور اشتباه است. شاید به جای آنکه بگوییم برخی زنان به ارگاسم نمی رسند بهتر است بگوییم به ارگاسم نزدیک می شوند. ممکن است زنی در 30 سالگی ارگاسم را تجربه نکرده باشد اما در 32 سالگی به آن برسد. گاهی نیز زنی با همسر اول خود هرگز به ارگاسم نمی رسد اما در ازدواج دوم این حس را تجربه می کند زیرا رسیدن زن به ارگاسم تا حد زیادی به رفتار مرد و تصویرهای ذهنی که او خلق می کند، بستگی دارد.

خطاهای رایج درباره ارگاسم زنان

4- زنان از رابطه زناشویی لذت نمی برند


اشتباه است. لذت از برقراری رابطه زناشویی مسئله ای مجزا از رسیدن به ارگاسم است.

5- برای یک رابطه زناشویی موفق حتما باید به ارگاسم رسید


این باور نیز اشتباه است. بعد از تحولات قرن 20، تا مدت ها به ارگاسم رسیدن زنان مورد بحث بود و بسیاری از زنانی که به این نقطه لذت جنسی نمی رسیدند، سرد مزاج تلقی می شدند.
مردان نیز گاهی از اینکه نمی توانستند همسرشان را به ارگاسم برسانند، احساس ناتوانی می کردند. این موضوع در آن زمان باعث شد زندگی های مشترک زیادی از هم پاشیده شود زیرا زنان این مسئله را به ناتوانی مرد و مردان آن را به سرد مزاجی زن ربط می دادند اما واقعیت این است که لذت جنسی برای زن مهم است و نرسیدن به ارگاسم مانع این حس نیست.

6- وانمود کردن به ارگاسم برای دوام زندگی مشترک خوب است

این باور اشتباه است. برخی زنان تلاش می کنند که وانمود کنند به ارگاسم رسیده اند تا رابطه شان با همسرشان بهتر شود در حالی که این کار به رابطه زناشویی صدمه می زند و از رسیدن زن به ارگاسم جلوگیری می کند.

از سوی دیگر، دروغگویی زوج ها را از هم دور می کند. رسیدن به ارگاسم و لذت جنسی حاصل ارتباط درست و صادقانه زوج هاست. زن است که با راهنمایی صحیح، به همسرش می آموزد چطور او را به نقطه اوج لذت نزدیک کند.

7- برخی ارگاسم ها حقیقی اند و برخی کاذب

اشتباه است. ارگاسم ممکن است به شیوه های مختلفی تجربه شود؛ همانطور که مثلا ما گاهی با شنیدن یک لطیفه لبخند می زنیم، گاهی آرام می خندیم و گاهی قهقهه می زنیم. شاید شدت یک خنده از دیگری بیشتر باشد اما همگی در پی خوشحالی بروز می کنند و همگی واقعی اند. ارگاسم نیز به هر شکلی رخ دهد، واقعی است.

8- زنانی که به ارگاسم می رسند در زندگی مشترک خوشبخت ترند!

این باور نیز اشتباه است. ممکن است زنی هرگز به ارگاسم نرسد اما از رابطه زناشویی با همسرش لذت ببرد و برعکس زنی به ارگاسم برسد اما چون همراه رابطه زناشویی عشق و نوازش وجود ندارد، از لحاظ روانی ارضا نشود.

هدف از برقراری رابطه زناشویی رسیدن به ارگاسم نیست و این موضوع تاثیری در خوشبختی زوج ها ندارد هر چند همراهی آن با نوازش و لذت جنسی زوج را به هم نزدیکتر می کند.


ویدیو مرتبط :
نگاهی به مغز یک خانم در هنگام ارگاسم در زیر دستگاه MRI

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارگاسم در زنان



ارگاسم در زنان

ارگاسم به طور كلی در متون تخصصی به این صورت تعریف می شود،انقباض شدید ماهیچه ای در طی رابطه جنسی كه به همراه تغییر در برخی علایم بدنی مانند تغییر در ضربان قلب، تغییر در فشار خون و تغییر در عمق و نرخ تنفس می باشد. برخی دیگر ازمحققان در تعریف ارگاسم سعی دارند جنسیت را مجزا كنند و آن را این گونه تعریف می كنند:

ارگاسم عبارتست از اوج لذت جنسی و رها شدن تنش های جنسی.


ارگاسم در مردان با احساس ذهنی غیر قابل اجتناب بودن انزال شروع شده و با بروز انزال پایان می یابد. اما ارگاسم در زنان با انقباض مجرای واژینال همراه است؛ تغییرات دیگری در ارگاسم زنان ،چون حركات غیر ارادی و ارادی عضلانی، زیاد شدن فشار خون و افزایش تعداد ضربان قلب نیز در این مرحله روی می دهد.



ارگاسم در زنان به دو گونه است :

در حال حاضر بحث ارگاسم در زنان تبدیل به یك مساله پیچیده در زناشویی شده است. برخی معتقدند ارگاسم در زنان دو شكل دارد:

ارگاسم در زنان به دو صورت ارگاسم كلوتیرال و ارگاسم واژینال است.



مفهوم ارگاسم واژینال در  زنان موضوعی است كه نخستین بار توسط زیگموند فروید مطرح گردید.

وی معتقد بود كه ارگاسم كلوتیرال پدیده ای مختص دوران نوجوانی و مصادف با رسیدن به سن بلوغ است ولی در زنان بالغ این ارگاسم كلیتورال به ارگاسم واژینال تبدیل می گردد یعنی ارگاسمی كه بدون تحریك ناحیه كلیتوریس رخ می دهد.

در حالیكه فروید در مورد اظهاراتش هیچ دلیل و مدرك علمی نداشت اما این نظریه قابل تامل بوده و در اذهان زنان ، تاثیرات خاص خود را گذاشته بود.

بسیاری از زنان وقتی از تماس زناشویی واژینال به مرحله ارگاسم نمی رسیدند احساس نقص و كمبود می كردند چرا كه مطابق با نظریه فروید تنها راه به ارگاسم رسیدن زنان از طریق رابطه زناشویی كلاسیكی است كه با همسرش دارد و این طرز فكر موجب می شد كه زوجین برای ایجاد تغییر در كیفیت و كمیت ارتباط زناشویی خود تلاشی به خرج ندهند.این در حالیست كه بسیاری از زنان تنها می توانند از طریق ایجاد تحریكات ناحیه كلیتوریس در هنگام رابطه زناشویی به ارگاسم برسند.


از طرف دیگر در سال 1966مسترز و جانسون در زمینه مراحل تحریك جنسی، تحقیقاتی را انجام دادند كه این تحقیقات بر روی زنان و مردان(توامان) صورت گرفت. هر چند كه چند سال قبل، كینزی سعی نموده بود مراحل فیزیولوژیك قبل و بعد از ارگاسم را مورد بررسی قرار دهد(این مراحل عبارت بودند از: مرحله پیدایش انگیزش، پلاتو، ارگاسم و مرحله فرو نشینی).


مسترز و جانسون در طی مطالعات خود مشاهده كردند كه مرحله ارگاسم می تواند شامل ارگاسم كلیتورال و یا ارگاسم واژینال باشد.

همچنین پژوهشهای دیگری در همین زمینه نشان داد كه بافت ناحیه كلیتورال به مقدار قابل توجهی به داخل ناحیه واژینال ادامه پیدا كرده است. این مطالعات این مساله را به اثبات رساند كه بین ارگاسم واژینال و كلیتورال تفاوتی وجود نداشته و آنها دو فاز متفاوت از هم نیستند.

لذا ارگاسم در زنان به این صورت است که برخی از زنان با تحریك ناحیه كلیتوریس و برخی دیگر با تحریك ناحیه واژینال به مرحله ارگاسم می رسند.

اما در هر حال ارگاسم در هر دو دسته این زنان یك مفهوم دارد. حتی برخی معتقدند این ارتباط میان ناحیه واژینال و كلیتورال باعث شده كه ناحیه كلیتورال پایه ای برای ارگاسم زنان به شمار آید. همچنین یكی از مهمترین پژوهشهایی كه در این زمینه توسط دكتر هلن كانل صورت گرفته عنوان می كند كه ارتباط داخلی كه میان كلیتوریس و واژینال وجود دارد، منشا احساس ارگاسمی است كه زنان آن را در طی رابطه زناشویی حس می كنند.

با این فرض كه در اثر مقاربت در رابطه جنسی، سطح داخلی بافت كلیتوریس تحریك شود. این محقق معتقد است كه دیواره واژن همان كلیتوریس است. ضمنا در برخی از زنان ناحیه كلیتوریس وسیع تر بوده و لذا شدت تحریك این دسته از زنان باید شدید تر از سایرین باشد یعنی این دسته از زنان نیاز دارند تا در هنگام ارتباط زناشویی با همسرشان، برای رسیدن به مرحله ارگاسم بیشتر مورد تحریك قرار گیرند. این در حالیست كه زنانی با بافت طبیعی و معمولی نیازی به تحریكات شدید تر و بیشتر ندارند. شناخت این مساله در بهبود كیفیت رابطه زناشویی در زوجین كمك شایان توجهی خواهد كرد.

ارگاسم در زنان

مدت زمان ارگاسم در زنان:


تخمین زده می شود كه به طور كلی ارگاسم در زنان حدود بیست ثانیه به طول می انجامد كه شامل انقباضات ماهیچه ای در ناحیه لگن، واژینال، رحم و .. است. البته ارگاسم در زنان در برخی دیگر خیلی زود شروع شده و خاتمه می یابد(یعنی زمان كلی ارگاسم زنان در برخی تنها در حدود یك ثانیه است در حالیكه این ارگاسم در همین یك ثانیه ابتدا شدتش خیلی زیاد است و بعد كاهش می یابد.

در برخی از لحظات این انقباضات منظم و متوالی ، توام با لرزشهای نامنظم خواهد بود ولی در موارد دیگر وقتی زنان احساس ارگاسم می كنند این احساس با انقباضات لگنی و ... توام نمی باشد. این مساله نشان می دهد كه كیفیت و احساس ارگاسم در زنان مختلف می تواند به شکلهای مختلف خود را نشان دهد و ارایه یك نسخه واحد در مورد ارگاسم زنان برای همه منطقی به نظر نمی رسد.

تفاوت در میزان یا شكل ارگاسم در زنان :


همانطور كه در قسمت قبل بیان شد ارگاسم حاصل انقباض هایی غیر ارادی در ماهیچه ها می باشد كه این انقباض ها در زنان در یك سوم بیرونی مهبل و در مردان در ماهیچه های لگنچه صورت می گیرد.


ارگاسم در زنان به شکلهای مختلفی صورت میگیرد زنان تجربه ی ارگاسم خود را به شكل های مختلفی بیان می كنند، برخی می گویند كه ارگاسم مانند یك عطسه بزرگ می باشد و برخی هم آن را همچون صعود به یك قله ی بلند بیان می كنند.

برخی ها ارگاسم را فقط در اندامهای جنسی خود و برخی دیگر در سایر اعضای بدنشان احساس می نمایند. وقتی زنان به ارگاسم می رسند، بدن آنها قدری به هم جمع شده و ماهیچه هایشان جنب و جوش پیدا می كند. همچنین ماهیچه های دیواره ی مهبل به همراه ماهیچه های لگنچه و مخرج با ریتم منظمی منقبض می شوند. بر خلاف مردان كه پس از ارگاسم، تمایل جنسی آنها دقایقی كاهش یافته و نعوظ آنها كاهش می یابد، هنگامی كه زنان وارد مرحله ی آرامش شده و انقباض ماهیچه ها در آنها كاهش می یابد، آنها می توانند به سرعت و مجدداً به مرحله تداوم لذت بازگشته و آمیزش دوباره را از همانجا شروع نمایند.


بسیاری از زوجین تصور می كنند كه ارگاسم در زنان مانند مردان به هنگام دخول ایجاد می شود و نیازی به تحریك كلیتوریس  نیست. به همین دلیل دیده می شود كه بسیاری از زنان در آمیزش های خود به ارگاسم نمی رسند و حتی ارگاسم را با دیگر حالات چرخه ی واكنش جنسی، به ویژه تداوم لذت، اشتباه می گیرند. اما باید گفت كه اندام اصلی ارگاسمی زنان كلیتوریس است و معمولاً زنان از تحریك های مهبلی به ارگاسم نمی رسند.


زنان باید به ارگاسم رسیدن را یاد بگیرند:


ارگاسم در زنـان یـک واکنش طبیعی جنسی است که تا کنون به صورت معمایی سربسته باقی مانده است. به اوج نرسیدن در حین عمل جنسی میتواند سرمنشا مشکلات فراوانی باشد. ثابت شده که ریشه بسیاری از مشکلات زناشویی در این مسئله میباشد.


ارگاسم در زنان از فرآیند پیچیده تری نسبت به مردان برخوردار است و به همین دلیل زمانی بیشتر می برد تا زنان به ارگاسم برسد.


ارگاسم  در زنان دارای یک روند برای تخلیه است به طوری که زمان خاصی برای بوجود آمدن آن نمی توان مشخص کرد. حدود 10 درصد از زنان به ارگاسم نمی رسند یا ارگاسم آنان از طریق خود ارضایی می باشد یادگیری به ارگاسم رسیدن زنان به یک امر مهم و ضروری برای بقای زندگی زناشویی تبدیل شده است.


زن و شوهر با کسب مهارت باید بدانند که چگونه می توانند به ارگاسم مطلوب برسند. که در این میان مردان وظیفه سنگین تری دارند و بایستی با کسب مهارت در به ارگاسم رسیدن رسیدن و لذت جنسی به همسرشان کمک کنند و همچنین همسر نسبت به شوهر این وظیفه را انجام دهد.ارگاسم در مردان صرفاً با تحریکات بدنی و تماس ایجاد می شود. در حالیکه این پدیده در خانم ها بسیار پیچیده تر بوده و تا حد بسیار زیادی به شرایط روحی و ارتباط عاطفی طرفین بستگی دارد.
به ارگاسم نرسیدن زنان می تواند به دلیل بی علاقگی، اضطراب و شرایط روحی نامناسب و مقاربت به روش نادرست باشد و بعلاوه برای بعضی خانم ها این الزام وجود ندارد که با هر مقاربت الزاماً به ارگاسم برسد.


شاید یکی از راههای زیر گره گشای مشکل شما باشد:

1-اکثر زنان به اشتباه تصور می کنند که در طول رابطه جنسی آرامش بسیار مهم است اما آنها از این نکته غافل هستند که تنش هم در طول رابطه جنسی بسیار مهم و عامل رسیدن به ارگاسم است.زنان باید یاد بگیرند که تمام عضلات آنها  ساق پا ؛شکم، باسن و... دررسیدن به ارگاسم درگیر می شوند.اکثر زنان می گویند هنگام ارگاسم انقباض در لگن را احساس می کنند.

ارگاسم در زنان

2-اکثر زنان رابطه جنسی ذهن فعالی دارند و نمی توانند آن را  بر این فعالیت متمرکز کنند. فکرهایی که  تمام مغز را اشغال می کنند و به جای تحریک و تشویق جنسی منجر به واپس زدگی میل جنسی می شود.سعی کنید ذهن خود را از تمامی مسائل خالی کنید و در این لحظه فقط به همین مسئله بیندیشید.

 3-در موارد بغرنج تر برای  درمان حتما به یک پزشک مراجعه کنید و با استفاده از داروهایی تجویز شده زندگی زناشویی خود را انجات دهید تجویز پزشک در بیشتر مواقع می تواند مشکل را برطرف کند.

چگونه همسر خود را آماده نماییم ؟


در ارتباط زناشویی ،زن و مرد هر دو برای رسیدن به ارگاسم باید همكاری كنند. نیازهای یكدیگر را برطرف نمایند. در خیلی مواقع بیشتر به نقش زنان پرداخته شده در حالی كه مردان با رفتار درست خود در رابطه ی زناشویی می توانند باعث شوند همسرشان احساس لذت بیشتری كرده و شریك جنسی مناسب تری گردد.


ملاعبه كردن یکی از راههای به ارگاسم رسیدن زنان:

ملاعبه یعنی: بازی كردن  در روابط جنسی به معنای بازی با اعضای جنسی زن می باشد.

تحریك جنسی زن قبل از دخول، امر لازمی است. همه زنان، نقطه تحریك جنسی ویژه ای دارد. یكی از نوازش ملایم سینه ها خوشش می آید، دیگری از آغوش و تنگ در بغل گرفتن . لمس اعضای تناسلی (فرج ومهبل) نیز در برخی دیگر محرك عمل است .هر مردی باید نقاط شهوی ویژه زن خود را یافته، قبل از دخول به نوازش آنها بپردازد. برخی اعمال و تماس زود گذر دهانی تناسلی مثل بوسه اندام های آمیزشی یكدیگر نیز طبیعی به حساب می آید. برخی زنها از عوامل روانی بیشتر از ملامسه و تحریكات فیزیكی لذت می برند. بیان جملات عشقی و تعریف از زیبایی واظهار علاقه بیش از حد سبب آمادگی جنسی برخی از ایشان می شود (دانستنی های زناشویی ،موحدی، ص 195).


ارگاسم در زنان یا به عبارتی انزال هر زنی مستلزم شراط خاصی است. گاهی مستلزم كارهایی كه به ظاهر بی معنا وخنده آور جلوه می كند؛ امّا تا جایی كه ممكن است وممنوعیتی از جهت شرعی واخلاقی ندارد، باید در تأمین آن ها كوشید تا به ارگاسم رسیدن زنان کمک کند.


نقاط حساس بدن ، نقاطی هستند كه به تحریك های دستی و نوازش ها به شدت واكنش نشان  می دهند. علاوه بر سینه ها و اندام های جنسی كه حساسترین اندام های بدن می باشد، لاله گوش، پشت گردن، زیر بغل، انگشتان و دستها، باسن و قسمت‌های داخلی رانها، اطراف مخرج، پشت زانوها، مچ پا و ساقها، كف وانگشتان پا نیز دیگر اندام های حساس بدن را تشكیل می دهند. باید این قسمت ها را به آرامی نوازش و تحریك كنید. نوازش قسمت های مذكور قبل و در طول آمیزش، می تواند شما را برای شروع نزدیكی كاملاً آماده نماید(راز های موفقیت در رابطه جنسی، ص 112).


در این مرحله (آمادگی)، در صورتی كه نقاط شهوی و محرك جنسی زن نیز به وسیله شوهر او خوب تحریك شده باشد، از ابتدا و قبل از دخول، غدد برتلن وغدد اسكن شروع به ترشح می كنند كه در تمام مراحل جماع ادامه دارد. این ترشحات باعث سهولت دخول آلت در مرحله بعدی می گردد(دانستنی های زناشویی دكتر محمد مهدی موحّدی ،1387،ص190).


حواسی چون حس دیداری و حس بساوایی در این مرحله نقشی غیر قابل انكار دارند. به زبان دیگر، مهارت های پیشنوازی جنسی زوجین در این مرحله كار آرایی محسوس دارد. طرفین باید با اعمال كردن مهارت‌های مقاربتی خویش هر چه بیشتر طرف ارتباطی خود را تحریك كنند. این تحریكات نهایتاً سبب تقویت میل جنسی شده و سرانجام زوجین در آستانه مرحله سوم (ارگاسم ) قرار می گیرند. مرد كاردان و با تجربه به كسی گفته می شود كه ارگاسم خود را مهار كرده و آن را با اوج لذت جنسی زن هماهنگ سازد (دانستنی های جنسی آكسفورد، ترجمه بهزادرحمتی،ص 95).../منبع:تبیان،سلانت نیوز